Last news in Fakti

2 Юни, 2021 13:45 5 518 56

Израел откри връзка между ваксината на "Пфайзер" и миокардит

  • пфайзер-
  • миокардит-
  • коронавирус-
  • израел-
  • ваксини-
  • пандемия-
  • здраве

В Израел са съобщени 275 случая на миокардит

Израел откри връзка между ваксината на "Пфайзер" и миокардит - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелското министерство на здравеопазването заяви, че е установило, че малкият брой случаи на сърдечни възпаления, наблюдавани главно при млади мъже, които са получили COVID-19 ваксината на Pfizer ("Пфайзер") в Израел, вероятно са свързани с тяхната ваксинация, съобщава "Ройтерс", предаде News.bg.

Pfizer заяви, че не е наблюдавана по-висока честота на заболяването, известно като миокардит, отколкото обикновено се очаква при общата популация. В Израел са съобщени 275 случая на миокардит между декември 2020 г. и май 2021 г. сред над 5 милиона ваксинирани хора, заяви министерството, разкривайки резултатите от проучване, което е възложило да разгледа въпроса. Повечето пациенти с възпаление на сърцето, са прекарали не повече от четири дни в болница и 95% от случаите са класифицирани като леки, според проучването, което според министерството е проведено от три екипа от експерти.

Проучването установи, че "има вероятна връзка между получаването на втората доза (от Pfizer) и появата на миокардит сред мъже на възраст от 16 до 30 години", се казва в изявление. Според констатациите такава връзка се наблюдава повече при мъжете на възраст между 16 и 19 години, отколкото в други възрастови групи. Pfizer заяви в изявление, че е наясно с израелските наблюдения на миокардита, отбелязвайки, че не е установена причинно-следствена връзка с тяхната ваксина. "Нежеланите събития се преразглеждат задълбочено и Pfizer се среща редовно с отдела за безопасност на ваксините към израелското министерство на здравеопазването, за да прегледа данните".

Консултативна група на Центрове за контрол и превенция на заболяванията в САЩ - CDC миналия месец препоръча по-нататъшно проучване на възможността за връзка между миокардита и иРНК ваксините, които включват такива като Pfizer и Moderna. Системите за мониторинг на CDC не са открили повече случаи, отколкото би се очаквало сред населението, но консултативната група заяви в изявление, че членовете смятат, че доставчиците на здравни услуги трябва да бъдат информирани за съобщения за "потенциално неблагоприятно събитие". Израелското министерство публикува изявлението, което не съдържа препоръки, преди широко очакваното решение дали да започне ваксиниране на младежи на възраст от 12 до 15 години в Израел.

Израелските медии съобщават, че решение за включване на възрастовата група 12-15 в програмата за ваксинация в страната може да се вземе още в неделя. Израел е световен лидер в разпространението на ваксини. С COVID-19 инфекциите до едва няколко на ден и общо активни случаи от само 340 в цялата страна, икономиката се отвори напълно, въпреки че ограниченията за входящия туризъм остават. Около 55% от населението на Израел вече е ваксинирано. От вторник бяха премахнати ограниченията за социално дистанциране и необходимостта от специални зелени пропуски за ваксинация, за да влязат в определени ресторанти и заведения.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    30 4 Отговор
    След ваксинирането,епилогът ще е разтърсващ...но е нужно време,може би година или две!
  • 2 Счупи тъпомера

    37 4 Отговор
    Та, какво казвахте, да съм отговорен и да се ваксинирам? Ааааа, аз опитна мишка няма да ставам.
  • 3 Чак сега ли

    28 3 Отговор
    За такава връзка аз чух преди повече от месец, каза ми го лице от нашите медицински среди.
  • 4 Hess

    33 6 Отговор
    Не се ваксинирай-оцелей!
  • 5 селтак

    24 3 Отговор
    Опаланкаааа,и кво прайм ся?

    Коментиран от #9, #20

  • 6 PSG FR

    5 16 Отговор
    Когато ме ваксинираха преди месец ме питаха Пфайзер или еднодозната Янсен. Предпочетох втората и не съжалявам.

    Коментиран от #8, #13

  • 7 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    20 4 Отговор
    ЧЕСТИТО НА ОПИТНИТЕ МИШКИ И ПИНГВИНИ!!!!! ХАЙДЕ СЕГА БЕГАЙТЕ ДА СЪДИТЕ ПФАЙЗЕР. ДА АМА НЕ, ПРЕЦАКАНИ СТЕ ОТ ВСЯКЪДЕ. ЧЕСТИТО НА ГЛУПАВИТЕ ПИНГВИНИ!!!!
  • 8 Счупи тъпомера

    17 2 Отговор

    До коментар #6 от "PSG FR":

    Изчакай малко, тя и шампоанената няма да е стока.

    Коментиран от #12

  • 9 пием

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "селтак":

    по една водна чаша ракия и си щракаме с пръсти и си подсвиркваме и си денсЪме :)
  • 10 ДОФТОРА

    18 3 Отговор
    ТО НЕ СЕ ВЪЗПАЛЯВА САМО СЪРЦЕТО А СЕ ВЪЗПАЛЯВА ЦЯЛАТА КРЪВОНОСНА СИСТЕМА. ЗАСЯГА МОЗЪКА, БЕЛИЯ ДРОБ,СЪРЦЕТО, ЧЕРНИЯ ДРОБ АБЕ АБСОЛЮТНО ЦЕЛИЯ ОРГАНИЗЪМ. ХА ДА ВИ Е ЧЕСТИТО!!!!!
  • 11 ЧИТАТЕЛ

    21 3 Отговор
    АКО НЯКОЙ ПСЕВДОДОКТОР ВИ КАЖЕ,ЧЕ СИ ВНУШАВАТЕ РАЗНИ ГЛУПОСТИ ЗА ВАКСИНИРАНЕТО,ВИЕ МУ КАЖЕТЕ,ЧЕ СИ Е ВНУШИЛ,ЧЕ Е ДОКТОР!
  • 12 PSG FR

    5 13 Отговор

    До коментар #8 от "Счупи тъпомера":

    Странични действия не съм имал, нито оплаквания, личният лекар ми я препоръча, при положение, че имам МАЛКО антитела, че тя ще е достатъчна и че не е нужно най-рекламираното и скъпото да е най-доброто!
    Редно е изборът на ваксина да е строго индоводуален и преценен от разбиращ от работата си лекар.

    Коментиран от #14

  • 13 Историк

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "PSG FR":

    Не съжаляваш,но засега!
  • 14 Счупи тъпомера

    16 2 Отговор

    До коментар #12 от "PSG FR":

    Изчакай де, те и тези в Израел не са имали странични действия в началото. Не ти го пожелавам, но как да ти кажа, нещо направено за няколко месеца и което се бие с "информирано" съгласие, не е стока.
  • 15 Ай стига бе

    14 2 Отговор
    А след 1 година ваксинираните ще почнат да светят в тъмното. След 2 години ще им пораснат крила като на прилепите. След 3 години ще има недостиг на пещери...

    Коментиран от #18

  • 16 Да бе

    5 15 Отговор
    Страшна връзка 275 случая на 5 милиона. А за това че активните случаи в страната са само 340 няма значение нали. Ваксинираните се разболяват от всякакви болести и умират както и не ваксинираните, но не се разболяват от корона вирус това е истината. Да ваксината не гарантира безсмъртност, но си изпълнява предназначеното и ликвидира проблема с корона вируса.

    Коментиран от #19

  • 17 яко ни лъжат

    15 3 Отговор
    Добра новина!Колебащ съм дали да се ваксинирам или не. Сега ми е ясно ,никаква ваксинация в никакъв случай. Не искам да съм опитно зайче. А Бойко Борисов ваксиниран ли е???? До колкото знам не е.
  • 18 Счупи тъпомера

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ай стига бе":

    Ти се бъзикаш, сигурно си се боцнал вече, ама прочети предната статия за Гърция, супер голям процент ваксинирени и скок на ноозаразените. А сега де.
  • 19 Счупи тъпомера

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе":

    Тосегасе започва. Тя и короната е с 2 процента заболеваемост и с 0.02 смъртност в световен мащаб, ама ти се уплаши и се боцна, нали?

    Коментиран от #21

  • 20 Д-р Прас

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "селтак":

    Слагай памперса и обратно под леглото, да не те боцне некоя ваксина
  • 21 Да бе

    2 9 Отговор

    До коментар #19 от "Счупи тъпомера":

    Всеки трезво мислещ човек при първа възможност се ваксинира така е в цял свят. Разликата при нас е,че трезво мислещите хора невярващи на търтите терори е в пати по-малак отколкото в другите страни. За съжаление всички плащаме за това. Да ваксинирах се както и всичките ми роднини и не малка част от познатите ми. И след 6 месеца ще го направя отново без грам съмнение или колебание.А наивните хората първо вярваха на тъпи теории които първо отричаха съществуването на вирус. После вярваха, че това е просто грип които лятото ще изчезне. После вярваха, че щели да ги чипират с ваксини. После вярваха, че от ваксините се умира масово след ваксинацията. След като вече ваксинираните в света са повече от 0.8 милиарда т.е повече от10% от населеното на земята, а масовото измиране го няма почнаха да вярват,че умирането не ставало веднага, а в рамките на 2 години. След 2 години като отново няма толкова трупове ще почнат вярват че смъртта ще настъпи до 5 години после до 10. Междувременно всичко ще си продължава се така ще се отпускат кредити които ще се връщат от поколения наред. Бизнеса с производството на ваксини ще е сигурен и ще има държавно гарантиран поръчки завинаги защото те ще си стана нещо естествено поне веднъж годишно за всяка страна която си защитава икономиката и интереса.

    Коментиран от #25, #37

  • 22 Mouse

    10 2 Отговор
    Две мишки си говорят едната казала на другата - Ти ваксинира ли се ? -Да не съм луда казала другата мишка,още не са приключили опитите с хора !

    Коментиран от #23, #24, #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 яко ни лъжат

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "Mouse":

    ПФАЙЗЕР КАЗА, ЧЕ ТРЯБВА И ТРЕТО БОЦВАНЕ ЗА ДА Е СИГУРНО ,ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ВЪЗПАЛЕНИЕ НА КРЪВОНОСТНАТА СИСТЕМА И МНОГО ДРУГИ ОТКЛОНЕНИЯ. ГАРАНТИРАНО ОТ БИЛИ ГЕЙ КОНТРОЛИРАНОТО УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.
  • 25 Счупи тъпомера

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Да бе":

    И каква теория виждаш в статията, това си е научно изследване.

    Коментиран от #32

  • 26 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Mouse":

    ЕХА МНОГО ВАКСИНИРАНИ ЗАБЛУДЕНИ ПИНГВИНЕ ТУКА БРЯХ.

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Счупи тъпомера

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ":

    Нали, те му казват, че учените отрили връзка, то ти говори, че си вярвал на теории. Заблудено стадо, ей.
  • 28 Свети Петър

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ":

    Ми, те другите измряха

    Коментиран от #29

  • 29 Счупи тъпомера

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Свети Петър":

    Не сме, още сме тук, гледам ваксърите получават миокардити.
  • 30 Счупи тъпомера

    5 1 Отговор
    Ето, пише в следваща статия, че индийския щам бил в Хърватия. Хайде всички опитни мишки, на опашка за ИндиЯнсен.
  • 31 Вида

    2 3 Отговор
    Спутник V бавничко ви сменя само пола!?!?
  • 32 Да бе

    4 3 Отговор

    До коментар #25 от "Счупи тъпомера":

    В статията няма теория а се споменава, че била открита връзка защото от 5 милиона ваксинирани се наблюдавали 275 случая, но не се казва колко случая има сред не ваксинираните. А то в Израел няма 5 милиона не ваксинирани вече за да се съпостави бройката на случаите сред едните и другите. В всяко нещо човек вижда само това което иска да види. Аз в тази статия виждам ползата от ваксините защото активните случаи там били само 340, но за някои новината са 275 случая миокардит.

    Коментиран от #34

  • 33 Извънземното

    3 7 Отговор
    Завиждаааатеее на ваксинираните щото вас ви е страх от боцкане хаааах

    Коментиран от #35

  • 34 Счупи тъпомера

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "Да бе":

    Виж сега пич, от началото до сега, в България са потвърдени около 400000 заразени. Да кажем, че папая теста е показал 100% вярно, което не е така. Ние сме към 5 милиона, това прави 8% заразени, не болни. Според всички изисквания, за епидемия трябват 10% болни, а те ми говорят за пандемия. Тъпо е, а и аз говоря с факти, а ти ми говориш внушени от телевизията теории.

    Коментиран от #47

  • 35 Счупи тъпомера

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Извънземното":

    А, не ме е страх, но не ме е страх и от някакъв грип. А ти си се боцкай, където си поискаш, отпред, отзад, отгоре и отдолу.

    Коментиран от #40

  • 36 mi6osp

    2 5 Отговор
    Сред оцелелите преболедували covid 19 случаите на миокардит са стотици пъти повече, много са и други тежки поражения върху сърцето. Кардиолози твърдят, че най-често са наблюдавали обезформяне на сърцето, което се дължи на отпускане на части от стените на сърдечните камери, причинено от прекъснати мускулни влакна. Констатирано е след аутопсии на починали от covid 19, че токсините на вируса причиняват разрушаването на ядрата на клетките на мускулите на сърцето. След covid 19 при преболедувалите са констатирани тежки поражения на клетките на мозъка, тестисите, бъбреците, далака и др..

    Коментиран от #38, #39

  • 37 Че продължавай

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Да бе":

    да се ваксинираш, ако ще и през два месеца, кой ти пречи. Само че моля да си я плащаш сам. Някак не съм съгласен с моите пари да си боцкаш за кеф, или си на принципа- шамар да е, ама аванта да е!!!

    Коментиран от #49

  • 38 леле

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "mi6osp":

    То вече трябва да съм умрял, апък то на- още съм жив, здрав и ти чета на вола тъпните.

    Коментиран от #41

  • 39 ДОФТОРА

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "mi6osp":

    МИШОК НЕДЕЙ ДА ЛЪЖЕШ. АУТОПСИЙТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ ОТ КОВИД СА ЗАБРАНЕНИ ОТ СЗО ЗА ДА НЕ СЕ РАЗБЕРЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!!!!

    Коментиран от #43

  • 40 една

    2 4 Отговор

    До коментар #35 от "Счупи тъпомера":

    Теб не те е страх, но за хиляди боледуването е фатално.Ама кво ти дреме за другите, нали? В деня на Ботев и загиналите за свободата на такива като вас – жалко е, всъщност сте егоисти!

    Коментиран от #42

  • 41 Счупи тъпомера

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "леле":

    Прав си, според боцнатите, сега не биваше да имат опоненти, ама ние напук сме още тук. :)
  • 42 Счупи тъпомера

    5 2 Отговор

    До коментар #40 от "една":

    Една, каква? Както и да е, ако не беше този грип, щеше да е тип А или тип Б, ако погледнеш статистиката, реално в световен мащаб, смъртността не се е увеличила спрямо предните години. Това, че сега остана една болест, не променя фактите, само доказва измамата.
  • 43 mi6osp

    1 4 Отговор

    До коментар #39 от "ДОФТОРА":

    Фантазираш. Никой не може да забрани аутопсиите, но поради опасността от заразяване, патолозите ги правят само когато са в изолиращи костюми. В научните медицински списания има много статии за covid 19 с данни, които са от аутопсии.

    Коментиран от #44

  • 44 Счупи тъпомера

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "mi6osp":

    Добре ве Мишок, сбъркал Дофтора, ама фактите са на наша страна, ако беше пандемия и чума, нямаше да има кой да опонира на вас, боцнатите.
  • 45 Матей

    1 2 Отговор
    И тук смотолевиха нещо за такава връзка,някои от починалите от ковид били със сърдечни заболявания,или обратно,кой знае какво ги е докарало дотам,може би повишения стрес,дилемата с какво поемат по-голям риск,като се ваксинират или не.

    Коментиран от #46

  • 46 Счупи тъпомера

    3 0 Отговор

    До коментар #45 от "Матей":

    Всички връзки са в главата, скъсат ли се там, се появяват на друго място.
  • 47 Да бе

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "Счупи тъпомера":

    Заразените са в пъти повече. Не ти трябва телевизия тестове или каквото и да е. Погледни около теб какво се е случило колко познати имаш които са го изкарали дори и без да си правят тест. Заразилите са поне милион ако не и няколко само в България. Починалите също са много повече от официалната статистика. Само факта за огромно нарастване на общата смъртност от всичко в месеците с интензивна епидемия показва, че има десетки хиляди още които са починали и никои не им е правил тест и са извън официалната статистика.
    Но какво от това, че статистиката не е точна какво променя?

    Коментиран от #48

  • 48 Счупи тъпомера

    6 3 Отговор

    До коментар #47 от "Да бе":

    Ти си упорит ковидиот обаче. Аз ти говоря за общата смъртност, че не се е променила. Там не могат да лъжат, или искаш да кажеш, че някъде умират и никой не ги погребва? Колко са се заразили и колко са го изкарали, никой не може да каже, както не могат да кажат и колко е верен папая теста.

    Коментиран от #50

  • 49 Да бе

    2 3 Отговор

    До коментар #37 от "Че продължавай":

    Не е въпроса в това, че аз съм се ваксинирал, а ти не си. Трябва да няма нито един не ваксиниран човек. Докато има не ваксинирани вируса има как да съществува и да се разпространява. Това означава, че ще има епидемия и ще се вземат мерки за нейното ограничаване което води до потъване на икономиката. Това ми отнема правото да живея не в продължителна и дълбока икономическа криза и рецесия която е гарантирана от не желаещите да бъдат ваксинирани. Тоест нежелаещите да се ваксинират отнемат правото на нормален живот на разумните хора невярващи на тъпотите които се генерират и тиражират масово относно ваксините.

    Коментиран от #51

  • 50 Да бе

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Счупи тъпомера":

    Въпроса е в това че общата смъртност е увеличена. За 2020 година починалите са 126568. А за годините през предходните години са 107815,108205,109320,107031. Тоест само за миналата година има около 20 хиляди повече починали. Още по показателно е че това увеличени е съсредоточено главно в последните месеци на годината когато епидемията беше в разгара си Аналогично изглеждат нещата за пролетта тази година

    Коментиран от #53

  • 51 Счупи тъпомера

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "Да бе":

    А да са ти казали, че ваксинираните също се разболяват и пренасят вируса? Как се връзва това с твоите виждания за изчезването му?

    Коментиран от #52

  • 52 Да бе

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Счупи тъпомера":

    Да изключения винаги има но колко са те? 5 % от всички хора в световната популация. Ако около всеки такъв човек всички са ваксинирани вируса няма как да стигне до друг човек които не може да изгради имунитет и съответно изчезва. Масовата ваксинация през миналия век отърва човечеството от няколко болест които са били страшно масови.

    Коментиран от #54

  • 53 mi6osp

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "Да бе":

    НСИ: Смъртността в България за последното тримесечие на 2020г.е с 26% по висока от тази за същото тримесечие 2019 г.
  • 54 Счупи тъпомера

    4 3 Отговор

    До коментар #52 от "Да бе":

    Значи викаш, да се ваксинираме и да се разболяват 5%, защото сега се разболяват 2%. Чудна логика. Онези болести са били наистина смъртоносни и то над 50% смъртност, случая е далеч от едрата шарка и чумата, даже и от испанския грип.

    Коментиран от #55

  • 55 Да бе

    3 3 Отговор

    До коментар #54 от "Счупи тъпомера":

    Не ако ваксинираш 100% само 5% няма да изградят имунитет, но това че всички други са ваксинирани няма да позволи да има разпространение на вируса и до тях никога няма да достигне вируса. Това че една болест е много смъртоносна не я прави много страшна. Въпроса е в това колко лесно се разпространява. А въздушно капковите инфекции са най-лесно разпространяващите се. Това, че смътността е относително мака позволи да се стигне до пандемия. Ако смъртността беше 60% всичко щеше да бъде ограничено чрез налагането на адекватни карантини мерки. За един месец всичко щеше да приключи и загубите щяха да са много по-малки. Има страни които постъпиха много адекватно, но за тях се мълчи. Опасността може да не е толкова голяма за всички, но за някои е огромна Това че 80% не разбират даже, че са носители останалите 15% го карат като лека настинка 4.5% го карат тежко 0.5% умират прави вируса много по- страшен от един грип защото се разпространява мълниеносно през без симптомите или леко болните и стига до милиони. 0.5% ат 7000000 са 35000 за България.
    0.5% от 7000 000 000 са 35 000 000 за света. А ако процента не е 0.5%, а е 5%.
    Кое е приемливото ниво на жертвите. Ако ти или твоите близки са в тези бройки тогава дали е безопасен?
  • 56 ARGON

    3 1 Отговор
    Еврейски Ковид-фашизъм в действие. Юдейските глобалисти имат план за редуциране на населението с отровните ваксини. Планът е да останат Златният милиард гои - роби на евреите. Другите 6 млр. гои да бъдат ликвидирани.