Last news in Fakti

14 Юни, 2021 07:53 1 824 2

Швейцарците отхвърлиха данъка върху самолетните билети

  • самолети-
  • швейцария-
  • билети-
  • самолетни билети-
  • данък

Много швейцарци са загрижени за въздействието на мерките върху икономиката

Швейцарците отхвърлиха данъка върху самолетните билети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Политиката на Швейцария за борба с климатичните промени ще трябва да претърпи промени, след като гласоподавателите в страната отхвърлиха ключови мерки от нея. Макар и с малко - 51 процента против и 49 на сто за, плановете на правителството за налагане на такса върху горивата и за данък върху самолетните билети не получиха одобрение, предаде Би Би Си.

Много швейцарци са загрижени за въздействието на мерките върху икономиката, докато страната се възстановява от коронавируса, предаде БНР.

Противниците на новите финансови тежести също подчертаха, че Швейцария е отговорна само за 0,1 на сто от световните емисии с парникови газове и че подобни политики едва ли ще помогнат на околната среда.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Зап. парк

    6 2 Отговор
    Как няма да го отхвърлят!Летете по 20 пъти на година , карайте си всеки ден колата (дори електричка) , сменявайте я на 2-3 години. Преяждайте и преписвайте .....и после ще искате да пазите природата !!!???
  • 2 Хо хо хо

    1 4 Отговор
    А китайските цървули кога ще спрат дапътуват че истинските замърсители са те