Last news in Fakti

17 Май, 2021 22:50 1 627 9

Джо Байдън: Смъртността от COVID-19 в САЩ е най-ниската от април 2020 година

  • джо байдън-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина-
  • сащ

Към края на миналата седмица около 37 на сто от населението на страната е напълно ваксинирано, а 47% са получили поне една доза ваксина срещу коронавирус

Джо Байдън: Смъртността от COVID-19 в САЩ е най-ниската от април 2020 година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в понеделник, че броят на смъртните случаи, свързани с коронавирус, е най-ниския в страната от април миналата година.

Коментирайки пандемията, Байдън заяви, че за първи път от началото на заразата случаите на коронавирус са намалели във всички 50 американски щати. Въпреки това той продължи да настоява за предпазливост по отношение на неваксинираните хора и ги призовава да се ваксинират, като каза, че това би било "излишна трагедия" за тях, като се има предвид, че има достатъчно ваксини, за да се ваксинират всички на възраст над 12 години.

Според анализа на агенция Ройтерс, смъртността в САЩ от Covid-19 през миналата седмица е спаднала до най-ниската си стойност от близо 14 месеца, като броят на новите случаи продължава да намалява за пета поредна седмица.

Смъртните случаи за седмицата, приключила на 16 май, възлизат на общо 4 165, най-ниският брой седмични жертви от март 2020 г., когато в страната бяха отчетени 2 293 смъртни случая. Средно около 600 души умират от коронавируса всеки ден в сравнение с пика от над 3000 смъртни случая на ден през по-голямата част от януари тази година.

Към края на миналата седмица около 37% от населението на страната е напълно ваксинирано, а 47% са получили поне една доза ваксина срещу Covid-19, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ.

Президентът на САЩ също така коментира и тези, които все още искат да носят маски, след като са били напълно ваксинирани, посочвайки, че това е техен прерогатив, както и на онези бизнеси, които все още желаят да въведат задължителното носене на маски на работа.

Междувременно пресаташето на Белия дом Джен Саки посочи, че Джо Байдън планира да обяви по-късно в понеделник, че САЩ ще изпратят най-малко 20 милиона дози ваксини срещу Covid-19 за други държави до края на юни - първият случай, когато Съединените щати ще споделят с други страни ваксини, разрешени за американска употреба.

Това ще доведе до общ брой дози, които трябва да бъдат изпратени в чужбина, до 80 милиона, каза още Саки, визирайки и 60-те милиона дози от ваксината на "АстраЗенека", която обаче не е одобрена за употреба в Съединените щати.

Този ход идва, тъй като се наблюдават спад в броя на ваксинациите в американските щати, докато страни като Индия се опитват да получат ваксини, за да овладеят нарастването на случаите на Covid-19.

Джен Саки добави, че предстои повече информация за начина на разпространение на ваксините.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асдд

    7 1 Отговор
    Леле... тоя некролог говори???
  • 2 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Рециталчето на бай деменция е готино. А с цветната гражданска война, какво ще правите Кравари. Плащате на цветните с новонапечатани долари. Янки, ще разпаднеш по зле от СССР.
  • 3 Ганчо

    2 1 Отговор
    Нали вие го пуснахте, какво очаквахте какво стана. Нещо от рода на СПИН се очакваше, но сметките пак грешни....
  • 4 Басри Алиев

    2 2 Отговор
    Това е затишие пред буря.......
  • 5 Jon Carrey

    1 1 Отговор
    Гласувайте за мене за смена деменцията
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хахахаха

    3 1 Отговор
    Смъртността намаляла, а бензина напълно изчезнал!!! Ха-ха-ха! Ко стааа началник, водата в техас пусналетия или карат като Перник бг ?!?
  • 8 ОРЪЖИЕ

    2 0 Отговор
    „Вие пишете Историята с окървавени ръце”, каза Ердоган по адрес на Байдън. Путин не му отговори , но ЕрГолям му го каза в прав текст. УСА-то най-големите терористи на тоя свят !
  • 9 Олга

    0 0 Отговор
    Главен инфекционист США Фаучи е възмутен, тъй като се е оказа,че броя на смъртните случаи са занижени, а те са 900 хил. според Фаучи.