17 Юни, 2021 13:12 2 265 21

Опасна тенденция! По-млади неваксинирани допринасят за заразяване с COVID-19

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • великобритания

Учените уточняват, че през последните дни се наблюдават признаци на леко отслабване на установената тенденция

Опасна тенденция! По-млади неваксинирани допринасят за заразяване с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нова анализ в Англия показва, че епидемията от Covid-19 се разраства като голям принос има по-голямото заразяване на по-млади хора, които още не са имунизирани.

Анализът е част от проучване на група учени от Лондонския имперски колеж, проведено в периода 20 май – 7 юни.

Публикувайки данните обаче учените уточняват, че през последните дни се наблюдават признаци на леко отслабване на установената тенденция.

Иначе изследователите заявяват, че ваксинирането на по-младите хора е ключът за намаляване на по-нататъшното разпространяване на заразата. Анализът показва, че има по-голяма връзка между случаите на заразявания и постъпленията в болници и според учените това се дължи предимно на по-младите хора, които още не са ваксинирани.

Професор Пол Елиът, автор на проучването, казва обаче, че утехата е, че се наблюдава много по-добра защита срещу вируса при по-възрастните, където почти всички са с две дози ваксина. Той посочи, че правителството ясно е заявило намеренията си, че иска да ваксинира всички пълнолетни до 19 юли, когато е новата дата за вдигане на локдауна.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фифи

    47 2 Отговор
    Да си здрав е престъпление. Не ваксинираните ще ни лишите от свободен достъп до работа, движение и основни права. Няма да си сложа отровата наречена "ваксина". Миналата година 3 м българските граници бяха отворени и на никой не му дремеше за разпространението на болестта. Нито се заразих, нито се разболях.
    Няма да живея в страх и паника. Омръзна ми да слушам едно и също!!!!

    Коментиран от #12, #20

  • 2 Да бе ясно

    35 3 Отговор
    докато на изкупим всичките ваксини и не умрем половината от странични ефекти няма да мирясате. Работата си отива или на поробване или на революция

    Коментиран от #9

  • 3 dfu

    18 1 Отговор
    " Анализът показва, че има по-голяма връзка между случаите на заразявания и постъпленията в болници"

    Значи повече се заразяват в болниците. :D
  • 4 БРАТВЕЖИ

    23 2 Отговор
    БРАТВЕЖИ И ЛЪЖИ.
  • 5 Пич

    18 0 Отговор
    Априори философите , стоящи зад схемата " ковид " са преценили , че младите са по трудно за ваксинация ... Повече мислят , просто... Възрастните се страхуват повече за живота си , и са свикнали да вярват на държавата си . Тях лесно ги набодаха , но няма да допуснат и на младите да им се размине... Много пари са това...
  • 6 здравеопазване

    28 1 Отговор
    Здравите са виновни ! Бах.ти медицината !
  • 7 Статистик

    13 0 Отговор
    Колко човека включихте в това проучване??? На подобни статии статистиките бяха на база 10-100 човека, от които извод за милиони е трудно да се направи!!!!!!
  • 8 охпксн

    12 0 Отговор
    Кофить е лъжа! Лъжата за да се мре от ваксини!
  • 9 математик

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе ясно":

    Да изтрепем младите и готово !
  • 10 Баф маа му

    15 1 Отговор
    и МЕДИЦИНСКИЯ ФАШИЗЪМ който ни готвят тези паразити!

    Коментиран от #11

  • 11 Пак така

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Баф маа му":

    Ми сЕди и чакай да ти го сготвят.
  • 12 Иванчо

    0 22 Отговор

    До коментар #1 от "фифи":

    Откъде знаеш, че си здрав? И да - точно така трябва! Който не е ваксиниран - да няма право да ходи без маска, да посещава заведения, децата му да ходят на училище или детска градина! Неваксинирането е геноцид! Като си бил малък сигурно те е питал някой дали искаш или не искаш ваксина срещу туберкулоза или срещу морбили?! Всички трябва да се ваксинират, а който не иска - да бъде изолиран от обществото!

    Коментиран от #14, #16, #19, #21

  • 13 😷😷😷

    8 0 Отговор
    Чиста спекулация и манипулация, каква е гаранцията, че ваксинираните не пренасят заразата?? Факт е че огромба част от 60-те % ваксинирани в Чили пак се разболяват, т.е хем пренасят, хем боледуват! Еврогейзерите, ще премахнат ли дискриминационните сертификати, след като лъсне истината за "ползите" от ваксините?

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    2 0 Отговор
    Дъртите нали са имунизирани, за какво се притесняват? Той и първия имунизиран - Уилям Шекспир вече няма за какво да се притеснява...

    Коментиран от #18

  • 16 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иванчо":

    Кой си ти че да решаваш кой какви"права" има бе, селски?
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "😷😷😷":

    Така е,"Ваксината" не пази и не спасява !Определен генотип е на топа....Не е нужно да им се обяснява на професорите!Тези,които са преборили НЕщото,не могат да бъдат елиминирани и с тази ваксина....Оставете ги,те ще имат още по големи проблеми с опазване на живота си в англосаксония!Поздрави от Отвъдното....Фамилия КАдафи!
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Браво!!Добра памет-опасен противник....По добре ..Другар!!!
  • 19 миро

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иванчо":

    скотоподобие си ти.
  • 20 Фуфу

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "фифи":

    Спокойно, който до сега не е разбрал ще се вайка по - късно. Тези, които вече са ваксинирани са регистрирани и занапред ще бъдат привиквани за ново ваксиниране и ново ваксиниране.. ( точно за това служи сертификатът) ...., смешното е че те си мислеха че след процедурата ще се върнат към стария свободен начин на живот но за съжаление няма да бъде така, защото влизат в омагьосан кръг от който ще излязат само със смъртта, защото лечението на евентуални здравословни проблеми няма да бъде гратис, защото е подписано информираното съгласие.
  • 21 Диана

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иванчо":

    Какво е здравето? Със сигурност не е нещо статично, не можеш да го напъхаш в една затворена рамка. Ако тичаш ще ти се повиши пулсът а когато спиш намалява. Потиш се ако ти е топло и настръхваш когато е студено. Здраве е когато се чувстваш добре физически и духовно ! Ако питаш другите как се чувстваш, значи нямаш доверие в себе си а днес това е много опасно не само за здравето ти но и за живота ти. Медицината днес е много по - напреднала от колкото ни показват но това не означава че ни желаят свободно от болести съществуване.