26 Юни, 2021 14:11 2 462 8

Менделсон зад решетките! Джулиан Асанж планира да се ожени за партньорката си в затвора Белмарш

  • джулиан асандж-
  • уикилийкс-
  • белмарш-
  • стела морис

Още няма определена дата, но двамата се справят с бюрократичните изисквания и се надяват скоро да се оженят

Менделсон зад решетките! Джулиан Асанж планира да се ожени за партньорката си в затвора Белмарш - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Джулиан Асанж и партньорката му Стела Морис планират да се оженят в затвора, съобщи Морис в ексклузивно интервю за ДПА преди 50-тия рожден ден на основателя на "Уикилийкс" на 3 юли, предаде БТА.

Роденият в Австралия журналист Асанж прекара повече от 2 години в лондонския затвор с висока степен на сигурност Белмарш.

Неговата връзка с Морис започна през периода, когато Асанж беше в посолството на Еквадор в Лондон, където поиска политическо убежище.

Двойката вече има двама сина - на 4 години и на 2 и половина години.

Искаме да се оженим в затвора, защото сме сгодени от 2016 г., каза Морис и добави, че обстоятелствата досега не са им позволявали да реализират намеренията си.

И ако се оженим в затвора, тогава, не мисля, че ще има празненство, каза тя. Най-вероятно е да се оженим в затвора и след това ще имаме и друг вид сватбена церемония с приятели и роднини, след като той бъде освободен.

Морис каза, че още няма определена дата, но двамата се справят с бюрократичните изисквания и се надяват "скоро" да се оженят.

Много е сложно, изтъкна Морис, като отбеляза, че пандемията е доусложнила нещата. Разговаряхме със свещеническата служба на затвора за това и те казаха, че в Белмарш не е имало сватба откакто са там, което е 12 години. Така че това не е нещо, което може да де направи без усилие.

Стела Морис съобщи, че двамата с Асанж трябва да имат и документи от родните си държави, които да удостоверят, че досега не са били женени. Така че това е дълъг бюрократичен процес, но вече сме го започнали, каза Морис.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сланина и Зурла

    33 2 Отговор
    Съдбата на този човек казва всичко за отврата в който живее целия свят.По зле от комунизъм,по зле от всичко познато до сега в историята на света.Не локално,а мащабно .По целия свят,без изключение!!!Тъмните векове започнаха!!!
  • 2 Бай Шиле

    10 9 Отговор
    Свобода за героя Навални! Асандж да си седи в затвора,понеже е лош.
  • 3 3.14К

    27 1 Отговор
    Къде са CNN, BBC, DW, ZDF, и хилядите правозащитници, да защитят Асандж от този произвол? Къде са нашите изповядващи демократичните ценности журналисти и грантови медии да погледнат в "контекста"на проблема?

    Коментиран от #5

  • 4 нико

    15 3 Отговор
    КАПИТАЛИЗМА е с много по лошо лице от Социализма , но владейки медиите по света не дава да се види истината за него . ЕТО ние се върнахме сто години назад , отново 80% бедни и ще става по лошо .
  • 5 пешо

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "3.14К":

    заети са. громят вразите на правото и демокрацията.
  • 6 Диверсант

    8 3 Отговор
    Жириновски беше прав вчера.... ТРЯБВАШЕ ДА НАХРАНИМ РИБИТЕ С ПРЯСНО АНГЛИЙСКО МЕСО
  • 7 Рошко

    6 2 Отговор
    В какво е обвинен ассндж че е в затвора, за това че изкарва на показ истината ли, вместо да пускат за кавални, що не го освободят борците за демокрация
  • 8 petar svilenov

    2 0 Отговор
    Демокрация ли.Пунта мара.Като дявола Евангелието.
Новини по държави: