Last news in Fakti

10 Юни, 2021 19:04 2 300 16

Смъртността в Италия е най-високата от Втората световна война насам

  • sir-
  • италия-
  • смъртност-
  • коронавирус-
  • загинали-
  • втора световна война-
  • пандемия-
  • рим-
  • данни

Близо 750 000 души са починали през миналата година

Смъртността в Италия е най-високата от Втората световна война насам - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През миналата година в Италия са починали 746 146 души. Това е най-големият брой през периода след Втората световна война, предаде SIR (Servizio Informazione Religiosa), позовавайки се на данни на Националния статистически институт и Висшия здравен институт на републиката.

Смъртните случаи в Италия през 2020 г. са със 100 526 повече от средния годишен брой в интервала 2015-2019 г., сочат официалните данни. Смъртността в Италия миналата година е била с 9% по-висока от средната за предишните пет години.

Областите с най-голям ръст на починалите са Пиемонт, Вале д'Аоста, Ломбардия и Тренто, на север. Именно тези региони, особено Ломбардия и Пиемонт, бяха тежко засегнати от пандемията от новия коронавирус. Оценката за приноса на COVID-19 за общата смъртност потвърждава, че въздействието е по-силно изразено при мъжкия пол. Италия е една от страните в света, които бяха най-тежко засегнати от коронавирусната пандемия, давайки 127 000 жертви до момента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко шкафа

    8 6 Отговор
    Ако аз бях премиер,умрелите щяха да са Х2...
  • 2 ХИУИПО

    5 1 Отговор
    Предполагам НОЩ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА.

    Коментиран от #10

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 5 Отговор
    Италия
    27.05–9.06
    Общ брой случаи 35 963
    Смъртни случаи 1 145
    59,93/100000 Италия в момента е много добре в овладяването на Нещото!само 60 на 100хиляди си е отлично в сравнение с испания и велика британия!Забелязах ,че и Русия има доста проблеми с Нещото.......Поне на хартия!да припомня бг е на 35/100000 и вие ми говорите за Пандемия....Скоро ще отидем на под 30 и какво ще говорите пак....
  • 4 Диверсант

    5 2 Отговор
    АГЕНТ ДЖАМБА. е пропуснал че точно в тази част на Италия по командването на здравния министър Беатриче Лоренцин беше извършена масирана ваксинация против обикновения грип на 850 -- 900 000 човека преди да дойде китайската хрема.

    Коментиран от #6

  • 5 †††

    7 2 Отговор
    Повечето медии са под контрола на Антихриста и служат за дезинформация и пропаганда на новия сатанински ред който идва.
  • 6 Глупости

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Диверсант":

    Стига лъжи и манипулации. Ваксинацията в Италия започва едва в края на декември 2020. Към 01.01.2021 година поставените ваксини в цяла Италия са само 50 хиляди и то само медицински персонал. Рекордната смъртност е за 2020 година през която реално ваксинация нямаше, но за сметка на това имаше епидемия от корона вирус. Тогава твърдяхте, че е епидемия нямало манипулация било всичко. Тогава масово се разпространяваха лъжи как болниците били празни и се въртяха клипове като “сигурни доказателства” за “грандиозната лъжа” в която участвал целия свят. Истината излезе на яве рекордната смъртност е факт и то не само в Италия така и в Българи и в другите страни. Сега отново твърдите поредните глупости за ваксините които били “най-голямото зло на света”. Истината вече излиза на яве все по-малко са наивниците които вярват на глупостите ви особено в другите страни. Там хората се ваксинират масово и ще си режат проблема. За огромно съжаление в нашата страна наивниците са в пъти в повече и не искат да се ваксинират, защото си мислят, че са много хитри, а другите се минават. На есен и те ще се убедят, но по трудния начин. Противниците на ваксините ще разберат колко са сгрешили и колко са били наивни, но ще е късно и ще си платим много солено за глупавата постъпка като общество. За икономическата криза и рецесията която ще ни осигурите чрез масовия отказ от ваксина за огромно съжаление ще плащаме всички и то с десетилетия.

    Коментиран от #7, #12

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Глупости":

    Данните друго говорят,числата са важни....Думите ви без числа отиват на вятъра!Колкото до твърденията ви,говори се за ГРИпна ваксина,която е отслабила имунитетът и Нещото ги е помляло,а не за ваксина срещу ковид 19...Колкото до ваксините...В момента великобритания е ваксинирана на 42,8% а има увеличаваща се заболеваемост от 99/100000,като преди 2седмици бе на 60/100000....Прогнозите ми са ,че великобритания ще отиде над 150 до Уимбълдън ще са 200 и не знам дали някой ще играе и ще има тенис турнир!Живот и здраве ще видим,колко познава и Дълбоко виждащ....

    Коментиран от #9

  • 8 kjjjj

    0 4 Отговор
    Италиански гтверени
  • 9 Глупости

    3 6 Отговор

    До коментар #7 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Да не би през годините преди 2020 да са се ваксинирали тези хора срещу грип. Защо през тези години не са умирали а именно през 2020. Това да се обвиняват ваксините е най-голямата глупост. А в страните където изобщо ваксините срещу грип не са масови защо пак имаха проблеми. Да не би в Бразилия или Индия да се ваксинирали масово срещу грип. В Англия има увеличаваща се заболеваемост, но преди това имаше и разхлабване на мерките за ограничаване на епидемията, а ефекта от това е отложен във времето. В Изриел се ваксинираха масово и бързо при напълно ваксинирани 57%,и с поне една доза 60% активите случаи в момента са под 300 човека, а новите случаи на ден са под 30 човека. Тоест там практически епидемия вече няма, а преди няколко месеца новите им дневните случаи бяха над 10 хиляди.
  • 10 dfu

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ХИУИПО":

    Италианската НОЩ е виновна. Даже повече от нас ги ошашаваиха с камиони и други простотиии. Добре, че взимат по-големи пенсии и заплати, че да им се отрази по-слабо геноцида.

    Коментиран от #11

  • 11 Глупости

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "dfu":

    А в Бразилия като властта на популиста Бурсунаро отричаше епидемията и нямаше тамошен щаб кой е виновен за смъртността там?
  • 12 Диверсант

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Глупости":

    Абе мозък, знаеш ли че само в регион Пиемонте над 20 000 лекари ( медицински персонал) отказва да се всксинира.

    Коментиран от #13

  • 13 Глупости

    1 7 Отговор

    До коментар #12 от "Диверсант":

    И това какво трябва да докаже това? Наивници има навсякъде и сред медицинския персонал също. А защо не кажеш колко от тях се заразиха след като отказаха да се ваксинират? Защо не кажеш и колко от тях вече не са сред живите именно заради мъдрото решение да откажат? А ти знаеш ли, че вече близо един милиард човека в света се ваксинираха. Това е една седма от населението на света. До няколко месеца половината население на земята ще е ваксинирано и то в “загубените и не защитаващите интереса си” развити страни. А не в развиващите се страни защо ли?
  • 14 Диверсант

    7 1 Отговор
    Изобщо не ме интересува колко са се ваксинирали или колко ще са ваксинират. След като желаят да го правят. Ок, ще са защитени ще се предвижват спокойно и няма да имат никакви здравословни проблеми. А мене и такива като мене ако обичате да ни оставите на мира. Мнението на Роберт Кенеди, проф. Монтание, проф.Дидие Раул е на светлинни години разстояние от вашето.

    Коментиран от #15

  • 15 Глупости

    1 4 Отговор

    До коментар #14 от "Диверсант":

    Всеки уважаваш себе си човек формира своето мнение на базата на информация и аргументи, а не на вътрешно чувство или изказвания на други хора които не мога да бъдат защитени с логика и аргументи, а само твърдят, че нещо е по определен начин. Аз приемам всяко мнение което може да бъде защитено и доказано, но голи твърдения от които и да са изказани не приемам за достоверни по никакъв начин. Когато твърдиш нещо трябва най-малко да можеш да кажеш защо го твърдиш. Защото така ми харесва или защото еди си кой го казва, а той е най-великия не е аргумент. Специалисти има, но те си служат с аргументи и могат да защитят своите изказвания, а ако не могат дори и да са специалисти значи просто спекулират и правят пропаганда.

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Глупости":

    Ваксиниран, стига въртя едни и същи коментари в различни дискусии. Смени репертоара и вкарай нови аргументи, защото тези се изтриха и междувременно бая издишат. Междувременно има нова научна информация "против" новите ваксинни технологии. Ъпдейтвай се с информация,не само с ваксата
Новини по държави: