7 Юни, 2021 15:27 1 562 8

Велосипедисти настояват за промени в Берлин

  • германия-
  • велосипедисти-
  • берлин

Демонстрация в германския град

Велосипедисти настояват за промени в Берлин - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Десетки хиляди велосипедисти демонстрираха в Берлин, съобщи РТЛ.

Велосипедистите настояват за промяна на приоритетите на уличното движение. Идеята е приоритет да се даде на колоездачите и обществения транспорт.

Демонстрацията беше проведена от един от водещите клубове в града. Велосипедисти тръгнаха от различни точки на Берлин. Те се събраха край Бранденбургската врата.

Шофьорите бяха принудени да заобикалят централните райони и да чакат след затваряне на пътища. Представителите на колоездачите призоваха за нов закон.

Той трябва да даде приоритет на велосипедите и обществения транспорт в Берлин.

Правителството в Германия започна програма за подкрепа на велосипедистите, но предстои да се реши, дали е готово за подобни промени.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    5 0 Отговор
    Обществения транспорт е компрометиран от времето на ВСВ

    Коментиран от #5

  • 2 пешо

    4 0 Отговор
    и аз протестирам. искам да си карам велосипеда! пък! особено в периода декември - февруари. това ми е любимото време. а това, че учительница и присъдружни структури похарчи половин милиард(!)* само за наземен за обществен транспорт, не го забелязвам.

    *към поръчката май бяха турени още 5-6 общини, за цвят.
  • 3 чичко

    3 0 Отговор
    Като гледам темповете на застрояване на София, както и продължаващата липса на адекватна инфраструктура с оглед на размерите й, и тук трябва да се мисли за приоритет на градския транспорт и малките превозни средства - колелета, ел. скутери и тн. Просто градът не издържа на броя автомобили. А големият брой автомобили е право-пропорционално свързано с липсата на достатъчен и адекватен алтернативен транспорт.
  • 4 бай онзи

    2 3 Отговор
    аз пък искам да имат книжки над 18г, да плащат данъци и застраховки
  • 5 Брадвата

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Международният железопътен транспорт определено е компроментиран оттогава, но какво му е на берлинският?
  • 6 БАЙ Х@Й ‼

    3 0 Отговор
    Ами крайно време е ‼ Нека велосипедистите НЯМАЩИ право да карат по тротоара да сляза от там или да бъдат санкционирани ‼ Добре би било като всички водачи на МПС и тези на ППС да подлежат на курсове и контрол , някой да знае глобен велосипедист, че кара без фар в тъмната част на денонощието? Добре е да се знае , че всички велосипеди и скутери с батерия и електромотор са МПС по смисъла на ЗзДП‼ В градовете има ограничение 50 км/ч за МПС, но скутери и велосипеди без проблем карат с 60 и повече км/ч! ‼ Добре е искащите повече права да знаят , че имат и задължения като участници в движението‼

    Коментиран от #7

  • 7 Точно

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Много точно. Името Ви "БАЙ Х@Й" много точно показва всичко за човека зад него.!
  • 8 Фончо

    0 0 Отговор
    Джендърите искат да им се осигури приоритет на пътя😂😂😂
Новини по държави: