Last news in Fakti

11 Юни, 2021 08:53 1 903 19

Призив: НАТО трябва да знае кои са враговете му!

  • нато-
  • русия-
  • еманюел макрон

Алиансът се нуждае от стратегия за Русия, която да бъде взискателна и непоколебима, дори когато Москва предприема нахлувания, кибератаки или сплашва

Призив: НАТО трябва да знае кои са враговете му! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че северноатлантическият пакт НАТО все още не е изчистил стратегическите си приоритети, близо година след като той каза, че алиансът е в "мозъчна смърт", предаде Ройтерс.

"Ние трябва да знаем кои и къде са нашите врагове", каза Макрон на пресконференция. НАТО трябва да изработи стратегия по отношение на Русия, а Китай не трябва да е приоритетът на алианса, добави той.

НАТО се нуждае от стратегия за Русия, която да бъде "взискателна и непоколебима, дори когато Русия предприема нахлувания, кибератаки или сплашва, но и която също така да дава възможност да се вземе предвид географията на Европа", каза Макрон.

Другата седмица съюзниците от НАТО се събират на среща на върха в Брюксел, предава БТА.

В края на май Ройтерс разкри, че план на стойност 20 милиарда долара за предоставяне на по-голяма гъвкавост на алианса при справянето с предизвикателства като възхода на Китай и климатичните промени е срещнал упорита съпротива от страна на Франция, която се опасява, че подобен ход може да навреди на нейните собствени приоритети в сферата на отбраната.

През февруари генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предложи съюзниците да вложат повече средства в съществуващи, макар и малки общи бюджети - отговор на продължаващото от дълго време напрежение със САЩ, според които европейските съюзници не допринасят достатъчно за отбраната си.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4 години управление на МВРО - анализ

    26 3 Отговор
    Всичко е за смяна и носи опасност за операторите - самолети, хеликоптери. Танкове, БМП-та няма изправни вече дори за парад. На обученията ходят с джипки и единични закърпени бройки за пред чужденците. Това не е армия, това е една пробита каца в която изтичат милиони.

    Коментиран от #10

  • 2 ТаУмВзе

    41 1 Отговор
    На макарона един шамар му е малко.
  • 3 Тия

    37 1 Отговор
    Постоянно търсят врагове
  • 4 14/88

    42 4 Отговор
    Не знам кои са враговете на Нато но враговете на Бългярия са ясни:ЛГБТИ цгните турците и американските подлоги
  • 5 русенец

    13 3 Отговор
    То едно време и соц. държавите търсеха външен враг, че да консолидират племената и да им отклоняват вниманието от вътрешните проблеми и... фалираха! Няма ги! Сега НАТО прави същото - измисля си , а доста често си и създава врагове и външни проблеми. Хайде поне ние да не потъваме с тази търговска организация!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ха-ха

    23 1 Отговор
    Ох, милите, кухи лейки. "Ние трябва да знаем кои и къде са нашите врагове", каза Макрон :-) Изчакай, до срещата - бай Дън, носи списъка.
  • 8 гадно

    20 0 Отговор
    НАТО е враг на всички неудобни на краварите.
  • 9 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    8 0 Отговор
    Да търсят врагове по на далече от хралупата.
  • 10 Лейтенант

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "4 години управление на МВРО - анализ":

    Потвърждавам.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Акхмет

    10 2 Отговор
    Анадоли направи голям шлем - 3 русофобски статии за един час. Браео, анадоли, машалла!
  • 13 IVAN

    4 0 Отговор
    ИСКАТЕ ВОЙНА? БЕЗ ГОЛЯМА ВОЙНА НЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА ОЦЕЛЯВАТЕ ИЛИ ПАРИТЕ ВИ СА МАЛКО? ТЪРСИТЕ ПРИЧИНИ ДА УНИЩОЖАВАТЕ ДЪРЖАВИ
  • 14 Диверсант

    3 0 Отговор
    Враговете на НАТО са народите на окупираните от тях територии които ги ПРЕЗИРАМЕ
  • 15 Красимир

    1 0 Отговор
    НАТО може би вече няма смисъл да съществува. Войниците са събрани от различни страни и са наемни. За пари на война тръгват млади мъже, които имат нужда от пари - да някои правят и кариера но всичко опира до парите а не за достойнство, както е било в националните войски, където са бранили родината, семейството, децата и т.н. В момента има някаква интернационална модерна хунта, която на практика не може да ни защитава.....да не дава Господ да се налага.
  • 16 От страни

    1 0 Отговор
    Ей с нищо няма да ни помогне НАТО. При тях има двойни стандарти, им главни европейски страни и САЩ и има балъци които трябва до дават двата процента. Но ако стане нещо с балъците те малежката си няма да мръднат.
    България няма армия, а който не храни своя армия ще храни чужда. Куче влачи рейс дира няма няма хей...
  • 17 един от многото

    3 0 Отговор
    Враговете на НАТО са всички които не са в пакта и половината от членовете му!
  • 18 Ежко Бежко

    2 0 Отговор
    Хубави коментарии ама нека да помислим как да излезем от НАТО. Преди време писах как киргизите изгониха американците от Манас като парламента просто гласува и им даде срок да напуснат. Имаше коментар да съм ходел сам да гоня американците. А що не изберем парламент който да ги изгони? Срамна работа сме ние българите.
  • 19 САН ЧОПАНС

    0 0 Отговор
    НАИ ГОЛЕМИЯТ ВРАК ЗА ЕВРОПА Е АМЕРИКА.
Новини по държави: