Last news in Fakti

25 Юни, 2021 12:35 1 409 10

ЕС започва диалог с Турция

  • ес-
  • диалог-
  • турция

Разговори на различни теми

ЕС започва диалог с Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската комисия обяви приемането на основни заключения и решения относно Турция, съобщи агенция Анадола.

Европейските представители започнаха работа за актуализиране на митническия съюз. Вчера се състоя среща на върха по външни въпроси.

Очаква се да се представи предложение за подкрепа към турското правителство. Европейските представители се подготвят за диалог на високо равнище.

Разгледани са няколко основни теми. Турското правителство е отворено за разговори.

Те трябва да уредят взаимодействието с ЕС. През последните седмици бяха проведени няколко срещи на върха.

Идеята е да се подобри партньорството с Турция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    2 2 Отговор
    Така е
    И двете страни не могат една без друга,ама и двете страни са добри танцьори
    За пълноправно членство ,тогава когато им омръзне да танцуват ама май и на двете страни им е по добре така
  • 2 Хаха колкото и с Русия

    4 1 Отговор
    Пак ще крякат до полунощ и нищо няма да решат..
  • 3 5иция

    3 2 Отговор
    Складовете на турските фирми са пълни със стока за износ няма проблем. Така или иначе решението е едно. Които по рано вземе решение ще си ги купи по евтино. Елеменрарно решение
  • 4 Info

    2 5 Отговор
    Сирийски външен министър: Синът на Ердоган е контрабандист, турски химикали, анексиране. Твърденията на члена на мафията Седат Пекер за транспортирането на оръжия от Турция до Сирия, потвърди сирийският външен министър Басар Джафари, като дори добави, че „кражбата на нашия нефт и газ от ИДИЛ е ръководена лично от сина на Ердоган“. В разговор с турския "Дойче веле" Джафари каза, че е информирал Съвета за сигурност на ООН за отношенията на Турция с военни групировки, които са дошли в Сирия, като същевременно потвърди, че твърдението на Седат Пекер е абсолютно вярно. "Твърденията на Седат Пекър относно участието на режима на Ердоган, включително членове на неговото семейство, в кражбата на нефт, газ, минерални ресурси и зърно са верни. Всички знаем за кражбата на нашия нефт и газ, дори от ИДИЛ, в 2015-2016 г. и че случаят е ръководен лично от сина на Ердоган".
  • 5 Info

    2 5 Отговор
    Джафари каза още, че химическата атака в Сирия през 2013 г. е подписана от Анкара, че оператор на MIT на име Ал Касар използва камиони за хуманитарна помощ в Сирия, за да транспортира 2 литра зарин отровен газ за терористичната организация ал-Нусра. Трансферът се осъществи от Либия до Истанбул през 2013 г. и Ал Касар беше ескортиран от турски агенти в Сирия. Газът беше използван при атака, при която много сирийски войници и цивилни в Алепо бяха убити и удавени и тогава сирийското правителство беше обвинено в химическа атака. "Това се повтаря много пъти", каза Джафари и добави, че сега Турция провежда политика на турцизация в Северна Сирия. "Процесът на потурчване стана неприемлив. Валутата, която циркулира в региона, е турската лира. В училищата вместо сирийското знаме има турско знаме. Промяната на имената на улици и площади, материали за използване в текстилната индустрия и транспортирането им до Турция вече не се толерира ", каза сирийският външен министър.

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Ами свиквай

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Info":

    Това е бъдещето
  • 7 Евригейците накъдето и да се завъртят

    5 1 Отговор
    Зад тях е Ердоган с големия боздуган
  • 8 Турска работа

    3 0 Отговор
    "Независимата" турска съдебна система издаде решение, блокиращо достъпа до YouTube канала на Седат Пекер, както и до неговите акаунти в Twitter и Instagram, забранявайки на турските граждани да гледат разкритията на мафиота Пекер, бивш любимец на режима на Ердоган.......
  • 9 Турция е

    2 3 Отговор
    КЕНЕФ!
  • 10 Горчива истина

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Info":

    Лицемерните европейци под ръководството на безмилостните германци в нови приключения ... Ако всичко това беше направено от Путин, Лукашенко, Мадуро или някой друг, Третата световна война щеше да започне. Но тъй като всички тези нечовешки престъпления са извършени от техния човек за мръсни работи, те мълчат и го възнаграждават с пари.
Новини по държави: