Last news in Fakti

10 Юни, 2021 19:30 5 862 24

Семействата с ниски доходи ще получават по 100 евро месечно за дете

  • германия-
  • пари-
  • деца-
  • социални помощи-
  • ниски доходи-
  • бундестаг

За тази програма правителството ще отпусне 2 милиарда евро

Семействата с ниски доходи ще получават по 100 евро месечно за дете - 1
Снимка: Shutterstock

Считано от август тази година семействата с ниски доходи в Германия ще получават по 100 евро месечно за всяко отглеждано дете, съобщава агенция DPA, цитирана от агенция "Фокус".

Новата мярка за държавна подкрепа ще бъде приета на 11 юни на заседание на Бундестага. Плащането е част от програма за смекчаване на последиците за деца и юноши от дългосрочните ограничения заради COVID-19. За тази програма, според DPA, правителството ще отпусне 2 млрд. евро. Отбелязва се, че за да получат държавни плащания, повечето семейства няма да имат нужда дори да подават заявления.

„Искаме да дадем своя принос, за да могат всички деца да се радват на безгрижно лято след трудностите, породени от пандемията на коронавируса“, заяви германският министър на правосъдието Кристин Ламбрехт, която изпълнява длъжността министър на семейните въпроси до края на мандата на настоящия Бундестаг . „С плащане от 100 евро всяко дете от семейства с ниски доходи ще може да се наслади на любимото си свободно време и да навакса. Парите могат да бъдат изразходвани за почивка, спорт и развлекателни дейности в зависимост от желанието и настроението“, добави тя.

Във вторник агенцията DPA, позовавайки се на източници от германското правителство, съобщи, че Берлин се е съгласил да удължи до края на септември програмата за финансова подкрепа за компании и частни предприемачи, най-засегнати от кризата, причинена от пандемията от коронавируса. Според агенцията правителството счита също така за необходимо да се създадат специални икономически стимули за улесняване на ранното отваряне на предприятия и компании. По-рано министърът на икономиката и енергетиката на Германия Петер Алтмайер сподели мнение, че програмата за държавна помощ за компании и частни предприемачи във връзка с пандемията трябва да бъде удължена до края на 2021 г. От пролетта на 2020 г. Германия е похарчила общо 300 милиарда евро за смекчаване на последиците от пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома Бичков

    6 0 Отговор
    Е тази щайга е на шефа ит Банкя
  • 2 Караговнярчева

    12 1 Отговор
    От утре в софийското метро ще се возят само членовте на ГЕРБ срещу членска карта!
  • 3 Лъки

    14 1 Отговор
    Малей,най–накрая ще живнем и внашия град. Все що има цветни се изнесоха, но оставиха малките. Сега ще ги вземат и тях, та да станат целокупно Юроп.
  • 4 роцлянин

    16 1 Отговор
    Братя на Ромул и Рем, сичкото на балалатума...така де, с чаавет*та всичкото ром в Дойчланд!
  • 5 Беа

    9 1 Отговор
    Паразитите
  • 6 324

    13 1 Отговор
    Моля се "българите" от другия етнос да има кой да им прочете тази новина, за да ни освободят от присъствието си. Колкото до Германия, тази държава ми прилича на сметище и хич не бих искала да съм на мястото на германеца.
  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 7 Отговор
    В Германия вземат над 200 евро за дете,а колко ще попитам дъщеря ми,като я чуя!Та не знам за какви 100 евро говорите!Напишете,че допълнително ще се дават по 100евро,така е коректно,иначе хората ще си помислят друго....Но за направа на контакт на тераса,дъщеря ми даде 250евро за ЕКсперт,а в къщи аз и съпругата и ,като неексперти си спестихме тези разходи....Вижте,гледайте си бг-хала ,а Германия я оставете на Германците!Уверявам Ви там Българи не се нуждаят от помощи,докато Тук почти всеки...Изключая държавните хрантутници!

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 8 Сто сто мерцедеса да имам сто години ще

    7 0 Отговор
    В Кувейт на всяко родено дете се прави влог и като навърши пълнолетие му дават да разполага парите
  • 9 Айдееее

    11 1 Отговор
    Гледай ся ко става? Всичкия кюмюр на България ще се изнесе нагоре!
  • 10 123

    7 2 Отговор
    Евросатанистите разболяват децата с ваксини. Правят се че помагат, но всъщност ги убиват.
  • 11 Е как

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    да се нуждаят от помощи , бе другарьо , като са се настанили като кукувици на готово в чуждо гняздо и им дават право на работа и
    всичко , от което имат нужда ? А и да нямат нужда , държавата всеки месец им дава над 200 € на дете , в зависимост от " бройката" им !
  • 12 РАДЕВ, КВО СТАВА

    3 3 Отговор
    А ПРИ НАС....КОГА
  • 13 Лъки

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ти добре дълбоко виждаш, но гледаш като кон с капаци. Не става въпрос за честните и трудолюбиви хора, които напуснаха България , за да припечелят с ТРУД, и да подккрепят финансово децата си, възрастните си и /или болни родители. Става въпрос за племето, което се насели в цяла Западна Европа, за да източва социалната система на държавите( в случая Германия). Същите тези хрантутници са много приспособими и задружни, та един като знае как да смъкне пари от системата, незабавно информира другите. Един като отиде– по него цялата фамилия , сватове, съседи и така до девета рода. От джебчии до трафиканти, все ги бива. И за това обикновения българин често си пати– просто лош имидж на държавата.

    Коментиран от #18

  • 14 Каси

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Германия отдавна не е на германците господине. Питайте дъщеря си.

    Коментиран от #15

  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Каси":

    бях там до 19март миналата година и мога да Кажа-Германия си е на Германците!Голяма част от лошия материал там са Румънските цигойнер,докато казвам ви бг се адаптират перфектно там,повечето от нашите ц...ни работят в строителството ,а много от тях имат и строителни фирми и изкарват пари там такива каквито тук и толупите не могът да откраднат от евросъюза!Не мислете,че дълбоко виждащ яде гроздето с вилица.....Това,че има и .......такива елементи,навсякъде ги има,по скоро има западнали германци от колкото бг-ц...

    Коментиран от #23

  • 16 Айше

    4 1 Отговор
    Малковато давате мъжъ гладно децатъ и тои капа се у кофата и па нема ако не дадет ша почна да ви бера казал
    висс
  • 17 Бачо Киро

    9 0 Отговор
    За българите, които се мислят, че са в Европа. Европа драги ми ганьовци почва от Унгария нататък, а ти ганчо просто живееш в картината на чешкия художник. В България един човек ако е безработен и без никакви доходи също дължи здравни осигуровки, страната на абсурдите.

    Коментиран от #19

  • 18 барчо

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Лъки":

    Лошия имидж на държавата ни го прави самата държава и никой друг. Държавата е тази, която отговаря за възпитание, здравеопазване, образование, трудовата заетост и т.н. на поданиците. Държавата ни направи римляните джебчии, крадци, прекомерна популация. Държавата ни с удоволствие отвори границите за тях, независимо че много от тях са с висящи многобройни дела, само и само да не са тук. Римляните изобщо не са виновни в случая. По онова "мракобесно" тоталитарно време цялото братство работеше и то яко. Няма скатаване, щото има "съветване" от колегите. Популацията и беше като на останалите в БГ. По онова време имаше 4 катуна, които бяха заселени до края на 1980 г. България беше уважаван и желан бизнес партньор в целия свят и бяхме 36 та мисля по БВП.
  • 19 барчо

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Бачо Киро":

    Да, това е и така и не точно така. В БГ за безработен се смята не този, който не работи, а този който е регистриран като такъв. Щом си регистриран, не плащаш осигуровки. Само че тук има едно но. Предлагат ти 3 пъти работа и ако не ти изнася и ги откажеш, отпадаш от списъка и вече не си безработен по документи, нищо че нямаш работа. Тогава си дължиш здравните осигуровки като самоосигураващ се с минималната вноска. А работа ти предлагат без да се съобразяват с твоето здравословно състояние и образование, защото там в тази система излизат само работа, която не е лицеприятна. Естествено и трудов стаж не върви. По тази схема трудовата ни заетост е с голям процент по документи.

    Коментиран от #21

  • 20 Госあ

    3 1 Отговор
    А нещо за българските семейства с невисоки доходи ?
  • 21 Бачо Киро

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "барчо":

    РЕГИСТРИРАН в бюрото по труда без никакви доходи, без парично обезщетение дължи здравни осигуровки. Мисля, че го пиша на Български. Този човек трябва да ги ОТКРАДНЕ ли тези пари за да плати здравни осигуровки.
  • 22 fich

    1 1 Отговор
    А за българските деца „мноу поздрави от ес” хахахаха ае ресто
  • 23 Omega

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Баце от Германия е останало само името !
  • 24 смок

    0 1 Отговор
    Семействата с ниски доходи в Германия ще получават по 100 евро месечно за дете,а в България ще получат това,което Герито Николинката показва в чалготеката с ръчичка.