17 Май, 2021 22:39 3 897 11

Лондон: Доказателствата сочат, че ваксините са ефективни срещу индийския вариант на COVID-19!

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • индия-
  • ваксина

Великобритания е на път да отвори отново до крайния срок на 21 юни, но това ще зависи от разпространението на варианта на коронавируса, който все още може да се промени

Лондон: Доказателствата сочат, че ваксините са ефективни срещу индийския вариант на COVID-19! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Здравният министър на Обединеното кралство Мат Ханкок заяви в понеделник, че ранните доказателства сочат, че Covid ваксините са ефективни срещу вирусния вариант B.1.617, известен като индийския вариант, съобщава Ройтерс.

Ранните индикации са, че ваксините предпазват възрастните хора срещу варианта, открит за първи път в Индия, и че повечето от хората, хоспитализирани с Covid-19, не са били ваксинирани, заяви британският министър на здравеопазването.

Ханкок каза, че има 2323 потвърдени случая с варианта B.1.617.2, а в северозападния град Болтън по-голямата част от 19-те, които са били хоспитализирани, не са били ваксинирани, въпреки че са отговаряли на условията.

"Това показва, че новият вариант няма тенденция да прониква в по-възрастните ваксинирани групи и отново подчертава значението на имунизацията", посочи той.

Говорейки пред Камарата на общините, Ханкок коментира, че подходът на правителството за справяне с "вариантите горещи точки" е чрез рязко нарастване на тестовете, добавяйки, че процесът на ваксинации трябва да остане същия, като гарантира, че хората са напълно ваксинирани или че тези над 50 са получили първата си доза.

Освен това той отхвърли призивите за увеличаване на допустимостта на ваксината за всички над 18 години във вирусните горещи точки, заявявайки, че "текущите мерки са се оказали ефективни".

Ханкок също така повтори, че страната все още е на път да отвори отново до крайния срок на 21 юни, но призна, че това ще зависи от разпространението на варианта на коронавируса, който все още може да се промени, призовавайки за предпазливост с облекчаването на ограниченията.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 л Субраманиам

    13 2 Отговор
    Е,нали Индия беше ваша колония!
  • 2 др Гей Билтс

    18 6 Отговор
    21 Юни, лятното слънцестоене. Англосаксонските психопати сектанти вършат всичко в суответствие със сатанинския си календар.
  • 3 Бай

    9 2 Отговор
    Ваксините са ефективни срещу всички щамове!В най -добрия случай за 6 месеца! После освежаване!
  • 4 Ваксиниран/а = СТЕРИЛЕН/НА ;)

    20 2 Отговор
    Всичко ще се обърне на 180 градуса. На есен пак "локдауни", фалити и др. подобни. И 3-та, но НЕ последна, доза на ваксинка! ;)

    Коментиран от #5

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    17 6 Отговор

    До коментар #4 от "Ваксиниран/а = СТЕРИЛЕН/НА ;)":

    Нaблюдaвaм, чe мoи рoднини и пoзнaти cлeд "вaкcинирaнeтo" ca cтaнaли злoбни, студени и рaздрaзнитeлни, a бяхa cърдeчни и дoбри хoрa...Нe знaм кaквo ce cлучвa, нo тoвa cи e aнтичoвeшки зaгoвoр.
  • 6 МАГНИТ

    11 3 Отговор
    ЗАЩО МАГНИТ СЕ ЗАЛЕПЯ НА ИНЖИКТИРАНОТО МЯСТО?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Blackthorn

    7 3 Отговор
    Да, ефективни са защото никой вирус не верее в мъртво тяло. Извинете за бруталната откровеност, но си е така!
  • 9 РЕАЛИСТ

    3 4 Отговор
    Ако беше чичко Сталин жив, щеше да изправи до стената всички , които са против ваксините за разпространение на зловредни слухове.
  • 10 Аха

    5 1 Отговор
    Та кой пусна вируса в Индия?Как така се случи Европа тръгна да се оправя и веднага напръскаха индииците
  • 11 Скапаняци

    7 1 Отговор
    Какво ли не измислиха само и само да инжектират хората с тия ваксини.Сумати вируси пуснаха за да принудят хората да се ваксинират.Но аз и моето семейство няма да се ваксинираме .