Last news in Fakti

31 Май, 2021 12:20 1 978 5

Северна Корея обвини САЩ в двоен стандарт

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен ун-
  • мун дже ин

Вниманието и на двете Кореи в момента е отвлечено от последиците от продължаващата пандемия от коронавируса

Северна Корея обвини САЩ в двоен стандарт - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Севернокорейските държавни медии обвиниха администрацията на американския президент Джо Байдън в срамни двойни сделки, като отмени споразумение, ограничаващо обхвата на балистичните ракети на Южна Корея. Президентът Байдън и южнокорейският му колега Мун Дже Ин обявиха прекратяването на т. нар. "Ревизирани насоки за ракетите" в общо изявление по-рано този месец, предаде NY Post.

Насоките първоначално бяха приложени през 1979 г. с надеждата да се предотврати състезанието с ядрено оръжие на Корейския полуостров. Оттогава те бяха ревизирани няколко пъти. Според списание Foreign Policy, мерките първоначално са ограничили обхвата на ракетите в Сеул до 180 километра. Най-скорошната промяна в насоките за разстояние през 2012 г. ограничи балистичните ракети на Южна Корея на 800 километра.

За последно Северна Корея проведе изпитание за ракети през март тази година, първо подобно за повече от 12 месеца.

Припомняме, че Мун Дже Ин и Байдън се обявиха за диалог и пълно ядрено разоръжаване на Северна Корея. Мун каза, че той и Байдън са потвърдили, че е жизненоважно да се води диалог, основан на обещания, между Вашингтон и Пхенян, както и между двете Кореи. Байдън също изрази подкрепа за междукорейския диалог и сътрудничество.

Мун Дже Ин обяви, че вижда последната си година в управлението като последен шанс за постигане на траен мир със Северна Корея, и настоя, че е време да се предприемат действия на фона на прекъснатите преговори за ядрените и ракетните програми на Пхенян.

Байдън обаче не е показвал признаци за разхлабване на санкциите, които възпрепятстваха опитите на Мун да започне икономически и туристически проекти със Северна Корея, а Белият дом не назначи специален пратеник, който да се справи с проблема.

Вниманието и на двете Кореи е отвлечено от последиците от продължаващата пандемия от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хан Ко Брат

    11 0 Отговор
    И по принцип и де факто, няма нещо срамно, подло, долно, мръсно, незаконно и антиморално, в което САЩ да не могат да бъдат обвинени.
  • 2 САЩ са

    8 4 Отговор
    най-големите боклуци в съвременния свят. Обвързването на България с тях е основната причина за бедите ни през последните 30 години.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бледолики

    3 4 Отговор
    И къде е двойния стандарт, САЩ заради Севера нареди на Южна Корея да имат ракети до 180км и забраниха ядрените оръжия, но след като Севера създаде междуконтинентални ядрени те пак недоволстват че Америка вдигна на Южна Корея до 800 км при условие че на Севера са междуконтинентални

    Коментиран от #5

  • 5 Разбира се

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бледолики":

    САЩ НИКОГА не са проявявали двоен стандарт. НИКОГА! Това е най-домакратичната държава в света, сори когато подслуиват "приятели", те ги подслушват хуманно и принципно.
Новини по държави: