Last news in Fakti

25 Юни, 2021 12:52 2 932 23

Израел върна носенето на маски на закрито

  • израел-
  • маски-
  • закрито-
  • пандемия-
  • коронавирус

Обновените правила трябва да се прилагат от днес във всички затворени пространства

Израел върна носенето на маски на закрито - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израел обяви в петък връщане на маските на закрито с оглед трайното нарастване на коронавирусните инфекции, което е приписвано на силно заразния вариант Делта, съобщава Ройтерс. Решението идва само 10 дни, след като властите в страната позволиха защитните маски да не бъдат носени на закрито, предаде БНР.

Обновените правила трябва да се прилагат от днес по обед във всички затворени пространства, като здравното министерството на страната също така призова хората да носят маски навън, когато са в големи групи на открито. Министерството на здравеопазването на Израел възстанови изискването за носене на маска за всички вътрешни пространства с изключение на дома, и заяви, че също така препоръчва маски да се носят и на големи събирания на открито, като специално се споменава гей прайдовете, който ще проведат в страната този уикенд.

Решението е факт, след като COVID-инфекциите се увеличиха повече от четири пъти тази седмица до 138 с оглед на възникнали заразни огнища, приписвани на варианта Делта, засечен за пръв път в Индия, в две училища, което накара здравните служители отново да затегнат някои ограничения, препоръчвайки в същото време на родителите да ваксинират децата си на възраст между 12 и 15 години. Около 55% от 9,3 милионното население на Израел вече е получило по две дози от ваксината на Pfizer/BioNTech. В момента около 65% от израелското население е напълно ваксинирано или се е възстановило от COVID-19, посочи здравното министерство.

През април израелският координатор на пандемичната реакция Нахман Аш заяви, че Израел може да постигне "колективен имунитет", когато 75% от населението на страната бъде ваксинирано или е получило естествен имунитет след възстановяване от COVID-19. В четвъртък обаче той посочи, че този процент трябва да бъде "най-малко 80%", като се има предвид по-високата заразност на варианта Делта.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mastermind

    77 2 Отговор
    Нали сте се ваксинирали, за какво са ви тия маски тогава?
  • 2 Бай Манчо

    55 3 Отговор
    ""Последни данни от тестовото поле на ваксомафията - Израел.
    Броят на разболелите се ваксинирани е около 40% от общия брой разболели се.
    Но има специфика.
    При ваксинираните разболелите се са предимно млади хора и смъртността при ваксинираните е по-висока (по-точно почти всички смъртни случаи са сред ваксинирани).
    Експериментът продължава. Желаещите да участват в него не намаляват.""

    Коментиран от #8

  • 3 Blackthorn

    60 1 Отговор
    Сега убедихте ли се, че маските са за да мълчите?? ;)
  • 4 пак ли

    52 1 Отговор
    маските и ваксините никога няма да имат край!
    тези юзди, които сложиха на човечеството са само началото на ограниченията, които ни чакат !
    това е новото нормално и е само началото !
    добитъка ще бъде поставен под пълен контрол - пълен !
  • 5 Язък

    31 0 Отговор
    Айде , бъдева заминаха инжекциите-))
  • 6 Denis

    33 0 Отговор
    Няма да има богати и бедни, няма държави, няма национална идентичност, всичко ще бъде едно, стандартицазия на народите, "The Great Reset", или с две думи, новият ред - маски, страх, дисциплина, ваксини, следене , новото нормално, затваряне отовяране. Ако някой богат и влиятелен човек дръзне да се протовопасти в опит да каже истина, моженякой да го самоубие или да го обивнят за укриване на данъци или за сексуален тормоз, всичко та даже и да го изкарат педофил, както стана мс много влиятелни хора. ИНаче да живее новият световен президент Антъни Фаучи.

    Коментиран от #13

  • 7 Рошко

    29 1 Отговор
    Продължавате да бълвате глупости, а ние да ги четем, нали уж всички се бяха чипирали, а сега щели да носят пак намордниците, що така бе
  • 8 Рошко

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Манчо":

    Ако мрст като мухи там нека всяка година да се чипират,
  • 9 hahaha

    15 4 Отговор
    УЖ ВАКСИНИРАНИ,ВЕЧЕ ТРЪБЯТ ,ЧЕ 70% НЕ ПОМАГАЛО ТРЯБВАЛО 95% ИНЖЕКТИРАНИ ДА ИМА ГЛЕДАЙТЕ ИСРАЕЛ ВСИЧКО ОТ ТАМ ТРЪГВА КАКВОТО СТАНЕ ТАМ ТОВА ВИ ЧАКА И ВАС ВИЖТЕ ПРЕДАТЕЛЯ ПУТИН СЛЕД СРЕЩАТА С БИДОН КАКВО НАПРАВИ С РУСИЯ....

    Коментиран от #22

  • 10 5555

    36 1 Отговор
    Кво стана с най-ваксинираната нация, осриха ли се пак?
  • 11 Теттр

    23 1 Отговор
    Еврейте били умни?
  • 12 1234

    19 4 Отговор
    В Израел знаят ли за Мангъров? Паметник трябва да му направят. Ваксината винаги е срещу определен щам и подобни, като си ваксиниран срещу грип пак може да те хване,

    Коментиран от #14

  • 13 факт

    3 10 Отговор

    До коментар #6 от "Denis":

    Наистина ли вярваш в тия глупости
    Досега в историята няма план който да е успял защото всичко се движи на случаен принцип тоест не зависи от хората

    Коментиран от #18

  • 14 Мммм не...

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "1234":

    Не и рнк ваксините.
  • 15 Смех

    19 1 Отговор
    нали е много ефективна немската ваксина бе жидове смешни
  • 16 88888

    17 1 Отговор
    Аз съм оптимист, мисля че боцнатите ще измрат до 2 години и ще останат са разумните живи

    Коментиран от #23

  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 5 Отговор
    Израел
    11.06–24.06
    Общ брой случаи 814
    Смъртни случаи 4
    Къде виждате увеличение???????????????8,75/100000!В Момента се говори,че ваксината с 2 дози не предпазва и трябва 3та игла за сигурност........По скоро ще стане това,което се опитвам да ви вкарам в УУУчените глави........Всеки ТОПЛОкръвен организъм ще Срещне НЕЩОТО!Остава сега да се върнете ,че и истанбулските сойки правят мутации ,както и Котките!
  • 18 Denis

    19 1 Отговор

    До коментар #13 от "факт":

    Аз не ги вярвах, но те се случват, преди година си мислех че е конспирация, ако не си ваксинран няма да работиш, но вече е факт в няколко страни. Отнемат ти правата за ДОБРОТО на всички УЖ, както звучи този стар лозунг. Променят навиците на децата, забележи само, ако не носиш маска (препоръчитъелно е) в супермаркет или малко магазинче, не те допускат, като вече мног пъти е говорено че маските не предпазват, уж намаляват и вече това е нормално братле, и не е нужно някой от управата да те гони или прави забелжка, просто хората те глеат лошо, заради едно парцалче, парцалче плат, който предзва от ВИРУС, като ти трябват 5 мин да анализираш че вирусът е 50 пъти по-малък от миркоба, 50 пъти и този вирус е неможе да го убиеш с парцалче и миене на ръчички и тоалетна хартия, и стоене вкъши гледай NETFLIX. Замислисе, над нещата, забелижи навиците на хората. Защо толкова бързо във всички соцлиани мрежи направихa бутон за "covid съмнение" , ако някои се разкашля или нещо подобно, да го изпортиш ли, от кога грипът стана престъпление, хора сме.

    Коментиран от #20

  • 19 НЕЗНАЕЩ

    33 1 Отговор
    И какво излиза, че Мангъров е прав...
  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "Denis":

    По едно време бе опасно да се изкашляш в метрото!вече хората се усетиха и вчера ми направиха много добро впечатление!В метрото хората носеха маските ,като да покажат,че имат ,а някой въобще не ги и слагаха ,като лигавник!
  • 21 провинциалист

    10 1 Отговор
    Аз само не разбрах къде заглъхнаха в коментарите неистовите вопли колко били напред Израел.
  • 22 мародер

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "hahaha":

    И какво направи с Русия!? Да не я е "разпуснал"? След време всички ще въздишате по Русия но ще е късно.
  • 23 иван

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "88888":

    Не, очаква се изключително висока смъртност след 4 години. Виж търга на градския съвет на Westminster за хладилни камери за трупове и крематориуми. Плануван е за 2025 година. Пусни в търсачка "Temporary Body Storage Service
    A Tender Notice
    by WESTMINSTER CITY COUNCIL" Достатъчно време ваксинираните да си уредят земните дела.