Last news in Fakti

24 Юни, 2021 18:46 2 776 49

Борис Джонсън подкрепи маршрута на британския разрушител край Крим (ВИДЕО)

  • борис джонсън-
  • крим-
  • черно море-
  • разрушител

Говорител на премиера каза, че Обединеното кралство е отворено за различни отношения с Москва, но руското правителство трябва да намери различен път за постигане на това

Борис Джонсън подкрепи маршрута на британския разрушител край Крим (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън заяви по повод на инцидента с бойния кораб на кралските военноморски сили Defender в Черно море, че той е бил в пълното си право да премине по водното трасе покрай бреговете на полуостров Крим, което не е в руски териториални води, защото Великобритания не признава анексирането на Крим от Русия.

Думите на премиера последваха обвиненията на Москва към Лондон, че разпространява лъжи като омаловажава инцидента и отрича, че по бойния кораб са дадени предупредителни изстрели и са хвърлени няколко бомби по трасето му.

Джонсън, който днес бе на посещение в казарма в Олдършот, бе запитан пряко от журналистите дали той лично е одобрил този маршрут на разрушителя Defender покрай бреговете на Крим.

„Това е работа на Министерството на отбраната, но ако искате моето мнение смятам, че е напълно в реда на нещата да се използват международните води и между другото важният момент е, че ние не признаваме анексирането на Крим от Русия. Крим е част от суверенната украинска територия и бе напълно правилно да отстояваме закона и да следваме свободата на корабоплаване като поемем по най-краткото трасе между двете точки на маршрута... и точно това направихме“.

Междувременно говорител на премиера каза, че Обединеното кралство е отворено за различни отношения с Русия, но руското правителство трябва да намери различен път за постигане на това.

По повод на състоянието на британско-руските отношения самият Борис Джонсън заяви, че си спомня времена, когато те са били доста по-лоши.

Лорд Данат, бивш командващ британската армия обаче заяви, че Владимир Путин изпитва търпението на Запада с този инцидент.

„Аз съм изненадан, че Министерството на отбраната омаловажава случилото се и думите, че предупредителните изстрели са част от провеждано военно учение са пълни глупости“, заяви лорд Данат.

Британският външен министър Доминик Рааб заяви днес пред репортери по време на визита в Сингапур, че „не е имало изстрели по Defender“.

„Корабът невинно преминавал през украински води в съответствие с международното право и руската версия за събитията очаквано не е точна“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Банг-банг

    81 7 Отговор
    Ми що не продължихте по маршрута а обърнахте назад?

    Коментиран от #29

  • 2 Kcaniba

    13 80 Отговор
    Браво г-н Джонстън!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Дон-фон

    64 11 Отговор
    Пълни галфони!!!
    Англичанчета сър...Сами се тикат към проблеми..за да доказват егото си... После като тръгнат на ревят...и да се обясняват...ще е късно... Война брат!
  • 4 Kcaniba

    2 24 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Джонсън
  • 5 КОТарАК

    57 5 Отговор
    другия път да се качи на някой разрушител с мисия около Крим ,ама да си вземе памперси. според новите обещания на руското мин. на отбраната , може и некролог да му трябва
  • 6 Деймос

    38 5 Отговор
    Не е имало :))) Ами имало много ПАМПЕРСИ за разтоварване ...:)
  • 7 позор

    14 48 Отговор
    Време е Путин да си ходи и на негово място да дайде някой по-решителен лидер. Той направи много за Русия, но не е подходящ за сегашното време. Такава гавра с Русия никога не е имало. Дори другарят Ким не би допуснал подобно унижение. Някаква си треторазрядна сила да си разиграва коня под оса на най-голямата ядрена сила в света.

    Коментиран от #22, #46

  • 8 Печен прилеп

    48 6 Отговор
    Кои пък сте Вие ,че да не признавате анексирането на Крим? Правите се на отворени като обора ви дава гръб и инструкции. И за чеп за зеле не ставате...
  • 9 пешо

    36 4 Отговор
    тоя неадекватник иска микробритите да ядат хурката. което в случая, ако продължат да правят глупости пред бърлогата на мецан, им е гарантирано.
  • 10 меки отношения

    44 6 Отговор
    ако беше Сталин, англичаните нямаше да смеят на минат през Гибралтар, камо ли през Босфора.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хмммм

    39 4 Отговор
    Луди галфони, НЕ ДРАЗНЕТЕ РУСКАТА МЕЧКА !!! Ще съжалявате !!!
  • 13 Меките китки

    33 4 Отговор
    се правят на непукисти ама дадоха назад и сега лъжат като разпрани.
  • 14 Вокзал

    12 53 Отговор
    Тъпата Русия е отхвърлена от всички,остава само Китай и северна Корея.
    Че Крим не е в Русия е факт,както е факт че гадовете се намесват където и както пожелаят.А на вас русофилчета ви предлагам да си вземете еднопосочен билет за Москва и вокзал!

    Коментиран от #21, #25, #39, #49

  • 15 Внимание

    36 2 Отговор
    Бозавата кратуна да не ги събира от дъното на Черно море следващия път. Тогава ще се молят на 'Търкалящия се по стълбите' да им помага срещу "агресора ".
  • 16 😁😁😁

    21 3 Отговор
    Спасете Крим ,изпратете английския флот, помогнете на кримчани

    Коментиран от #31

  • 17 dfu

    36 2 Отговор
    Всички държави, които не граничат с Черно море, веднагически да си изнасят военните съдове! Да ходят да си дрънкат оръжията покрай техните брегове!
  • 18 бай петко

    7 25 Отговор
    не забравяйте кримската война , позора на Русия

    Коментиран от #24

  • 19 Борето Попов

    41 7 Отговор
    Крим е руски, а това, че англосаксите не го признават за такъв, си е техен проблем и ще си търпят последствията при следващото нарушаване на руските граници - потопени корита, а може и островите да станат подводен пейзаж. Слава на Руската Федерация, слава на Путин!
  • 20 Реципрочно

    35 3 Отговор
    Ани Руски ядрен кораб да мине през Шотландски води тогава, щот Русия може да каже, че Шотландия е свободна страна анексирана от Англия!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хаха

    8 38 Отговор

    До коментар #7 от "позор":

    Верваш ли си че Русия е най-голямата ядрена сила в света с икономика по-слаба от тази на Италия.

    Коментиран от #26

  • 23 Kcaniba

    6 32 Отговор
    Русия е бита карта ,
  • 24 Д'мин

    26 2 Отговор

    До коментар #18 от "бай петко":

    От тринайсет войни за Крим, Русия печели 10, включително и последната! Две губи и една завършва без териториални промени, нещо като реми! Във почти всички войни на страната на Османската империя са били поне две от Великите сили-Англия, Франция, Австро-Унгария...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 не вярвам

    23 6 Отговор

    До коментар #22 от "Хаха":

    това е факт. Не само че е най-голямата ядрена сила, но всички останали са далеч зад нея, що се отнася до стратегическите ядрени оръжия, от които зависи изхода на голямата война. Колкото до икономиката, това е въпрос на критерии, а и показва колко ефективни са отбранителните и способности. Разбира се, това е и въпрос на лишения на руснаците. Но един роб трудно може да разбере защо свободният човек е готов да яде картофи, но да не прекланя глава пред никого.

    Коментиран от #27, #42

  • 27 Рашка с чашка

    4 23 Отговор

    До коментар #26 от "не вярвам":

    Кога руския човек е бил свободен? Русия е последната държава отменил феодалното крепостничество, чак в края на 19-ти век! После комунизъм, после пост комунистически олигархичен модел, сега диктатура! А иначе през по-голямата част от историята им, картофите са били лукс! Овесена каша и толкова.

    Коментиран от #43

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 оня с коня

    2 26 Отговор

    До коментар #1 от "Банг-банг":

    Къде вида в клипа "Обръщане назад"?Къде видяхте Ти и останалите Русофилски Шушомиги Стрелба на Руснаците по Английския Кораб?Да - така ви се иска,ама е ТОЧНО ОБРАТНОТО.Затова и в Живота ядете Дървото непрекъснато - защото живеете в НЕРЕАЛЕН СВЯТ!

    Коментиран от #30, #32, #35

  • 30 ЧЕПА

    18 2 Отговор

    До коментар #29 от "оня с коня":

    А ти от къде видя че не е стреляно , само се чувало стрелба / това да не ти е сватба че да ти показват , а репортер имало ли е на другият кораб / . Защо не покажат WC след като се изтеглят .
  • 31 Ама

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "😁😁😁":

    всичките кораби ако може и търговските!
  • 32 Трол

    19 1 Отговор

    До коментар #29 от "оня с коня":

    4-ри минути след думкането, а то го има във видео на журналиста от ВВС намиращ се на английския кораб, последния излиза от уж украинската 12 милна зона. Значи действието се развива по обяд- 11 и 52 кораба влиза а в 12 и 20 и нещо кораба излиза от "украински" териториални води! Международния търговски маршрут,по който се е движил продължава още няколко мили в 12 милната зона. Значи не е обърнал а завил, леко и незабелижимо и е духнал в международни води! Във видеото на английския журналист го има всичкото. Чуват се предупрежденията на рашките, на английски! Чува се стрелбата! Виждат се бели водни стълбове в далечината едно английско гадже с вързана на кок коса гледа с бинокъл към тях! Сега, като ти го разказах в 4D формат, моля те престани с простеенето!
  • 33 Самият британски остров

    14 0 Отговор
    Е пречка за корабоплаването. Един Посейдон в Ламанша ще свърши нелоша работа.
  • 34 Лалалала

    13 0 Отговор
    Борис животното да не мрънка много -много...че Ирладнците си искат свободата....ко се ослушва ми не подписва кетапа тоя ...с вид на изкукуригал-чичка
  • 35 Хааа ха ха.....😂😂😂😂😂😂

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "оня с коня":

    😀😀😀😀😀😄😄😄😄 ко каза ?ко?
  • 36 уиски с лед

    0 12 Отговор
    Поредната плесница за ботокса. Няма лошо. Да свиква. Ще има и ритници.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хааа ха ха.....😂😂😂😂😂😂

    4 1 Отговор
    😀😀😀😀😀😄😄😄😄 ко каза ?ко?

    Уиски с лед ама със с(а)ламка 😀😀😀
  • 39 Я пашол

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Вокзал":

    Знаеш где
  • 40 плевенски

    4 0 Отговор
    Все едно руски кораби да навлязат във водите на Фолклендските острови и да кажат ,че това е аржентинска територия. Как ли ще реагират тогава англичаните?
  • 41 иван

    4 0 Отговор
    следващия път ще ядат дървото (ядрото).
  • 42 БХОРТЕИ

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "не вярвам":

    Браво перфектен коментар но за знаещи.
  • 43 Дядя

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Рашка с чашка":

    Публикувано във факти.бг: Русия е последната държава отменил феодалното крепостничество...
    Младежо не е вярно! Босна и Херцеговина отмяна на крепостничеството-1918 година! Ако говорим за Европа, иначе има още държави, няма да те образовам, имаш си Гугъл! И ще се учудиш, че отмяната на робството в САЩ е две години след отмяната на крепосничеството в Русия! 13-та поправка в Конституциятана САЩ, и още повече ще се удивиш ако разбереш кога щата Мисисипи я е ратифицирал официално и де юре-края на миналия век! Учи момко, учи! И мрази и хули но, на базата на познания! Иначе си най-обикновена шушумига
  • 44 Хи их хи

    2 0 Отговор
    Британците отидоха до Грузия. Очаквам обратния маршрут до Одеса.
  • 45 Ghost_13

    1 0 Отговор
    Те и Сирия не признават Израел, ама не смеят да пристъпят. Борко май иска да разпали война м/у ЕС и Русия, да гледа сеира от далеко и да трупка точки пред САЩ. Абе англетата са гадни копИлета и дано баба Меркел не им се води по акъла.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 1122

    0 0 Отговор
    А ще подкрепи ли руските подводници да влязат по Темза?
  • 48 1122

    0 0 Отговор
    Очаквам голямото задръстване на Босфора,като се понапълнят в Черно море и Русия като ги подпука,и като ги причака с подводниците край Босфора и да потопи два три кораба, другите няма да могат да минат и остават в плен .Това ги чака САЩ и Англия.То веднъж кратунка за вода, втори път кратунка за вода,ама на третия път БОЙ.
  • 49 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Вокзал":

    Ако обявят една мобилизация, мислиш ли че някой от руснаците забягнал в Америка, З.Европа, та и в България ще се върне във великата? Те в мирно време бягат от русията, какво остава при опасност от война. През ВСВ са имали дезертьори в мащаби непознати на човешката история. "За родину", ама от разстояние. Русия хубава, ама други да живеят в нея. Лъжат за всичко-това е модел на поведение и преди всичко начин на мислене.
Новини по държави: