Last news in Fakti

16 Юни, 2021 14:20 1 341 3

2600 молби за ваучери за почивка на работници с ниски доходи

  • ваучери-
  • северна македония-
  • работници-
  • коронавирус-
  • ниски доходи-
  • лято-
  • туризъм

За една седмица от публикуването на обявата в Министерството на икономиката пристигнаха над 2600 молби

2600 молби за ваучери за почивка на работници с ниски доходи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Срокът за подаване на документи за издаване на ваучери за използване на средства за организирана почивка за работници с ниски приходи, чиито месечни доходи в семейството не надхвърлят нетно сумата от 30 000 денара, изтече днес, съобщи Министерството на икономиката на Република Северна Македония. Това съобщи специално за БТА агенция МИА.

Обявата за подаването на документите беше публикувана на 8 юни и с краен срок за подаване на документите 30 юни. За една седмица от публикуването ѝ в Министерството на икономиката пристигнаха над 2600 молби. Тази мярка е в рамките на Програмата за домашен туризъм за работници с ниски приходи 2021 и предвижда издаване на ваучери за туризъм на стойност 12 000 денара за лица с ниски доходи, които те да използват в категоризираните заведения и хотели в туристическите центрове на Република Северна Македония, предварително регистрирани в Министерството на икономиката.

Според обявата за реализирането на мярката тази година са предвидени 14 милиона денара за общо 1250 ваучера. Ваучерът за използване на средства за организирана почивка ще може да се използва най-късно до 30 ноември 2021 г. в някое от заведенията за хранене в списъка на регистрираните обекти за настаняване, публикуван на интернет страницата на Министерството на икономиката. Мярката има за цел да даде възможност на семействата с ниски доходи с подкрепата на държавата да използват правото си на годишен отпуск и същевременно да окаже подкрепа на хотелиерите и ресторантьорите да работят с пълни капацитети и извън туристическия сезон, с което се стимулира развитието на вътрешния туризъм.

Ваучерът за използване на средства за организирана почивка се издава на принципа "който дойде първи, първи получава". Ваучерът за използване на средства за организирана почивка може да се използва само от работника, на когото е издаден, заедно с членовете на най-близкото му семейство, които са посочени в молбата. Чрез програмата на Министерството на икономиката правителството на Република Северна Македония започна през 2017 г. да прилага тази мярка с цел да окаже подкрепа за вътрешния туризъм и в същото време да помогне на семействата с ниски месечни доходи да използват отпуска си в туристическите центрове на страната.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КРАДЦИИИИ

    2 0 Отговор
    НЕЩО НАШАТА УПРАВА КАК ТАКА ВИНАГИ НЯМА ПАРИ ЗА НАРОДА - САМО ЗА КРАДЕНЕ ВИНАГИ СЕ НАМИРАТ --- ОТКЪДЕ В МАКЕДОНИЯ ИМА А ТУК НЯМА .............. В ГЪРЦИЯ ИМА А ТУК НЯМА ............... В РУМЪНИЯ ИМА А ТУК НЯМА
  • 2 Ааааа

    1 0 Отговор
    За нашите работници има, има......допълнително работно време! Ще работят събота и неделя, а годишният отпуск - друг път! За тези в неплатен отпуск, имаме 40 годишни бунгала, реновирани, кат нови, уникат!
  • 3 Перо

    0 0 Отговор
    Това е добра политика на правителството,стига да няма корупционни практики.
Новини по държави: