Last news in Fakti

11 Юни, 2021 13:05 1 823 16

Медицинската документация след отравянето на Навални е подправена

  • алексей навални-
  • здраве-
  • русия-
  • лекари-
  • новичок-
  • отравяне

Руските лекари са се опитали да прикрият доказателствата

Медицинската документация след отравянето на Навални е подправена - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Привърженици на водещата руска опозиционна фигура Алексей Навални обвиниха болницата, в която за кратко той беше лекуван след отравяне миналата година, че е фалшифицирала медицинските архиви. В публикуван видеозапис те обвиняват лечебното заведение в Омск, Сибир, че е опитало да прикрие доказателства за отравянето, предаде NOVA.

Според видеото двама служители на наскоро забранената антикорупционна фондация на Навални са успели през ноември да влязат без разрешение в архива на болницата. Там те фотографирали редица резултати от изследвания. Когато болницата предала официалната здравна документация на роднините на Навални месец по-късно, изглеждало, че липсват "ключови документи". Липсвал кръвен тест, показващ видимо ниски стойности на холинестеразата - ензим, срещащ се в нервната система.

Опозиционният политик, който в момента излежава присъда в наказателна колония, постъпи в болницата в Омск миналия август, след като колабира на борда на самолет при вътрешен полет. След това вече 45-годишният Навални беше транспортиран в Германия и лекуван в болница "Шарите" в Берлин.

Според изследвания от няколко лаборатории той е бил отровен с нервнопаралитичното вещество Новичок. Болницата в Омск обаче констатира само метаболитно разстройство. Руските власти заявиха, че не са могли да потвърдят, че той е бил отровен, и вече не разследват случая. Европейският съюз и САЩ многократно призоваха Русия да разследва случилото се и ѝ наложиха санкции.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    41 5 Отговор
    Мястото на престъпниците е в затвора.А тоя е проста марионетка на запада

    Коментиран от #9

  • 2 БАЙ Х@Й ‼

    37 4 Отговор
    И как със СТРАШНО ОПАСНОТО БОВ агенти направиха три опита и тримата пострадали оживяха 🤔🤔😀😀
  • 3 GnG

    32 4 Отговор
    Малко ни са българските ПРЕДАТЕЛИ и ИЗМЕННИЦИ, че да се кахърим и за руските !
  • 4 Сандо

    21 3 Отговор
    И в Шарите оправена.Или беше обратното?Кой ли ще ти каже,всеки вярва според разбиранията си.Но е едно е безспорно:Навални е дребен мошеник,който не спазва законите и естествено е в заведение за поправяне на недостатъците във възпитанието си.Засега.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПЕНКО

    8 1 Отговор
    ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА НАВАЛНИ ОТ ЗАПАДНАТА ЧУЖБИНА !!!! " ИЕХ . САЩ - ИЕШЧО. САЩ - ТЪПИ И НАПЛЮВНИ ...- ДАЛИ РУСКИТЕ КЛИМАТИЧНИ ВОЙСКИ - ЩЕ ЗАМРАЗЯТ И НЮ ОРЛИЪНС СЛЕДВАЩАТА ЗИМА ??????????????
  • 7 ДЖЕЙМС БОНД

    18 1 Отговор
    една баба казала на пазара и хоп агент Джамбазина прави лъжлива статия по преразказ. Шпиони на цру влезли в болницата и хоп филм за двореца на Путин.... Мале тоя мисир се оплете като пате в калчища и много филми гледа за мен ДЖЕЙМС БОНД!!!!
  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    18 1 Отговор
    Аман от тоя Нахални, голям рев, голямо нещо!
    Една присъда не може да излежи като мъж!
    Истинските мъже не циврят като бебета!
  • 9 не само

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ной си е престъпник, осъден за забруда и заграбване на чуждо имущество.
  • 10 Еми то това беше много ясно

    6 3 Отговор
    Все едно вълка да разследва кой изяде агнето в кошарата. Много ясно, че овцата си го е изяла
  • 11 Ланс Линк

    6 1 Отговор
    Луд умора няма
  • 12 Бай Шиле

    13 0 Отговор
    Поздрави за г-н Джамбазов,новият Матросов,по случай Деня на мисирките.

    Коментиран от #13

  • 13 3.14К

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Шиле":

    Аз мисля че зад името Денис Джамбазов, се крие Александър Йорданов. След всяка статия се показва дебелия тербух и гуша на АлЙо, хранещи се от антируска пропаганда.
  • 14 Да бе!

    5 1 Отговор
    Руските спецслужби,ще тръгнат да го тровят,ама така че да оцелее.И след като му осигуриха лечение в руска болница,са такива пълни дилетанти,че ако наистина е имало нещо подобно,ще оставят компромати в архива на Болницата.И много по късно ще преправят и унищожат отделни документи.А двама" А ла Джеймс Бонд" непеота,влизат спокойно,и то- нерегламентирано,в архива и ровят,снимат. Алоо,и за треторазреден холивудски буламач,не става този сценарий.
  • 15 ДаЗдраПерМа

    1 0 Отговор
    няма значение какви са резултатите истински или подправени важното е че ги има а от Германия няма нищо само приказки. Първо намериха шише със следи от отрова от хотела но номера не мина оказа се че шишето е купено от автомат на летището. Сега показват данни от ноември като се знае че има разследване по отравянето от транспортната прокуратура защото самолета кацнал на друго място и някой трябва да плаща за допълнителните разходи. Всички документи са в следственното и чак след съда могат да отидат в архив.
  • 16 Конник

    0 0 Отговор
    По Сталинси, признай че си виновен защото партията(на запада) има нужда от това. Ха ха ха.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания