17 Юни, 2021 16:10 2 028 5

Световните медии за срещата на върха САЩ - Русия

  • джо байдън-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • женева

Джо Байдън и Владимир Путин се споразумяха Вашингтон и Москва да организират разговори за киберсигурността и контрола върху новите и опасни оръжия

Световните медии за срещата на върха САЩ - Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският посланик ще замине за Съединените щати през следващите дни, съобщиха от Кремъл, а връщането на посланиците е една от договореностите на вчерашните разговори в Женева между президентите на Русия и САЩ Джо Байдън и Владимир Путин.

Джо Байдън и Владимир Путин се споразумяха Вашингтон и Москва да организират разговори за киберсигурността и контрола върху новите и опасни оръжия.

Тонът на срещата беше положителен, изтъкна Байдън. Мисля, че можем да се договорим, подчерта Путин.

Различията остават, отбелязват медиите.

Песимистичната стратегия на Байдън успя да донесе известен напредък на срещата с Путин, пише в заглавие в. "Вашингтон пост". Тъй като очакванията бяха занижени, президентите изненадаха приятно с напредък по няколко въпроса, допълва изданието.

Напредъкът е ограничен, различията остават след първата подобна среща от 2018-а, обобщава Би Би Си.

Путин получи от Байдън точно каквото искаше, пише Си Ен Ен, като отбелязва, че руският лидер със сила постига целите си в страната и чужбина.

Според „Российская газета“ предстоящото завръщане на посланиците и съвместното президентско изявление за стратегическата стабилност са главният резултат от срещата между Путин и Байдън.

Публикация в РИА Новости е със заглавие "Среща на излъганите американски надежди."


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 23456

    10 0 Отговор
    Двете сили държат контрола,няма как да не се разбират.
  • 2 Реално

    24 0 Отговор
    Истината се видя вече от целият свят--чичко Вова твърдо вече е господарят на света...Затова и Байдън не искаше обща пресконференция...-защото сравнението ще е убийствено за него-а съответно и за САЩ....
  • 3 Риа коментатор

    11 0 Отговор
    Информацията за Япония и Украйна е:
    "Острова не отдадут, а Зеленскому в жопа!"
  • 4 не може да бъде

    10 1 Отговор
    С интерес прегледах достъпните материали за срещата в нета. Според мен може да се направят три заключения от срещата .първо, договорили са се,че може и да се договорят -по някои въпроси!?Второ ,което се разбира отизказванията на Байдън и другие ,че американците много се притесняват от съюза Китай-Русия/тези ,които считат ,че Китай мечтае да завладее Сибир,,просто са се объркали/.И трето ,Байдън видимо е опитен политик и преговарящ ,но също така е един стар човек и това вече си личи!И Путин не е млад но е жизнен и пълен с енергия -все пак 12 г-разлика във възрастта не са малко!
  • 5 123

    9 0 Отговор
    Бай дън беше смешен пазеха го да не се изгуби бг журналята се надпреварват да лижат задника на краварите но хората гледат и други медиии не само бг лизачи те царят на света взе своето. Слава на Русия