Last news in Fakti

3 Юни, 2021 07:15 3 052 14

Нетаняху е аут! Опозиционни партии в Израел постигнаха съгласие да съставят правителство

  • израел-
  • правителство-
  • бенямин нетаняху-
  • яир лапид

Нафтали Бенет ще поеме премиерския пост на ротационен принцип, преди на поста да застане Лапид за две години

Нетаняху е аут! Опозиционни партии в Израел постигнаха съгласие да съставят правителство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският опозиционен лидер Яир Лапид обяви късно снощи, че е успял да сформира коалиция, която да прекрати управлението на премиера Бенжамин Нетаняху, най-дълго управлявалият министър-председател на Израел, и е уведомил за това президента Реувен Ривлин. Предстои гласуване в 120-членния кнесет, предаде "Франс прес".

Съобщението на Лапид дойде в последния час, преди изтичането на крайния срок в полунощ, след като е успял да се договори с различни политически формации от целия спектър, обединени в желанието си "да изгонят" Нетаняху от поста.

В рамките на договорените споразумения, 49-годишният десен националист, технологичен предприемач и милионер Нафтали Бенет ще поеме премиерския пост на ротационен принцип, преди на поста да застане Лапид за две години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 надарена кака

    7 6 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки,че Нетаняху е аут!

    Коментиран от #8

  • 3 Еара БорисоУв

    32 1 Отговор
    Ерата на тиквите постепенно приключва! Скоро Ердоган, Меркел... заминава си.

    Коментиран от #9

  • 4 Мислещ

    37 1 Отговор
    Еха, двете тикви в немилост, фашистите Фаучи и Бил Гей също, Шиши и той. Рекордни протести в Англия. Нелоши дни за световната демокрация, макар че има още много, страшно много какво да се желае и направи.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 И Вечния Натаняхо слезе от Белия кон!!

    16 2 Отговор
    И този се мислеше за Вечен!! Сега ще пратят нов посланик на Израел??? Когато, дойде нов посланик пише назидателто писмо, до гл, Секретар на МВР, как Българския, СЪД нее СЪДЕЙСТВАЛ на Израелски Граждани и те са загубили фирмено дело срещу Българска фирма!!! Гл Секретар на МВР, нарежда на ГД Национална полиция, да почва да Разследва, да Копае, да намери някаква сламкаСега за 4 път ме викат в Дирекцията в Тежки престъпления, да ме тормозят, да доказва, че не съм Камила и че нямам сестра!! Съда сее произнесъл, че сделката, която е за стари машини под 100хил лева е изрядна, Пито Платено!! Не подлежи повече на Обжалване!! Сделката е преди 18год????Нямаме ли Независим съд??? Имаме!!! А МВР и Средователите в ГД Национална полиция някакъв Филиал ли са на Израелското посолство??? ПИТАМ?? ДО Кога Българската Полиция ще тормози Български граждани по Нареждане на чуждо посолство!!! Питам?? Защото Българския съд "НЕЕ СЪДЕЙСТВАЛ на израилсите граждани" "това е Рекет, от страна на посолство и наша служба он ГД Национална Полиция!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Шаломчо

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "И Вечния Натаняхо слезе от Белия кон!!":

    A ти, не знаеше ли, че да правиш сделка с евреин е 100% загуба за тебе?
    Запомни от мен едно, замирише ли ти на еврейско, бегай далече и не пипай. Няма, човек, който да е имал вземеане-даване с евреи и да не е пострадал. За пример ти давам цяла една България. Тя ги спасява, а те 70 години по-късно я съсипват!

    Коментиран от #12

  • 8 Антимафия

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "надарена кака":

    На мен пък ми е кеф, че двама мафиоти,
    бивши Премиери , обрали народа и държавите си ,
    вече по малко тормозят хората?
    !
    Единия е Бойко Борисов а другия ,
    неговия приятел" по корупция", Бенджамин Нетаняху?
    Чакаме Иван Гешев, като неговия колега от Израел,
    да разследва и изправи пред съда , Бойко Борисов и Хунтата?
  • 9 И кои ще дойдат

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Еара БорисоУв":

    Пъпешите ли?
  • 10 Айде сега в затвора

    6 1 Отговор
    Ердоган от кога ви повтаря, че Биби е престъпник...
  • 11 РЕАЛИСТ

    7 1 Отговор
    Видяхте ли как се сваля някой след 12 годишно управление бе , ало новоизлюпените Слави, Ристьо, Мая и сие. Всички се обединиха и никой не викаше, не искам тоя и оня. Взеха дори тамошното ДПС на Абас и го бутнаха Натаняхо , с чекмеджета , колкото бойковите.
  • 12 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шаломчо":

    Тези,които я съсипват имат доста малко общо с изкупителните жертви,които са щели да умрат. Прави разлика между обикновените хора и управляващата клика.
  • 13 7 Шаломчо!! Прав си, бягане от тия!!

    3 0 Отговор
    Веднъж са продали тези машини в Турция и са си ги взели, после саги продали в Румъния, и пак саги взели сед това!! Неим се Получи в България, Записах ги как ме Изнудват, дошли в дома ми!!! Имат и подкрепата на хора свързани с Генерал от тяхна служба!! Не работят сами, с Момчетата в Черно с ръбестите черни джипове Мерседес!Не са свършили още тези времена!! Тези с Бухалки те станаха Бизнесмени, някой с Титли! Питам Еврей на дошъл у дома да ме Рекетира, с него още трима, Много Известни!! Питам Еврейна ще вадите ли Бухалките! Да ме Почвате?? Отговаря Еврей на, Тези работи се правят сега с Писалките, ЩЕ подпишеш, няма къде да ходиш!!! Но не подписах!! А Записвах!! ИЗРАЕЛСКИЯ ГРАЖДАНИН СЕ КАЗВА Аврам Бенун, господин Израелски ПОСЛАНИК! ПО ГОВОРЕТЕ С НЕГО ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ ПОРЕДНОТО Писмо ДО ГД Национална полиция! БЪЛГАРСКИЯ Съд Съди, а нее Длъжен по презумпция да" Съдейства" даже и на Израелски граждани!!
  • 14 Ерец

    0 0 Отговор
    Вадите тигана преди да сте хванали рибата. Тази опозиционна коалиция е съставена , но раздорите в нея са големи. На 14 юни при гласуването в Кнесета ще бъде борба до последния момент, тъй като няма да са необходими 61 гласа , а просто болшинство.