Last news in Fakti

21 Юни, 2021 15:41 2 522 8

Пекин: COVID-19 във Франция е от началото на 2020 г., няма нищо общо с Китай!

  • китай-
  • ухан-
  • коронавирус-
  • пандемия

На базата на извършеното сравнение и проследяване на откритите последователности с международни ресурси е създадена съответната карта на вируса, се казва още в съобщението

Пекин: COVID-19 във Франция е от началото на 2020 г., няма нищо общо с Китай! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В интервю за френското издание на китайския вестник „Оуджоу шъбао“ китайският професор Дзю Лия заяви, че според резултатите от генното секвениране на френска лаборатория миналата година новият коронавирус е циркулирал във Франция в началото на 2020 г. и няма нищо общо с Китай.

Дзю Лия е главен изпълнителен директор на Европейския институт за прецизна медицина (PreciMed), имунолог и преподавател във Франция, съобщи Радио "Китай".

Изследванията на института „Пастьор“ доказват, че новият коронавирус вероятно се е разпространил във Франция преди 2020 г. Генетичните му характеристики са съвсем различни от тези на внесените от Китай случаи.

Институтът „Пастьор“ съобщи в пресата през април миналата година, че е извършил генетично секвениране на 97 вирусни проби, взети от пациенти с потвърдени клинични симптоми от различни региони на страната в периода от 24 януари до 24 март 2020 г.

На базата на извършеното сравнение и проследяване на откритите последователности с международни ресурси е създадена съответната карта на вируса, се казва още в съобщението.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Груйо

    6 21 Отговор
    Откакто този висш китайски дипломат избяга в САЩ и разкрива чувствителна информация, която уличава ККП в създаването и разпространението на вируса. Китайската пропаганда не спира да бълва глупости, едни от други по подвеждащи

    Коментиран от #4

  • 2 КИТАЙ НЕИНЕН

    6 5 Отговор
    ПРАВИ СА КИТАЙЦИТЕ - МРЪСНИТЕ ФРАНЦУЗИ.ОТЖЛЕЖДАТ ВИРУИ И ТОПЯТ КИТАЙЦИТЕ.
  • 3 Зрящия

    18 2 Отговор
    Създателят на К-19 е разпостранил вируса в няколко огнища по света. Насочиха вниманието към Китай и Ухан , през това време останалите огнища се възпламениха - основно северна Италия и Франция и оттам към останалия свят. Прожекторите продължиха да светят в посока Китай и хвърляне на вината на китайчетата. Активно биологично мероприятие известно в службите , като операция под чужд флаг.

    Коментиран от #8

  • 4 Ами избягал,

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Груйо":

    но уличава Франция в развъдник на вируса.
  • 5 PSG FR

    9 1 Отговор
    Именно във Франция се говори, че вирусът го има още от септември 2019. Доколкото си спомням беше спомената и Италия. Правени са изследвания за наличието му в проби, взимани в лабораториите по болниците от пациенти, дошли за друго назад във времето. Имаше го писано във вестник. Който иска да търси в гугъл и да рови...
  • 6 нннн

    14 0 Отговор
    Какво значение има къде се е появил първи? Тя, и първата атомна бомба избухна в Япония, но не е японска.

    Коментиран от #7

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "нннн":

    Циркулира много по рано от 20г,и този щам,който уловиха в Ухан е всъщност дете на първоизточника!Най логично е да са го пускали при въздухопроводите на САмолети....За няколко часа хората се надишват добре с НЕЩОТО и после стават РАзпространители на НЕЩОТО!КАто ,нямате контра аргумент трийте,а Кадафи и Фамилия изпращат ПО Здрав на англосаксонсия......ук!Смятам,че циркулира и са пускали пробно от края на 2013г в европа,по описания начин!Нещото е новинката,което е закачено ......То може да е усъвършенствано и по късно.....
  • 8 Антон

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зрящия":

    Ле-ле-е-е-е, верно ли бре!?