Last news in Fakti

20 Май, 2021 13:28 4 692 33

Руското разузнаване: САЩ трупат войски по нашите граници!

  • сащ-
  • русия-
  • нато-
  • афганистан

Президентът Джо Байдън заяви, че САЩ са изпълнили мисията си в Афганистан и започват да изтеглят войските си от страната на 1 май

Руското разузнаване: САЩ трупат войски по нашите граници! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати ще се опитат да разположат своите войски, които в момента се намират в Афганистан, в съседни страни, каза Сергей Наришкин, ръководител на руската служба за външно разузнаване. Думите му са цитирани от РИА Новости.

"Разбираме и дори разполагаме с информация, че се правят и ще се правят такива опити. И ние много се надяваме, че не само партньори, но и съюзници в Организацията на договора за колективна сигурност няма да се съгласят с това", каза ръководителят на руското разузнаване.

По-рано Wall Street Journal съобщи, че след изтеглянето на войските от Афганистан, САЩ възнамерява да разположи своя контингент в страните от Централна Азия, по-специално в Узбекистан и Таджикистан.

Преди това президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Пентагонът е изпълнил мисията си в Афганистан и започва да изтеглят войските си от страната на 1 май.

През 2020 г. САЩ и радикалното афганистанско движение на талибаните подписаха мирно споразумение за първи път след повече от 18 години война. Според споразуменията американските войски трябва да напуснат Афганистан до 1 май. Администрацията на новия президент на САЩ Джо Байдън обяви намерението си да преразгледа споразуменията с талибаните.

Американската операция в Афганистан стартира в отговор на терористичната атака от 11 септември 2001 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!

    78 17 Отговор
    Слава РОССИЯ мачкайте братя тези гадни кравари

    Коментиран от #2, #15

  • 2 Army Ranger

    14 11 Отговор

    До коментар #1 от "!!!":

    Бъдещето е САЩ и Русия някога да станат пълноценни съюзници. И двете мнозизнонството са бели държави, при едните малцинствата са големи групи тъмнокожи етноси, а при руснаците те имата сибирски уралски монголски китайски тюрски етноси

    Коментиран от #4

  • 3 ами

    45 3 Отговор
    Пука им на САЩ за Узбекистан и Таджикистан. Колкото ѝ за Афганистан. Пък и ний, май сме 'гранична държава'.
  • 4 !!!

    39 13 Отговор

    До коментар #2 от "Army Ranger":

    И кое по скоро е бъдещето САЩ със тоя памперс дето ги управлява и прави само глупости чуди се как да направи някоя война,това ли е бъдещето?
  • 5 глоги

    43 7 Отговор
    Тъпите янки без войни не могат да живеят. Те си отгледаха "Ал Кайда",тя е тяхно творение.
  • 6 Бай Манчо

    48 8 Отговор
    Сега Узбекистан и Таджикистан ли са наред да се "демократизират" :)))) Не се спряха тия янки
  • 7 Анатемакраваре

    35 3 Отговор
    "Там,където краварят (ФАЩ) на се ре, даже и с "Ариел"-а не може да се изпере."
    (Народна мъдрост)
  • 8 САЩ се превърна смешка

    28 3 Отговор
    Хелоуин с изрязана тиква,свещ отвътре и страховити гримаси,нищо повече.Абе като нашата Тиква,дето се крие като индианец в тръстика..
  • 9 Майна

    30 6 Отговор
    Каква терористична атака от 11 септември,бе ,деменцио? Целия свят е наясно кой е организира вие пак повтатяти нагло тия опорки..АТРОФИРАЛИ СЪЩЕСТВА СА ИЛЮМИНАТОТЕ
  • 10 Майна

    7 1 Отговор
    Извинявам се за правописа, мале, мале...от хендито ми е
  • 11 самолеД

    37 10 Отговор
    Краварите правят, струват, към въоръжен конфликт тикат света.
    Изядоха наследството на инките, опоскаха земята на индианците и сега са гладни за ресурси, че инак фалит. Руската земя им прилича на мазна баница и така много им се иска да ръфат тлъсти парчета от нея. На времето горбачов и елцин им бяха позволили да изнасят ресурси и те се "накървиха" дето се вика. Услади им се, ама сега Путин с голямата тояга ги държи в страни и ги праска по муцуните, щом се опитат да отхапят. За това реват и квичат като хиени.
    Иска им се да провокират конфликт, за да могат да си измиват очите пред международната общност. НЯма да им се получи. Най-много над белия дом да се развее червеното знаме и да прозвучи "ден победы" в изпълнение на Лев Ященко.
    Слава России!

    Коментиран от #13, #28

  • 12 ИВАН

    31 9 Отговор
    Пък ние ги пуснахме без бой по земите си, даже ги канихме и им се молихме - Елате братя американци да ни защитавате от лошите руснаци ... Излизане от НАТО и от гейския съюз

    Коментиран от #20

  • 13 TAKA

    13 23 Отговор

    До коментар #11 от "самолеД":

    Ушанките обаче само дрънкат оръжия, показват мультики, врътнат някой референдум в окупирана територия и се борят за мир, равенство и братство. Пишете повече защото една RUB е 0,0218 BGN :)

    Коментиран от #14, #18, #27

  • 14 Демек

    10 6 Отговор

    До коментар #13 от "TAKA":

    Ако ида с 300 лв там ше съм богат

    Коментиран от #16

  • 15 TAKA

    8 20 Отговор

    До коментар #1 от "!!!":

    Ушанките мачкат, мачкат и все СМАЧКАНИ ходят. Няма други такива смешници и само путинофилите ги бият по точки.
  • 16 ТАКА

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Демек":

    В рубли може би, защото при обратния курс, един BGN е 45,9719 RUB :)
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 То тъй, ама...

    13 2 Отговор

    До коментар #13 от "TAKA":

    Не виждам за какво се радваш на курса на рублата. С тая политика, дето я водим и с тия 'съюзници', нищо чудно скоро да ни стане нац. валута.

    Коментиран от #23

  • 19 стоян

    3 14 Отговор
    Много страхливи тия руснаци бе -пак им струпват войски -управляващите в Русия пак зомбират народа с нападение от война за да управдаят беднотията до която са го докарали
  • 20 стоян

    3 12 Отговор

    До коментар #12 от "ИВАН":

    До 12 ком -другарю -много сте ми интересни такива като теб -в Русия няма ли гейове и гей паради че постоянно коментирате западните такива
  • 21 СЛОНА

    6 1 Отговор
    ДОШЛИ СА НА ГЕЙ ПАРАД

    Коментиран от #24

  • 22 ПЕНКО

    6 4 Отговор
    КОЛКО ОЩЕ АМЕРИКАНСКИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ТРЯБВА ДА ЗАГИНАТ /ОТ РУСКО ОРЪЖИЕ / ,ЗА ДА СЕ" ЧУКНАТ ПО ГЛАВАТА " - СИМИТИТЕ -ЦИОНИСТИ -НА ВЛАСТ В САЩ -МАСКИРАНИ КАТО НАТЮ ???? МАЛКО ЛИ ИМ БЕШЕ ВИЕТНАМ --ДА ЩЕ ПОБЕДЯТ НОВА ГРАНАДА - НО ТАМ - НЯМА ПЕТРОЛ !?!?!?!?!?!?!?
  • 23 ТАКА

    4 7 Отговор

    До коментар #18 от "То тъй, ама...":

    Чак пък радване? Азиятската кочина ми е напълно безразлична. Просто исках да помогна на колегата и на тролеите, които заработват в рубли, със сметките.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 СЛОНА

    4 0 Отговор
    ДА ГИ ЗАВЕДАТ В ДЕЦКАТА ГРАДИНА ДА ВИДАТ ДЕЦАТА ЖИВИПЕДЕРАСИ...
  • 26 Рико

    0 8 Отговор
    Тези пък какво разузнаване имат? Нали ги изловиха във всички европеиски държави. И в това са некадърни,както във всичко.

    Коментиран от #29

  • 27 Рико

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "TAKA":

    Потърсих табличка, но не намерих(не съм бил много активен в търсенето,така че може и да има). Да оставим долара,те нещо не го харесват ,на думи, разбира се. Да вземем една стабилна и неоспорима валута, например Швейцарски франк. Каква е динамиката, откогато Путин е цар, до сега ,на курса шв.фр./рубла. За тези 20 години как се развивало стапанството на страната с политически център Москва. Цената на парите ти е най точния показател.
  • 28 Лев Ященко

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "самолеД":

    е Лев Лещенко, другото е така.
  • 29 изловиха

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Рико":

    всички европейски държави на баба си посра**те гащи. Тровят се, палят се, гърмят се и в простотията си произведоха двама неизвестни(туриха им, разбира се имена) на ниво "световни супершпиони'. Така не съм се смял, откакто четох за първи път "Приключенията на храбрия войник Швейк"(а това беше преди много, много години).
  • 30 Димитров

    6 0 Отговор
    Отговорът на американците за посочените техни действия
    даде
    Владимир
    Путин с заявлението за избиване на зъбите!
  • 31 ХАХО ПЕРОВ

    6 0 Отговор
    ТЕЗИ тъпаци АМЕРИКАНСКи кой им даде в БГ базите “???? Кой ни вкара в НАТО.??????? КОЙ да си го хванем, па го даите на народа за отговор.... ГОЛИЧЪК на площада . Да си го намажем с катран и с перушинка. ХА ХА ХА
  • 32 Доцента

    1 7 Отговор
    Където да стъпили руснаците има само глад,мизерия и простащина.Където са американците там има работа ,пари и просперитет.На руските лидери децата учат в сащ,а спестяванията са им в долари или евро.

    Коментиран от #33

  • 33 Бай Шиле

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Доцента":

    Прав си доценте.От как станахме американска колония,такъв просперитет ни сполетя...Пък и пари дал господ... Само един нищо и никакъв Пеевски колко пари има...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания