Last news in Fakti

2 Юни, 2021 21:53 4 557 23

ЕК: Няма да взимаме отношение по вътрешнополитическите събития в България!

  • европейска комисия-
  • българия-
  • бойко борисов-
  • бойко рашков

Основната цел на служебното правителство е да организира честни и прозрачни парламентарни избори на 11 юли

ЕК: Няма да взимаме отношение по вътрешнополитическите събития в България! - 1
Снимка: shutterstock

Европейската комисия потвърди, че е получила изпратеното по-рано тази седмица писмо от българските евродепутати от ГЕРБ-СДС/ЕНП, в което бяха коментирани действия на служебното правителство.

Ще отговорим, както винаги, своевременно и по подходящите канали, заяви по този повод говорителят на ЕК по въпросите на правосъдието Кристиан Виганд. Няма да коментираме вътрешнополитически събития, добави той. Говорителят допълни, че комисията следи внимателно всички събития в нашата страна, включително в рамките на годишните доклади за върховенството на закона в ЕС, предава БТА.

Евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Емил Радев, Александър Йорданов и Асим Адемов изпратиха писмо до всички свои колеги в Европейския парламент и до еврокомисари, за да ги запознаят със събитията у нас.

В писмото се посочва, че "в страната има служебно правителство, номинирано от прокремълския президент Румен Радев. Основната цел на служебното правителство е да организира честни и прозрачни парламентарни избори на 11 юли. За съжаление, вместо това, служебното правителство действа като предизборен екип на президента Радев за президентските избори, които предстоят тази есен. Методите, които използват, за съжаление, са същите като тези, използвани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си опоненти".

Допълва се, че служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е направил "заплашителни забележки" към своите опоненти и журналисти, в които е употребил думите "бивши хора" - израз, използван от комунистическия режим в България за обозначаване на противниците на комунистическата диктатура.

Отбелязва се също назначението за началник на кабинета на служебния министър Рашков на (оттеглилата се - бел. кор.) Елена Фичерова. Отчита се също предприетата промяна в ръководството на ДАНС.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ххх

    74 1 Отговор
    Какво искате да кажете, прокуратурата ни да се оправя? Хах смях в залата… ще трябва сами да си изчистим..
  • 2 Счупи тъпомера

    89 7 Отговор
    Ха, каква изненада, тиквата и от там го отрязаха. А той толкова разчиташе да го върнат на бял кон. :)
  • 3 Мартин

    87 8 Отговор
    Много добре, вече и ЕК ви обръща гръб гербаджии смешни. Сега ще видите каква народна любов ви чака, от която тъй мистериозно се криехте десетилетие наред!
  • 4 Перо

    55 3 Отговор
    Бившите хора с мозък на пиле си мислят,че ЕС е БГ по време на циганина и жабата! Те не знаят къде е кочината,ще се занимават с под-човеци!
  • 5 Счупи тъпомера

    50 3 Отговор
    След това, очаквам щатите да включат още малко имена в списъка.
  • 6 Бай Шиле

    68 5 Отговор
    Сашко Йорданов написал писмо да се жалва от Радев?Сашко,пиши да Бай Ставри да ти запази горното легло.
  • 7 КОТарАК

    61 6 Отговор
    биха ли ви шута и от там , тикви
  • 8 паринакоча

    41 4 Отговор
    Всички мошенници от бившите лапачи станаха изявени дисиденти и почнаха да пищят като ощипани моми!Става дума за България.
  • 9 Лондон

    31 6 Отговор
    Ние заради тази кочина, след 50 години в ЕС, излязохме от ЕС. Срутиха и СССР. Сега ще срутят и ЕС.
  • 10 Q2z

    24 1 Отговор
    Очакваме да разберем отговора по "подходящите канали"!
  • 11 АНОНИМЕН

    32 0 Отговор
    Спасението на давещият се е дело на самия давещ, е или се измъкваме от морето, или храна за рибите, разбирай акули.
  • 12 интересно

    23 0 Отговор
    калинките защо не ходят да реват на Ердоган и Мутрофанова?!
  • 13 За Ал Йо при бай Ставри ниско доло легло

    38 0 Отговор
    Този нерез не може да се покачи на втория ред, а и ще срине леглата да отрепа този под него!! Ударил е 150кила,от плюскане!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Педалите

    23 1 Отговор
    реват на други педали
  • 16 Истината2

    25 1 Отговор
    Мутри,не разбрахте ли ,че сте крали,грабили и с двете ръце.И унижавахте несъгласните с вас чрез мутра та главен прокурор.И затова много народ не ви иска .Идете си с добро,не създавайте нови проблеми пак чрез вашия прокурор .НАСТЪПИ КРАЯ НА ПРЕСТЪПНАТА ШАЙКА ОТ НАГЛИ КРАДЛИ ВИ МУТРИ.
  • 17 нашия

    18 1 Отговор
    а защо взимате отношение във връзка със страни вън от ЕС,,,,така ви е удобно ,,,,нали
  • 18 Много витиевато

    9 10 Отговор
    Все едно България не член на този съюз. Може да вземате отношение по вътрешнополитически те въпроси на Русия, Беларус, Турция и кой ли не, ама за България не можете. Защо ли ви плащаме заплатите? Май с право Ердоган не даде стол на председателката ви.
  • 19 Тиквата и тиквичките му реват

    28 1 Отговор
    Като крадяха безогледно европарите прикрити от прокуратурата, ни обясняваха как всичко у нас е прекрасно! Сега когато им потърсиха сметка взеха да обясняват, че това е реваншизъм и комунизъм:))А бе корумпирани изчадия, нали имате някакви дипломи - това ли можахте да измислите?!!

    Коментиран от #21

  • 20 друмчо

    21 1 Отговор
    Абе Борисов, казаха ли ти го:"Няма да коментираме вътрешнополитически събития." Смешник, какво очакваше. Това са вътрешни неща. Какво ходиш да се оплакваш с хипотези, а най-голямата смешка е уплаха ти от израза " бивши хора". Хахаха. Говорителят на ЕК по въпросите на правосъдието Кристиан Виганд сигурно е бил в ступор от смехотворните изфабрикувани аргументи. Хахаха
  • 21 порко

    22 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тиквата и тиквичките му реват":

    Те са толкова тъпи като вожда си Боко със съмнително образование, нямат понятие от европейска политика и дипломация. Някой "умник" е измислил да се оплачат в ЕК и да се направят на жертви, да компрометират президента и служебното правителство, които започнаха да изкарват на светло безобразията, които са вършили по времето на управлението си. "Моля другарко ЕК, пък служебното правителство ни прави ревизияяяя!"
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Един Човек

    9 0 Отговор
    Един,само един отговорен и готов да се опълчи с/у шайката прокурор е необходим,и всичко ще свърши!.....Вярвам,че ще се намери такъв!
Новини по държави: