Last news in Fakti

18 Май, 2021 20:05 4 225 20

Имиджът на Бил Гейтс е помрачен от разкритията за извънбрачни отношения

  • бил гейтс-
  • майкрософт-
  • мелинда гейтс

Въпреки че американците по принцип не одобряват изневярата, те имат склонност да пренебрегват изневярата на мъже

Имиджът на Бил Гейтс е помрачен от разкритията за извънбрачни отношения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Извънбрачни връзки и обвинения в неуместно поведение - репутацията на бившия шеф на "Майкрософт" (Microsoft) Бил Гейтс бе опетнена от разкрития, последвали новината за развода му с неговата съпруга Мелинда след 27 години брак, отбелязва Франс прес.

Семейството обяви на 3 май решението си за раздяла. Към този момент Бил Гейтс за мнозина бе само легенда на информатиката и филантроп. Фондацията, която той създаде със съпругата си, се превърна в най-влиятелната частна благотворителна организация в света, финансирала различни проекти на обща стойност 53,8 милиарда долара. Към 3 май 65-годишният Бил Гейтс със своя резервиран вид изглеждаше като много уважаван мъж.

Оттогава обаче минаха 15 дни и езиците се развързаха. Последваха разкрития, които го обрисуваха като бизнесмен със съмнителни моменти в поведението си. В неделя в. "Уолстрийт джърнъл" разкри, че окончателната раздяла на Гейтс с "Майкрософт" през март 2020 г. е била свързана с преценена като неуместна негова връзка със служителка на софтуерния гигант в началото на този век.

Според официалната версия Гейтс, който заедно с Пол Алън основа "Майкрософт" през 1975 г., бе напуснал управителния съвет на компанията през 2020 г., за да се посвети изцяло на фондацията си. Но след новите разкрития говорител на "Майкрософт" потвърди пред Франс прес, че корпорацията е била уведомена в края на 2019 г., че Гейтс се е опитвал да установи интимна връзка с инженерка през 2000 г., предаде БТА.

Комисия към управителния съвет е проучила проблема, подпомагана от външна адвокатска кантора. Направено е било задълбочено разследване. Инженерката е казала в писмо, че е имала връзка от сексуално естество с Гейтс в продължение на години, твърди "Уолстрийт джърнъл". Американският ежедневник уточнява, че милиардерът е напуснал управителния съвет на основаната от самия него компания преди края на разследването.

Финансовото издание освен това твърди, че от ръководството на Майкрософт са се поинтересували и от връзките на Бил Гейтс със скандално известния финансист Джефри Епстийн, обвинен в сексуални посегателства срещу десетки непълнолетни в луксозните си имоти. Епстийн бе намерен обесен в своята затворническа килия през август 2019 г. Защитата на Бил Гейтс уверява, че връзките му с Епстийн са били само в рамките на филантропските му дела, и казва, че той съжалява за тях, според "Уолстрийт джърнъл".

Разкритията се допълниха и от публикуваната вчера във в. "Ню Йорк таймс" пространна статия, която навежда на мисълта, че доста преди новината за развода Бил Гейтс е бил известен със съмнителното си поведение. В материала, който се базира на пожелали да запазят анонимност източници, пише, че съоснователят на Майкрософт е помогнал за потулването на случай на сексуален тормоз, за който бил виновен Майкъл Ларсън - човекът, управляващ акциите му. Според два информирани източника Мелинда Гейтс е изразила през 2018 г. несъгласие с начина, по който е реагирал нейният съпруг, позволявайки на Ларсън да остане на поста си в замяна на финансова трансакция с предполагаемата жертва.

"Ню Йорк таймс" твърди още, че "Гейтс преследвал, когато му се отдадел повод, жени в офиса". През 2006 г., например, той присъствал на презентация на служителка на Майкрософт. След това незабавно ѝ изпратил имейл с покана за вечеря.

Според шест настоящи и бивши служители на компанията, фондацията на Гейтс и дружеството, управляващо богатството на семейство Гейтс, тези и други, по-скорошни инциденти са създавали една понякога "неудобна работна среда".

"Ню Йорк таймс" обаче подчертава, че дори и да не са одобрявали поведението на Гейтс, някои служители не са го възприемали като "сексуален хищник".

Въпреки че американците по принцип не одобряват изневярата, те имат склонност да пренебрегват изневярата на мъже. Особено когато става дума за богати и влиятелни хора, така че разкритията едва ли ще навредят трайно на имиджа на Гейтс, каза Алиша Уокър, преподавателка по социология в Университета на Мисури. Тя даде пример, че същото се е случило във връзка с изневярата на Джеф Безос.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    28 0 Отговор
    Сатанистите са го натиснали.

    Коментиран от #2

  • 2 вижте го само

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "111":

    Стъпил е накриво нещо, извън правилния път. Прошка няма.
  • 3 Финансова криза и колапс

    14 18 Отговор
    Този може да купи българия и да я продаде и пак да я купи.
  • 4 Волен атака победа

    4 7 Отговор
    Ето затова изневерявам само с мъже
  • 5 Не ми прилича на мъж тозо охлюв

    19 4 Отговор
    Туй пък грозното коя ще му обърне внимание освен платена някоя да се прежали.

    Коментиран от #20

  • 6 браво

    15 3 Отговор
    Бил!Нормален мъж,а не -гей...
  • 7 Snail

    9 8 Отговор
    Най-после едно хубаво нещо да направи пича и взеха, че го оплюха. Това американците много тъп народ. Че за какво му са тези милиарди, ако една мацка не може да си гушне. Голяма простотия!
  • 8 БИЛ ако има проблем няма да е ТОЗИ!!

    7 0 Отговор
    Ще се разбере дали Ушатите мишки са виновни или някой човеци? И този ден ще дойде!!
  • 9 Механика

    18 2 Отговор
    Ма тия извънбрачните връзки с малки момченца ли са или са малки момиченца?
    Уточнявайте ги тия работи, де!
    Мръсен, гнусен сатанист е тоя гущер!
  • 10 Ехааа

    6 5 Отговор
    Най-после да му се вдигне имиджа. След всички ваксини да вдигне самолета. След милиони Windows поне една мацка да забърше човека.
  • 11 Гост

    10 1 Отговор
    2000 хилядната имал връзка с инженерка, и чак 2020 решиха от управилния съвет да решат че било непристойно! Бах,ти тъпите американци! Са да не излезе че 1984 е первазил и хазяйката в гаража, докато е създавал компанията!
  • 12 Реалист

    17 1 Отговор
    "Имиджът" на бил гейтс Е СРИНАТ СЛЕД c0vid ИЗМАМАТА❗❗❗❗❗🤮🤮🤮🤮🤮
  • 13 Този

    10 0 Отговор
    Мушморок, с плетени те на една кука елечета, и пуловерчета на цветни ромб чета, ще излезе голям прикрит сексуален хищник, и забележете, изпратил и имейл с покана за вечеря, а аз си помислих, че вероятно ще я покани на онлайн любов, че нали вече всичко е онлайн, причаната обаче за развода на този Мушморок, се корени в друго и е свързана с господарите му които му възложи ха да блокира света с измислени вируси, и сега като си свърши работата и направиха милиарди те от измислените ваксини, и робството, вече е ненужен, и е време да бъде компрометиран.
  • 14 Боже, чета тази статия и

    9 1 Отговор
    Ми се струва, че сънувам - какво стана с тоя свят, бе? Предложиш на колежката, която те гледа с влажен поглед, да я пернеш след работа и ооо... проклятие! Върху ти се стоварват медии, управителни съвети, съд, НПО та и какво ли още не... Това, че все още имаш нагон, че си мъж, а не мазен джендър е престъпление! Няма ли господ да сложи край на това недоразумение!
  • 15 DrivingPleasure

    6 1 Отговор
    Значи каниш някой на вечеря и вече - сексуално насилие. Абе тия полудяха! На запад или трябва да таковаш в писъствието на адвокати на мацката или да караш ръчно - те такава простотия джендърска нема просто!
  • 16 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    имиджа на бил геитс след тази новина се вдигна.явно е нормален мъж с нормални мераци.няма нищо учудващо и смущаващо в това един здрав прав мъж да си потърси.
  • 17 хаха

    5 1 Отговор
    Значи Бил може да краде чужд софтуер, докато държи на него да му бъдат плащани, може да въздържи от плащане на 64 милиарда като данъци като ги прехвърли на фондация, може да осакати с "ваксина" над 492 хил. индийски деца, но мисирките и троловете продъниха ефира с вопли за имиджа му заради предполагаемо натискане със софтуерна инжинерка!

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 big

    1 0 Отговор
    Не мога да разбера, защо се дават извън брачните отношения като критерий? Няма човек, който да е намерил "идеалната" жена или мъж! Едни хора се примиряват, други особено с финансови възможности - не и търсят нови усещания. Нормално според мен е да търсиш някакво щастие, не само за спорт и бройка. За съжаление, обикновено така наречената любов отстъпва място на тривиалността и скучното ежедневие, а тя трябва да се разпалва. Не успяваш ли, идва друга муза!
  • 20 Ку ку

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Не ми прилича на мъж тозо охлюв":

    Абе имай ти 5 вагона мангизи и ще се чудиш как да се отървеш от "мухите", па нека и на Квазимодо да мязаш...Как мислиш, разните "плеймейтки" как си "изкарват" хляба? А и не само хляба...