21 Юни, 2021 18:50 2 164 8

ЕС и САЩ обсъждат визите

  • ес-
  • визи-
  • сащ

Голяма среща утре

ЕС и САЩ обсъждат визите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на ЕС и САЩ утре ще обсъдят отново визовата реципрочност между регионите, съобщи Ер Те Ел.

Срещата ще се проведе в Лисабон. Европейски представители ще са Дидие Рейндерс, Маргаритис Схинас и Илва Йохансон.

Те ще разговарят с представители на американското правителство. Европейският парламент настоява да се предприемат действие за България, Румъния, Хърватия и Кипър.

Страните подлежат на визов контрол, въпреки, че са част от ЕС. През миналата година за първи път се наблюдава спад в отказа на визи за граждани на България и Румъния до под десет процента.

Изискването е той да достигне под три на сто. Настоява се европейските институции временно да върнат визите за американски граждани докато се намери решение.

От там обясняват, че това само ще повиши напрежението по темата. Кипър изпълнява изискванията за вдигане на визите, а Хърватия е близо до това.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не стига че ни взимат Златото

    22 6 Отговор
    А и визи ни слагат! Е...ти янките!

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ти и сега можеш

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аконема виза аз емигрирам натам завинаги":

    Пиши че тук те тормозят като ГАЙ и тръгваш веднага. Успех.
  • 4 9425

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Не стига че ни взимат Златото":

    Златото ни го окрадоха руснаците ,както и всичко българско ,че и държавата ни съсипаха.За да отпаднат визите за САЩ си има изисквания за процента отказ на визи.Както е за нас ,така е и за всички други държави.Освен това България е единствената държава в ЕС която има индивиди като комунисти и русофили и съответно това ни прави най-корумпираната страна.Съвсем нормално е САЩ да не изгарят от желание да ни махат визите.

    Коментиран от #5

  • 5 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "9425":

    Прав си.Тука всички сме Баширов и Петров.Поне 80% сме,а останалите са по Магнитски.Има и малко музиканти от XомолEсбисексодин@мо групата,но тези си имат постоянни визи за отвъд океана.
  • 6 хммм

    4 0 Отговор
    А зако сме им разрешили те да имат бази тук, а не сме поставили въпроса за визите да отпаднат и тогава да ги пуснем у нас. Ей големи дупедавци сме.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ха ха

    0 0 Отговор
    Когато бяхме колония на ссср, визи за руснаците нямаше,а за американците имаше. Дойде време и нещата се обърнаха, сега сме колония на сащ и визи за американците няма. Какъв е извода другари, за да няма визи за българи, сащ трябва да ни стане колония.
Новини по държави: