24 Юни, 2021 16:25 1 083 8

Диалогът с Русия е необходим на Европа

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • русия

Това обяви Еманюел Макрон

Диалогът с Русия е необходим на Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският държавен глава Еманюел Макрон обяви, че диалогът с Русия е необходим за стабилна Европа, съобщи Фигаро.

Франция подкрепя преговорите с Москва. Страната подкрепи предложение на Германия за покана към руския държавен глава Владимир Путин.

Възможно е той да бъде поканен на някоя от европейските срещи на върха. Руски представители обявиха, че Путин е отворен за подобна идея.

Макрон обяви, че подобен диалог ще е изискващ, защото групата няма да се откаже от своите идеали. Днес той участва на среща на върха на ЕС.

Темата за диалога с Русия ще е водеща. Френският представител настоява, че групата не може да продължи само с поведение на отхвърляне.

Държавният глава се надява да бъде демонстрирано европейско единство за осъществяване на подобен диалог.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    11 0 Отговор
    То за вас може и да ви е необходим,но за Русия дали е необходим?
  • 2 Не..не е неоходим...

    0 12 Отговор
    Никакъв диалог на ЕС с Русия, ако на тях е необходим..това си е техен проблем. Русия не е икономически фактор за ЕС, американците са прави че ЕС трябва да ги ограничи икономически, да им отрежат притока на валута от търговията им с ЕС...и ще омекнат като варен праз.

    Коментиран от #8

  • 3 Сега

    0 4 Отговор
    след това изказване, пак някой французин ще му забие един шамар.
  • 4 Берлин

    0 7 Отговор
    Германците пак са виновни. Купуват газ и пълнят гушката на Путин, а той с тези кинти прави танкове и ракети, а народа му мизерства.

    Коментиран от #5

  • 5 Вашингтон

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Берлин":

    Ако визираш СП2, германците и американците се разбраха за неговият строеж още в последните месеци от мандата на Тръмп, за спре тази бъркотия със санкциите които удрят и по вложенията на германските инвеститори, и за да няма обтегнати отношения между двете страни, които са съюзници, те сключиха сделка помежду си. Германия се съгласи с тяхни пари да построи няколко терминала за втечнен газ от САЩ, сделката е на стойност мисля че беше за около три милиарда евро...ако не се лъжа..и да бъде завършен СП2, Байдън това го съобщи на Путин на тяхната среща...или остави вратата на Путин отворена за понататшни разговори. Путинова Русия не е голям проблем за САЩ и ЕС, слаби икономически и с много лош имидж от съседите си, нямат нито един съюзник от големите държави, истинският враг на САЩ и ЕС е Китай, с голяма икономическа и воена мощ, за ЕС заплахата е само икономическа, а за САЩ, икономическа и воена, затова слаба Русия остава на заден план.
  • 6 Владо

    2 0 Отговор
    Големи простотии ги изръси тука!
    "Русия не е голям проблем за САЩ и ЕС" - най голямата глупост!

    Коментиран от #7

  • 7 Владо...

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Владо":

    Не са глупости, Русия не е проблем номер едно за САЩ и ЕС, Китай е проблем номер едно за САЩ, военно и икономически, а за ЕС само икономически. Русия като търговски партньор на ЕС е на десето място, не са и военна заплаха, НАТО е на границите им. Това достатъчно ли ти е, да разбереш че не са глупости???
  • 8 мозъкът ти е отекъл

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не..не е неоходим...":

    като варен праз
Новини по държави: