14 Юни, 2021 15:00 1 266 0

Готвят вот на недоверие в Румъния

  • румъния-
  • вот-
  • правителство

Опозицията подготвя ново предложение

Готвят вот на недоверие в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Румънските социалдемократи подготвят вот на недоверие за правителството, съобщи Romania Insider.

Предложението за вота ще бъде внесено в парламента през следващата седмица. Това обяви председателят на опозицията Марчел Чолаку.

Решението за вота дойде след предложението на премиера Флорин Къцу за националния план за устойчивост. Алиансът за единство на румънците обяви подкрепа за вота.

Опозицията настоява, че идеите на правителството няма да доведат до позитиви за икономиката. Посочва се, че страната се издържа с огромни заеми.

Социалдемократите са готови да предложат за премиер Александру Рафила. Разглежда се и формиране на правителство на малцинството.

Водят се преговори с всички групи, които се противопоставят на правителството.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: