28 Юни, 2021 15:32 1 582 21

Северна Македония няма нужда от предсрочни избори

  • северна македония-
  • избори-
  • зоран заев

Това обяви Зоран Заев

Северна Македония няма нужда от предсрочни избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мисля, че Северна Македония няма нужда от предсрочни избори. Това обяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от Нова Македония.

Македонското правителство опитва да стигне до начало на преговори за европейско присъединяване. България обаче настоява първо да се решат двустранните въпроси.

Македонските представители смятат, че има шанс за начало на преговорите в края на годината. Основната идея на правителството на Зоран Заев беше да осигури начало на разговорите.

Той припомни, че насрочи предсрочни избори при предишното отлагане. Тогава страната трябваше да изчака, защото Франция настоя за нов метод при провеждането на преговорите.

Премиерът обяви, че голямото решение е на ЕС и няма как постоянно да се стига до избори. Той смята, че е малко вероятно да има споразумение до октомври.

Северна Македония е решена да защити своята идентичност и България е наясно с това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЪРП

    15 0 Отговор
    ТОЗИ ИМА ДОРИ ПО-ЖАААЛКА И МИЖАВАА ПОДЛИЗУРСКА ФИЗИОНОМИЙКИА И ОТ ЧЕКМЕДЖЕЕ*ГЕРБЕРАСОПИТЕКА !!!!

    Коментиран от #12

  • 3 чушки

    11 0 Отговор
    Северна Македония няма нужда от предсрочни избори,тя си има един Зайо Байо вече.

    Коментиран от #5, #13

  • 4 миш

    11 1 Отговор
    АЙДЕ СТИГА С ТАЯ МАКЕДОНИЯ.
  • 5 Брендиманска

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "чушки":

    По-добре от куха тиква, мисля си!
  • 6 България няма да ви пусне с Европа

    3 5 Отговор
    И Югозападна България (Татарин) да е наясно с това! Айде и догодина да почнат да учат македонски, че да могат да ходят в Гърция на почивка без преводач!
  • 7 Грогу

    9 1 Отговор
    Последно , каква е тяхната индентичност, че нещо съвсеем го замотаха този въпрос ? Какво е това северно македонец...А Еди Рама , понеже много знае и се чуди какво иска БГ от РСМ , заедно със Заев ще си мечтае само за ЕС.
  • 8 Нормален човек

    5 0 Отговор
    Заев просто е подведен от Мама Меркел, че ще влезе в ЕС. Но целта не е да се вкара РСМ, а Сърбия. Бойко и Меркел вече осигуриха руска газ на сателита на Руския, заобикаляйки Украйна с Турски и Северен потоци.
    Сега е време да вкарат Сърбите в ЕС и по този начин да осигурят отслабване и на съюза и спокойствие на Путин.
    Много държави биха блокирали Сърбия, поради нескрита им подкрепа за Русия, за това всички трябва да бъдат убедени, че е несправедливо да се слага вето на страни, изпълнили условията за започване на преговори. Не че има такива условия 🤣. Просто трябва да преведеш европейските закони на своя език и да си държава😂.
    Тук е и ролята на измисленяците от БЮРСМ, който трябва да не предприемат решения, а само да се оплакват и жалят. Сърбите вече активираха другите две бивши Юго републики, които са в ЕС, а Германия започна с пропагандата на запад.
    Сърбите ще използват всеки момент за да описват случващото се с БЮРСМ като чудовищна несправедливост и да молят да не стават жертва на същото 😆
    Това разбира се има за цел да приспи другите членки и да ги промъкне по терлици в съюза. А ако това стане Путин де факто ще стане незаобиколим фактор в решенията на ЕС.
    А след това за него и Меркел таван няма🥳. Исторически да му мисли Полша, после Балтийските страни, а накрая всичко ние 🧐
    А за Заев и северните малета😂, пак ще ги употребят както през цялата им 70 годишна история. Но може и аз да греша, може всичко да е просто съвпадение 😉
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 зелен петел

    6 1 Отговор
    То не бяха шведи,брюкселани,португалци,американци,кой ли не ни натисна да се съгласим мАкетата да улезнат у ЕС-то. Зайчо къде ли не ходи?! Но....няма да види скоро милиардите евра на ЕС.
  • 11 😁😁😁😁

    5 1 Отговор
    😃😃Заeеек😆😅 Заааеееек,Заек на снимката
  • 12 МВнРнаБългария:

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ЪРП":

    - В нaй-крaтки cрoкoвe Cкoпиe дa пoтвърди прeд OOН, в cъoтвeтcтвиe c чл. 11 aл. 3 oт Дoгoвoрa зa дoбрocъceдcтвo, чe крaткoтo и дългoтo имe нa cтрaнaтa ce oтнacят caмo дo пoлитичecкия cубeкт „Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния“, a нe дo гeoгрaфcкия рeгиoн „Ceвeрнa Мaкeдoния“, чacт oт кoйтo ce нaмирa в cувeрeннитe грaници нa Бългaрия. Cлeд изпрaщaнeтo нa тaзи Вeрбaлнa нoтa Бългaрия вeднaгa щe cпрe дa нacтoявa зa упoтрeбa eдинcтвeнo нa дългoтo имe „Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния“ в EC и мeждунaрoднитe oргaнизaции;



    - Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния oкoнчaтeлнo дa cнeмe мaлцинcтвeнитe cи прeтeнции към Бългaрия, пoтвърждaвaйки чe нямa иcтoричecки, eтничecки и други ocнoвaния дa търcи мaлцинcтвeн cтaтут зa кoятo и дa e групa хoрa, кoитo нe ca нeйни грaждaни, нa тeритoриятa нa Рeпубликa Бългaрия. Тoвa би билo в cъoтвeтcтвиe c клaузaтa зa нeнaмeca във вътрeшнитe рaбoти нa Бългaрия, зaлeгнaлa в чл. 11 aл. 5 oт Дoгoвoрa oт 2017 г.;



    - Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния дa зaдeйcтвa прoцec нa рeaбилитaция нa жeртвитe нa югocлaвcкия кoмунизъм, рeпрecирaни нa нeйнa тeритoрия зaрaди бългaрcкoтo им caмocъзнaниe. Тoзи иcтoричecки жecт oт cтрaнa нa Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния би oтрaзил нa прaктикa oбщия ни eврoпeйcки цивилизaциoнeн избoр;



    - Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния дa aдaптирa c Бългaрия cъдържaниeтo нa учeбнитe cи прoгрaми c цeл oбeктивнo oтрaзявaнe нa oбщaтa ни иcтoрия, зaлeгнaлa кaтo цeнтрaлeн eлeмeнт в Прeaмбюлa и чл. 8 aл. 3 нa Дoгoвoрa зa дoбрocъceдcтвo, кaктo
  • 13 АндрейКовачев:

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "чушки":

    За съжаление, от 2017 година досега управляващите в Скопие нищо не направиха за изпълнението на договора. Академичната комисия е блокирана и не работи. Говорът на омразата се усили.
    Не е проблемът, че има служебно правителство в България, както смята Зоран Заев. Проблемът е, че Скопие не направи нищо за изпълнение на договора с България. Напротив, инвестира усилия да лобира срещу България и да изопачава българската позиция и да опитва да натиска София.Ние не спорим за сегашната идентичност и език. Договорът говори за обща история на сегашните два народа. Обща българска история, не споделена, не преплетена, а обща на едни и същи етнос в миналото, който етнос нерадостната съдба и великите сили започват жестоко да разделят в началото на 20 век.Всеки има право на самоопределяне. И нашите предци имат същото право, както и живите сега. Омразата и разединението може да бъде преодоляно само чрез европейската интеграция и смелостта да се приемат фактите, такива каквито са били. Така пише в договора, който трябва да се спазва и Скопие имаше много време от 2017 досега да го направи. Извиненията със служебното правителство са несъстоятелни. Очакването, че следващото българско правителство може да приеме лъжата, мисля също. Фактите са свещени! /БГНЕСАндрей Ковачев евродепутат от ЕНП. Коментарът е написан специално за Агенция

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 РОКЕН РОЛ

    0 0 Отговор
    НАРКОМАН ПЕДАЛ И ЛУД СЪРБОМАН ЩТЕ НИ КАЗВАТ КАКВО ДА ПРАВИМ ?????? ДА СИ ГЛЕДАТ ОРАНЖЕРИИТЕ И ГЕЙ ПАРАДИТЕ И ДА СИ ПИЯТ АПЧИЯТА
  • 19 Скопие лъжат че са бедни!

    0 1 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят?! Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube
  • 20 Полковник РУМНО

    1 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 21 😆😅😆😅😆😅😆😆😅😅😆

    0 0 Отговор
    За-а-а-а-еееееек ......
Новини по държави: