Last news in Fakti

17 Май, 2021 22:22 3 343 34

Германия даде зелена светлина за "Северен поток 2" във водите си

  • германия-
  • северен поток 2-
  • газ-
  • газпром

Подводният газопровод е подложен на остра критика от Вашингтон, който смята, че той ще направи Европа по-зависима от руските енергийни доставки

Германия даде зелена светлина за "Северен поток 2" във водите си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германска надзорна агенция даде зелена светлина за 2-километрова част от газопровода "Северен поток 2" да бъде положена в германски териториални води, съобщава ДПА.

Федералната морска и хидрографска агенция (BSH) разпореди незабавното изпълнение на спорно разрешително, издадено през януари, което позволи да се прокара тръбата по морското дъно в изключителната икономическа зона на Германия. След това ще трябва да се свърши повече работа, за да се закрепи тръбопроводът постоянно на място.

"Северен поток 2", който ще доставя руски газ в Европейския съюз чрез терминал в Германия, все още се изгражда в датски води, но работата там е към своя край.

Германският съюз за опазване на природата и биологичното разнообразие и Германската асоциация за екологична помощ предприеха правни действия за спиране на строителството до края на май, като се позоваха на въздействието върху почиващите мигриращи птици.

От януари досега не е извършена никаква работа, уточни германската агенция, чието седалище е в Хамбург.

Но тя може да започне в края на май и да продължи до края на септември, време, когато чувствителните периоди на почивка на птиците няма да бъдат засегнати, отбелязаха от BSH.

"След внимателно претегляне на всички интереси, които трябва да бъдат взети под внимание, това споразумение е необходимо за 2-километрово полагане, така че газопроводът, както е предвидено от строителя, да бъде поставен на морското дъно в германската (изключителна икономическа зона) до по-нататъшно строителство", посочиха от агенцията.

"Северен поток 2" е завършен до голяма степен, с изключение на участъци в германски води.

Подводният газопровод е подложен на остра критика от Вашингтон, който смята, че той ще направи Европа по-зависима от руските енергийни доставки.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    5 50 Отговор
    Никой не се е съмнявал в решението на геносе Ангела.Тя ще има топло кресло в управителният съвет на Газпром,милионна заплата и дача в Крим охранявана от ГРУ,ФСБ и кучето Шаро.Такь держат геносе Меркел.

    Коментиран от #4, #29

  • 2 МУТРИ ВЪН

    38 1 Отговор
    Бисери в короната на "Буда"

    Премиерът Борисов обяснява
    защо са пропаднали участъци от автомагистрала Струма:

    " Причината е същата.
    След обилните дъждове,
    на места пясъкът се е втечнил"
  • 3 очевидно

    49 2 Отговор
    Немците не са много по диферсификацията,като нашите овчеглави лизачи.

    Коментиран от #5

  • 4 МАДУРО

    58 1 Отговор

    До коментар #1 от "Врачка":

    Не просто пъкленият план на Мумията се обърка! Комисионната на входа и на изхода на Украйна изчезва бавно но сигурно и мумията е бясна!
  • 5 МАДУРО

    33 1 Отговор

    До коментар #3 от "очевидно":

    Диверсификацията е голема комисионна за Мумията, чрез корупционните схеми и комисионни през Украйна!

    Коментиран от #12

  • 6 GRUH

    40 0 Отговор
    МНОГО ШУМ ЗА НИЩО, ГОВЕДАТА ДА ОДАТ ДА ПАСАТ
  • 7 Четник

    44 0 Отговор
    Прощалният подарък на Меркел за Гермаците ,газова независимост от САЩ и основен играч в Европа.От едната страна Русия държи крана а от другата Германия.Тия по средата да приготвят парите защото в Европа ще има добро и лошо ченге.
  • 8 ТаУмВзе

    39 1 Отговор
    Краварите губят Европа, не е само северен поток 2. Северен ледовит Път и Антарктида също са Руски. Въпросът е къде ще избучат нова война краварите. Моше вече се почна с роднините. Украйна и евентуално ние на Балканите.

    Коментиран от #14

  • 9 Логично

    44 1 Отговор
    Политиците се сменят,тръбите остават.Не са глупави германците.Дори при "студената война",Запада взимаше газ и петрол от руснаците.
  • 10 СССРбарета

    40 1 Отговор
    Най важното е, че краварите вече не се вживяват в ролята на световен полицай и лично Путин ги свали от тази длъжност ХАХАХАХАХА
  • 11 3.14К

    44 0 Отговор
    Можеше да има и Южен поток, но толупа го провали и ни натовари с 3 милиарда заради откраднатите пари от Южен поток. Сега нахалника се изкарва заплашван и репресиран. В историята и Калигула е по-приемлив от нашия толуп.

    Коментиран от #33

  • 12 Врачка

    38 1 Отговор

    До коментар #5 от "МАДУРО":

    Тръбата през Украйна ще пресъхне като цикъла на Джейн Псаки.Германия ше разпределя Руския газ в Европа.Норвежките залежи са на изчерпване.Нас,Българите ще ни щавят със скъпият LNG от USA(Ямал)

    Коментиран от #17

  • 13 ЕВАЛА

    29 2 Отговор
    Евала на англичаните, първи се усетиха и напуснаха този кенеф - ЕС.
  • 14 Врачка

    16 0 Отговор

    До коментар #8 от "ТаУмВзе":

    Тя войната вече започна.Удариха проксито на САЩ и лошото е,че и двете държави нямат полезен ход.Подполковникът даде мат с пешката Палестина.

    Коментиран от #16

  • 15 реалистъ

    31 0 Отговор
    Политически, икономически и военен съюз между Германия и Русия ще върне величието на Европа и ще я направи свръхсила, с която всеки се съобразява. За съжаление на европейците им липсва смелост, затова са обречени да бъдат слуги на САЩ и Китай.

    Коментиран от #22, #31

  • 16 ТаУмВзе

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Врачка":

    Чакай персите и турците да се изрежат. Там е голямо Мяу.
  • 17 ГруЮ

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Врачка":

    Браво, събрал си цялата истина в един кратък пост.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 CNN

    4 8 Отговор
    Германия е троянския кон на Русия в Запада и НАТО, след втората световна всеки канцлер на Германия работи в Газпром
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Принтер

    7 0 Отговор
    .... и разбира се , няма нищо верно в твърдението , че върху тръбата ще бъде изградена/ вече е изградена подводна система за прихващане на движението на подводници.... Основни Български такива ....
  • 22 Хо хо хо

    1 9 Отговор

    До коментар #15 от "реалистъ":

    А ти що припозна европейците с немция?французи испанции италианци могат да не искат да имат нещо общос немците.кой си ти да казваш кой с кой да бъде и представлява.Обикновено хора като теб навиращи думи вустите на другите получават тупаник.
  • 23 Нане

    7 0 Отговор
    цената на газа скочи двойно и ще скача ощи и кой иска икономиката да върви мисли с глвата не с задни части. Ма нащи управляващи оттатък океана не мислят такаааааа са надянали четала
  • 24 другарят

    12 0 Отговор
    България се лиши от Южен поток и 500 милиона долара такси на година! Това са един милиард лева, или по 500 лева за всеки пенсионер в България!
  • 25 Ел Боко и президентът Банев

    10 0 Отговор
    Оставям ви газов хъб и магистрали ...а Роско уреди завода на Фолксваген . Кво ревете .... аре бегай да гласувате за мен.
  • 26 246

    9 0 Отговор
    Сериозно, Северен поток 2 пречел на почиващите миграционни птици? Те почивките под водата ли си правят? В този случай дори могат да се разположат удобно на някоя от тръбите.
  • 27 Иван

    6 0 Отговор
    Не е заради почиващите мигриращи птици, а заради почиващите равини от Синагогата.
  • 28 СП2 Германия има нужда от Руската газ,

    10 0 Отговор
    Това, че Реват Украинци и Поляци е чисто Политическо Реване!!! На есен, ще тръгне ГАЗ за Германия!!
  • 29 Случаен

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Врачка":

    Какви шантави времена.Всеки се занимава с каквото не умее. Гинеколожки стават военни министри, после командорят цяла Европа. А врачките вместо да обещават вечна любов, съсредоточени в утайката от кафе, тръгнали и те да бистрят политика.
  • 30 Иван

    4 0 Отговор
    Вашингтон иска Израел да получава десет процента данък.
  • 31 Костова

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "реалистъ":

    Не е въпрос на смелост. Знае се, че най-силната икономическа страна в Европа е политически зависима от САЩ. Тази зависимост, прокарана още чрез Канцлер акт е в сила и днес. За това не се учудвам, че толкова бутат напред кандидатката от Зелената партия. Зелените са в състояние да докарат такива проблеми на немците, че Ангела Меркел ще я помнят наистина като Ангел. Добрата новина е, че Зелените за осъществяване на пъклените си планове трябва да влязат в коалиция, малко са им процентите.
  • 32 Меркел

    3 0 Отговор
    Ако руската газ влиза в Европа през Южен поток 2 прави Европа зависима от Русия, но ако влиза същата газ през Украйна , о , чудо, не я прави...Нещо повече, тя вече не е руска....Така мислят в САЩ....
  • 33 Можеше

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "3.14К":

    Можеше да има и Южен поток и АЕЦ Белене и т.н.,но ако имахме мъдар народ, който да постави на кормилото не продажни ,а достойни,защитаващи интересите на страната ръководители.
  • 34 американо

    3 0 Отговор
    САЩ искат да контролират Германия и Европа но трудна работа за да си продават скъпия втечнен газ -Знаят че Русия е с най-големи запаси от газ и петрол в света за 120 години но тепърва в Арктика има още много въглероди които открива и разработва
Новини по държави: