Last news in Fakti

10 Юни, 2021 12:50 1 515 3

Великобритания започна проверка на Amazon

  • великобритания-
  • компания-
  • amazon

Проучват действията на компанията

Великобритания започна проверка на Amazon - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания подготвя проверка на компанията Amazon, съобщи Гардиън.

Разглежда се платформата на компанията. Проверката се извършва от агенцията за пазари и конкуренция.

Проучва се как компанията използва данните, които събира през своята платформа. Въпросът е как се определят търговците, които първи да се появят на екран.

Проверява се, дали търговците, използващи други услуги на компанията, са фаворизирани при предлагането. Това е поредното от множество подобни проучвания.

Подобни предприеха ЕС и Германия. Повечето са свързани с неправомерни конкурентни действия.

Обсъжда се и законодателство за контрол на подобни действия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оле

    3 1 Отговор
    Доста издалеко проверчици и тънко - дали не е имало фаворитизиране...тука директно се захранва чекмеджето или се спонсорират къщи в испания и заводи в турция - няма да провери каскетчето тия неща
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 стигнахме ги

    2 0 Отговор
    Слушам новини че безос и други милиардери не плащали данъци в САЩ, и вместо да се говори защо това е облечено в закон, щели да разследват от къде изтекла инхормацията. На запад е същата схема като у нас: излизат записи на тиквата и вместо да се обсъжда казаното в тях, вниманието се насочва кой ги е направил!
Новини по държави: