19 Юни, 2021 11:15 6 745 24

Разби се самолет с парашутисти

  • самолетна катастрофа-
  • самолет-
  • русия-
  • катастрофа-
  • парашутисти-
  • танай

Самолет се разби в Русия, единият от двигателите е отказал

Разби се самолет с парашутисти - 1
Снимка: Shutterstock

Трагичен инцидент се случи в Кемеровска област, Русия. Самолет се разби при кацане, като по последна информация жертвите са най-малко 9, предадоха руските медии.

Пилотът на самолета Л-410 е съобщил за повреда на един от двигателите. Поискал е аварийно кацане, но при приземяването нещо се е объркало и самолетът се е разбил. По случая се води разследване.

Двамата пилоти на самолета са загинали, както и седмина парашутисти. Съобщава се и за ранени пасажери, някои от които са в критично състояние. Всички полети на летището в Танай временно са преустановени.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    23 25 Отговор
    Самолетът в случая получава повреда във въздуха.На борда му са НЕ Пътници от Гражданството/Майки с Деца,Възрастни хора и т.н./,о ПАРАШУТИСТИ С ПАРАШУТИ.Ами СКАЧАЙТЕ БЕ,нали затова сте там?Да,ама това е Мойта логика и тя няма НИЩО ОБЩО с Руската.

    Коментиран от #2

  • 2 2327

    15 12 Отговор

    До коментар #1 от "оня с коня":

    Това, ако е станало на ниска височина, защото парашутистите не са скочили, с един двигател едва ли ще набере височина, то от 500 метра, парашута не може да се отвори правилно. Очаквало се е да кацне без проблем, само с един двигател, защо да скачат? ама какво да се прави след 100 години, резултатът ще е същия в личен план...

    Коментиран от #7, #10, #15

  • 3 Диоген

    40 5 Отговор
    Радостта от чуждото нещастие е форма на извратеност.Бог да ги прости загиналите.Това поне е нещастен случай,а не ,,приятелски огън"
  • 4 до оня с коня

    26 5 Отговор
    ако бяхте прочел статията щяхте да разберете, че самолета се е разбил при кацането. т.е. близо до земята. или въпроса със скачането се отлага. може би ако е имало дюшеци? но това според Вас след като е в Русия те са забравили да ги поставят. нали пак според Вас те са малоумни
  • 5 ТтттТ

    31 2 Отговор
    Лека им пръст...Винаги съм уважавал хората които се занимават с парашутизъм....-независимо дали са руснаци,американци или други....
  • 6 Радио Келто

    2 11 Отговор
    "Загинали пилоти".....още пилоти ще измрат до края на месеца. Само гледайте.
  • 7 оня с коня

    11 6 Отговор

    До коментар #2 от "2327":

    Като чуя/прочета/ някой да ми опонира с "АКО"...и го отсвирвам.ЗА ИНФО има Парашути с които можеш да скочиш Безопасно НЕ от 500м,а ОТ СКАЛА!
  • 8 Вълко Червенков

    16 0 Отговор
    Л-410 е самолет с висока аварийност и много катастрофи.Около 130 с почти 500 загинали.Независимо,че продължават да го произвеждат,повечето машини са стари,зле подържани и останали като наследство от времето на СССР,който беше основен пазар за самолета.

    Коментиран от #13

  • 9 NATю

    5 4 Отговор
    Нали американците подариха на бг.армията парашути за десант с т.н крило.За скокове от 300метра

    Коментиран от #12, #18

  • 10 Hoho Boho

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "2327":

    Самолетът е могъл първо да набере височина за да скочат парашутистите и след това да се приземява.

    Коментиран от #21

  • 11 Румен

    11 1 Отговор
    И у нас има такива граждански скокове с парашут за които се плаща. Но самолетите и тук са много стари. Просто това хоби е доста опасно и според мен такива хора трябва да си правят застраховка Живот. А и незнам дори дали нашите самолети са технически годни защото всички подобни са собственост на частни фирми а там всички знаем печалбата е най важна. Бог да прости загиналите.
  • 12 мдааа

    16 2 Отговор

    До коментар #9 от "NATю":

    Пише ти бивш парашутист ! След 93г скачахме с УП9м и Д6 парашути,критична височина на скок 60метра при автоматично отваряне( на наш език със завързана върва изтегляща купол веднага след скока) . Стига писахте глупости,даже има хора и парашут не са виждали на живо......
  • 13 оооооооо

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "Вълко Червенков":

    На летището в Долна Митрополия скачахме от Л410,доста по комфортен от АН 2,но дъртата баба АН2 се приземява без проблем и със спрели двигатели...
  • 14 бил е мишена

    7 1 Отговор
    пилот левак, който не може да кацне само с един двигател. прави се преразпределение на товара или скачат и тогава приземява. самолета е бил на 200 м от земята достътъчно за да скочап парашутистите???? въпрос на решения. ко стана с нашиа миг 29????
  • 15 Парашутист

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "2327":

    От издърпването на ръчката до отварянето на парашута са необходими 180 до 200м. Просто никой не е очаквал че ще се случи нещо защото не е невъзможно приземяването с един двигател. Нещо се объркало в последният момент. Не дрънкайте глупости.
  • 16 НАЛЬОТА

    8 1 Отговор
    ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ПИЛОТА. В РУСИЯ БЯХА ПРИЗЕМИЛИ ТУ 154 БЕЗ ДВИГАТЕЛИ. ВСИЧКИ БЯХА БЛОКИРАЛИ. ЗНАЧИ МОЖЕ. НЕ СИ СПОМНЯМ ДАЛИ БЕ ПЪЛЕН С ПЪТНИЦИ. СКОРО В РУСИЯ ПЪТНИЧЕСКИ ПРИЗЕМЕН В КУКУРУЗЕНА НИВА БЕЗ ПОСТРАДАЛИ.
  • 17 Путин путин

    4 4 Отговор
    На САМОЛЕТА лИ е бил..😇
  • 18 Рико

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "NATю":

    Има любопитна история от времето преди ВСВ. Наша парашутна част е на посещение в Германия. Германците си мислят - тези аматьори ще трябва да ги учим. Какво се оказва ,обаче. Товарят се нашите, скачат и благополучно влизат в целта. Когато виждат парашутите германците не могат да повярват: - ама вие без резервен парашут ли скачате? Само с един! - За какво ни е втори, единият е перфектен и ние се справяме. Нашите храбреци навсякъде са внушавали респект.
  • 19 NATю

    2 1 Отговор
    А онзи Шивиков що ръсеше преди 2 години, че нямали подходящи парашути за скокове от малка височина, а трябваше да счат от 800м.Мисля че ги наричаха куполни парашути.Щото ако скочат от по-ниска височина.. долу е ясно какво ще стане.Явно нямат с какво да скачат от ниска височина щом се налага да се купуват.Де се купуват, де се подаряват.
  • 20 Баба Вуна

    0 1 Отговор
    Баба и тя да се изкаже, какви пар'шути има като изяде 2 паници войнишки боб...от смилянско гърне
  • 21 Европеец

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Hoho Boho":

    Да ама за това трябва акъл, а то пияни тъпи ушанки ,хем имали парашути хем не скочили То с пиене акъл не идва Тия са се нафиркали и хич и не са разбрали какво става
  • 22 ПЕНКО

    1 3 Отговор
    УВАЖАЕМА НОВА ПОРОДА : "БУЛГАРИКУС ТАПАНАРИКУС " --- ПАРАШУТИСТИТЕ ТРЯБВА ДА СА СКОЧИЛИ , А ТУРИСТИ НЕ СЕ ВОЗЯТ --- УВАЖАЕМИ -"БУЛГАРИКУС ТАПАНАРИКУС "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Луди всякакви

    2 2 Отговор
    Абе , във всяко отношение- по-далеч от тия, за наше добро.
  • 24 уиски с лед

    2 0 Отговор
    С ПД-47 и Д-1-8 съм скачал. Такива бяха парашутите когато бях войник в пловдивското 95450. Скоковете бяха винаги автоматични, т. е. въжето за отвряне закачено за борда на самолета или вертолета. И никога инструкторите не ни закачаха въжетата докато самолета не набере достатъчно височина.В случай на авария трябваше да напускаме борда разчитайки на запасният парашут, който е разчетен да се отвори на по-малка височина. Лека им пръст на момчетата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания