Last news in Fakti

31 Май, 2021 16:05 3 067 12

Твърдението, че новият коронавирус е изтекъл от лаборатория, е безполезно за научните изследвания

  • ухан-
  • спекулации-
  • научни изследвания-
  • сзо-
  • коронавирус

Според резултатите от разследването на СЗО в Ухан никой в уханския Институт по вирусология не е бил заразен с новия коронавирус

Твърдението, че новият коронавирус е изтекъл от лаборатория, е безполезно за научните изследвания - 1
Снимка: Shutterstock

Матиас Глаубрехт, професор по биология от Хамбургския университет, каза в интервю за германски медии, че репортажът на „Уолстрийт джърнъл“ относно „твърдението от доклад, че новият коронавирус е изтекъл от лаборатория в Ухан“ е безполезно за съответните научни изследвания, съобщи „Радио Китай“.

Тъй като докладите на разузнавателните служби на САЩ са тайна по принцип, трудно е да се каже дали наистина съществува такъв в момента, и нещо по-важно, това твърдение се основава на слухове.

Говорейки за спекулациите, че вирусолозите в Ухан е вероятно да са били заразени с новия коронавирус, според професора това е трудно да бъде доказано.

„Дори ако всички участници в проучването на вируса в Ухан да са били болни през ноември 2019 г., все още не е сигурно дали са били заразени с новия коронавирус. Симптомите на новата инфекция не са специфични и могат да се появят и при други заболявания“, отбелязва Глаубрехт.

Той добавя, че според резултатите от разследването на СЗО в Ухан през януари 2021 г. никой в уханския Институт по вирусология не е бил заразен с новия коронавирус през ноември 2019 г., което е доказано и от кръвните им тестове за антитела.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    11 3 Отговор
    Това е единствената логична версия.
  • 2 ало червените

    9 2 Отговор
    Така ще кажете.
  • 3 Някой си

    6 5 Отговор
    Точно немците имат взимане-даване с лабораторията в Ухан!
  • 4 Бледолики

    21 4 Отговор
    Тръмп го каза правилно СЗО е зависима и работеща за Китай , тяхните изследвания са едно голямо нищо. Лъжат повече и от Комунистическата партия на Китай. А правилата на МВФ не ги спазва нито една голяма държава освен Русия която е зависима от абсурдите на МВФ
  • 5 доказано

    7 8 Отговор
    По партийна линия е станало - Пекин-Москва.
  • 6 Псевдоним

    13 2 Отговор
    Както би казала родната полиция - "Няма данни за извършено престъпление" :)
  • 7 mi6osp

    8 4 Отговор
    Защо САЩ не позволяват да се разследва появата на covid в щатите? Защото резултатите могат покажат, че през 2018 там е имало covid 18. За 2018 САЩ имат в повече 80 000 починали от атипична пневмония с неизвестен причинител в сравнение със средната бройка жертви на грипна та епидемия. Имат и Форт Детрик с 6000 военни, преболедували с признаци и жертви като при covid.

    Коментиран от #8

  • 8 Edf

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "mi6osp":

    Това е план на еврейте ама всички правителствени лидери са марионетки и ги е срам да си признаят. Финансовата криза е пак тяхно дело. Корона вирус е имало още преди години китай си влизаха съвсем спокойно в европа и сега изведнъж те били. Еврейте са най-голямото зло на планетата могат и китай да обвинят за войната във Сирия и ирак понеже тяхното богатство е свързано със кражби.
  • 9 ДжафДжаф

    11 1 Отговор
    Най-странното в цялата история е факта, че въпросната китайска лаборатория е била финансирана от САЩ и Франция. При това положение е нормално американците да знаят неща, които другите не знаят, но пък от друга страна са неубедителни, тъй като явно не казват цялата истина. Освен това в САЩ още миналата година беше арестуван някакъв си техен професор, който се оказа, че е имал ангажименти към въпросната лаборатория. За сега очевидно плюят малки камъчета, но се отказват да изплюят големия камък. Китайците може и да са комунисти, но пък очевидно нямат против да работят и разбира се да печелят от сътрудничеството с гадните империалисти. Тръм можа и да е всякакъв, но очевидно разполагаше с информация, която го подтикваше да обвинява Китай.
  • 10 mi6osp

    6 1 Отговор
    Китай става все по-силен икономически и военно и САЩ вече не са в състояние да го победят. Причината да обвиняват Китай за пандемията е, че искат да изкарат Китай враг на целия свят с надеждата да сглобят и поведат световна антикитайска коалиция.
  • 11 Димов

    1 0 Отговор
    Щом е доказано, че има извършител и виновник, защо няма обвинени?
  • 12 Кортекса

    1 0 Отговор
    Е най накрая някой да каже нещо смислено. Байдън и сие, се опитват да намерят под вола теле. И другите жаби и те веднага закрякаха в унисон, без грам директни доказателства или връзка с главния мозък.