Last news in Fakti

6 Юни, 2021 09:12 1 556 9

Израел прави консорциум за киберзащита

  • израел-
  • кибер защита-
  • rafael-
  • рафаел

Ще бъдат защитени от кибератаки обекти в сферата на транспорта, доставките на нефт и газ, производството, водните инсталации, енергийната инфраструктура, и други

Израел прави консорциум за киберзащита - 1

Израелската държавна компания Rafael Advanced Defense Systems Ltd., която е основен партньор на израелския национален Отряд за спешна реакция при кибератаки (Cyber Emergency Response Team), участва в създаването на новия Израелски кибер консорциум за оперативни технологии (Israeli Operational Technologies Cyber Consortium). RAFAEL си партнира и с Националната кибердирекция на Израел.

Създаването на консорциума беше обявено в Дубай на Изложението за киберсигурност GISEC Global 2021, което се проведе от 31 май до 2 юни т.г.
В консорциума ще се включат RAFAEL, IEC, Tashan, Waterfall Security, Trapx, MobileGroup, Radiflow, CyberPro, XMCyber, Cervello, и Cynerio.

“Новият консорциум позиционира Израел като лидер в глобалната индустрия на оперативни технологии в киберсферата. Израел, която е известна като „кибердържава“ и е световно признат с опита си в сферата на киберсигурността и свързаните с нея оперативни технологии, се гордее с богата екосистема от водещи на пазара, проактивни компании, предоставящи най-добрите решения за киберзащита. Консорциумът, създаден от представители на тази екосистема, ще комбинира и използва всички знания и технологии за киберсигурност, разработени в Израел". Това посочи Гидиън Вайс, вицепрезидент, отговарящ за бизнес развитието, маркетинга и стратегията в подразделението Air and C4ISR Systems в Rafael.

“Като част от нашата роля да защитаваме критично важната киберинфраструктура, ние насърчаваме инициативи, предоставящи ноу-хау в тази област, чрез обединяване на усилията и разработване на персонализирани решения за защитата й", уточни Рой Яром, икономически директор в Националната кибердирекция на Израел.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпросче

    1 0 Отговор
    А в България кога?

    Коментиран от #3

  • 2 Анонимен

    5 0 Отговор
    В Израел защо е забранен хазарта а в България е разрешен хазарта ние ли сме балъци или евреите

    Коментиран от #5

  • 3 отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "въпросче":

    след 35/40 години.
  • 4 комар

    3 0 Отговор
    да балъци
  • 5 Yehudim ve ani

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Защото религията го забранява !
  • 6 GnG

    0 1 Отговор
    Израел, явно защитава и България.

    CyberOne
    -----------
    "CyberOne разполага с два security operations centers (SOCs), намиращи се в Израел и България, в които нашите специалисти наблюдават повече от 1 000 кибер заплахи всеки ден."

    CyberLev
    ----------
    "През последните 2 години работим съвместно с водещи израелски специалисти в сферата на киберсигурността и информационните технологии и разработихме застрахователни продукти, без аналог адаптирани на българския и европейския пазар – Застраховка „Кибер решения за бизнеса Ви“ и Застраховка „Безопасен Интернет“. Благодарение на израелското ноу-хау (know-how) и подкрепата на нашите партньори създадохме първия по рода си Оперативен център за киберсигурност (Security Operation Center), в който водещи IT експерти извършват професионален анализ и оценка на събития свързани със сигурността на застрахованите информационни системи."
  • 7 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    НЯКОЙ ДА Е НАПАДНАЛ ИЗРАЕЛ -КИБЕР /ХАКЕРО КИБЕР / ????????

    Коментиран от #9

  • 8 ПЕНКО

    2 3 Отговор
    ПОЛОВИНАТА ЖИТЕЛИ НА ИЗРАЕЛ СА ОТ РУСИЯ ИЛИ НАСЛЕДНИЦИ НА РУСКИ ЕВРЕИ !!!!!!!!! КОЙ ЩЕ СИ АТАКУВА РОДНИНИТЕ С КИБЕР ИЗГЪЗИЦИ ??????????????
  • 9 мдам

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ПЕНКО":

    нееднократно и постоянно