Last news in Fakti

28 Май, 2021 21:40 2 547 24

Лукашенко се оплаква на Путин

  • беларус-
  • русия-
  • владимир путин-
  • александър лукашенко

Пред Путин Лукашенко обвини Запада в опит за дестабилизиране на Беларус

Лукашенко се оплаква на Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Беларуският президент Александър Лукашенко обвини Запада, че се опитва да дестабилизира страната му, предаде AFP.

Беларус стана обект на европейски санкции, след като в неделя отклони пътнически самолет и задържа журналист опозиционер на борда му. "Извършва се опит за дестабилизиране на ситуацията, за да стане тя такава, каквато беше през август 2020 г.", заяви беларуският президент в началото на срещата си със своя руски колега Владимир Путин. Той имаше предвид безпрецедентното протестно движение срещу неговите режим, започнало след спорното му преизбиране. Срещата между Путин и Лукашенко се провежда в руския черноморски курорт Сочи.

По-рано Москва обяви, че Западът застрашава сигурността на гражданите си, забранявайки полетите над Беларус. Забраната за полети през въздушното пространство на Беларус е проява на пълна безотговорност на западните страни спрямо гражданите им и застрашава сигурността на пътниците, посочи говорителката на руската дипломация Мария Захарова.

Беларуската национална авиокомпания Белавиа обяви, че е била принудена да анулира полети до осем страни от 27 май до 30 октомври заради забрани за прелитане на нейни самолети през въздушното пространство на европейски държави. ЕС призова авиокомпаниите да избягват въздушното пространство на Беларус и ограничи достъпа до своето въздушно пространство за беларуски авиопревозвачи след инцидента в неделя с отклонения към Минск самолет.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мамин Сладък

    28 34 Отговор
    Циврим на джудето

    Коментиран от #4, #16, #17

  • 2 Вовича

    31 16 Отговор
    Ще им затворим постсъветското пространство до обилалят през южна африка
  • 3 Русия 24 тв

    22 6 Отговор
    Лошото е че не вярвам на никого, нито на нашите от България , нито на ЕС, нито на съседните страни, нито на Русия нито на Китай, нито на САЩ. Лошото е че всеки гони интерес който все още не се доближават до позицията на нормалните хора от европейските нации . Светът все още е твърде шарен и злобен за добронамереното съществуваве на човек като развит вид

    Коментиран от #12

  • 4 Циврим

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Мамин Сладък":

    На всеки подред!
  • 5 Вълко Червенков

    23 27 Отговор
    Студената Война се връща благодарение на тези паляци.Отлично.Знаеме как свърши СССР.Същото очаква и тези Фалирали Кочини.Неизбежно е.

    Коментиран от #18

  • 6 Ланс Линк

    26 12 Отговор
    Джамбазов ,откога разговорите се наричат оплакване.Байдън като поиска среща с Путин от какво ще се оплаква.

    Коментиран от #9

  • 7 розово

    4 4 Отговор
    Много от държавните лидери имат нещо сходно с гробарите.Разликата е в мащаба.Толкова е грозно зловещо че се съмнявах дали да го коментирам.Примери няма да давам.
  • 8 Копейкин

    12 10 Отговор
    Ето ги "мъжете " на токчета, пред които лазят робофилите, оставяйки слузеста следа след себе си .
  • 9 Римлянин

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ланс Линк":

    не го питай! По името му ще го разбереш от кой етнос е!
  • 10 Ердоган Арабски

    6 2 Отговор
    Гледах интервюто, лукашенко махна папката по назад на мазата сякаш пречи, Путин си местеше краката постоянно, хилеха се и двамата, Лукашенко му казваше за шведите балтика , украйна , американците , за ес
  • 11 Много ме кефи

    11 4 Отговор
    колко снизходително го гледа Путин. Всякакъв може да е руският президент, ама е по-хладнокръвен и с по-големите топки от двамата. И никак не е глупав.
  • 12 Евала,

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Русия 24 тв":

    най-накрая един смислен коментар. Напълно ти подкрепям мнението.
  • 13 Путин

    4 4 Отговор
    Практиката на принудително приземяване на самолети се е провеждала и преди, най-шумният случай е принудата за кацане на самолета на президента на Боливия Ево Моралес във Виена през 2013 г. Причината за това бяха слуховете, че бившият агент на АНС Едуард Сноудън, обвинен в САЩ за разкриване на държавна тайна, е на президентския самолет.
  • 14 ISIS

    5 2 Отговор
    Външният министър на Малта, Еварист Бартоло заяви, че Валета никога няма да се присъедини към Северноатлантическия алианс, тъй като НАТО използва малките държави изключително в свои интереси, а именно като "военни или военноморски бази", което неизбежно се превръща в причина за социално-икономически проблеми в самата структура на държавите, участващи в геополитическите конфликти.


    Малта е една от малкото страни в ЕС, която все още не са част от Северноатлантическия алианс. Причината е нежеланието да попадне под контрола на САЩ. Ето как малтийското правителство описва позицията си към НАТО.

    За съжаление повечето европейски държави вече клъвнаха американската стръв и сега жънат плодовете на своите необмислени решения. В момента като основни потенциални кандидати за членство в НАТО се назовават Молдова, Украйна, Швеция и Финландия.

    Молдова, като най-малко податливия на американско влияние представител на гореспоменатия списък, има най-голям шанс да остане неутрална, но това не променя факта, че ръководството на Алианса ще продължи да принуждава Кишинев да преразгледа решението си по всякакъв начин .

    Коментиран от #24

  • 15 Путин

    3 4 Отговор
    Американският енергиен секретар Дженифър Гранхолм по време на изслушване в комисията по наука, космос и технологии в Камарата на представителите заяви, че природният газ, произведен в Русия, е "най-мръсният" на Земята.


    На въпрос за санкциите срещу "Северен поток 2" Гранхолм каза, че руският газопровод "транспортира" най-мръсния природен газ на Земята без никакво спазване на безопасността по отношение на емисиите на метан, предаде РИА Новости .

    „Това е лошо за нашия климат“, каза американският служител. Ръководителят на американското министерство на енергетиката заяви, че САЩ смятат газопровода "Северен поток 2" за "много опасен" и се противопоставят на този проект.
  • 16 дончичо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мамин Сладък":

    Стоп на транзит на газ за Полша,това 1; Стоп на бензин за Ус,раjна. И си гледай кефо

    Коментиран от #20

  • 17 ТтТ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мамин Сладък":

    И двамата ще ядат ....
  • 18 Чичо

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Вълко Червенков":

    С половината световен нефт и газ дето го ичат в Арктика, живи да ги оплачеш, Китай винаги ще пазарува
  • 19 Kcaniba

    2 2 Отговор
    а сороснята сеоплаква на сейтъна, е и?
  • 20 Стоп ама тогас нема приходи

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "дончичо":

    И кочините ше завият още по силно ....икономиката на кочината бензиноколонка на европата е разчетена на цена на петрола около 42 долара това е основния им приход
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 3 Отговор
    Тази постъпка на лукашенко ще му донесе .....Много сълзи!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Рико

    2 0 Отговор
    И защо на Путин ще се оплаква? Да ходи да се оплаква в Ирландия,че не са го рабрали правилно. Това признание ли е ,че и Путин е замесен?
  • 24 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "ISIS":

    Малта да се извини на България, че през ВСВ от там излитаха бомбардировачи, за да хвърлят бомби над цивилна София.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания