8 Юни, 2021 15:56 4 480 23

Китай трупа валутни резерви като за последно

  • китай-
  • валутен резерв-
  • юан-
  • долар

Причина за това са пандемията от COVID-19, напредъка във ваксинационните кампании, паричната политика и предвижданията за инфлацията на основните страни, както и данните за макроикономиката

Китай трупа валутни резерви като за последно - 1
Снимка: shutterstock

Според данни на Държавното валутно управление на Китай до края на месец май валутните резерви на страната са били около 3,22 трилиона щатски долара, което е увеличение с 23,6 милиарда щатски долара спрямо края на април или 0,74%, предаде "Радио Китай".

На пресконференция неотдавна заместник-директорът на Управлението Уан Чунин заяви, че в момента на международния финансов пазар се наблюдава повишение в стойностите на различните валути с изключение на щатския долар и финансовите активи на големите държави. Според него причина за това са пандемията от COVID-19, напредъка във ваксинационните кампании, паричната политика и предвижданията за инфлацията на основните страни, както и данните за макроикономиката.

Уън Пин, експерт от китайската банка „Миншън“, заяви, че в края на месец май валутният резерв на Китай е достигнал рекордно за последните пет години ниво, което се дължи на промяната в индекса на щатския долар и цената на финансовите активи, както и непрекъснатото подобряване на външната търговия.

„Балансът между предлагането и търсенето на валута в Китай остава същия. Непрекъснатото възстановяване на икономиката е подкрепа за стабилния валутен резерв“, добави Уън Пин.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Презвитер Козма

    23 38 Отговор
    Е то нали това им беше плана, създават вирус, пускат го по света, крият информация за произхода му и междувременно си укрепват икономиката, докато съсипват тази на останалия свят.

    Коментиран от #5

  • 2 Копейкин

    22 29 Отговор
    Б'си тъп аците !? Що не си трупат резерва в рубли ?! Нали ще се отказват с руслямците от $ ... :))))))

    Коментиран от #7

  • 3 обрати

    22 11 Отговор
    Рашките писаха че се разделят с долара,чайниците пък купуват като луди...

    Коментиран от #4, #15

  • 4 ssss

    26 5 Отговор

    До коментар #3 от "обрати":

    Ами едните има пари - купуват, другите нямат продават. Пазар.
  • 5 РЗС

    12 25 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    Много точно казано, има доста доказателства за това и когато се разкрие истината Китай ще го набучат на шиш от обезщетения дето ще плащат сто години

    Коментиран от #6

  • 6 Ерец

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "РЗС":

    Тия ще овъртат и ще се ослушват докато тръгне нов . Отврат отвсякъде с техните традиционни методи . Значи мечките панда ги закрилят и са само техни , като ги дават под наем на други държави за 1милион долара на животно .А черните мечки ги използват за правене на лекарства .Показаха една ферма с около 50 мечки всяка в отделна “килия” на които им е дадено предварително опиат за да са кротки.Всяка една беше с забит катетер в стомаха , за да им източват стомашния сок за направата на “лечебни “сиропи .
  • 7 центов

    22 8 Отговор

    До коментар #2 от "Копейкин":

    Щото рублата има покрите и не е в неограничени количества. За това пъ долара се печати на кой колко му се иска.
    Доволен?

    Коментиран от #10

  • 8 ⚜️Илюминат⚜️

    24 0 Отговор
    Ами като харчат по малко от колкото печелят е нормално да натрупат кеш! Не виждам друга новина тук , освен че икономиката им е позитивна! Баба Къна гледа чудни домати със 2 лева себестойност и ги продава при огромно търсене за 5 лева ! Баба Къна трупа кеш като за последно! Разликата е само в мащаба! Чайните произвеждат супер евтино , а целия свят купува като луд ! Кво може да стане освен да натрупат кеш???
  • 9 Номер стар като света

    7 2 Отговор
    Най-лесно се срива една икономика, като предявиш хартийките които печата срещу злато!

    Коментиран от #12

  • 10 Дедо Пене

    9 10 Отговор

    До коментар #7 от "центов":

    88 рубли за 1USD...ватниците са пред гладна смърт! Милиардери от глутницата на Джуджето Путя и беден народ по села и паланки!!!

    Коментиран от #20

  • 11 Коко

    15 2 Отговор
    Защо комунистически Китай върви толкова бързо напред?!?Защото смъртното наказание за корупция е по силно от закона!!!!!
  • 12 595786

    6 7 Отговор

    До коментар #9 от "Номер стар като света":

    Не е точно така.
    Тв да не е сергия на пазара.
    При това положение цената на златото пада и то драстично.
    Естествено загубата е за инвестиралите в злато.
    Като Русия например.

    Коментиран от #21

  • 13 Рошко

    5 1 Отговор
    И толкова горе долу имат да им дават краварите
  • 14 Летописец

    4 1 Отговор
    Апр. 2021 г : "Общо седем са държавите по света, които притежават повече от 1000 тона златни резерви, като позициите им са непроменени в последните години. Начело са САЩ, Германия, Италия, Франция, Русия, Китай и Швейцария.

    Топ 10 се допълва от Япония, Индия и Нидерландия.

    България заема 51-о място в класацията с 40.8 тона злато, равняващи се на 7.3 на сто от всичките ни резерви. В последните 10 години страната ни е закупила 0.9 тона злато, като 1/3 от тях, или 0.3 тона, бяха придобити през миналата година."

    09апр2021профит
  • 15 Хитра по

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "обрати":

    Азиатски прикрита технология.Сега трупат зелено с трилиони,същевременно срещу същите ненужни тапети,изкупуват ударно физическо злато.Със стотици тонове годишно.Руснака също се усети,но тъй като няма стокооборота на китаеца,неусетно се отърва от ДЦК на краварите.От 573 милиарда,ги стопи на 34 милиарда.И срещу тях,пак златце.Истинско,а не на хартия! И пак със стотици тонове всяка година.Отделно,че добиват огромни количества вътре,в държавата.Колко,те си знаят.Официално обявяват нищожни количества.Дракона по азиатски се държи скромно.Не парадира,със реалните си златни запаси.Винаги " отстъпва" първенството на краварите.Докато със същите зелени тапети не изкупят златото на планетата.Следва удар между рогата,със бухалка" Златен стандарт" и кравата пада на колене.Някой може да ме контрира,че никой не може да срути зелендаша.Че краваря има най големи златни запаси.Истинната ще излезе наяве.Неочаквано,и страховито! Лошото е,че такива лилипути,като нас,ще затънат съвсем.Имаме няколко тона,и сме ги дали на англето.В тяхна банка,да не би някой да го открадне от БНБ.Ако това се случи,англето ще ни даде неговите хартиики,а златцето- там! Какво ще направим- война ли ще им обявим? За златото което Дъндито ни изнася под носа,изобщо не ми се говори.Такъв грабеж никога не е имало от Аспарух до сега!

    Коментиран от #22

  • 16 Таласъма

    9 1 Отговор
    За последните 12 месеца ФЕД е продал ценни книжа на стойност 4 700 000 000 000 $, от които в САЩ банки и частни лица са закупили 3, 1 трилиона $, навън са продадени книжа за 1,6 трилиона. За същото време държавите по света са намалили частта на владение от тях американски ценни книжа с над 2 трилиона $, или с8, 3 %.
  • 17 Сталинчо

    3 5 Отговор
    Абе защо всички трупат долари ,нали рублата е най-силната валута ?
  • 18 пълни глупости

    3 1 Отговор
    това е резултат от положително салдо от търговия!
    краварите ша гу усетят щом взимат да се освобождават от неу!!
  • 19 Дааа, ама Не

    3 3 Отговор
    Абе те продават и трупат кеш, а краварите печатат и печатат нови $, накрая кво ще си купкш с тоя кеш, когато са ти изкупели ресурса и ти трябва да го копуваш на много висока цена, за да работи твоята икономика. Китай изпусна момента да се отърве от хартията $ и да премине към друга валута
  • 20 Таласъма

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дедо Пене":

    Ти жали японците, защото 1$ е 110¥ илй 72,5$ рубли.
  • 21 Безпристрастен

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "595786":

    Нещо да сте чул,или прочел за" БАЗЕЛ-3,и т.н Базелски комитет? Да сте прочел решението на същия Базелски комитет,от 29.12.2019 ? Не се обиждайте,но-Съмнявам се! Накратко: От тази дата,златото от борсова стока,се приема като първокласен банков актив.Много дълго е за обяснение,до какви кардинални промени води това решение.Казано по нашенски:" Имаш крава,пиеш млеко!"
  • 22 РЗС

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хитра по":

    Баче искам да знаеш, че комунистическия строй на Китай няма да просъществува дълго, както историята учи, тоя строй няма бъдеще. Да не стане както с райха, като натиснаха Русия, САЩ и другите им удариха едно рамо и Хитлер глътна вода. Русия и Сащ са врагове, но искат да са сами на масата, а не да се чеплезят и оризниците, така че като стане страшно Китай ще го върнат пак в ориза.

    Коментиран от #23

  • 23 Валери

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "РЗС":

    Късно е чадо !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания