Last news in Fakti

10 Юни, 2021 23:17 3 641 4

Важна информация за пътуващите в Испания

  • испания-
  • мвнр-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • изисквания-
  • деца-
  • мадрид-
  • пътуване-
  • туризъм

Децата на възраст под 12 години не е необходимо да представят диагностични тестове

Важна информация за пътуващите в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Считано от 10.06.2021 г. всички лица над 12-годишна възраст, които влизат на територията на Кралство Испания от рискови страни, включително от България, се допускат при представянето на един от следните документи:

– документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 /14 дни след поставянето на последната доза/. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19 на производители, официално признати от ЕС;

– документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 48 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразна верижна реакция (PCR) или бърз антигенен тест за доказване на COVID-19, считани от датата на проведеното изследване, вписана в документа;

– документ, издаден от медицинско заведение, удостоверяващ преболедуването на COVID-19 – валиден от 11-тия ден след направен положителен PCR тест до 180-ия ден;

– цифров сертификат на ЕС за COVID-19, удостоверяващ едно от горепосочените изисквания.

Горепосочените документи може да се представят на испанските власти освен на испански или английски език, също и на френски или немски език. Ако не са издадени на някой от четирите езика, следва да бъде представен превод на испански език, направен от официален орган /заклет преводач/, съобщиха от Министерство на външните работи.

Продължава извършването на санитарен контрол на всички международни пътници, влизащи в страната – контрол на температурата и визуален контрол на общото състояние. Остава задължително и попълването на Формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания на следния линк: https://spth.gob.es/ и получаването на QR код след попълването на същия. Децата на възраст под 12 /дванадесет/ години не е необходимо да представят диагностични тестове, за да влязат в Испания. Въпреки това, за тях също следва да се попълва Формуляра за санитарен контрол.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏊🏄☀️⛱️🏖️

    1 6 Отговор
    Голямо плацикане ще е в Испания жега море плаж иеденье пиьенье и иебанье
  • 2 честен ционист

    7 4 Отговор
    Скоро ще ви искат и заверено от нотариус завещание. Казах ли ви, че по една торба ще мъкнете, за да доказвате, че не сте чимави, а тия без ваксината ще пътуват отзаде на опашката с останалите камилари.
  • 3 бюрокрация

    6 3 Отговор
    И тия са като гърците- хем искат туристи, хем поставят трудности пред тях- пълна бюрокрация и пречки. А тръгнали туризъм да правят.
  • 4 ARGON

    4 1 Отговор
    Еврейски Ковид-фашизъм в действие.