Last news in Fakti

17 Май, 2021 20:07 10 600 61

Израел удари подводница на "Хамас" край бреговете на Газа (ВИДЕО)

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • подводница

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън подкрепи правото на Израел да се защитава и призова двете страни да спрат най-интензивните сражения от 2014 г. насам

Израел удари подводница на "Хамас" край бреговете на Газа (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелските военновъздушни и военноморски сили са атакували подводница на палестинската радикална ислямистка групировка "Хамас" край бреговете на Газа. Това обявиха израелските военни, цитирани от израелските медии.

"Днес, използвайки въздушно разузнаване и военноморските сили, израелските въоръжени сили забелязаха няколко заподозрени на плавателен съд, за който се смята, че е подводно оръжие на "Хамас". Плавателният съд е откаран на брега, вероятно за извършване на терористична атака в израелски води. Израелски военен кораб и авиация нанесоха удари срещу операторите на плавателния съд и самото оръжие, за да елиминират заплахата", уточниха израелските военни.

Израелските въоръжени сили публикуваха кадри, показващи унищожаването на "безпилотен водолазен плавателен съд в северната част на Ивицата Газа", като кадрите са били заснети днес.

Кадрите показват огнена топка, която поглъща крайбрежна зона между две крайбрежни сгради, въпреки че не се виждат обекти, наподобяващи "подводница". Втората част на видеото показва движеща се цивилна кола, унищожена по време на пътуване по път в застроена зона. Възможните ѝ обитатели не са идентифицирани.

Израелските военни са извършили атаката с подводно оръжие, като "Хамас" са дали жертви.

Междувременно израелските медии съобщиха, че мощен залп от ракети е бил изстрелян срещу южните израелски градове Беер Шева, Ашкелон и Ашдод. Сирените, предупреждаващи за въздушно нападение, са се задействали в десетки градове в южната част на Израел. Уточнява се, че осмина израелци са били леко ранени при ракетната атака. Има подозрения за човек, заклещен в развалини, след като сграда се е срутила в Ашдод от пряк удар.

Прихващания на израелската противоракетна система "Железен купол" са били чути и в централната част на Израел, уточнява "Аарец".

По-рано израелските военни потвърдиха удар срещу командира на палестинската радикална ислямистка групировка "Ислямски" джихад". Хусам Абу-Харбид е бил ликвидиран. Абу-Харбид беше командир в организацията повече от 15 години и беше отговорен за няколко противотанкови атаки срещу Израел, включително една миналата неделя, когато израелец беше леко ранен.

От своя страна държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън подкрепи правото на Израел да се защитава и призова двете страни да спрат най-интензивните сражения между Израел и "Хамас" от 2014 г. насам.

Изказвайки се на пресконференция при затворени врати в Дания, Блинкън се обърна към конфликта, като заяви, че САЩ все още са "силно загрижени" от ескалиращото насилие между израелци и палестинци.

Блинкън призова "Хамас" и други групировки от Газа да прекратят незабавно ракетните атаки, но подчерта, че Израел има допълнителна отговорност да направи всичко възможно, за да предотврати цивилни жертви.

Блинкън също се оплака как медицинските работници и журналистите са изложени на риск при новото разгаряне на конфликта между Израел и Газа.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    132 10 Отговор
    Хамас май имат повече и по-добро въоръжение от българската "армия". Но пък нямат толкова генерали, колкото имаме ние!:)))

    Коментиран от #20, #30

  • 2 заинтересован

    40 6 Отговор
    Има ли екскурзии до ивицата Гъ3ъ ?
  • 3 Майна

    101 25 Отговор
    В момента се убиват хора и то със подкрепата на САЩ, официално

    Коментиран от #37, #51

  • 4 9399

    32 2 Отговор
    Всевиждащото око гледа....
  • 5 Логично

    70 4 Отговор
    Евреи подкрепят евреи.Палестинците не ги подкрепя никой,освен Иран и Турция !

    Коментиран от #16

  • 6 Info

    10 22 Отговор
    Австрия обвинява Ердоган в Близкия изток: „Полива масло в огън“. Критикувайки ескалацията на Турция в Близкия изток, която със сигурност не допринася за деескалация, а за ескалация, австрийският вътрешен министър Карл Нехамър обвини турския президент Реджеп Тайип Ердоган на пресконференция днес във Виена, който определи Израел като терористична държава , че добавя масло в огъня. Карл Нехамър отбеляза, че миналото лято е имало ясни индикации, че Турция е повлияла на бунтовете във Виена в района Фаворитен, където поддръжници на супернационалистите Турски сиви вълци нападнаха кюрдска демонстрация срещу насилието срещу жени и бунтуваха дни наред. Той каза, че Турция все още влияе на протестите срещу Израел и че в допълнение към изявленията на Ердоган той се позовава на присъствието на много турски знамена на демонстрации, за да подчертае, че няма абсолютно никаква причина за чужди конфликти в Австрия. Австрийският вътрешен министър, отбелязвайки, че австрийските власти ще предприемат решителни действия срещу антисемитските и антиизраелските подбуди в демонстрациите, подчерта, че техният ангажимент към Израел е историческа отговорност.

    Коментиран от #13

  • 7 СЛАВА ИЗРАИЛЯ

    15 38 Отговор
    СЛАВА!! УУУУУДДРРИИИИИИ.....
  • 8 8777

    43 5 Отговор
    Как се избиват жени и деца и как се пази общият интерес.Как се прави бизнес.Всичко е за пари все пак те са ви най-важните...Овцете да мрът.Не са наша отговорност.Не са трудоспособни.От тях полза няма да ги избием и да им вземем земята....и т.н.т.Гадостите ви са много...

    Коментиран от #59

  • 9 Гост

    55 11 Отговор
    Войната е започната от ТЕРОРИСТА Натаняхо, за да не попадне в затвора. За да се върне мира, главата на терориста трябва да падне веднага.
  • 10 я камилата я ..

    24 7 Отговор
    Да не стане като Афганистан - да си ходите от там.

    Коментиран от #36

  • 11 Хо хо хо

    18 53 Отговор
    Малинчък И,раел има военни технологии за коите 1.5 млрд ден китай може само да мечтае.Хахах жълтите примати още използват копие на Ту-16 от 67-ма за да "плашат" америка.Нищо поне орбан е спазарил няколко маджарки за парче сланина с бай Си 🤣

    Коментиран от #31

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хасан

    9 18 Отговор

    До коментар #6 от "Info":

    Хахаха ...в Австрия може да им ПКК митинги но не може да им мирни турски митинги ...Сивите вълци вчера ви помагаха срещу СССР ..

    Коментиран от #23, #46

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 TOTO

    40 7 Отговор
    КАКВИ ГЛУПОСТИ ,СЕГА И ПОДВОДНИЦА НА ХАМАС, И КЪДЕ СА Я КРИЛИ ДО СЕГА, КАТО ЗНАЕМ ЧЕ ИЗРАЕЛ ИМАТ НАИ ДОБРОТО РАЗУЗНАВАНЕ.
  • 16 Смеех

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Логично":

    и Катай и Катай ✌️🇨🇳🤣
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 сПас

    38 11 Отговор
    Тия като нищо ще си съчинят че хамас имат и ядрени ракети.колко е лесно да биеш вързано магаре.Няма да е вечно.

    Коментиран от #21

  • 19 Сойка песнопойка

    22 6 Отговор
    Интересно... Плавателен съд бил откаран до брега, ВЕРОЯТНО с цел терористична атака. Нанесен е удар срещу ОПЕРАТОРИТЕ и самия плавателен съд. Публикувани са кадри от унищожаването на "нищото" , защото се вижда огнено кълбо но не и подводница. Така... прочетете статията още веднъж, щото май са стреляли по нищо а пък са унищожили нещо. Я пак...🤔
  • 20 Ясно е

    10 22 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Отново дългата ръка на терориста Путин!
    Терористите Хамаз, сами ли са си произвели подводницата?

    Коментиран от #52

  • 21 ИСТИНАТА

    10 16 Отговор

    До коментар #18 от "сПас":

    На какво се крепи комунистическата държава-мафия Палестина?
    На същото, на което се крепи и Сицилианската мафия!

    На страхът от закона "Омерта"-
    "Който не мълчи-ще умре"!

    Коментиран от #48

  • 22 Хасан

    22 7 Отговор
    Най добре е това което предложи Ердоган ..Ерусалим да се управлява от комисия от представители на трите религии - християнство ,юдейство и мюсюлмани

    Коментиран от #27, #43

  • 23 Турска работа

    10 7 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Помолете Ердоган да наеме по-образовани тролове в социалните медии. Те вярват, че използват флага на Палестина, но постоянно използват флаговете на ОАЕ, Йордания, Кувейт и Западна Сахара!
  • 24 Хахаха

    11 23 Отговор
    Израел разкости Хамас ...
    Хизбула и през ум не им минава да нападат от Ливан, щото помнят какво им се случи.
    А сега Израел удря жестоко, буквално избива снотици терористи на ден, отделно командващите.
    Иранците си играят с проксита, ма Израел ще ги ошамари пак, както през 1982г.
  • 25 Дива свиня

    22 5 Отговор
    Сега...уж ударили подводница пък на видеото нямало такава... Явно са се научили да лъжат като краварите за да ги видим колко са войнствени и как "защитават " територията си от терористи. Смях...
  • 26 Гост

    20 6 Отговор
    ФАЩ ПОЗВОЛИ НА ИСРАЕЛ ДА СЕ ЗАЩИТАВА, А НА ПАЛЕСТИНА???
    ЦЯЛАТА ВОЙНА РАМ Е НА ОНЧЕ-БОНЧЕ, ТУК МОЖЕ НИ ИМА ТЕРОРИСТИ, ТАМ СЪЩО МОЖЕ БИ, ЕВЕНТУАЛНО...ХОРА, СПРЕТЕ СЕ, ВИЕ УБИВАТЕ НЕВИННИ ЖЕНИ, ДЕЦА...!

    Коментиран от #29

  • 27 Света София

    10 1 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Току-що описа бъдещето на Константинопол.
  • 28 Army Ranger

    9 15 Отговор
    Палестина както и всички арабски републики са незаконно формировани държави, Франция , Англия да си върнат териториите и направо да сменят населението с европейско а тези да се заточат в територията на вечно бощуващите войни Афганистан

    Коментиран от #33

  • 29 Хахаха

    9 20 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Само комунист, социалист, лейбераст, путинист, терорист, може да насърчава и подкрепя терористите от Хамас.
    Хамас уби при тетористичен акт и български мюсулманин в Бургас ...
    Израел да ги избива, жив терорист да не остане

    Коментиран от #35

  • 30 ВЕРНО БЕ

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    То не беше ФИГУРАНТ , то не беше Решетка ....ДАЛ БОГ всичко си имаме !!!!!

    Коментиран от #32

  • 31 АКИРАДЖ СИНГХ

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "Хо хо хо":

    хахах квото и да имат Израел си остават едни црно-кафяви Цинг.....и като вас Арабите така че ти къде си чул Цинг.аааа да използва оръжие с акъла си(дето го нямате де) те тея и една ниска каста от Тамил Наду ще ги победи с тояги бе къде ми го слагаш тука Цинг....ите Израел ХаХаХа от рано си се напило явно
  • 32 Верно

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "ВЕРНО БЕ":

    И нацо бекапейски си имаме и шкембе войвода
  • 33 Балфур

    9 1 Отговор

    До коментар #28 от "Army Ranger":

    А Израел е много законен...
  • 34 Seid & Selahaddin i Eyyubi

    1 1 Отговор
    Защо пък да нямаме.
  • 35 Гост

    17 7 Отговор

    До коментар #29 от "Хахаха":

    НЕКА ДА ИСРАЕЛ ИЗБИВА ТЕРОРИСТИ, НО ОТ ТОВА, КОЕТО СЕ ВИЖДА, СЕ УБЕЖДАВАМД, ЧЕ УБИВА НЕВИННИ...ИСРАЕЛ Е НЕЗАКОННА ДЪРЖАВА,КОЯТО ТЕРОРИЗИРА МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ, А СВЕТА, фащ, оон, ПРИЕМАТ НЯКАКВИ РЕЗОЛЮЦИИ, КОИТО НЯМАТ НИКАКВА СТОЙНОСТ, ПРЕД ЖИВОТА НА ХОРАТА ТАМ!
  • 36 Кои ?

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "я камилата я ..":

    Ушанките отдавна свършиха изтеглянето , преди няколко десетилетия !
  • 37 Заблуден си

    8 15 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    ОБРЪЩЕНИЕ НА ИЗРАЕЛСКИЯ ПРЕМИЕР БЕНЯМИН НЕТАНЯХУ
    Само преди 70 години! Евреите бяха отведени в кланица като овце. Преди 60 години нямахме държава. Нямахме армия. Седем арабски държави обявиха война на малката ни еврейска държава, само часове след създаването ѝ.
    Бяхме само 650 хиляди евреи срещу останалия арабски свят! Без IDF (Армията за отбраната на Израел). Нямахме военно въздушни сили, просто смели хора, които нямат къде да отидат.
    Ливан, Сирия, Ирак, Йордания, Египет, Либия, Саудитска Арабия ни атакуваха едновременно.
    Държавата, която Обединените нации ни даде, беше 65% от пустинята. Страната беше насред нищото. Преди 35 години се борихме с трите най-мощни армии на Близкия изток и ги победихме... да... за шест дни.
    Борихме се срещу няколко коалиции на арабските държави, които притежават модерни армии и много повече оръжия, и винаги ги побеждаваме.
    Днес имаме:
    Една държава; Армия; Мощен ВВС; Най-съвременна икономика, износ за милиони долари.
    Intel - Microsoft - IBM разработват продукти у дома.
    Нашите лекари получават награди за медицински изследвания.
    Накарахме пустинята да цъфти и продаваме портокали, цветя и зеленчуци по света.
    Израел изпрати свои спътници в космоса. Три сателита едновременно. Горди сме, че сме в същата класация като: Америка, която има 250 милиона жители. Русия, която има 200 милиона души. Китай, който има 1300 млн. жители. Европа-Франция, Великобритания, Германия с 350 милиона души. Една от малкото държави, изпратили об

    Коментиран от #38, #41, #42

  • 38 Продължение

    7 14 Отговор

    До коментар #37 от "Заблуден си":

    Една от малкото държави, изпратили обекти в космоса.
    Израел вече е част от семейството на ядрената енергия, със САЩ, Китай, Пакистан, Индия, Франция и Великобритания.
    Тръгваме от пушещите руини на Европа, за да спечелим войните си тук с по-малко от нищо. Ние градим нашата малка ′′империя′′ от нищото.
    Кой е Хамас, че да ни плаши? Карате ме да се смея!
    Великден беше отбелязан; да не забравяме за какво става дума за Великден.
    Оцеляхме при фараона.
    Оцеляхме при гърците.
    Оцеляхме при римляните.
    Оцеляхме след инквизицията на Испания.
    Оцеляхме след погромите в Русия.
    Оцеляхме при Хитлер.
    Оцеляхме при германците.
    Оцеляхме при Холокоста.
    Оцеляхме срещу армии на седем арабски държави.
    Оцеляхме при Саддам.
    Ще продължим да оцеляваме и при враговете, които присъстват днес.
    Помислете за всеки момент от човешката история. Помислете за това. За еврейския народ ситуацията никога не е била по-добра. Тогава нека посрещнем света.
    Помнете:
    Всички нации или култури, които някога са се опитвали да ни унищожат, днес вече не съществуват, докато ние, все още живеем.
    Египтяните?
    Гърците?
    Александър Македонски?
    Третият Райх?
    И погледнете ни:
    Нацията на Библията.
    Робите на Египет.
    Все още сме тук.
    И говорим на един и същи език. Преди и сега.
    Арабите не знаят, но трябва да научат, че има Бог... и докато пазим идентичността си, ще оцелеем.
    Затова ни простете за това че:
    Не се притесняваме!
    Не плачем и хленчим!
    Да не се страхуваме!
    Скърбим само за смър

    Коментиран от #40, #45

  • 39 Депесар..

    17 10 Отговор
    Евреите са долни и жестоки убийци..Винаги са били такива. Искат са изтребят палестинци,сирийци, ливанци...Който им пречи в района..Няма да живеят добре!!!,Санкции на тез мангаули !!!..Ако имат бизнес в България ,да се конфискува в полза на народа..И в името на народа!!..Да не идат евреи в бгто..Напаст ..Чума еврейска

    Коментиран от #50

  • 40 Част 3

    9 6 Отговор

    До коментар #38 от "Продължение":

    Скърбим само за смъртта на убитите, а други се радват на проливането на кръвта ни. Ето защо ще се бием до края.
    „Повдигам очи към планините: откъде ще ми дойде помощ? Моята помощ идва от Господа, Който сътвори небето и земята” (Псалми 121:1.2).
  • 41 Майна

    9 3 Отговор

    До коментар #37 от "Заблуден си":

    Евреин ли си?Защото аз имам много добър приятел палестиниц, християнин и истината е съвсем друга...

    Коментиран от #61

  • 42 Майна

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Заблуден си":

    Палестинец.., извинявам се за правописа
  • 43 Мюфтия

    10 3 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    В контекста на мирното съжителство на народи и религии, джамията Ал-Акса в Йерусалим трябва да промени предназначението си и да може да функционира и като църква и като синагога. Петък като джамия, събота като синагога, неделя като църква, останалите дни като музей.
  • 44 Депесар..

    12 12 Отговор
    Най перверзната и гнусна нация е еврейската..Целият свят ги мрази..И бедни и богати,когато са били..Защото са долнопробни и..убийци..Чичо им Шикелбруг,знаеше кое е решението..Червената армия е виновна..Тя да се оправя с еврейската чума..

    Коментиран от #58

  • 45 хитлер

    12 5 Отговор

    До коментар #38 от "Продължение":

    Дано този път ви унищожат до дупка.От вас само мръсотии и войни получава света.Да изчезнете от лицето на земята
  • 46 Дядо поп

    6 6 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Асане писах ти чоджум ,не ппедизвиквайте Израел ,че ще ти горят шалварити . А на Ердоганчо и чалмата и на кадъната му шамията. По кротко ся
  • 47 Идеи , Биби ..

    4 1 Отговор
    Удриииии ...
  • 48 МУТРИ ВЪН

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "ИСТИНАТА":

    Бисери в короната на "Буда"

    Прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв кoмeнтирa в плeнaрнa зaлa
    смяната нa вътрeшния миниcтър Вeceлин Вучкoв c Румянa Бъчвaрoвa:

    "Излизa, чe, oпитвaйки ce дa прaвя тoвa нeщo зa cпoкoйcтвиeтo ви,
    aз cъм зaвиcимият чoвeк в държaвaтa.

    Въпрocът e кoй упрaвлявa държaвaтa, кoй упрaвлявa Бoриcoв -
    кoйтo мe пoзнaвa, знae,
    чe cъм нeупрaвляeм."
  • 49 Не е на добре

    8 0 Отговор
    след ситуацията с корона вируса повечето държави са ослабени икономически а някои са рухнали други пък ще се възползват от това ще се печатат пари ще се купуват оръжия и ще има войни и голяма инфлация
    Нищо добро не предстои на света бог да ни на помощ!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 1111

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    Неграмотник!
    Научи правописа!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Депесар..

    4 3 Отговор

    До коментар #50 от "Дядо поп":

    Остави Батак ,дядо попе,,виж в момента нещата...Виж чифууутите,кви ги вършат.!!.На колко си годин, че помниш, Ти ,Батак ???.

    Коментиран от #54, #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Дрън

    9 1 Отговор
    Скрития огън прави най-големия пожар.Само Турция и Иран подкрепят Палестина открито,защото останалия християнски свят е изкуствено матерялно задоволен и само мрънкоти.Ще дойде ден в който религиите ще рухнат под диктата на мизерията и просветлението,че първо са хората после религията.Тогава ще има война,но не трета световна а между бедни и богати
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Депесар..

    0 3 Отговор

    До коментар #54 от "Дядо поп":

    Дядка,,!!!,Нямам шалвари,нито религия,,,Мога да настоя да ме пратиш в Анадола..И пари за джобни искам..
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Военен експерт

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "8777":

    Цивилни лица,жени и деца загиват по вина н " Хамас"!! Тия страхливи плъхове инсталират ракетите си в училища,детски градини и обществени сгради,разчитайки,че Израел няма да стреля по тях! Ама са си направили сметката без кръчмаря!!
  • 60 ДОКО

    0 0 Отговор
    ИМАТЕ ОТЛИЧНО НЕТАНЯХУ..
  • 61 Гюл Бахча

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Майна":

    И Евреин не е! Трол е.