Last news in Fakti

22 Май, 2021 13:13 11 825 152

Путин разработва "ужасна хиперзвукова ракета"

  • хиперзвукова ракета-
  • циркон-
  • русия-
  • ракети-
  • владимир путин-
  • флот-
  • армия-
  • сигурност

Успяваме да поддържаме въоръжените си сили на правилното ниво, каза Путин

Путин разработва "ужасна хиперзвукова ракета" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През следващата година ще започне тестването на ново оръжие, наречено "Острота". Това е част от кампанията на Владимир Путин да изпревари Запада с огнева мощ. С най-новата ракета, която ще бъде с по-малък размер от съществуващите хиперзвукови ракети, ще бъдат оборудвани свръхзвуковите бомбардировачи Ту-22М3 и изтребители-бомбардировачи Су-34. Ракетата има специално разработен за нея реактивен двигател, който ще ѝ позволи да "пробие всякакви съвременни системи за противовъздушна отбрана", твърди прокремълски вестник.

Русия също потвърди, че първото от четирите последни изпитания на новата смъртоносна хиперзвукова ракета "Циркон" ще се проведе през юни. Целият тестов цикъл ще бъде завършен до края на лятото. Тази "неудържима" крилата ракета със скорост 10 000 километра в час може да бъде пусната в експлоатация през следващата година. Президентът Путин разглежда ракетата "Циркон" с корабно базиране като оръжие по избор за нанасяне на удари по американски градове в случай на ядрен конфликт. Първото изстрелване на ракетата "Циркон" от фрегатата "Адмирал Горшков" като част от държавната програма за изпитания е планирано за юни, каза източник от военното ведомство пред медия и цитиран от "Фокус".

Също така беше потвърдено, че руският Балтийски флот ще бъде "сериозно укрепен", а подводници с ракети "Циркон" от ново поколение могат да бъдат използвани за защита на подводния газопровод "Северен поток" 2. Смята се, че малките въздушно базирани хиперзвукови ракети "Острота" ще направят руските неядрени отбранителни сили много по-модерни. Експертите казват, че те ще дадат на Русия "водеща позиция във високотехнологичните оръжия" и ще могат да нанасят "смазващи удари" по добре защитени цели. Специално за новата свръхвисокоскоростна ракета е разработен нов реактивен двигател.

Русия вече разполага с "ужасната ракетна система "Авангард" с ядрени бойни глави с хиперзвуков планиращ блок. Путин твърди, че тя удря "като метеорит". Казва се, че тази ракета може да се движи 20 пъти по-бързо от скоростта на звука, да лети извън земната атмосфера и да нанася удари навсякъде по света за по-малко от 30 минути. А Русия разполага и с ракетата "Кинжал", която развива скорост от 12 400 километра в час, изстреляна от изтребител МиГ-31 и нанасяща удар със скорост 10 пъти по-голяма от скоростта на звука. В четвъртък Путин се похвали, че руските военни са се превърнали в световни лидери в модерните оръжейни системи. Имаме нови самолетни системи, които нямат аналози в света, надводни и подводни бойни кораби, най-модерните безпилотни апарати. Разбира се, възниква въпросът какво е състоянието и какви са перспективите за развитие на въоръжените сили? Колкото и да е странно - за мнозина звучи странно - но ние сме повече от добре. Ние имаме най-модерната от всички ядрени държави, разполагаме с най-модерните сили за ядрено възпиране, коментира руският държавен глава.

"Русия успя да създаде такова ново оръжие поради „рационалното отношение към средствата, които държавата отпуска за отбрана, както и поради запазването и развитието на научните школи, обучението на инженерния персонал'', продължи Путин. "Успяваме да поддържаме въоръжените си сили на правилното ниво, без да милитаризираме бюджета. Ще продължим да действаме по този начин'', добави той. Главнокомандващият руския флот Николай Евменов заяви, че флотът "придобива все по-голямо значение във връзка с новите предизвикателства и заплахи, произтичащи от разширяването на присъствието на НАТО в Балтийския регион". Военният експерт полковник Николай Шулгин заяви пред "Независимая газета", че новите хиперзвукови ракети на Путин ще бъдат разположени така, че да "осигурят безопасността на важни икономически проекти, свързани с доставките на въглеводороди в Европа".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джипко-Бибитков

    30 95 Отговор
    Е щом Путин я разработва...

    Коментиран от #65, #149

  • 2 Извънземен

    41 180 Отговор
    Тоя става смешен Всяка година все едно и също повтаря Тази година Хиперзвукова до година със скороста на светлината

    Коментиран от #59

  • 3 да питам

    24 106 Отговор
    И кога ЩЕ е готова ?!

    Коментиран от #42

  • 4 Ланс Линк

    80 7 Отговор
    На страха очите са големи
  • 5 Абе ,

    86 1 Отговор
    А има ли неужасни ракети ?

    Коментиран от #8, #20, #83

  • 6 Стока

    42 143 Отговор
    Това е стоката им. Друго няма какво да предложат на света. Мерцедеси и айфони никога няма да могат да правят.

    Коментиран от #10, #33, #63, #104, #124, #150

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Как да

    152 10 Отговор

    До коментар #5 от "Абе ,":

    няма? Всички американски и въобще западни ракета са неужасни, те са демократични и дори когато разрушават и убиват е в името на демокрацията, правата на човека и законния световен ред.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Имат

    122 14 Отговор

    До коментар #6 от "Стока":

    и предлагат.
    Зърнени храни, разни меса.
    Всички големи автомобилни фирми имат там заводи.
    Така че айде нема нужда от вечния въпрос "А тостер кога?"
  • 11 цербер

    105 3 Отговор
    Путин разработва "ужасна хиперзвукова ракета". ВЛ.ВЛ.НЕ Я РАЗРАБОТВА ,А РАКЕТНО-ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС И РАКЕТАТА НЕ Е НА ПУТИН ,А НА РАКЕТНИТЕ ВЪЗДУШНО-КОСМИЧЕСКИ СИЛИ НА РУСИЯ. ПУТИН САМО Е ПОДПИСАЛ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА РАЗРАБОТКАТА И ФИНАНСИРАНЕТО НА ПРОЕКТА "ЦИРКОН".
  • 12 az #Победа76

    105 13 Отговор
    Руснаците избиха рибата с този хиперзвук! Както каза самият Путин за първи път от 1945г. сега западът гони. Браво! :)))

    Коментиран от #25, #99, #151

  • 13 Дельо Хайдутин

    127 4 Отговор
    А у нас разработват вафла Хипер.

    Коментиран от #27, #106

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ****

    81 9 Отговор
    На натовците ще им зараснат зад...те от безсилието срещу Русия,ще има и други които ще се ядът вратовръзките.
  • 16 Деймос

    101 9 Отговор
    Всеки те уважава заради пистолетите :)) Особено САЩ...
    Второ , винаги иновациите в армията се прилагат в гражданския сектор . Втората световна СТУДЕНА война е на път да бъде загубена от САЩ ..Сега Русия с малки усилия въвлича САЩ в колосални разходи за оръжия и за поддържане на армия по десетки места.

    Коментиран от #37, #152

  • 17 Не е шега

    104 9 Отговор
    "Когато ние говорихме ,
    никой, не искаше да ни слуша, и
    никой, не искаше да разговаря с нас,
    А сега , чуйте внимателно"!
    Путин...!

    Коментиран от #81

  • 18 123

    22 61 Отговор
    Не всичко се върти около бомби и ракети.Поне в нормалните държави...

    Коментиран от #80

  • 19 гочев

    19 11 Отговор
    Ето я ракетата.....

    Коментиран от #50

  • 20 Мим33

    32 1 Отговор

    До коментар #5 от "Абе ,":

    Да има,летят на горе към космоса-Луна,Марс и към Слънцето...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 БиБи Кинг

    12 74 Отговор
    Ништо не разработва кольегата Тупин! Всичко е стари разработки от переода на светлото бадаште! Сегашните разрабочици не могат клиучалка на Ладата да направат, за Армата да не споменаваме!

    Коментиран от #96, #113

  • 23 Българска армия

    63 10 Отговор
    Путин бърза да се въоръжи,че като получим F16,след като откриха завода,който ще ги произведе това десетилетие,ще им се види света тесен на Русия😀😀😀
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Вагнеровец

    18 90 Отговор

    До коментар #12 от "az #Победа76":

    Не знам какво гони западът като и с 1000 хиперзвукови ракети да имат или нямат ,няма ниаккаво значение.Ако САЩ или западът реши ,русия ще стане на пепел и ще изчезне от картата на света за секунди ,така ,че е все тая.Руснаците не само ,че са вечно догонваща сила ,ами на всичкото отгоре вече станаха и 3-та сила ,защото не могат да догонят Китай,камо ли единствената суперсила САЩ...Руснаците нямат нито авиация,нито военноморски сили,нито икономика ,а сухопътните им сили са наполовина аматоьорски.Това е просто една Нигерия с ракети.

    Коментиран от #29, #41, #91, #142

  • 26 чак пък ужасна

    57 7 Отговор
    ужасна можеби е за вас гъзолизците на ционисти задници но за нормалните хора няма нищо ужасно в нея след като знаят че се създава за да разберат “умните” янки че във конфлик с русия нетрябва да се влиза...
  • 27 митака

    30 2 Отговор

    До коментар #13 от "Дельо Хайдутин":

    Срадур развесели ме!
    Смях се от сърце!
    Много готин и актуален коментар!
  • 28 ⚜️Илюминат⚜️

    62 3 Отговор
    Да, точно Вова е седнал с оризова хартия и пергел на чертежната дъска и разработва ли , разработва! Извън некадърната ни журналистика и шегата обаче, предизвиквам всеки читател тук да каже , кога последно е чул дума или видял новина с участието на самолетоносач ? Заинтересованите помнят как до преди две три години не минаваше емисия новини без да чуем и видим как самолетоносач навлиза някъде си! Защо мислите сащисаните прибраха най скъпите си и емблематични оръжия за геополитическо влияние и инвазивна политика? Защото Сирия бе полигона на който САЩ решиха да тестват новите хипер оръжия на Русия и с ужас разбраха , че Циркон и Кинжал са реалност , която превръща плаващите им военни бази в прекрасни мишени!!! Не съм Фил нито Фоб на нищо, просто свързвам фактите , а ако някой има различно от моето и аргументирано мнение с кеф ще го прочета! Благодаря!

    Коментиран от #114, #116

  • 29 тоз пък и той

    30 7 Отговор

    До коментар #25 от "Вагнеровец":

    смени или намали наркотиците не ти влиаят добре на мозъка !!!

    Коментиран от #39

  • 30 От запаса

    68 6 Отговор
    Едно време преди 1989, руснаците ни дадоха патенти и технологии, и помигнаха за изграждането на военната ни индустрия. Бяхме в десятката по производство и износ на оръжие в света.
    Днес, и 30 години след това, американо-турския сговор разруши военната ни индъстрия тотално. Сега плащаме милиарди на други предварително за военщина на картинка. Пълен крах.

    Коментиран от #36

  • 31 БОЛШЕВИК

    64 8 Отговор
    Преди СССР сега Русия си остават ненадминати по военна мощ.
    Така ще е и занапред, най-великите и силни славяни.

    Коментиран от #107

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бай Байдън

    46 2 Отговор

    До коментар #6 от "Стока":

    Няма няма, руснака никога няма да измисли такова чудо - за рисунка 2 милиарда.
  • 34 Ленин

    9 55 Отговор
    Спор няма, Кремъл държи в ръцете си един от световните колоси - Союзмультфилм. Последните могат да нарусуват всичко, дори и излитаща "автентична" ракета. Само че, никой не брои колко от тях станаха действителност. Нека ръководството да си спомни Лениновата мъдрост: "Никога не бъркай желаното с действителното" !

    Коментиран от #87

  • 35 az #Победа76

    55 3 Отговор
    "Острота", всъщност това е работния шифър на ракетата, е по-малката сестра на далекобойната хиперзвукова руска ракета "Гремлин", чийто изпитания ще започнат през 2023г. Много лоши новини за враговете на РФ се задават! :)))
  • 36 Дмитрий

    7 37 Отговор

    До коментар #30 от "От запаса":

    От стари технологии никой не се интересува,дори и в Африка
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Анон

    10 48 Отговор
    Путиняка пак плаши гаргите.
    Русия единственото което я държи са ядрените оръжия от преди 1989
  • 39 Вагнеровец

    14 6 Отговор

    До коментар #29 от "тоз пък и той":

    Аргументирай си евтиното мнение ,като не си съгласен .наркоман !
  • 40 БОЛШЕВИК

    49 9 Отговор
    С такава мощ каквато има Русия, на американските изроди и натовските терористи, им остава само едно, да подвиват опашките и да си ходят по домовете си!

    Коментиран от #46

  • 41 ААА НЕ СИ ПРАВ

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "Вагнеровец":

    ....НИГЕРИЯ ИМА ФУТБОЛИСТИ И БАНАНИ😀
  • 42 ТОШКО

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "да питам":

    Като ни доставят F-ките!
  • 43 факти

    13 49 Отговор

    До коментар #32 от "Реалността":

    Някой им се точи за "богатствата" на тея мизерници нали..Бягай от тука.Никой пет пари не дава за тея изоставащи с 100 години от света бушмени ,дето дори и един тостер не знаят как да произведат.Какви богатства какви пет лева.Най-богатите страни са богати и развити и без пустите ресурси за които толкова лаете.Тея ресурси са важни за ресурсни икономики които не произвеждат нищо,а само дупчат и продават ,точно каквато икономика е и руската.Пълни неандарталци.

    Коментиран от #112

  • 44 фактор

    7 14 Отговор
    до като не разцепят планетата на две няма да си седнат на задниците , русия и сащ са комплесари барабар със севернокорейското купонджийче КИМИОНЧО ,само си мерят късогледството
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 синоптик

    6 17 Отговор

    До коментар #40 от "БОЛШЕВИК":

    Удара ще от китай.Засега САЩ не им позволява,но един ден ще им даде зелена светилна.

    Коментиран от #61

  • 47 Оф ако

    4 3 Отговор
    ше са биете един с друг, бойте се по-скоро и престанете да прахосвате луда пара за оръжия
  • 48 Ала Бала

    11 4 Отговор
    Бря, Владимирович бил и разработчик на "ужасни" ракети! Е такъв президент да си имаме и ние, а! От сичко отбира...
  • 49 Преди 24

    30 12 Отговор
    Днес е ден за плюене срещу руснаците. Утре е 24 май- ден на славянската писменост. Трябва да загреят, че утре да плюят още. Българите са славяни и сме братя с всички славянски народи.

    Коментиран от #52, #54, #55

  • 50 Не е шега

    9 1 Отговор

    До коментар #19 от "гочев":

    А бе, аз не ги искам в България ,
    разни , майтапи "кьорфишеци",
    ти като ги искаш,
    пускай си ги на клипчета !

    На гол г-з ,майтап не бива?
  • 51 Марсианец

    11 25 Отговор
    Руснаците са велики майстори на измамата- как успяват с военен бюджет за 2020 г. от 61.7 млрд. да бият по всички показатели САЩ, които са с бюджет от 778 млрд. долара.
    На второ място по военни разходи е Китай – 252 млрд. долара, като се покачват за 26-та поредна година.
    Чудесата не спират въпреки, че и Индия е с по-голям военен бюджет / със 72,9 млрд. долара/ от Русия .

    Коментиран от #58, #62, #95

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ТИР

    19 3 Отговор
    Когато Си заобиколен от вълци а Те постоянно прииждат най добрият начин да не те нападнат е да подържаш Огъня,,,
  • 54 хисто

    12 10 Отговор

    До коментар #49 от "Преди 24":

    Българите на са славяни!Ако бяхме такива нямаше да станем съюзник на Хитлер.В архивите го пише но болшевиките ги задигнаха.
  • 55 Наблюдаващ

    15 1 Отговор

    До коментар #49 от "Преди 24":

    Ти не плюеш , а чисто и просто ,
    се изака на метеното?
    Радвай се, че все още някой пише на
    Българската азбука ,
    че утре, може и да я няма?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Цеко Цирконя

    8 17 Отговор
    Ха ха ха ха - чакаме мултиките


    Нали уж Цирконя имаше първо изстрелване . Ама ги разкриха ,че показват фейк тия ни лук яли ,ни лук мирисали

    Тоя човек не разбира ли колко е смешен ?
  • 58 ххх

    11 33 Отговор

    До коментар #51 от "Марсианец":

    Кажи ни руснаците с какви показатели "бият" другите ,че ми е много интересно ? Русия се развива само в ракетостроенето ,защото само там има възможност да се опре на САЩ ,а и е най-евтино.По всеки друг показател ,Русия не може да стъпи и на малкия пръст на САЩ.Русия абсолютно във всяка сфера като Авиация,ВМС и пехота е с десетилетия изоставаща от САЩ,както по количество ,така и по качество.Руснаците реално нямат нищо друго ,освен ракети от които някои са анимационни.Та САЩ имат повече изтребители от пето поколение от колкото Русия има изтребители общо ...Русия сравнена със САЩ е един военен дребосък и реално се счита за регионална сила/окупатор,докато САЩ е световна суперсила.

    Коментиран от #70

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 факт

    5 1 Отговор
    Ще защити Европа!
  • 61 БОЛШЕВИК

    21 7 Отговор

    До коментар #46 от "синоптик":

    Така е, съгласен съм - рано или късно Китай ще удари по САЩ!
  • 62 Даеееа!

    14 4 Отговор

    До коментар #51 от "Марсианец":

    Руснаците публикуват бюджет за такива като теб!
  • 63 Хахаха

    30 8 Отговор

    До коментар #6 от "Стока":

    Нефт, газ, пшеница, трактори, метал, космически разработки и т.д. Предлагат е това. И ако престанат да го предлагат ще видиш айфон и западна кола през крив макарон. Запада ще умре от глад. С корема си мислиш, а не с главата си. Нали това иска от плебеите да направи западът - безмозъчни консуматори.

    Коментиран от #71, #75, #94

  • 64 Нашенец

    7 14 Отговор
    УжасТ…пак ше зяпаме рисувани филмчета :)))))
  • 65 българин

    5 9 Отговор

    До коментар #1 от "Джипко-Бибитков":

    https://fakti.bg/mnenia/581261-nai-svetlata-choveshka-figura-na-rusia-ot-20-vek Кога свестните и разумни хора ще прогонят идиoтитe на червeнaта мaфия?!
  • 66 ПЕНКО

    9 2 Отговор
    знаете ле какво е БЛИН ??? ОТ ТАМ ИДВА ИМЕТО БЛИН КЪН !!!
  • 67 бушприт

    18 3 Отговор
    Казах и преди,че не им трябва "Циркон"-а на руснаците за нас. Достатъчно е Вл.Вл. да изпрати от спецчастите ония цирконки с белите поли и шапки,и сме загинали.

    Коментиран от #85

  • 68 no name no face no number

    22 8 Отговор
    Напред Русия!

    Коментиран от #79, #86

  • 69 Кака Мара

    7 12 Отговор
    Танковете палят ли ???

    Коментиран от #76

  • 70 Хахаха

    9 1 Отговор

    До коментар #58 от "ххх":

    Някой да ти пречи да мислиш така? Продължавай. Само не е ясно защо г л у постите си ги излагаш8738 публично пред всички.
  • 71 Къса памет

    16 23 Отговор

    До коментар #63 от "Хахаха":

    Да прав си Запада ще умре от глад. Сигурно си дечко и не знаеш, че 1991 година в Москва имаше километрични опашки за сандвичи Макдоналдс. Същият този Запад даде на руснаците милиарди долари да си купят салам, защото щяха да изпукат от глад. Така,че някой на теб ти е объркал мозъчето.

    Коментиран от #78

  • 72 Смиле

    6 16 Отговор
    Ако няма анимацийка не се зачита! :) Що не пробват първо да направят тостер !

    Коментиран от #108

  • 73 Рашата

    10 23 Отговор
    Силата на Рашата е в пушечното им месо. Ако стане война ще пратят на фронта 50, 60, 100 милиона души пушечно месо, врагът ще се ужаси и ще отстъпи. Така стана и Втората световна война.

    Коментиран от #74

  • 74 оня с коня

    14 4 Отговор

    До коментар #73 от "Рашата":

    даааааааааа,много си назад с историята!!

    Коментиран от #102

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 no name no face no number

    8 4 Отговор

    До коментар #69 от "Кака Мара":

    И мачкат
  • 77 Шамара

    7 17 Отговор
    Не е нужно никой да ги напада той Путин сам ще ги до умори и ще си живее сам в двореца !
  • 78 Хахаха

    24 8 Отговор

    До коментар #71 от "Къса памет":

    Напротив, имаме много добра памет и се учим бързо. Ужасът през 90- те години, които са ни докарали дермократи- предатели във властта в Русия с всичко това за което пишеш, няма да го допуснем. Явно, много си далече от реалността в представите си за днешната Русия. По- добре е за теб. Иначе ще разбереш на какво дъно се намираш и потъваш все повече за последните 30 години. Защо да се депресираш? Живей с мисълта, че руснаците са зле живеят. Нали трябва да подскачаш и да аплодираш, защото можеш банани да ядеш по всяко време, ако не си български пенсионер с пенсия 300 лева.

    Коментиран от #82

  • 79 Шамара

    13 16 Отговор

    До коментар #68 от "no name no face no number":

    Що пишеш на английски бе пиши си на руски, нали си руски гъзоблизльо?!
  • 80 Дали са

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "123":

    САЩ !

    КАТО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ,

    ИЗНОСИТЕЛ НА ОРЪЖИЕ В СВЕТА,

    ОТ 75 ГОДИНИ НАСАМ!
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Тираджия

    11 15 Отговор

    До коментар #78 от "Хахаха":

    Много си далеч, иди и виж как живеят там! Ако са свободни като нас без визов режим няма един да остане, за Български визи чакат на опашка с весеци, това ще ти кажа! И с всеки изминат ден повече я закъсват ,трябват парички за военната инсустрия а няма от къде! Мужика е затегнал колана до гръбнака!

    Коментиран от #101, #126

  • 83 Херо Мустака

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Абе ,":

    Има бее ,има ! Справка :десет хиляди изстреляни и
    няма убити (5 или 8 пастири)!Има снаряди убиват мноого
    но тема друга !
  • 84 бай

    17 1 Отговор
    Бате Бойко разработи системата за бърз удар 70% за мен другите си разделете вие . След като влезе в дейстивие тази система накара много хора да не знаят на коя планета са попаднали .
  • 85 Човека Коза

    9 3 Отговор

    До коментар #67 от "бушприт":

    Той военния оркестър да ни пусне ни стига на нас...

    Коментиран от #98, #109

  • 86 Българин

    9 16 Отговор

    До коментар #68 от "no name no face no number":

    Да напред към чудовищен глад и мизерия ! И за това се изреждаха кой по страстно да целуне задника на Меркел че да завърши тъпият им северен поток защото иначе финансовата катастрофа на Русия е гарантирана ! Но и с тази газ няма да се оправят ! Преди години великият Ronald Reagan ги унищожи с надпревара във въоръжаването

    Коментиран от #140

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 бай /бай

    24 5 Отговор
    Руснаците понеже са зле изкупиха Българското черноморие ,Българите стото са добре чистят тоалетни на запад и изпращат част от парите на болните си стари родители що то те получават големи пенсии и подарък Бат Бойко 50 лв

    Коментиран от #118

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 бай

    15 2 Отговор
    несправедливост Б Б даде на пенсионерите по 50 лв за изборите а на Ромите по 100 за глас
  • 91 mi6osp

    13 2 Отговор

    До коментар #25 от "Вагнеровец":

    Според американски анализатори ( публикация от 2020 г) , при ядрена война Русия губи 30-35% от населението си, Китай 40-45% , САЩ 80-85%. Мераците на САЩ да водят война с Русия се изпариха 2017 т. когато Путин заяви, че всяко нападение с ракети срещу Русия ще се разглежда като с ядрено оръжие и Русия ще отговори с максимална сила и върху военните и командните пунктове на нападателя.В същия анализ при война съд Северна Корея загубите на САЩ се оценяват на 45 000 000 граждани.

    Коментиран от #92

  • 92 Боже боже

    3 12 Отговор

    До коментар #91 от "mi6osp":

    Нечувана глупост...Въобще четеш ли си простотиите ?
  • 93 Хораа

    7 10 Отговор
    Стига с тая Русия,хипер мега ,гига или не знам си какви рекети,самолети ,танкове и други оръжия.Четем само за велики славяни ,СССР и незнам си какви военни разработки.Дайте нещо от научните разработки на великите руско- съветски учени в полза на цялото човечество,но не от преди 1917г
  • 94 Херо Мустака

    0 5 Отговор

    До коментар #63 от "Хахаха":

    Само да Ви попитам ,в КУРСЕ КТО КУПИЛЬ
    и арендовал земли московские а ?Или защо преди
    димокрации не е имало износ(нямахте торове и
    препарати за севера)????????????? Китай ли е отговор ?

    Коментиран от #103

  • 95 земен

    6 2 Отговор

    До коментар #51 от "Марсианец":

    САЩ имат огромен военен бюджет, защото там няма корупция, РБългария има малък бюджет , защото има корупция, но ние ще се справим с корупцията, с помощта и вещото ръководство на Н.Пр. Хероиня Мустака.
  • 96 Рони

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "БиБи Кинг":

    Ама, че си надъхан т.....р,а другото да не споменава,че ще ти падне касета,дано си разбрал
  • 97 sportista

    2 12 Отговор
    всичко което ви се казва от Русия е пресилено,не тртябва да им се вярва, на ръснаците не трябва да се вярва за нищо.Имат каквото имат, но и другите имат и не парадират с това и не го обсъждат, просто не са с промити мозъци като ръснаците

    Коментиран от #105

  • 98 даже

    6 0 Отговор

    До коментар #85 от "Човека Коза":

    без да стрелят, само барабанчиците да утрят по-усърдно барабаните.
  • 99 МЪКА

    10 9 Отговор

    До коментар #12 от "az #Победа76":

    Кофти щом са избили рибата, но поне са им останали картофите и ряпата, че да има какво да похапват докато "величаят" дребосъка.
  • 100 Българско,

    14 6 Отговор

    До коментар #81 от "Българин":

    И Наполеон, и Хитлер имаха стабилен гръб от всякакви ресурси, но нямаха онова, което се нарича дух и безусловно родолюбие! За да ти светне за какво иде реч, гледай на 24 юни тазгодишния Безименен полк!
  • 101 Хахаха

    10 2 Отговор

    До коментар #82 от "Тираджия":

    Аз живея там. И тук живея също. Виждам разликата.единственото предиство за живота тук е прекрасният климат. Друго няма.
  • 102 МЪКА

    8 0 Отговор

    До коментар #74 от "оня с коня":

    Назад, назад ама е наясно за разлика от теб :)
  • 103 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #94 от "Херо Мустака":

    Не разбирам на какъв език е написано това. Може ли още един път да се пробвате и , ако е възможно, с препинателните знаци.
  • 104 Ами що

    9 3 Отговор

    До коментар #6 от "Стока":

    не ходиш в космоса с Мерцедес и два-три айфона да улесняват навигацията? Дечко си, но ще пораснеш...

    Коментиран от #111

  • 105 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #97 от "sportista":

    Не вярвай. Русия няма да се обиди.
  • 106 Колкото си искаш плюсове от мен

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Дельо Хайдутин":

    Благодаря! Произведе забравеното явление смях!
  • 107 МЪКА

    12 9 Отговор

    До коментар #31 от "БОЛШЕВИК":

    Как реши, че са славяни тези азиятци? Глупостите на русофилите нямат край.
  • 108 да ти кажа

    9 2 Отговор

    До коментар #72 от "Смиле":

    за да си спокоен. Пробвах да направя тостер- стана "Солнцепек", преди това правих самовар- стана картечница, правя каквото си поискам, друго ако ми трябва си купувам.
  • 109 мисля

    2 1 Отговор

    До коментар #85 от "Човека Коза":

    че ще се справим с Ку-Ку бенд.
  • 110 Сигурно

    4 0 Отговор

    До коментар #81 от "Българин":

    ще е по-добър от "най-добрия" самолет Фъ35
  • 111 чато

    4 9 Отговор

    До коментар #104 от "Ами що":

    За кво им е на нормалните хора да ходят в космоса?Карат си мерцедесите и си говорят по айфоните.Между другото,Мъск произвежда и ел.коли и ракети до луната.
  • 112 То май

    11 4 Отговор

    До коментар #43 от "факти":

    ти си неандерталецът.
    Откъде си мислиш че идват тия ресурси за телефона ти, за колата ти, за батериите на електричките и какво ли още не.
    От богати на ресурс държави.
  • 113 Преди

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "БиБи Кинг":

    Да пишеш е добре малко да се поограмотиш.
  • 114 КолИлюминате,

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "⚜️Илюминат⚜️":

    Странно защо, поставилите ти минуси не рачат да се обосноват. Всъщност никак не е странно!
  • 115 яку

    9 1 Отговор
    дядя само им кажи ,че имат 10 глави па 150 мегатоня и ша се седнат на пърделниците?
  • 116 Женка

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "⚜️Илюминат⚜️":

    Искам якето на Путин!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 стоян

    5 9 Отговор

    До коментар #88 от "бай /бай":

    До 88 ком -другарю -известно ли ти е че в Русия минималната работна заплата се равнява на 260 лв

    Коментиран от #119, #120, #136

  • 119 Шерт

    4 5 Отговор

    До коментар #118 от "стоян":

    Сега разбирам защо българите не емигрират в Русия.
  • 120 Хахаха

    7 7 Отговор

    До коментар #118 от "стоян":

    От това ти живееш по добре от руснаците ли?
    Не са надявай. Можеш да сравниш още и доходите на клошарите и ще се почувстваш богаташ направо.

    Коментиран от #128, #137

  • 121 Димитров

    7 5 Отговор
    Отдавна са номер 1 във военното дело!
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    6 4 Отговор
    Като се пенсионира Путин, го вземаме за премиер на България!

    Коментиран от #125

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺

    1 2 Отговор

    До коментар #123 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ 🇧🇬🇷🇺":

    Забравих да кажа - дано да се пенсионира скоро де!
  • 126 Лальоооооооо има да въртиш кравая

    3 1 Отговор

    До коментар #82 от "Тираджия":

    Докьт та намерят сгънат на някой паркинг щот си лакоооом....хората за които говориш все още не са ЖЕРТВА НА БИТОВИЗМА И СА ЗАДОВОЛЯВАТ С КВОТО ИМАТ КВАТО Е И БОЖИЯТА ЗАРЪКА И НЕ им ТеЖИ.А ПРОПО ИДИ В ИНДИЯ ИЛИ ПАКИСТАН ТАМ КАРАТ НА ДЕН С ФИЛИЯ ХЛЯБ А НЯКОГА И ТОЛКОЗ НЯМАТ И ПАК СА УХИЛЕНИ ДО УШИТЕ....

    Коментиран от #143

  • 127 Рико

    6 5 Отговор
    Дали лъжат малко или много. Двойно лъжат. Веднъж вождът си лъже по принцип и веднъж от съответното ведомство си го лъжат него-пак по принцип. И така на -изхода- лъжите двоини стават.
  • 128 Рико

    8 3 Отговор

    До коментар #120 от "Хахаха":

    Който получава 260, работи за 260. От него не очаквай "супер","хипер" и подобни. А иначе може да излъже че ЩЕ направи,те лъжите са без пари.
  • 129 Аналитик плюс

    11 1 Отговор
    Това е единствената полза за руснаците от студената война, която загубиха - че се научиха и продължават да поддържат военния си поченциал на високо ниво. Това, ако не друго, поне им гарантира независимост. Независимите държави винаги имат по-добра переспектива за реазвитие от васалните и колонизираните такива. Затова Русия, Китай, че дори и Турция гарантирано ще вървят по-напред в сравнение с източно-европейските сателити.
  • 130 Герд Мюлер

    14 7 Отговор
    Тези тролове, които сравняват Руската федерация, да речем с Италия, или Нигерия, или Мозамбик, трябва единпът да разберат, че в брутния вътрешен продукт на Русия не се включва военната индустрия. РФ е САМОДОСТАТЪЧНА държава и при централизираното управление на държавния глава (сега е Путин, след години ще бъде Гутин, след още години - Вутин и т.н.) и КРЕМЪЛ, ресурсите на държавата се насочват правилно за развитие на военните технологии. И не защото РФ иска война и надмощие в света, както САЩ. Не! РФ просто се грижи за своето териториялно богатство, наследено от Руската империя и СССР и за в бъдеще ще си го пази със всички средства. За да може руският народ да си живее щастливо далеч от западната прогнила "либерално-соросоидна-джендерска-наркотрафикантска" демокрация.

    Коментиран от #133

  • 131 Нас не догонят

    4 3 Отговор
    Нашия чушкопек не могат да го победят технологично още 100 години. Първите образци побираха една чушка, сега вече цели три.
  • 132 хА хО

    4 2 Отговор
    Тоз пък, кога стана и разработчик ЧЕ И НА РАКЕТИ, ДА НЯМА ПАК ФОЕРВЕРКИ И ДВЕ СЕДМИЦИ ТИХО!
  • 133 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    5 7 Отговор

    До коментар #130 от "Герд Мюлер":

    Измислиците, колко са добри СССР и РФ са омръзнали на всички. Писане, писане и нищо съществено. След като се въоръжават за да се пазят отнякакъв хипотетичен враг, защо се разработват преди всичко НАПАДАТЕЛНИ оръжия за МАСОВО поразяване. Никой нормален човек не вярва да са само за кефа на русофилистиците.
  • 134 Рашка в колапс

    6 5 Отговор
    Сигурно е "Буре с вестник " тя е много страшна - гръмна и им изтрепа инжинерите
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Стапче

    3 4 Отговор

    До коментар #120 от "Хахаха":

    виждам ви всеки ден имигранти, алкохолици, купувате си патрончета воодка с бира от 9,00 сутринта..В Паморие или Святой Влас си алкохолик азиатски?!

    Коментиран от #144

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 no name no face no number

    3 3 Отговор

    До коментар #86 от "Българин":

    Ей Blind, унищожи ги Горбачов, а не рейгън.
  • 141 Руска жа

    3 4 Отговор
    лка пропаганда, нищо повече. „... нанасяне на удари по американски градове в случай на ядрен конфликт....”. Това го може всяка балистична ракета от 60-те години и хиперзвуковите ракети не надхвърлят възможностите им. Има ядрен паритет и той не е променен, война с щатите не може да има, ще стрелят по бараките в Сирия. Тези ракети не могат да им помогнат при глобален ядрен конфликт, щатската ядрена триада гарантира възмездието. Но важното е хипер и Путин да се повтаря поне по 3-4 пъти на ден...
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Тираджия

    1 2 Отговор

    До коментар #126 от "Лальоооооооо има да въртиш кравая":

    Ти може да си хапваш и тревица от парка ,че е по свежа ! Аз обичам като влеза в магазина да не си броя стотинките в джоба!
  • 144 Хахаха

    0 2 Отговор

    До коментар #137 от "Стапче":

    Смени си очилата или среда за общуване. Ако си алкохолик ще общуваш с алкохолици. Явно читавите хора те избягват.

    Коментиран от #145

  • 145 Стапче

    2 3 Отговор

    До коментар #144 от "Хахаха":

    Не общувам с алкохолици, у нас освен руски такива, като теб, не съм виждал!ДА РЪГАШ от сутринта, явно национална особеност, носете си я дома у Мухоср@нск!!!Значи седиш в комуналката на морето и плюеш домакините си в нета , няма по-безочливи и нагли същества от вас!!
  • 146 Code of Honor

    0 1 Отговор
    Пълна скука, дори Русия Китай Индия Турция Северна Корея Пакистан да поискат да повторят войната на САЩ повреме на пустинна буря 1 сто пъти да я преповторят с същия еднакъв противник тогава пак няма да бъде съвършена войната като Америка показа през 1991
  • 147 Неразбрал

    0 0 Отговор
    И какво ще правят руснаците с всички тези най-модерни оръжия?!?!!?
  • 148 Олга

    3 1 Отговор
    Омръзна ми да чета постоянно едно и също особено убийствено доказателство за “изостаналост” на Русия, че тя не може да създаде мобилния телефон, което е особено популярен мит. Ще им разваля настроението на интелектуално ограничени и незнаещи нищо за Русия. Руски учен Жорес Алферов получи Нобелова награда заедно с други двама учени за създаване на мобилния телефон. Друг въпрос, че не беше внедрено в производство, тъй като в Русия за съжаление и често така било - научната мисъл се разминава с бизнеса.
  • 149 Гошо

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Джипко-Бибитков":

    Лично той я разработва в бункера си!!
  • 150 Защо да правят

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Стока":

    Като за цената на една такава ракета могат да получат хиляди и още хиляди от така любимите ти айфони. Ценят си труда хората.
  • 151 Хахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "az #Победа76":

    Видяхме какво направи др Путин в Дрезден Такива мухлювци като него ГДР стане Западна германия Сега чака ме Русия да оправи Един Баидън на 84 год го направи за смях Тои вече психяса
  • 152 Володя

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Деймос":

    Не знам САЩ ама ния много стегнахме коланите Масово напущат руснаци от Русия Да ли ще доживеем американец да се засели в москва Защото руснаците в САЩ са над 3милиона Щом и България предпочитат Явно им е много хубаво да консувират пресно месе от 1923 год от сибир « дълборо замразено «
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания