Last news in Fakti

18 Юни, 2021 09:20 18 722 34

Англия върви към катастрофа

  • атомна енергетика-
  • англия-
  • великобритания-
  • катастрофа-
  • електричество-
  • климатични промени

Изменението на климата ще доведе до по-интензивни природни събития като наводнения и урагани

Англия върви към катастрофа - 1
Снимка: Shutterstock

Растящата зависимост от електричеството води Англия към катастрофа поради нарастващата зависимост на страната от електричеството. Това предупреждение е издадено от независима комисия по изменението на климата, пише The Daily Telegraph. Тази тенденция се дължи главно на смяната на бензиновите и дизеловите превозни средства, както и на газовите котли с електрически алтернативи. Обединеното кралство планира постепенно да премахне използването на въглеводородни горива. Но при прехода правителството трябва да се увери, че новата система ще издържи на природни катаклизми и няма да доведе до прекъсване на електрозахранването, казват експертите, предаде News.bg.

Те се опасяват, че изменението на климата ще доведе до по-интензивни природни събития като наводнения и урагани. В резултат на това хиляди хора рискуват да останат без ток, ако британските власти не започнат да адаптират страната към новите условия, което досега не са направили.

Авторите на документа също така настояват правителството да проектира сгради за по-добра защита срещу топлинните вълни. Освен това те твърдят, че Великобритания днес е по-малко подготвена за изменението на климата, отколкото преди пет години. Авторите на доклада настояват, че по-нататъшното изменение на климата е "неизбежно", дори ако въглеводородните емисии могат да бъдат намалени.

Следователно правителството трябва да бъде "реалистично" в оценката на заплахите за доставките на храни и вода, инфраструктурата и общественото здраве. "Някой трябва да прегледа цялата система - от нашата къща и автомобил до новите възобновяеми енергийни източници, които ще бъдат изградени, а не отделните ѝ елементи, които се експлоатират от различни частни компании. Когато планирате нашия изцяло електрически свят, трябва да се има предвид, че повреда във всяка част на системата може да има много по-големи негативни последици", обяснява професор Джулия Кинг, заместник-председател на комисията.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НИНОВА

    50 36 Отговор
    Чакаме да катастрофират от 500 години....ама май ние се ...окакахме
  • 3 Turbo

    31 8 Отговор
    Хайде тесльо имаш думата да кажеш защо тока не достига при преминаването от двг на електромобили хахахахаха и как вдигна наемите при условие,че наемите падат
  • 4 хаберих

    62 2 Отговор
    Англия върви към катастрофа,България с внасянето на отпадъци също.
  • 5 Емил

    81 0 Отговор
    Първото изречение е шедьовър!

    Коментиран от #20, #27

  • 6 пешо

    94 0 Отговор
    "Растящата зависимост от електричеството води Англия към катастрофа поради нарастващата зависимост на страната от електричеството."
    изречението ме хвърли в джаза! няма излизане! :D
    редактори нямате ли си, ве ей! заптиета да ни цензурирате нас - имате. а грамотни редоктори - йок! :D

    Коментиран от #13

  • 7 Антитрол

    36 5 Отговор
    Ха ха ще се усетят че като почнат много да разчитат на разни слънчеви и вятърни централи един мъглив и тих ден ще бъдат неприятно изненадани.

    Но всички се хвърлят на "екологичните" възобновяеми източници а никой не развива ядрената енергетика и най-вече ядрения синтез.

    Коментиран от #17

  • 8 укее

    40 2 Отговор
    Нали пропагандирате да се минава на електрически коли, сега пък това било катастрофално
  • 9 Англетата

    44 5 Отговор
    Хахаха чувствате ли как ни подготвят за локдауни заради климата? Тез за ковида бяха само пробата дали ще стане

    Коментиран от #24

  • 10 Шофьор

    46 3 Отговор
    Сега привържениците на електричките да кажат от къде ще се вземе тока за зареждането им когато навлязат масово и как системата ще издържи почти тройно натоварване.

    Коментиран от #11, #14

  • 11 НЕ ГО МИСЛИ

    3 20 Отговор

    До коментар #10 от "Шофьор":

    ЕС...ОТДАВНА ГО Е...ИЗМИСЛИЛ.......ПЪК МОЖЕ И ТЕБ ДА ТЕ ПИТАТ

    Коментиран от #15

  • 12 Гошо

    38 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Растящата зависимост от електричеството води Англия към катастрофа поради нарастващата зависимост на страната от електричеството.
    Марче супер си
  • 13 Що така бе Миме?

    34 0 Отговор

    До коментар #6 от "пешо":

    Марчето е забила две писти повече. Ей, няма угодия!
  • 14 Гошо

    29 6 Отговор

    До коментар #10 от "Шофьор":

    От контакта бе ,ти къде живееш Не знаеш ли че тока идва от контакта ,водата от чешмата ,а млекото от магазина
  • 15 Turbo

    22 0 Отговор

    До коментар #11 от "НЕ ГО МИСЛИ":

    Тесльо,защо мълчиш като партизанин на разпит хахахахаха кажи за тока във Великобритания,кажи за наемите хахахаха изложи се тесльо за пореден път и се скри от срам хахахаха
  • 16 Буха ха

    37 0 Отговор
    Когато енергетиката започне да зависи повече от политиката отколкото от науката, резултатите обикновено са плачевни. Правени са много изследвания които показват че колкото по разнообразен микс от енергийни източници има една страна, толкова по добре. Тези които затварят АЕЦ и минават на възобновяеми вече гризнаха дървото.
  • 17 Йо Несбьо

    11 6 Отговор

    До коментар #7 от "Антитрол":

    Първо се информирай! Във Великобритания ще има и китайски реактори. Те са се погрижили, ние не сме.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 tavarish

    20 0 Отговор
    "Растящата зависимост от електричеството води Англия към катастрофа поради нарастващата зависимост на страната от електричеството."
    Маре, Божигол да не те е навестявал скоро!
  • 20 оня

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Направо кърти:))
  • 21 Смени цайса !

    17 0 Отговор
    Мичке , вярно си тъпа патица !
  • 22 englishman

    16 3 Отговор
    Нема проблеми. Ще си напечатаме паунди и ще си купим ток.
  • 23 мдда

    16 1 Отговор
    Вкараха им мигранти от цял свят, но сега климатът е проблема...
  • 24 пешо

    10 2 Отговор

    До коментар #9 от "Англетата":

    цъ. не ни подготвят за локдауни. подготвят ни да ни спешат. и да ползваме транспорт, който е техен. за всичко - и да се придвижваме ние, и да закараме нещо на вилата.
    защото те ще държат всичко. след електромобилите ще поскъпне и електричеството. и ще стане каквото беше предложил оня римски сенатор: "бедните да го...".

    Коментиран от #31

  • 25 mi6osp

    13 1 Отговор
    За да преминат от превозни средства с двигатели с вътрешно горене изцяло на електрически коли, камиони, автобуси и др., при запазване сегашния годишен пробег, в Англия трябва да започнат да произвеждат 60 пъти повече от сегашното количество електроенергия. За да има полза, тази енергия трябва да е произведена без отделяне на въглероден двуокис. Въглеродният отпечатък при производството на електрическите превозни средства пак си остава, но примерно нейде в Азия.
  • 26 gosho

    13 0 Отговор
    Това е "лудост". На 100-ина години има по едно супер слънчево изригване. Ако това стане след 5 г., когато ще се яко зависими от ел.енергията, ще се получи яко бедствие. Ще аварират и ще се изпържат и електроника, и стелити, и подстанции. Цели райони ще останат без ток. Тогава какво ще правим? Ще си купим по едно китайско генераторче за ток! И ще осмрадим яко нашата планета. Мислете по този въпрос.
  • 27 Редактор

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Предполагам че авторката има подходящо гадже, което и помага в моменти като този!:)
  • 28 грух

    7 2 Отговор
    мдааа, островът потъва... доста неприятно за наглосаксите.
  • 29 ПЕНКО

    2 6 Отговор
    УЖ ВЕЛИКАТА БРИТАНИЯ -НЯМА ПРОБЛЕМИ--- РУСНАЦИТЕ / РУСИЯ / Е ПЛЪТНО В ТЯХНА ЗАЩИТА И ПОДКРЕПА !!!!!! -ЩЕ ИМ ДАДЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ - ТРИ ПЪТИ В ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ИМ Е НУЖНА -ЗАДА СИ ЗАЩИТИ ИНТРЕСИТЕ ---ДА ДА ДА -"ВЪЛКО БРИТАНИЯ" Е ПОЛИТИКО ФИНАНСОВА ПЛОЩАДКА НА РУСИЯ ---БАЙДЪНО СЕМИТИ-ЦИОНИСТИ --ДОЛАРОВИСТИ !!!!!!!!!!!!!
  • 30 Шаран БГ

    7 0 Отговор
    Не е само Велика Британия !!!
    Цялото "разумно" човечество върви към самоунищожение. Дали първи ще е мъгливия Албион благодарение на електричеството, малка България и голяма Бразилия поради тоталното унищожение на собствените си горски насаждения или "супер-силите САЩ, Русия и Китай, натрупали неимоверни количества ядрено оръжие.........Има ли значение? И още по-простичко. Химическите и биологични лаборатории работят непрекъснато . На грешната Земя има БОВ многократно по-страшни от "Ковид 19", който може би е само вид "тренировка" след СПИН-а и ЕБОЛА !?
    Убийството на човек от човека е заложено в "хомо сапиенс" още с неговото появяване на тази планета. В последно време кое е това "културно" творение , в което няма човекоубийство - било кино, литература някаква, вестник или сайт у компа ??! От една страна "уж" всяко едно законодателство на всяка държава е против убийството, от друга страна всяка една държава "точи ножове". Дори малка България взема заеми да си плати предварително самолетите. Не са за растителна защита , т.е. селско-стопанска авиация !! Не са.......
    И те така !!!!
  • 31 Оня с катъра

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "пешо":

    Я па си имам Конь и магаре . Викам дека да го веят Ингилизите . И нашите всите политиците с милионите си алчни гнидички.
  • 32 Няма да се справят

    2 0 Отговор
    Англия ще потъне.
  • 33 Мария Атанасова или който и да си!!

    2 0 Отговор
    Каква катастрофа те Гони в Англия, некой, като нашите Витанов и Лъчезар Томов казал нещо и ти надуваш балона до Катастрофа!! И те имат Изкукали фицици и механици като Витанов и Лъчезар!!! Не се прави на Врачка!!!
  • 34 Бай Бай

    1 1 Отговор
    Стъки ПРЕЗИДЕНТ!
    Борисов ПРЕМИЕР!
    България в ЕВРОПА!
    Мутрите-комунисти в ЗАТВОРА!
Новини по държави: