26 Юни, 2021 15:52 2 226 4

Ердоган успокои духовете: Следващите избори ще са през юни 2023 година!

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието

Този вот представлява най-критичния повратен момент по отношение на синхронизирането на стандартите на страната с визията за 2053 г., добави президентът

Ердоган успокои духовете: Следващите избори ще са през юни 2023 година! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отново подчерта, че датата на следващите избори ще бъде през 2023 г., на фона на спекулации в страната за възможен предсрочен вот, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

"Датата на изборите е ясна, юни 2023 г. Не се хабете напразно", обърна се президентът към онези, които по думите му "лягат и стават, говорейки за предсрочни избори".

Ердоган каза това на среща на местните структури на управляващата Партия на справедливостта и развитието /ПСР/ в окръг Хатай, Южна Турция.

Ще продължим да отстояваме "независимостта, интересите, правата на нашия народ и всички наши приятели", подчерта Ердоган, добавяйки, че "съдбата на ПСР е в синхрон със съдбата на Турция".

"Всичките 15 избори, през които Турция е преминала през последните 19 години са били от жизнено значение сами по себе си", каза още той.

"Сега пред нас са изборите през 2023 г. Тези избори представляват най-критичния повратен момент по отношение на синхронизирането на стандартите на страната с визията за 2053 г.", добави президентът.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    1 2 Отговор
    А дали ще се кандидатира?

    Коментиран от #4

  • 2 Петър

    0 2 Отговор
    Когато,тогава.
  • 3 съревнование

    4 2 Отговор
    Кой ще изкара по-дълго.Император Вова или Ердоган бей.
  • 4 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Защо да не се кандидатира, че те американците си избраха почти "мумия" за президент, а Ердоган не е толкова стар
Новини по държави: