4 Юни, 2021 14:28 11 585 77

Коментари в Германия: САЩ се намесиха срещу беззаконията в България, а ЕС си мълчи

  • сащ-
  • ес-
  • германия-
  • корупция-
  • мълчание-
  • делян пеевски-
  • васил божков-
  • бойко борисов-
  • закон магнитски-
  • магнитски

Не вижда ли Брюксел какво се случва в тази страна? Такива въпроси задават германските медии след американските санкции по закона "Магнитски".

Коментари в Германия: САЩ се намесиха срещу беззаконията в България, а ЕС си мълчи - 1
Снимка: БГНЕС

Две публикации в големи германски медии поставят един и същ акцент: със санкциите срещу български физически и юридически лица по т.нар. закон "Магнитски" САЩ най-после направиха онова, което ЕС отдавна трябваше да свърши. Защото в Брюксел доскорошният премиер Борисов винаги съумяваше да си осигури комфорт.

"Срам за ЕС"

Авторитетното списание „Шпигел“ извежда в заглавие „Американските санкции са срам за ЕС“, а още в самото начало брюкселският кореспондент на изданието Маркус Бекер пише: „Съобщението на Държавния департамент едва ли можеше да бъде по-еднозначно“. Авторът накратко назовава санкциите, които бяха наложени срещу физически и юридически лица в България и коментира:

„САЩ се намесват отвън, за да защитят правовата държава и демокрацията в една страна от ЕС - за самия Евросъюз едва ли може да има по-голяма конфузия от това, защото по брутален начин се разкрива неспособността му сам да си свърши работата. Откакто беше приета в ЕС преди 14 години, България си остава не само една от най-корумпираните държави-членки, но и страната с най-лошите показатели по отношение на върховенството на закона. И в индекса за свободата на печата на „Репортери без граници“ България е пропаднала до последното място в ЕС.“

Авторът припомня, че през последните години дебатът за върховенството на закона в ЕС се е въртял главно около Полша и Унгария, докато България е останала „под радара“. Това се дължи включително на Бойко Борисов, който на следващите избори може отново да се върне на власт, пише Бекер и навлиза в дълбочина:

„Борисов - бивш каратист, телохранител и собственик на охранителна фирма, досега почти изцяло избягва да върши провокации вътре в ЕС - за разлика от унгарския премиер Виктор Орбан и силния човек в Полша Ярослав Качински. (…) Здраво сложеният Борисов открай време умее да се представя пред западните държави в ЕС като удобния партньор на Изток и по определени теми да се прави на отборен играч. (…) За особено добри се смятат отношенията му с Ангела Меркел. Толкова добри, че канцлерката очевидно лично се е застъпила за закупуването на маски и предпазно облекло от България.“

"Червен картон от Вашингтон"

Всичко това придава още по-пикантен привкус на американските санкции, констатира „Шпигел“ и описва накратко срещу кого и какви са санкциите. Берлинският „Тагесцайтунг“ също информира за този сюжет. Статията на вестника е озаглавена „Червен картон от Вашингтон“, а в началото ѝ изданието изказва предположението, че САЩ са решили следното: Няма повече да си играем на дребно с България. „Тагесцайтунг“ припомня натрупалите се през годините обвинения срещу Делян Пеевски и пише: „В доклад от 2020 година Маршал Харис, бивш служител на американския Държавен департамент, обявява Пеевски за главен олигарх и за един от основните архитекти на демократичното корабокрушение в България“.

А авторът на статията в „Шпигел“ заключава: „В сравнение с американските санкции, мерките, които взима ЕС, са доста скромни. В отговор на редакционно запитване Комисията припомня за Механизма за сътрудничество и проверка, който беше създаден тъкмо защото България при приемането си през 2007 година не изпълняваше изискванията за борба срещу корупцията и организираната престъпност. (…) И все пак ЕС вече може да посегне към едно доста по-остро оръжие: от началото на годината държавите, които не спазват върховенството на закона, могат да бъдат лишавани от пари по фондовете за подпомагане. Механизмът може да бъде включен, когато има заплаха за бюджетните средства на ЕС. А това превръща България в едва ли не класическа цел, твърди служител на ЕС.“

"Брюксел знае истината, но не предприема нищо"

„Тагесцайтунг“ също си задава въпроса защо трябва Вашингтон да се намесва срещу беззаконията в държава от ЕС. В края на статията четем: „Санкциите на САЩ трябва да задействат ЕС. 14 години след присъединяването си балканската страна все още е най-изостаналата икономически, затова пък сред държавите от ЕС без конкуренция оглавява корупционния индекс на „Трансперънси Интернешънъл“. В Брюксел е обществена тайна, че европейските пари се втичат в джобовете на съмнителни фигури. Но конкретно не се предприема нищо. Вместо това председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен и федералната канцлерка Ангела Меркел винаги осигуряват покровителствена подкрепа за Бойко Борисов, който, впрочем, все още се радва на силна поддръжка и в редовете на консервативната ЕНП. Но ако там продължават да извръщат глава, проблемният случай „България“ няма да бъде решен - точно обратното. Последните допитванията показват, че ГЕРБ води с 24%. Продължението следва.“


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 98 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    102 3 Отговор
    Аз отчитам редовно процентите в Всичко е точно!

    Коментиран от #29

  • 2 КОТарАК

    168 1 Отговор
    ние сме първата и единствена държава в ЕС със санкционирани по ,,магнитски''. със 3 +3 граждани. в света сме на второ място , но се надявам следващият тираж , който ще включи тиквата и други около него да заемем подобаващото ни се първо място в света!!

    Коментиран от #70

  • 3 Алоооо Шпигел

    213 2 Отговор
    Нали в Германия създадохте и финансрахте това изчадие ГЕРБ? А и назначихте комуниста-мутра Б. Б.
  • 4 Max

    168 4 Отговор
    В каква клошарска държава живеем! СРАМ!

    Коментиран от #10, #40

  • 5 Българин

    128 5 Отговор
    Вината е в Българското правосъдие и в Българската прокуратура . Но янките и брюкселци се правят, че не го виждат. Защото там начело са удобни за натото техни хора.
  • 6 Брюксел

    100 5 Отговор
    ЕС е един СССР в залеза му.
  • 7 Няма такава държава

    80 2 Отговор
    Скоро на първо място с 1000 човека в списъка оглавяван от ББ и Шишо Гешев трети
  • 8 Гаргамел

    52 33 Отговор
    Добре че са САЩ, иначе нашите русороби и ония лгтб в брюксел, ще ни докарат пак до кремълската кочина

    Коментиран от #17

  • 9 докато

    75 3 Отговор
    имитаторът на борба с корупцията,а де факто покровителствува разбойковците-Гешев не го свалим няма да има истинска справедливост.Ние чакаме резултати разбойковците в ЦСЗ,но ГЕШЕВ трябва заедно с тях да ходи.
  • 10 Нямам срам пред вас

    45 1 Отговор

    До коментар #4 от "Max":

    Те клошарите са по добре ... Нямат проблемите на половината българи сметки кредити да го мислят нормалните хора ние сме в извън системата на нормален живот речено апокалипсис България

    Коментиран от #21

  • 11 Пламен

    79 5 Отговор
    Мълчание от ЕС защо ? Отговора е ясен ,не е е в техен интерес България да се развива !

    Коментиран от #15

  • 12 Джукаран

    61 1 Отговор
    А бе,Мата Хари да не се окаже баба Меркел?

    Коментиран от #51

  • 13 Ганьо

    50 1 Отговор
    си повери държавата в ръцете на мафията !
  • 14 Кръпките

    12 54 Отговор
    Комунизма си Отивааа, Бати Бойко се Завръщааааа

    Коментиран от #52

  • 15 Истината

    49 1 Отговор

    До коментар #11 от "Пламен":

    евтина работна ръка брато !

    Коментиран от #45

  • 16 Искаме

    53 0 Отговор
    да видим списъка ,за който говори ЦАЦАРОВ, изготвен от ГДБОБ за политици и магистрати ,които не са декларирали имотите и сметките си в банки тук и в чужбина.Цацаров и Гешев покриват корупцията на и около толупа и имитират работа срещу техните опоненти.Цацаров ,докога ще се правиш на умряла лисица?????Ти много си наясно,но за бездействие трябва да те ОСЪДЯТи прикриване и покровителство.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Що Прокуратурата не Слага МОРАТОРИУМ

    44 0 Отговор
    На ИМОТИ И ИМУЩЕСТВО НА ПЕЕВСКИ А ТОЙ И ДНЕС СИ ПРОДАВА ЗА КЕШ КВОТ МОЖЕ.....КВО ОЩЕ ЧАКА ОТ ГОСПОД ПИСМО ЛИ.....
  • 19 mi6osp

    38 0 Отговор
    Сътвореното от властта беззаконие в страната даде възможности за осъществяване единствената цел на управлението на Борисов - неограничени кражби. Затова след 11г. по кражби на обществени средства сме на първо място в ЕС, по всичко останало-на писледно.
  • 20 Васил

    35 1 Отговор
    ЕС е по зле и от Африка вече не се интересува от нищо най слабият континент.
  • 21 Айде бе

    26 2 Отговор

    До коментар #10 от "Нямам срам пред вас":

    Напиши Холивуд бездомници и гледай. 5 милиона на улицата и на столове за храна за бездомни. Пиши пак.
  • 22 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    29 1 Отговор
    СЕКНА ИМ КРАНЧЕТО И ОСТАНАХА КАТО В НЕОБРАНО ЛОЗЕ,ЗА ТОВА СЕ НАМЕСИХА!!!!!НЕ ОЧАКВАХА ПРОМЯНАТА КОЯТО СЕ СЛУЧИ И СЕ БОРИЙА СЪС. ЗЪНИ И НОКТИ ДО ПОСЛЕДНО ДА НЕ СЕ СЛУЧИ!!!СХЕМИТЕ НА БОКО И ШИШИ КАКТО И ПАРИТЕ СА ТЕХНИ!!БОКО ИМ БЕШЕ ХАРИЗИЛ ТЕРИТОРИЯТА,А СЕГА ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ И СА СПРАТ ДА КРАДАТ И БЕЧИНСТВАТ В БЪЛГАРИЯ!!!
  • 23 БОЛШЕВИК

    49 1 Отговор
    Нали Тиквата го намърдаха германските фондации на тия постове в България, как Меркел да си признае, че такъв крадец и бандит и е любимеца в България!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Фак U

    61 1 Отговор
    Двуличници сте господа лидери на ЕС !!! Не ви пука за обикновените хора на държавите членки ! За вас е важно да имате в тях премиери-слуги , които да играят по свирката ви , та били те и престъпници !
  • 26 Бесен Язовец

    39 5 Отговор
    САШ 11 години си играят игрите с Боко и накрая се сетиха, че е кирумпе. Чичо Сам обича корумпетата в колониите.

    Коментиран от #31, #47, #54

  • 27 Гаргамел

    8 26 Отговор

    До коментар #17 от "Искам да живея в Русия с":

    е там ви е проблема на вас чугуните, все към русия ви тегли. А аз искам и живея в България

    Коментиран от #39

  • 28 huol

    24 0 Отговор
    наща мафия харчи на чужденците парите тези защо не търсят сметка за тия еврофондове ние също ограбиха ни държавата и кво да кажат кои са виновни и смъртно наказание народен съд бойко пеевски доган костов софиянски и още няколко хиляди такива защо се множат ромите безконтролно защо живеят тези паразити на аванта кой си затваря очите всеки който има власт и пари е виновен и трябва да плаща
  • 29 hhh

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Разбойко":

    Тези критични медии са ортаци на Пеевски в БГ от години и им плаща лиценз за списания и т.н.
  • 30 Ягуар

    42 0 Отговор
    Еми те точно швабите и техните фондаций финансираха и създаваха герп. И дълго време немците се правеха, че не виждат какво правят герп, но им бяха удобни и слушаха! Сега американците като ги подкараха и те се сетиха да ревнат.
  • 31 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    ТОЧНО!!!!!

    Коментиран от #34, #44

  • 32 Бау

    7 10 Отговор

    До коментар #17 от "Искам да живея в Русия с":

    Ами какво правиш тук ? Марш към мама Русия
  • 33 оня с коня

    16 9 Отговор
    И ще ги питам Аз тия Германски мисирки,щото Логиката им нещо не ми се връзва:След като сме на ПОСЛЕДНО МЯСТО в ЕС по "Индекс на свобода на Печата" изчислен незнайно как от "Репортери без Граници" ,КАК ТАКА в момента четем настоящата БЕЗОЧЛИВА статия?Ами нали ако това беше верно,на мястото на Статията щеше да има ПРАЗНО ПОЛЕ?Ама меркел поддържала Борисов...Ами Уволнете я бе!Ама сте безсилни и САМО ЛАЕТЕ също като БЪЛГАРСКИТЕ МИСИРКИ.пък да имате късмет да кажете нещо срещу рашков - направо ще дойде и ще ви изволни Всичките,щото той не е като ББ и не си поплюва!

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Само питам

    21 0 Отговор
    И как да гледат на Бою след като е проект на Германците ? Това значи сами да си признаят грешките и как тъкмо пък Германците за кой ли път ни докараха до под кривата круша !
  • 36 Това скапания ЕС

    20 0 Отговор
    Скапания ЕС си мълчи че го подслушват, че НПО та американски му пращат мигранти от цяла африка и бл изток, че му налагат санкции на собствените му енергийни проекти, че немсканфиема измисли ваксината, пък накрая щатска я продава на целия скапан ЕС и.т.н. ЕС си мъчли точно като една проста презокенска ислямизираща се колония!
  • 37 бачо

    19 0 Отговор
    Абе вие наред ли сте,я питайте толупа и ще видите ще сме първи по всичко,вчера пак се хвалеше ,а вие говорите такива небивалици ,ей сега и шкембето и той казва че всичко е тип-топ
  • 38 Бамзе

    9 1 Отговор

    До коментар #33 от "оня с коня":

    Конски , на колко места е поместена тая статия ? Колко от официалните медии я споменаха в новинарските си емисии ?

    Статията я има само в DW България и във Факти !

    Коментиран от #42

  • 39 бай монтажист

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "Гаргамел":

    Чугуна си е чугун ,а меката китка си е мека китка. Така че търси си удобно място за живеене. Ако не , прочети " Как се каляваше стоманата" . Това не е учебник по металургия.

    Коментиран от #43, #55

  • 40 Бончо лудия

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Max":

    дори циганите взеха да бягат от България
  • 41 Гост

    10 2 Отговор
    бойко е като блед пионер пред корупцията в ЕС!
  • 42 оня с коня

    0 4 Отговор

    До коментар #38 от "Бамзе":

    И туй Й е много.Мдааа!
  • 43 Гаргамел

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "бай монтажист":

    като гледам как пишеш, май и учебниците за 3 клас ти идват трудни
  • 44 Бесен Язовец

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    Трябва да ходят да целуват тръбата от Турция българите, благодарение на нея Чичо Сам извърна поглед от протежето си. Ако зависеше от Боко корумпето, , Турски поток " нямаше да сеслучи обаче нали Ага Таип Ердоган му пази част от плячката просто нямаше как.
  • 45 Пламен

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Евтина работна ръка ,безплатна земя ,пазар ...... вкарах си техните фирми Лидъл ,Кауфланд ,ДМ ,Билла .......общо взето всичко е на чужди фирми ! И парите напускат България ,а нас хората ни използват за евтина работна ръка ,както в България така и в чужбина .
  • 46 Дурак

    0 0 Отговор
    Какво тук значи някаква си личност?
  • 47 mi6osp

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Управлението Борисов е проблем на ЕС. ЕС е икономически конкурент на САЩ. Всеки проблем при конкурентите е в полза на другата страна. Затова САЩ поддържаха властта на Борисов. Обадиха се едва когато българите го свалиха безвъзвратно. И се оглеждат с кого да го заменят, така че да продължат проблема на ЕС.

    Коментиран от #50

  • 48 Шкаф+Шкаф= 💟 Их либе дих

    6 0 Отговор
    Е таА го докара, тя го и крепеше плюс бригадата на Али баба ЕНП ! Да благодарим на германците за помощта при поредната Национална катастрофа !

  • 49 Биби Кинг

    0 0 Отговор
    Сичко е шес бе, на 12-ти Пембен че е примрел кога ми врачва мандада! Че го потупам,че го поштипам, па че мо тегла една шопска са споменаване на лелиа мо,баба мо,чинка мо, макиа мо!
  • 50 Бесен Язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "mi6osp":

    Никога не бил проблем за Брюксел , а точно обратното удобна марионетка дето и подхвърлят стотинки като фондове за да ги краде , а в замяна тя им е верна краварите и те се възползваха само че, безплатно защото го шантажираха с информация от секретарските му години в МВР .
  • 51 Кака Мара

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Джукаран":

    Абе не е тя , че ще продънят спалнята, а пък тя е държавна все пак . Самолетът дето дошъл за маските е интересен. Да не би да е натоварил не маски , а пачки за бабино? Да пиша на биволите да проверят тази крупна сделка
  • 52 Кака Мара

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Кръпките":

    Като посран в бащината къща. При бай Ставри бе добре- играхме си на сантасе. Но кой да питам аз ме опраска с 200 изотзад?
  • 53 Дебилчев

    4 2 Отговор
    Не се е застъпвала Меркел да купуват защитно облекло от БГ, а само БГ беше в състояние веднага да произвежда и то качествено, а ЕС с изнесено производство в китай като ошашавени бяха, даже се молеха за облекло поне за медиците на 1-ва линия, но дойчето веле преиначава фактите удобно за соросоидите
  • 54 Дебилчев

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Да не излезе друг корумпето, подстрекателите на ония от площада
  • 55 Само от две думи се вижда че

    4 1 Отговор

    До коментар #39 от "бай монтажист":

    си неграмотен джендър. Бай винаги се пише с ГЛАВНА буква. Така че не давай акъл кой какво да чете, а чети граматиката да навакса.
  • 56 Коментатор

    7 0 Отговор
    Братя немци! Не се хабете. От вас нищо не зависи. И вие, както и ние сме окупирани колонии. Става това, което каже чичо ви Сам.
    Чичо Сам не 12, а 32 години гледа и разузнава, ама мерки не взима. Да не мислите, че той не знае кой и как краде?! Знае, ама не му оттърва, защото тия които крадат ги е НАЗНАЧИЛ той и те работят в негов интерес.
    А когато някое от протежетета му свърши работа и се изчерпи, чичо ви Сам, по стара еврейска трдиция го хвърля на лъвовете и назначава друг.
  • 57 КуниМен

    9 1 Отговор
    Всичко е толкова просто. Управлението на България от Берлин чрез имейли и обаждания по телефона приключи. Меркел проспа момента с Бойко като му позволи много време на него и хората които представлява да опоскват парите от Европа. Беше му даден от Брюксел зелен светофар да се разправя с неудобните по начин типичен за Средно-азиатска бивша съветска република. И ако на Тръмп му бе достатъчна такса спокойствие Ф-16, то сегашната власт в САЩ реши да поеме контрола над страната договаряйки се с Радев. Притеснява ме само какво им е обещал Президента.

    Коментиран от #59

  • 58 знаещ

    6 1 Отговор
    След изисканото от Българската Каскетура от Американските институции за санкциите по "Магнитски", утре и неделя / почивни дни / Департамента се събира Извънредно и ще Докладва на Бълг. Каскетура данните и становищата си, а Президента Байдън Лично ще оповести на Главния Каскет на РБ за доказателствата на САЩ.
  • 59 ромлянин

    0 4 Отговор

    До коментар #57 от "КуниМен":

    Публикувано във факти.бг: Притеснява ме само какво им е обещал Президента...
    Вероятно им е обещал да не кАраде колкото Баце!
  • 60 Egg

    7 0 Отговор
    Меркел след два месеца си заминава така ,че какво да я интересува отделно гешев е назначен от сащ но троловете тука едвали знаят понеже имат две мозъчни гънки. Санкции никой не плашат виждаме руснаците боли ги дядовият за техните санкции. Ефективният начин за борба със корупцията е конфискация и затвор.
  • 61 Самюел Бекет

    9 0 Отговор
    Това е подигравка към данъкоплатците от Западна Европа,
    с чийто пари нашите корумпирани Ганьовци си купиха имоти
    в екзотични страни и напълниха сметките си в офшорните зони
    по света !
  • 62 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТЪТ НА САЩ Е КОРУМПИРАНО КО...ЛЕ !!! КОИ ДЖЕНДЪРМАНИ СЕ ПУПЯТ С ОЦЕНКИ !?!?!?!? СЕМИТИТЕ ЦИОНИСТИ -СОСТВЕНИЦИ НА БАНКИТЕ НА ДОЛАРА -НА ВЛАСТ В САЩ - СИ ИМАТ "САНКЦИИ" -ЗА ЛИЧНА УПОТРЕБА !!!
  • 63 someone

    9 1 Отговор
    Че как ще предприеме нещо , нали фондация Аденауер финансира ГРОБ от 10 години , онзи шмекер Манфред Вебер нали лично идваше тука да курира проекта на Берлин, даже и сега имаше наглостта пак да ги защитава.За ЕС е крайно изгодно да има слаба и пропаднала България , донор на евтина работна ръка и безплатен мост за търговия с Изтока, както и пазар за боклуците им.
  • 64 Sieg

    5 1 Отговор
    Тъпотия! ЕС и USA са дружки, не ги разделяйте.
  • 65 Мешерето

    3 2 Отговор
    Фондацията на баба Шмеркел финансира Тиквата 😁🎃🇻🇳🚾
  • 66 Фандъков

    5 3 Отговор
    Води с 24 процента,ама на 11.07.21г-ще води с 2,4 процента!!! Няма факултето у София,няма Столипиново,самите кандидати от герб,които бяха в листите за 45-то НС,сега масово се отказват и търсят ,,миштюрия" в други партии,само и само,да цоцат!!! Ама тоя път,както казваше чичовото-ще духат супата!!!
  • 67 Ива

    3 2 Отговор
    Срам! Срам, че допуснахме този сикаджия - примитив да управлява цяло десетилетие.
  • 68 Страна със затихващи функции ще бъдем

    2 3 Отговор
    Нито Америка, нито Русия иска България да е мирна и богата държава. Сега фигуранта ще приеме северна македония, ще приеме инстанбулската конвенция и така. Дубай така се е разбрал, така са продали държавата
  • 69 Страна със затихващи функции ще бъдем

    2 4 Отговор
    Нито Америка, нито Русия иска България да е мирна и богата държава. Сега фигуранта ще приеме северна македония, ще приеме инстанбулската конвенция и така. Дубай така се е разбрал, така са продали държавата
  • 70 Да дааа

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Ще бъде включен единствено ако загуби власта.Ти хитреци отвът океана 12 години си траеха за беззаконието и пладнежките грабежи в България. Сега се сетиха след като осъсъзнаха че престой промяня и се активираха да подготвят нови послушковци който се надпреварват да бъдат избрани за престоящата софра която ще бъде предоставена с нови заеми и европейски фондове.
  • 71 ттт

    5 1 Отговор
    ЕС делеше с ББ! Не беше неутрален, а участваше в кражбите! Оказа се, че САЩ са ни по-приятели от Германия.

    Коментиран от #74

  • 72 ГЕРБ=СИК=МАФИЯ

    5 0 Отговор
    =ТОЛУП=КОЧИНА !!!
  • 73 усвояване

    3 0 Отговор
    Ръководството на ГЕРБ създаде мафия, която владее държавата! Няма висш държавен чиновник, който да не е назначен по партийна, приятелска или роднинска линия. След това си избра и главен прокурор, който да прикрива престъпленията им.
  • 74 симо

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "ттт":

    Така е назначиха си гешев сащ плашат със някакви смешни санкции хора които парите им са по офшорки.
  • 75 Павел Пенев

    3 0 Отговор
    Срам за ЕС, но също така срам и за Германия и приятелката на Боко г–жа Меркел,която 12 години го тупаше по рамото, а Юнкер пиеше мускатова ракия и похапваше добруджански суджук–също краден. Тези журналисти от Дойче веле са обран бостан.
  • 76 Пфу

    1 1 Отговор
    Какъв авторитет има това списание след като освен лъжи друго не бълва? Шпигел бълва единствено и само опорките на ДБ и кръга на Прокопиев. И тука не става въпрос нито за върховенство на закона, нито за справедливост, а единствено и само за налагане на новата "права вяра". Не бяха ли германските медии тези, които възроптаха срещу преследването на Божков, а се нахвърлиха върху Гешев. В такава помийна яма се е превърнала пресата в САЩ и Западна Европа, че ни е бедна фантазията.
  • 77 DW от Всичко написано за България

    1 0 Отговор
    Правите Услуга, на ГЕРБ че водят в Допитване с 24%???коя,агенция,го направи, не пишете!! В БЪЛГАРИЯ АГЕНЦИИТЕ СА НА ХРАНИЛКА НА ПАРТИЯТА НА БОРИСОВ ГЕРБ И ПИШАТ ПРОЦЕНТИ, КОЛКОТО ИМ КАЖАТ, АВИЕ ПОТВРЪЖДАВАТЕ, НАЛИ СТЕ КРЪСТНИЦИ НА ГЕРБ ПО ВАШИТЕ ДУМИ!!!
Новини по държави: