Last news in Fakti

27 Май, 2021 15:39 2 485 12

Швейцария се оттегли от големи преговори с ЕС

  • швейцария-
  • преговори-
  • ес

Няма нов общ договор

Швейцария се оттегли от големи преговори с ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Швейцария обяви , че прекратява преговорите за общ договор с ЕС, съобщи Гардиън.

Швейцария се присъедини към много от политиките на блока. Реално обаче страната не е член на групата.

Отношенията се основават на над сто и двадесет споразумения. Идеята беше те да бъдат заменени от едно общо споразумение.

Европейски представители обявиха, че съжаляват за решението на швейцарското правителство. Припомня се, че напоследък е бил достигнат добър напредък.

Обявява се, че без общо споразумение, достигането на модернизирани отношения ще е много трудно. Швейцарски представители не могат да приемат европейското предложение за равни права за работниците от ЕС, тъй като то може да промени политиката на страната и да повиши социалните разходи.

Модернизиране на споразуменията е необходимо, за да запази Швейцария своя достъп до европейския единен пазар.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    33 3 Отговор
    А дали Швейцария и Норвегия ще станат васали на швабите ? А ? Хахахаха може, ама друг път.
  • 2 Фактология

    33 3 Отговор
    Браво..Респект.
  • 3 ПЕНКО

    21 2 Отговор
    ЕВВАЛЛА НА "ВИЛХЕЛМ ТЕЛ" ---ИНАЧЕ :---- " ФОН ДЕР ЛАЕН ДРАЙФЕН -ДРАЙФЕН " !!!!!!!!!!!
  • 4 гадно

    31 2 Отговор
    Така се прави, а не да козируваш на големите началници като тиквата.
  • 5 Браво

    28 2 Отговор
    Така се прави, а не като нашата Кунева-Пръмова, затрила реактори на ЕС, накрая се опита да обвини ЕС, което се оказа невярно.
    За сметка на това получи в борда на директорите пост в Париба, същите офиси, които "жълтите жилетки" атакуваха преди година.
    За да може Франция да си построи реакторите в Румъния преди 5-6 г. при студена зима просехме ток от Румъния, те ни отказаха, Турция чрез Ердоган ни спасиха.
    Ако си спомняте пред. договори за присъединяване на ЕС, Янукович Украйна, обяви, че Украйна ще загуби над сто милиарда, закривайки производства, заради ЕС.
    Свалиха го от власт.
    А България един цех за производство на ваксини не отвори, за дронове завод, за ЮП работни места, ядрени енергетици, технолозите от заводите вече работят на частно.
    Тъжно, браво на Швейцария!
  • 6 Мухаа,хаа!

    17 1 Отговор
    Че кой е ЕС,а кой Швейцария? Любознателните прекрасно знаят какво означава БАЗЕЛ-3,и кой стои зад него.Това са група от хора,който са истинските Господари на света.Те командват и разпореждат не само в Швейцария,а на ЕЦБ, МВФ,Световна банка.Дори на ФЕД.Ами логично,е ЕС да остане само със" съжалението".Не става касиера да иска равенство със собственика на банката.
  • 7 пешо

    18 1 Отговор
    в т.н. съюз няма равенство и уважение на интересите на другия. а швейцарците знаят интересите си много добре и не са идиоти, за разлика от едни други. този "съюз", при тия политики, при тоя начин на управление и вземане на решения, не е място за нормални държави. това е. поради което - нищо странно в новината.
  • 8 Мухоморко

    18 1 Отговор
    Преди години изтеглиха молбата си за членство в ЕС. Швейцария остава независима държава. Както по времето на ВСВ, въпреки че са под носа на Хитлер. Явно там има разумни хора. Дано някой наш атлантик не ги обяви за варвари и путинисти.
  • 9 Европа с такива фон лайнен ще стане...

    11 1 Отговор
    Скоро една северно африканска колония за всички държави ,които имат собствена армия и суверинитет ,независещи от чичо Сам и Дядо Байдън Анадолски....
  • 10 Доклад

    9 1 Отговор
    Доклад на Бундестага прогнозира, че до 2030 г. ЕС ще се разпадне.
  • 11 Ами ния сме си добре

    6 2 Отговор
    Вечна дружба с Русия. Дружба от векове за векове. Понякога в семейството се карат
  • 12 Gen Gurko

    8 1 Отговор
    Поедния признак че в джендърския ЕС нещата не вървят на добре.
Новини по държави: