18 Юни, 2021 17:16 2 759 21

Европа да изпълни обещанията към Северна Македония

  • северна македония-
  • никола димитров-
  • ес

Призив от Никола Димитров

Европа да изпълни обещанията към Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Дойде времето Европа да изпълни своето обещание към Западните Балкани. Това обяви македонският външен министър Никола Димитров, цитиран от Нова Македония.

Днес той участва на срещата на страните от региона в Австрия. Страните ще обсъдят вариантите за разширяване на ЕС.

Димитров припомни, че методологията за присъединяване е двустранна. Тя трябва да получи подкрепа и от двете страни.

Припомня се, че македонското правителство изпълни всички условия. Затова и очаква Европа да изпълни своето обещание и да започне преговори за присъединяване.

Димитров обяви, че Икономическият и инвестиционен план за Западните Балкани е признание от ЕС, че трябва да се направи повече за региона. Това трябва да доведе до регионална икономическа интеграция.

Партньорството с глобалните предизвикателства също е важно за комуникацията.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    34 0 Отговор
    Айде като вятъра...
  • 2 бътре

    42 0 Отговор
    Коя Европа, тази в която членува България ли?

    Коментиран от #18

  • 3 Коментатор

    51 1 Отговор
    "Припомня се, че македонското правителство изпълни всички условия:


    Това абсолютно не е вярно най-важното условие е да нямат спорове със съседи държави
  • 4 доган

    30 0 Отговор
    Питахте ли албанците, вие сте нищо!
  • 5 смерш

    20 7 Отговор
    Няма да бъде учудващо ако нашата позиция бъде пренебрегната и въпреки нея да се стартира благоприятна за сев.мак. процедура!
    Предстои да видим другата седмица!

    Коментиран от #9

  • 6 Йдкдид

    44 0 Отговор
    Дойде време да спазвате договорите, които подписвате. Македонска държава през средновековието не е съществувала. Крадци на идентичност, история и герои.
  • 7 Мери

    19 0 Отговор
    Кой определя времето - когато е дошло или когато е изтекло? По този въпрос няма отговор от никого.
  • 8 dfu

    26 0 Отговор
    Брех, тия македонски политици, много напират за тоя ЕС, бе. Май много им се иска да краднат от еврофондове. :D
  • 9 Къуин

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "смерш":

    Това ще е самоубииство за Европейския съюз.
  • 10 Blackthorn

    20 0 Отговор
    Тези така наглеят, че плачат за война с България!
  • 11 Перо

    25 0 Отговор
    Никой от Европа няма право да дава обещания от името на ЕС,нито сам/а да решава,дали са изпълнени условията,без да са приключени двустранните проблемни въпроси със страните кандидати. Решеният въпрос между РСМ и Гърция не решава проблема между РСМ и БГ!
  • 12 правило

    20 1 Отговор
    Българите винаги си патим най-много от други българи, макетата , като бивши българи, не правят изключение от това правило.
  • 13 Гост5949

    6 2 Отговор
    За жалост, докато те си плетат кошницата, нашите ,, политици-държавници" на всички нива спят и си гледат само собствените интереси,но не и националните ни.
  • 14 Полковник РУМНО

    8 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 15 О.Р.

    10 0 Отговор
    Няма македонски министър и македонско правителство. Има северномакедонски.
  • 16 България излиза

    4 5 Отговор
    Македония влиза и всички печелят
  • 17 гост

    9 0 Отговор
    Такива като този посръбчен боклук трябва да бъдат избивани като кучета, както правеха ВМРО по времето, когато се бориха за освобождението на ОБЛАСТТА на България Македония от гръцки, и сръбски бандити и сатанисти.
  • 18 БългарияНадВсичко

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "бътре":

    Джамбазчето заюзаев чака България да го моли за признаване на българите в рсм , за да почне да се пазари като на ориенталски пазари,да получи отстъпки Нищо срещу Всичко.Предложението е гавра с България и той се гъбарка с нас , защото ще ни сложи след гюптите /циганите / и хунзите /племе от пакистан / , а заедно с нас и хърватите. Така подчертава , че македонците нямат нищо общо с българите , че са древен народ , с претенции за Български територии /Благоевград и Кюстендил / , защото там живеело македонско малцинство /стотина платени от сърбия и македони от ОМО , но с присъда срещу България/.Ще ни вземат и кирилицата и 14 века от историята и Охридската архиепискохия.и всичко. Правдата и истината е на наша страна.Сега не сме след НЬОЙ , а след Дейтън .Искате малко от краднатите от бок о Бок ..лука кинти , за са обясним на света на чия страна е правдата. македонските лидери са много подготвени за разлика от нашите главоци. , подли демагози , вероломни измамници , но проглушиха света , че са им длъжни , без те да жертват от своята измислена мтология нищо. Събудете се страхливи и тъпи български политици и дипломати.България винаги от вас е губила и страдала.Не е само да си герой на бойното поле. Съседите от нас винаги са яли бой , но на преговорите ни взеха всичко.Давайте смело , разобличавайте грубо и безцеремонно , назовавайте нещата с истинските имена , накарайте ги са ке оправдават и обясняват ТЕ , а не НИЕ.Българският народ е зад вас , не се страхувайте
  • 19 РЕШЕНИЕТО:

    1 6 Отговор
    Замразяване на евро-членството на Б-ия със спиране на евро-дотациите и премахване правото да гласува и налага вето; снемане правомощията на БГ-евродепутати със спиране на финансирането им; замяна на БГ-еврокомисарката и БГ-чиновниците в ЕС със спиране на издръжката им; премахване на безвизовия режим за влизане в ЕС на притежателите на БГ-паспорти; ..... Докато не се разберат с Македония! Така ще се изравнят позициите при преговорите!
  • 20 До Решението:

    3 0 Отговор
    Сънувайте и си мечтайте това да се случи🤣🤣🤣
    Грозната истина е че още дълго ще си останете в дупката наречена скоро Северна мъка
  • 21 EU нанай

    4 0 Отговор
    Каракачавов Бил " татар "-синеок , рус , висок ....А мургавелковците от титова сърбомарсиания , "словени , ха, ха , ха "- кривокраки , ситни ,мургави та чак патладжанести , с дръпнати очи чорные , нагли и крадливи , без чувство за мярка , лъжат като една дърта гьюптанка , кога да ги пребиеш и заплюеш е безнадежно късно. Очевадно е ,че цялата политичарска класа на рсм е от записаните в така наречената констетуция Гюпти /ром/и Хунзи/от пакистан/..Крадливи и лъжливи Наглеци , ЗА ВАС ЕУРОПСКАТА УНИЯ , НАНАЙ !!!Казано на вашия бащин език , майчивият ви е Български селски диалект.
Новини по държави: