Last news in Fakti

12 Юни, 2021 13:15 3 596 2

Продължава издирването на 1-годишно момиченце

  • испания-
  • тенерифе-
  • дете-
  • издирване-
  • море

То е изчезнало във водите край Тенерифе.

Продължава издирването на 1-годишно момиченце - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 11 юни в цяла Испания се проведоха демонстрации докато испански спасители продължаваха да претърсват водите край брега на Тенерифе в опит да открият едногодишно момиченце, след като намериха тялото на 6-годишната му сестра навътре в океана и това отприщи гняв и мъка.

Бащата на децата Томас Г. е главният заподозрян за изчезването на 6-годишната Оливия и едногодишната Ана, след като не ги върнал на майка им, както било договорено в края на април. Той също е в неизвестност. Пръстови отпечатъци са потвърдили, че тялото, открито в океана, е на по-голямото дете, съобщи в. "Паис".

Семейството живеело в Тенерифе, където на 11 юни представители на местната власт и местни жители запазиха минута мълчание в памет на сестрите пред сградата на общината и пред други официални сгради на Канарските острови.

Тук сме, за да осъдим събития, които се случват по-често отколкото трябва, и за да кажем "стига толкова" и че трябва да защитаваме жените и децата, жертви на мъжко насилие, каза Нурия Фернандес на вчерашния протест в Тенерифе. Протести имаше също в Мадрид и други испански градове.

Цяла Испания е в шок, изпращаме цялата си подкрепа на семействата, чиято болка е напълно непоносима и невъобразима, отхвърляме изцяло основаното на пола насилие, за което някои продължават да отричат, че съществува в нашата страна, каза испанският премиер Педро Санчес по време на посещението си в Коста Рика.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хо хо хо

    0 10 Отговор
    Изяла го е акула

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: