Last news in Fakti

19 Юни, 2021 20:40 9 237 109

Още една държава призова България да пусне Северна Македония в ЕС

  • северна македония-
  • българия-
  • ес-
  • словения-
  • европа-
  • членство в ес-
  • борут пахор

Търсим как България да пусне Скопие в ЕС, каза словенският президент

Още една държава призова България да пусне Северна Македония в ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Трябва да се намери начин България да даде зелена светлина на Република Северна Македония, каза словенският президент Борут Пахор, чиято страна поема председателството на ЕС от 1 юли. Това предаде агенция Хина. Според него това "сега вече е и морален, а не само политически въпрос" за Европа.

"Разбирам, че няма да бъде лесно, дори ми се струва, че има повече възможности Албания да получи зелена светлина", каза Пахор. Една от първите задачи на словенското председателство на ЕС ще бъде деблокирането на началото на преговорите за присъединяване с Република Северна Македония, стана ясно още от изявлението на Пахор.

Напредъкът на разширяването на ЕС към Западните Балкани е важен за стабилността на региона, каза Пахор и отбеляза, че сериозността на ситуацията показва и неотдавнашната изпълнителна заповед на американския президент Джо Байдън за замразяване на имуществото и забрана за влизане в САЩ на всички, за които се смята, че имат отношение към дестабилизацията на региона. Словения поема председателството на ЕС от 1 юли.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    165 8 Отговор
    Редно е Северна Македония да изчака още 50—60 год.докато им уврат главите и да знаят,че България е правила всякакви компромиси за тях но не и сега.Визов режим и три реда телена ограда на границата с резерват Македония.

    Коментиран от #28, #99, #100

  • 2 Fenasi Kerim

    14 164 Отговор
    България трябва да подкрепи Македония за членство в ЕС. Въпреки всички различия. Приемането на Македония в Ес е важно за бъдещето на тази държава. България няма потенциал по други НАЧИНИ да защити свои интереси в Македония. По добре ли е Македония да остане извън ЕС и да остане в гравитацията на Сърбия и Русия?

    Коментиран от #5, #12, #22, #26, #41, #90, #97

  • 3 Няма как да стане

    89 7 Отговор
    Не го казвам от"патриотизъм" кефя се че играем срещу "западните ценности" както тогава,през лятото на 1994,нищо повече.Ама и нищо по-малко,важното е че сме в играта срещу лицемерния Запад,ииийехууу...
  • 4 Чудя

    78 2 Отговор
    Им се на тези словенци нямаха ли И те някакъв"Македонски"корен

    Коментиран от #7

  • 5 Да по-добре е

    46 3 Отговор

    До коментар #2 от "Fenasi Kerim":

    Да по-добре е отколкото да ги оставим да продължават да крадат

    Коментиран от #8

  • 6 А ние

    69 8 Отговор
    Кога ще влезем Шенген и ще пътуваме до САЩ без визи?

    Коментиран от #82

  • 7 Име

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Чудя":

    Тези не ама повечето от вас да
  • 8 Fenasi Kerim

    26 27 Отговор

    До коментар #5 от "Да по-добре е":

    Това означава че България се отказва от всякакви интереси и влияние в Македония и предава щафетата на Сърбия.

    Коментиран от #11, #13, #63

  • 9 Няма

    80 3 Отговор
    Какво толкова да гледаме в историята и литературата и културата и религията. Нека да покажат кръщелните и венчалните свидетелства на родителите си в които е написано какви са по рождение и тогава всякакви преговори трябва да приключат
  • 10 Голдан

    81 4 Отговор
    Голям зор за тази Македония, скоро целият свят ще ни притисне да им кажем ,,Да,, а въпросът е кой какво печели от цялата работа, бази на НАТО ли ще се слагат там, трасе за трафик на оръжия, наркотици и тн ли ще е?
  • 11 Нейко Томов

    26 3 Отговор

    До коментар #8 от "Fenasi Kerim":

    Ами те и без това са там нямаме друг лост да ги притиснем за да приемат историческите реалности
  • 12 Брендиманска

    7 44 Отговор

    До коментар #2 от "Fenasi Kerim":

    Те са българи, но са македонска нация смесена, защото са от рода прабългари ВОКИЛ ! И пишат малко на старобългарски. Аз ги подкрепям, за коментиращите тук всеки има с какво да мисли, надявам се

    Коментиран от #14

  • 13 Ти как би

    26 2 Отговор

    До коментар #8 от "Fenasi Kerim":

    Реагирал Ако някой ти каже че те е родила друга майка.?
  • 14 БРЕНДИЦЕ

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "Брендиманска":

    И прабългарите от рода населил Днес ще ти ги територии са от рода вокил

    Коментиран от #20

  • 15 хаха

    61 3 Отговор
    Какво се обръщат към нас, след като сърбоманите в Македония не спазват човешките права на българите и не премахват българофобията и лъжите, да се обърнат към македонците да престанат с лицемерието си да спазват човешките права,да не ни крадат и истпорията и ще ги приемем в ЕС!
    А това, че Словения се опитва да ни натиска, която до вчера беше част от Югославия и заедно със сърбите, изобщо не ни учудва!
  • 16 Fenasi Kerim

    6 68 Отговор
    Абе неприятна история. Аз продължавам да твърдя, че позицията на българската държава е неправилна.

    Коментиран от #66

  • 17 Шатобриян

    19 12 Отговор
    Пускайте ги ,да видят хубаво ли е като започнат да крадат и техните професионални лъжци политици. Точно това правят крадците им- реват да се докопат до еврото. И за техния народ ще стане килипир колкото за нашия , а колко ще останат там е друг въпрос . нека и те да видат по села и малки гродове що е модерен кметски феодализъм докато слушат едни оядени и дебелеещи в костюми да им обясняват от столицата , че са цъфнали в европейска демокрация. Пожелавам им като ги приемат и те да ни изпреварят по всички критерии и най-вече по корупция и затриване на население и народност.

    Коментиран от #93

  • 18 Няма как

    39 2 Отговор
    Нагло и търпение макета ке чакате 20 години.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Брендиманска

    9 8 Отговор

    До коментар #14 от "БРЕНДИЦЕ":

    Управлявали точно 28 години 737-765 Вокил тук по това време и Аспарухова България. Гърция "наужким преговори 28😉години" и ги нарекоха Северна Македония. Всичко е игра на нерви. Чат ли си?

    Коментиран от #27, #35

  • 21 345

    45 4 Отговор
    Обикалят и плачат да търсят съчувствие, а иначе мачкат всичко българско в измислената им държавица.
    Албанците, албанците ще им разкажат играта...
    И като станат кандидати нима албанците ще спрат да ги натискат / миниум федерация с половината СРМ , максимум Велика Албания/ .
    Виждам ги като Босна...
  • 22 ИМПЕРИАЛИСТ

    37 8 Отговор

    До коментар #2 от "Fenasi Kerim":

    Публикувано във факти.бг: "........По добре ли е Македония да остане извън ЕС и да остане в гравитацията на Сърбия и Русия?" ...Заради такива мисли, вече 30 години ги дондуркаме, а резултатът е ПЛЮНКИ.

    Коментиран от #25

  • 23 надай се коньо

    52 1 Отговор
    Макета, винаги сме ви помагали, когато сте били в затруднение и сме ви мислили доброто , но сега няма да ви приемем, толкоз!
    И политиците няма да ви помогнат, защото ако някой политик направи това в България, ще загуби на изборите и той и партията му.
  • 24 MIG

    4 56 Отговор
    Държим се умопомрачително незряло. Даже не Като тинейджъри, а като бебета, които само ядат, дрискат и спят.
    Но за всичко това има 4-ма виновници мъже и една жена.
    Това са хора предатели не само на България, но и на всички нейни съюзници. Но май винаги сме предавали тези, които са ни измъквали през последните столетия. Жалко, но ме е срам. Срам ме е че сме толкова лоши, неразбиращи, неблагодарни и недалновидни. Мразя ината в нас и липсата на желание да разрешаваме проблеми, вместо само да създаваме такива.
    Има изход и то нормален, но май трябва първо да пораснем, поне тийнеджъри да станем.

    Коментиран от #50

  • 25 Твърдо не

    54 2 Отговор

    До коментар #22 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Пет пари не давам, те застрашават сигуността на България, ако ги приемем в ЕС, веднага сръбските шпиони от ОМО Илинден и сърбоманите в Македония ще започнат да работят против България!
    Докато не изпълнят исканията на българската страна, никакво влизане в ЕС на Македония!
  • 26 EU нанай

    37 1 Отговор

    До коментар #2 от "Fenasi Kerim":

    Каракачавов Бил " татар "-синеок , рус , висок ....А мургавелковците от титова сърбомарсиания , "словени , ха, ха , ха "- кривокраки , ситни ,мургави та чак патладжанести , с дръпнати очи чорные , нагли и крадливи , без чувство за мярка , лъжат като една дърта гьюптанка , кога да ги пребиеш и заплюеш е безнадежно късно. Очевадно е ,че цялата политичарска класа на рсм е от записаните в така наречената констетуция Гюпти /ром/и Хунзи/от пакистан/..Крадливи и лъжливи Наглеци , ЗА ВАС ЕУРОПСКАТА УНИЯ , НАНАЙ !!!Казано на вашия бащин език , майчивият ви е Български селски диалект. Титовите мекераета и деривати , агентите на УДБАта от бившите републики да не си въобразяват , че могат да превърнат ЕС в една нова титова югославия с табиетите ив.На мърси !Но пасаран !
  • 27 д р фройд

    31 2 Отговор

    До коментар #20 от "Брендиманска":

    Много Брендилии,Брендици,Брендимански се наплодихте тука.Имам прозрение,че сте все стари моми с бастуни,които посягат.Вие не разбрахте ли,че македонците са чисти българи,но с леки психични отклонения,т.е.емоционално нестабилни личности.

    Коментиран от #49

  • 28 Сандански

    9 39 Отговор

    До коментар #1 от "Врачка":

    Вземи се скрий, бе тикво!!! Македонците, когато ходеха ИЗ цяла Европа без визи ти си била в резерват. Има един цитат от Алеко:
    - Пази Боже, сляпо да прогледа...

    Коментиран от #77

  • 29 АлексМъдеконски

    32 1 Отговор
    Много да им ги бъде мъката на тиа словенци дека пръви се откъснаа от бивша Югославиа и сега и на назе ни постават условия заради тиа с измислената дръжава дето след некоа годидна и нема да ги има на картата ......

    Коментиран от #44

  • 30 бг чиляк

    46 3 Отговор
    Защо не призовете Македония да си изпълнява договорите и добросъседските отношения До скоро бяхте под Югоробство сега сте седнали на нас акъл да давате Не може да си зачертнем историята езика писмеността заради някакви си въртиопашки
  • 31 Реалист

    10 1 Отговор
    Добре, нека Македония да влезе в ЕС !
    ЕС за в бъдеще Руски ли ше бъди ?
    2 Българии ше има Балканският полуостров за в бъдеще ?

    Коментиран от #39

  • 32 гошо

    12 1 Отговор
    Пахор ли си,Бахор ли си?Да го нюхаш
  • 33 барчо

    37 1 Отговор
    Още една държава, която не уважава позицията на България. Тази държава изобщо даже не си смята за суверенна и ни дава мозъци какво трябва да направим. На нашите там горе отговорни ръководители трябва да и е ясно, че щом още сега европейски държави заемат позицията на Македония, то ако тя влезе, нашата държава пак ще се нареди на последното място на уважаваните държави и на първо от неуважаваните. Много си мисля, че външно министерство трябва да заеме позиция и да се възмути от словенските дрънканици.
  • 34 !!!?

    25 3 Отговор
    Скоро може да се появи и държава, която да предложи България да бъде игонена от ЕС !!!?
  • 35 да ама не

    30 3 Отговор

    До коментар #20 от "Брендиманска":

    Абе Мунчо, гърците са от Азия, чак през 18 век създават първата си държава на Пелопонес, на север от Пелопонес са живяли само българи до началото на 19 век, мога точно да ти изброя и кои български боляри , в кои области на териториите на днешна Македония и в днешна северна и централна Гърция са живяли и управлявали до турското робство.
    Тя и "Македония" е измислена от фанариотите и опитите им да гърцизират Балканското население през 16,17,18 век, но се вдигат бунтове на местното население и не успяват да гърцизират много местни хора. Каракачаните са точно гърцизирани българи от времето на фанариотите, разрови документите,архивите, виж къде живеят днес и къде са били фанариотските училища и ще се убедиш!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ако бяхте

    30 1 Отговор
    От бивши югославяни акъл не щем. Ако бяхте много читави нямаше да си разтурите държавата.
  • 38 Бибитко Джипков

    26 1 Отговор
    Бившите югославски отрочета се подкрепят едни други. Явно носталгията по Тито е твърде силна! Но е проява на много лош вкус да се намесваш в спор, който само две страни могат да разрешат. А тъй наречените "македонци" не желаят да отстъпят нито крачка, да ни вземат историята и езика, а ние да им благодарим и да ги пуснем в Евросъюза без никакви изисквания.
  • 39 Брендиманска

    7 5 Отговор

    До коментар #31 от "Реалист":

    ЕС трябваше да е български ! Пропуснаха "умници" да го направят. Ето как трябваше да стане. 2001 като дойде царя и с герб от 1997 на Царство България трябваше да се постави Премиер, ама не той. Все едно кралица Елизабет да стане Премиерка. Станахме за смях в света
  • 40 Тоалетна хартия

    24 3 Отговор
    Лошото е, че Македония я управляват сърбите....Македоците да направят една революция, първо да си вземат държавата!!! В сегашния си вид, ско влезе Македония в ес, все едо сърбите са влезли. Заради тая Македония, губим всички войни, платихне скъпо, взеха ни земите. Остана ни едната гордост,че сме българи, ако ги пуснем, ше станем за мезе на всички!!! Щом Ес толкова я иска, да излезем ние,.та да вкязат те в еврогея!!!

    Коментиран от #43

  • 41 Личи си че си резан

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Fenasi Kerim":

    Карай нормално е с капацитета на дедите ти!

    Коментиран от #45

  • 42 Скорпи

    22 1 Отговор
    Словения......до вчера бяха дупе и гащи с РСМ...няма да стане,по добре да говорят с макетата
  • 43 Брендица

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Тоалетна хартия":

    Има план, за който след като се установи, че е в Словения спря да се пише. Турция обяви, че не съгласна с промяна в граници на Балканите. Словения поема Председателството от 01.07.2021. А сега да видя умниците и явни и задкулисни какво ще правят? Знаят ли изобщо за това?
  • 44 дса

    10 1 Отговор

    До коментар #29 от "АлексМъдеконски":

    @ А нема да Ги има на картата оти ке ги превземат Арнаутите ...!?
  • 45 Керка ти много му се радва

    2 7 Отговор

    До коментар #41 от "Личи си че си резан":

    ....на резания 😉
  • 46 !!!?

    7 23 Отговор
    Абе този ферман да беше наложен на Горна Малина пък нямаше да го изпълнява, та камо ли една суверенна държава като Република Северна Македония. България се управлява от генерали Фигуранти, марионетки на Кремъл, а не държавници. Не случайно Европа щеше да ни се смее, ако не толкова некадърно и инфантилно !!!?
  • 47 Румен

    8 3 Отговор
    Тая си е наша земя. Радев президен на БГ,а тиквата президен на окрага Македония. След 15 години всите че са от Банкя
  • 48 Бесен

    20 1 Отговор
    Ама драги словенци, и драги европейци, то няма никакъв проблем да пуснем макетата в Европа, после вие ще сте първите да ревете ама нейсе...
    Признават каквото искаме и каквото е исторически правдиво, подписват, правят и ги пускаме - къде е проблема? Ходете да ревете на макетата, не на нас!
  • 49 Брендиманска

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "д р фройд":

    Даже ти писах, че са Вокил ! Има някои положения, които задължително изискват лигично мислене. Този прабългарски род имаше и представител в САЩ - Франклин Рузвелт. Накратко: събитие Сирма войвода македонка 1776 родена. 1776 САЩ независимост от Англия. А Рузвелт, Чърчил и Сталин правят ООН. Конференция в ЯЛТА, Крим 1945. Значи старата мома бастун😂по характер ти казва, че тук е имало държава на Вокил 737-765 в Държавата на Аспарух 681. А сега мислете и пишете?!

    Коментиран от #52

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Брендиманска

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "еф 16 ура":

    Не бързай с еф16 ура, що Султанът може да те подпре с еф35. Това на шега, Ердо е стабилен лидер. Та някъде се иска да се ползва и логика

    Коментиран от #53

  • 52 д р фройд

    2 3 Отговор

    До коментар #49 от "Брендиманска":

    дръж здраво бастуна и пердаши яко който не е от рода вокил,че да стане дуло и да му дойде акъла в главата.А,между другото сондирам мнение,компетентно дано е,лицето Методиев Борисов със македонски корен ли е?Само не ми казвайте,че е българче.

    Коментиран от #54, #58

  • 53 д р фройд

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "Брендиманска":

    Само че аз не се обръщам към вас а към МИГ,МИгльо май ще излезе щом други говорят вместо него.Като не ви питат защо се обаждаш???

    Коментиран от #55

  • 54 Брендиманска

    2 6 Отговор

    До коментар #52 от "д р фройд":

    Въй страшна работа е Винету - сръбин Гойко Митич, македонец-бай Тошо и румънка Чаушеску. Има и сестра у сръбско израснала. Ами шантав си е
  • 55 Брендиманска

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "д р фройд":

    Извинявам се, прав сте!
  • 56 Вярва ли

    9 2 Отговор
    някой , че ще се намери сериозен политик в БГ , който да си сложи подписа за вход на Северняците? Стамболийски подписа в Ньой и после къс по къс...........Българина може да бъде изумително жесток. Примери много. Не се заигравайте със Северняците. Направихме досега една грешка. Че не преговаряхме заедно с гърците. Да не продължаваме с грешките.

    Коментиран от #57

  • 57 Брендиманска

    3 2 Отговор

    До коментар #56 от "Вярва ли":

    На теория звучи добре, на практика обаче? България съвсем не е суверенна държава. От една страна САЩ чрез "Магнитски", а от друга ЕС Прокуратура Кьовеши си докараха. Какво се случва при това положение?
  • 58 Брендиманска

    2 3 Отговор

    До коментар #52 от "д р фройд":

    По генно-биологичен произход аз съм жена от Вокил

    Коментиран от #62

  • 59 Нормален човек

    12 2 Отговор
    Господа,
    Много от коментарите ви са напълно верни. Титовската идея в Бившите Югославски Републики, като Словения и Хърватия е силна. Не е случайно, че получаваме поредната атака от тях.
    За това в предишни коментари писах, че нашият външен министър трябва веднага да започне да обикаля с нашата позиция из Европа и да я разяснява на нашите съюзници. Бившите Югославяни няма да се спрат с атаките. Следващите на пангара са Република Косово и Босна и Херцеговина. Трябва да обясним на нашите съюзници, че Югославия е мъртва и тия похвати и Титова пропаганда трябва да бъдат погребани.
    Никакво пускане на БЮРСМ и разделяне с Албания. А Бившата Югославска Република Словения да си гледа тяхната работа.
  • 60 А питам

    14 1 Отговор
    Гърция защо не я призоваха?
  • 61 А питам

    14 2 Отговор
    А не може ли да призоват С. Македония да не краде и се съобрази със Световната история??

    Коментиран от #64

  • 62 Паисий

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "Брендиманска":

    Нали беше от барети и мутри?

    Коментиран от #68, #69

  • 63 Нищо

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Fenasi Kerim":

    подобно. Това означава единствено и само,че България защитава интересите и историята си. А тези соросоидни антибългарски теории ги развивай на някой друг. По името ти личи,че си чист патладжан.
  • 64 Брендиманска

    5 9 Отговор

    До коментар #61 от "А питам":

    Нищо не крадат. Когато бяхме Народна Република България с източна посока СССР, те бяха Народна Република Македония част от Сърбия обаче

    Коментиран от #65, #76, #78

  • 65 А питам

    10 1 Отговор

    До коментар #64 от "Брендиманска":

    И ти май не си чела исторически книжки. Това след 1945г., никой не им оспорва.

    Коментиран от #67

  • 66 Всички патладжани

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Fenasi Kerim":

    продължавате да твърдите глупости,но това е ваш проблем,а не на България!
  • 67 Брендиманска

    2 5 Отговор

    До коментар #65 от "А питам":

    Чела съм даже и забранени 1984-5 издадени книжленца. За да изключат държава на Вокил в държавата на Аспарух България са правени доста маневри и пак явно видимо не е успешно положение. Тук си имаме само с.Вокил.

    Коментиран от #83

  • 68 Брендиманска

    1 1 Отговор

    До коментар #62 от "Паисий":

    Ами те са гените Вокил
  • 69 Брендиманска

    2 5 Отговор

    До коментар #62 от "Паисий":

    Други Вокил - Баретата, Пашата, Маргините, Брендо, Моряка и още има ма не ми се мисли
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ШенгенЛиБЕ

    10 2 Отговор
    България не я пуснаха в Шенген, сега ние трябва да пуснем друг ... абе тези наистина ли в ЕС имат нещо в главата !?
  • 72 Пандели Майко

    10 2 Отговор
    Мъдеконците ке го фанат Еди Рама за керестето кога го е надървил да видат колко му е големо ..... ебреее
  • 73 ФАКТИ

    14 1 Отговор
    Тия от словения,са държавица на има няма 27,28 години. Да си траят, че и те са ИЗМИСЛЕНИ от тито
  • 74 5737

    3 1 Отговор
    85% бяха срещу Македония в ЕС, сега е 70% за септември 49%
  • 75 Наблюдател

    11 2 Отговор
    Во Македонија има граѓани кои знаат за своето бугарско потекло

    Коментиран от #89

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Питу Гули

    4 1 Отговор

    До коментар #64 от "Брендиманска":

    Сакам да те Онодем !
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #79 от "Словенец":

    Не е сигурно!

    Коментиран от #85

  • 81 уиски с лед

    1 4 Отговор
    Начин все ще се намери. След като гърците ги пуснаха с името Северна Македония защо и ние не кандисаме на исканията на тези смешници. Ако България беше като Германия и Франция, тези със съгурност щяха да се пишат немци или французи.

    Коментиран от #87

  • 82 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "А ние":

    За второто- около 2050 година.
  • 83 А питам

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "Брендиманска":

    Как да изключат ДУЛО и ВОКИЛ - два древни български рода от държава в държавата не разбрах?!
    Но, по ще разбера, как цар Самуил е царувал в, и за Народна Република Македония

    Коментиран от #84

  • 84 Брендиманска

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "А питам":

    За ВОКИЛ чистите прабългари пиша. Да ги изключат не буквално естествено, а да се преселят другаде. Така е и ставало. Бунтове и бягства в други държави
  • 85 Валутен борд

    0 1 Отговор

    До коментар #80 от "Българин":

    Я пак провери?
  • 86 ООН

    6 0 Отговор
    По-лесно и сбито ще е да ни информирате коя държава подкрепя Б-ия в спора й с Македония?!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 6482

    10 1 Отговор
    Словения да не дава акъл на България!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Историк

    7 0 Отговор
    Аз ли да търся информация или сами си търсете.Словения е страната част от бивша Югославия.Това е първата страна троянски кон в ЕС.Не е учудващо, че Македонистите намират опора в тази страна,.Там е изнесена централата и завършена школофката на югославските агенти., включително и т.н македонисти.
    Перспективите не са добри за Македония, всичко този път зависи от нивото на българските политици
  • 92 Историк

    7 0 Отговор
    В Словения има 600 масови гроба на убити по политически причини.За население от 1.8млн. Има 65 000 служители на Удба.Архивите над 90 процента са унищожени, а малка част са в Белград.Естествено няма осъдени и осветлени за престъпления срещу човечеството. Оня смешен институт за незнам какви изследвания....Нашият Зайо Заев се е снимал със шефовете им... турско арабски имена.....и се хилят на съвместна конференция.Този същият институт за изследвания, които клеветят Германия и България като фашистки държави...да те заболи главата както се казва
  • 93 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Шатобриян":

    Тогава Заю ще каже(по примера на Бацо):Орешарски е виновен .
  • 94 Гледайте гърците!

    3 0 Отговор
    Те си постигнаха своето,срещу македонското тъпоглавие и инат....По този инат си личи са ни братя и българи!Затова вето до дупка....Да си изпълняват договора докрай.
  • 95 Факт

    3 0 Отговор
    Единствено виждам РСМ да е част от ЕС, САМО като и ластна част от Българи и то това е чиста историческа възтоаноевна истина.а това, че някой иска друго. То знаем вече горивата истина от ЕС който ни прегръща, но никога до сега не ни цени равностойно както нас така и самата ни история дори държава
  • 96 gogo

    4 0 Отговор
    Задачата на словенското председатество трябва да бъде как да накара Северна Макеодния да изпълнява договорите си, а не как страна членка на ЕС да се отказва от исторически и политически правилните си претенции към кандидатите за членове. Словения вече даде заявка, че ще се коалира с Гърция по тази тема, което си е върха на наглостта. Сега ще видим византаийска подлост.
  • 97 гого

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Fenasi Kerim":

    Тази страна няма бъдеще, не си ли го празбрал това. Македоници и албанци никога няма да станат един народ. Това е вече втора БиХ.
  • 98 Веруват ли си

    4 3 Отговор
    Веруват ли си на етничкиот состав?
    Етнички состав според македонската Уикипедия от 2002г.: Македонци 64,18 % Албанци  25,17 % Турци  3,85 % Роми  2,66 % Срби  1,78 % Бошњаци  0,84 % Власи  0,48 % други  1,04 % Към тая стъкмистика трябва да направим уточнение,че куцовласите реално са 100 000,dke 8-9000 както официално се записват,тоест 9-10%.Куците власи нарочно при преброяванията се записват македонци. Тук трябва също да обособим поне 200 000 хибриди получени от куци власи,българи,сърби,цигани и турци,които също се записват като македонци. Въобще не е случайно,че отложиха преброяването защото понастоящем албанците са с поне 3-4% повече,турците към 5%,ромите над 3%,сърбите над 2%...... При това положение самите славомакедонци/българи ......вярват ли си ,че все още са мнозинство в Македония?

    Коментиран от #102, #107, #108

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 БЮРМ/FYROM

    0 1 Отговор
    Модсратора
  • 102 Македонски

    0 5 Отговор

    До коментар #98 от "Веруват ли си":

    Според ОН след 2040год Блгариа ше стане првата ромска држава на света! Не ми е жал за блгариа шо ќе стане ц.ханска а за Пирин шо го испоганивте

    Коментиран от #104, #105, #109

  • 103 Селяк

    0 1 Отговор
    Ще става все по-зле. Всички държави в ЕС, ще се надигнат срещу България, защото с излизането на Англия от ЕС, която бая пари наливаше годишно, сега трябва да се компенсира бързичко и за това ЕС дава зор да вкара още държави, и като има спънка, това не е добре. Не го ли разбирате? Щом САЩ, застанаха на тяхан страна, нещата вече са минали на друго ниво. България няма да задържи фронта дълго време, ще бъдат поставени условия и ще клекнеме - както винаги. Политиката е мръсна игра, това което се казва и показва - няма нищо общо от това което се говори зад затворените врати.
  • 104 Селяк

    3 0 Отговор

    До коментар #102 от "Македонски":

    А вие с вашата измислена история дето я крадете и с промитите ви мозъци, до 2040 няма да има един "македонец"в тъпата ви държава, шот албанците ще за ви завзели...
  • 105 Все пак

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "Македонски":

    Абе има такава опасност за България,но все пак прочети за етническия състав на държавата си от вашия вариант на Уикипедия. Колкото и да е стъкмистика,нещата пак са зле. Спестен и манипулиран е броят на куците власи и хибридите. Реално славомакедонците,разбирай тия с чист български ген поне от 10 години сте под 50%. Имате куци власи и хибриди не по-малко от 300 000,които се пишат македонци но реално нямат нито български,нито даже какъвтои да е било друг славянски произход. Да не говорим за шиптърите,гюпците и турците - с тях през 2040г. отдавна ще сте част Велика Албания.
  • 106 Полковник РУМНО

    2 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 107 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #98 от "Веруват ли си":

    В края на 20-те години на XX век се заражда идеята за създаването на македонска нация. Първоначалната идея е за създаването на единна нация, съставена от всички етнически елементи, които да образуват самостоятелна република в бъдещата Балканска федерация. В действителност македонската идентичност се приема единствено от етническите българи, населяващи Вардарска Македония, която е в състава на Кралство Югославия. Развитието на процеса е в резултат на тогавашната югославска политика, целяща изтриването на българската национално самосъзнание в населението на Вардарска Македония и заменянето и със сръбска. През 1934 излиза официално становище на Коминтерна, което признава съществуването на македонска нация. Документът е изготвен в Москва с помощта на Георги Димитров и Димитър Влахов. Идеята на двамата комунистически лидери е по този начин да поставят основите за създаването на свободна и независима Македония в нейните географски и икономически граници и нейното конструиране в самостоятелна политическа единица, която да влезе в бъдещата Балканска Федерация. Погледнато от исторически план, документът има за цел да узакони съществуането на македонска нация. През ноември 1944 г. президиумът на АСНОМ създава комисия за език и правопис, която трябва да направи предложение за азбука и правопис новата писмена норма. Езиковата комисия заседава от 27 ноември до 4 декември 1944 година, като предлага за основата на „македонския език“ да се вземат българските диалекти от
  • 108 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #98 от "Веруват ли си":

    Продължение:....линията Велес, Прилеп и Битоля, които те наричат „централно наречие“. Комисията прави и конкретно предложение за азбука. Предложението за азбуката е отхвърлено и нелегитимно е свикана втора комисия, която цели да въведе вуковата сръбска азбука. След отхвърлянето на предложението на втората комисия, АСНОМ създава трета такава. Азбуката за новосъздадената писмена норма, плод на третата комисия е приета на 3 май 1945 г., а месец по-късно, на 7 юни е утвърден и правописът.
  • 109 Полковник РУМНО

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "Македонски":

    А вие, преди 2040 ще сте отдавна претопени от албанците. Македонци няма да има.
Новини по държави: