17 Май, 2021 21:28 1 736 8

Откриха 12 мигранти от Афганистан, превозвани от български шофьори в Румъния

  • нелегални мигранти-
  • камиони-
  • разследване-
  • български граждани

Според документацията шофьорите превозвали стоки за компании в Германия

Откриха 12 мигранти от Афганистан, превозвани от български шофьори в Румъния - 1
Снимка : Shutterstock

12 мигранти от Афганистан, които се опитали нелегално да преминат границата с Унгария, бяха открити този уикенд от румънската гранична полиция в два камиона, управлявани от български граждани на граничния пункт "Надлак 2", предаде "Аджерпрес", цитирана от БТА.

Според документацията шофьорите превозвали стоки за компании в Германия.

При щателната проверка в товарните отделения били открити 12 чуждестранни граждани, скрити сред товара. Служители на граничната полиция установили, че лицата са граждани на Афганистан на възраст от 15 до 25 г.

Гранична полиция провежда разследване с цел да разкрие цялата криминална дейност, като в края на разследването ще бъдат предприети предвидените в закона мерки, отбеляза "Аджерпрес".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Army Ranger

    9 1 Отговор
    Как така никой не се е сетил да ги застреля на границата а ги пускат все едно са си у тях. Тия български граничари не са като онова време при Тоадор Живков как и едно косъмче от Запада и НАТО неможеше да превръкне през границата сега ги пускат все едно е границата между Канада и САЩ

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Брендица

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Army Ranger":

    При него САЩ и НАТО бегаа усвет
  • 3 Истина е

    6 1 Отговор
    Оставете ги в България да живеят ,покажете си прочутото българско гостоприемство . Издигай лозунги против Израел . Моля ви, приемете бежанци от палестина ,афганистан, от Северна Африка .Да си го напиша от всякъде ,хранете ги ,а за вас остана да работите. Покажете това прочуто ваше гостоприемство !
  • 4 Христо

    10 1 Отговор
    1. Всички бежанци (пришълци) трябва да бъдат депортирани по родните им места без оглед на пол, възраст, образование, занятие. 2. Разходите по депортирането се поемат от самите бежанци, тъй като никой не ги е довел тук насила, а те сами са прекосили границите на държавата ни незаконно. Сумите, необходими за депортиране да бъдат заработени от бежанците, като чистят улици, изхвърлят боклуци, ринат сняг и лед, почистват магистрали и пътища, а заплащането да бъде 150-200 лева на месец. 3. Спиране на всякакви субсидии за бежанци. 4. Настаняване на бежанците във временни трудови лагери от закрит тип с телена ограда висока 3 метра, по която тече ток 380 волта. 5. Забрана на бежаците да напускат лагера, освен ако не работят в местните отдели по чистота. 6. Строга дисциплина вътре в лагера. Ставане в 5 сутринта, после работа до 20 часа вечерта, Храна 3 пъти на ден - хляб, чубрика, сол, маргарин, кренвирши и други боклуци (отпадъци, единствено достъпни за пенсионерите) от Кауфланд, Лидъл, Била и ПроМаркет. 7. Забрана на телевизии, радио, мобилни телефони, интернет, лаптопи, таблети, мюсюлмански книги. 8. Изучаване на християнската вяра в свободното време. 9. Всички лагерници да бъдат обръснати, изкъпани, спретнати и чисти с изпрани дрехи и почистени обувки. Заповедта да се спазва строго, при неизпълнение - 10 дни карцер. 10. А Ангелкова НЕЗАБАВНО на турската граница! Да плаши с ангелското си личице пришълците.

    Коментиран от #7

  • 5 Перо

    6 0 Отговор
    Хубавото е,че българските боклуци няма да получат правораздаване от българските съдебни корумпета и калинки.
  • 6 тхйт7746

    2 0 Отговор
    Бантустаните са много подли същества, покровители на Сатаната.
    Не случайно такива личности като цар Тиква са се родили именно тук.
  • 7 АКИРАДЖ СИНГХ

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Христо":

    хах доста интересна идея имаш но в бежанските лагери се случва точно пълния антипод на казаното от тебе....... всичкото им е платено,имат покрив,топла вода,охрана,медицински услуги(и то пак от нашия джоб),не работят(напротив стимулират мързела им) и 100000 организацийки(Соросоиди) бдят някой да не ги обиди на расова основа(или да намекни за цвета на кожата им или нешо подобно) иначе точките изнесени от тебе са много точни но за съжаление няма как да станат реалност като се има предвид какви Сороски парици има насреща..... иначе поздрави и се радвам че все още има разумно мислещи хора като тебе
  • 8 Бриго Бичкията

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Army Ranger":

    Знаеш ли къде се намира граничен пункт Надлак2?, какви български граничари какви пет лева?.
Новини по държави: