20 Юни, 2021 16:47 1 663 3

Протест в Бразилия срещу управлението на здравната криза

  • бразилия-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • протест-
  • жаир болсонаро

Протестиращите смятат, че действията на властта са неадекватни

Протест в Бразилия срещу управлението на здравната криза - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хиляди бразилци излязоха по улиците на големите градове, за да протестират срещу неадекватните действия на президента Жиар Болсонаро срещу пандемията, предаде bTV.

Жертвите на коронавируса в страната вече надхвърлиха половин милион. Недоволството е срещу липсата на достатъчно ваксини и липсата на строги карантинни мерки.

Едва 11 процента от населението са двойно ваксинирани. Властите не са договорили нужните дози въпреки офертите на редица фармацевтични компании.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hoho Boho

    8 3 Отговор
    Не разбирам защо протестират срещу липсата на строги карантинни мерки.
    Всеки, който желае може сам да си наложи строги карантинни мерки
    - да не излиза отвкъщи докато не изчезне вируса.
  • 2 От много акъл

    1 3 Отговор
    Ами така е когато президентът на Бразилия е прост антиваксър. Да им пратим Мангъров, барем ги доведе до "колективен имунитет". И при нас, служебното министърче Кацаров успя да опропасти ваксинационната кампания с умопомрачителните си "заповеди". Такива са ВРЕДНИ за всяка една страна. През Ноември, пак сме на въртележката затвори-отвори-затвори-отвори ...

    Коментиран от #3

  • 3 Ковида

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "От много акъл":

    Карантинирай се до края на света и си слагай по 18 ваксини на ден, носи си маската и когато си лягаш и за теб грижи няма да има,ще бъдеш като Дънкан Маклауд, за нас не се грижи.