Last news in Fakti

5 Юли, 2021 14:48 8 835 77

Можеше ли Русия да потопи британския разрушител, без да провокира война?

  • черно море-
  • нато-
  • русия-
  • владимир путин-
  • великобритания-
  • война-
  • крим-
  • украйна-
  • отбрана-
  • разрушител

Путин очевидно вярва, че Лондон и НАТО не биха се решили на военен отговор

Можеше ли Русия да потопи британския разрушител, без да провокира война? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кремъл изглежда готов да започне превантивни удари срещу цели на НАТО в определените от Москва морски граници на Русия, изхождайки от предположението, че Западът не иска подобен инцидент да се превърне в глобален военен конфликт, коментират в редакцията на американското издание The National Interest, предаде агенция "Фокус".

Миналата седмица руският президент Владимир Путин присъства на традиционна пресконференция по държавната телевизия. На годишната „Пряка линия“ Путин посвети повече от четири часа, отговаряйки на въпроси на съгражданите си. Както и в предишните издания, по-голямата част от въпросите бяха свързани с вътрешната политика и социалните проблеми. Тази година основната тема на дискусията бяха опитите на правителството да ограничи третата вълна на коронавируса, която обхвана Русия от началото на юни. Само малка част от маратона на Путин засегна външната политика, но именно този аспект на събитието веднага попадна в международните заглавия.

Една от водещите, Екатерина Березовская, попита Путин за неотдавнашния инцидент с британския миноносец Type 45 Defender, на три километра навътре в брега на Крим, който Русия смята за свои териториални води. „Не мислите ли, че светът в онзи момент беше на прага на Трета световна война?“, попита тя. „Първо, разбира се, това е провокация. Очевидно това е провокация“, отговори Путин, като я нарече „сложна“ и спомена участието не само на британски кораб, но и на американски разузнавателен самолет, за който се твърди, че е излетял от Гърция. „Очевидно беше, че разрушителят е влязъл и на първо място, преследвайки военни цели, опитвайки се да разкрие действията на нашите въоръжени сили за потушаване на подобни провокации с помощта на разузнавателен самолет“, коментира Путин.

Руският президент се оплака, че предполагаемата „провокация“ е организирана малко след срещата на върха в Женева с президента на САЩ Джо Байдън: „Въпросът е, защо беше необходимо да се извършва такава провокация? За какво се прави всичко това? За да се подчертае, че тези хора не уважават избора на кримчаните да се присъединят към Руската федерация? Има нещо, което те не признават? Добре, не го признавайте и занапред. Но защо са подобни провокации?“. Русия анексира Крим малко след събитията на площад „Майдан“ в Киев през 2014 г., но международната общност признава полуострова като част от Украйна.

Не желаейки да продължи напред, друга водеща Найля Аскер-Заде зададе последващ въпрос относно учението Sea Breeze между силите на НАТО и Украйна: „Може би НАТО ни дразни така? В края на краищата, текат и ученията Sea Breeze, вчера имаше холандска фрегата”. Путин отговори рязко: „Вие казахте, че светът е на ръба на световна война. Не, разбира се, че не e. Дори и да потопим този кораб, пак ще е трудно да си представим, че светът ще бъде на прага на трета световна война, защото тези, които правят това, знаят, че не могат да излязат победители от тази война. Това е много важно нещо”.

Има два начина да се тълкува това изключително изявление на Путин. Първо, това не би могло да бъде нищо повече от заплаха и предупреждение за по-нататъшно нахлуване от страна на НАТО и Украйна в обявените от Русия за нейни териториални води. Но ако отговорът бъде взет за чиста монета, тогава Путин очевидно вярва, че Лондон и НАТО не биха се решили на военен отговор, ако Черноморският флот не се беше ограничил до предупредителни изстрели и преследване, а бе решил да потопи британския кораб. Ако това е точно отражение на оценката на риска на Русия, тогава военните последици са огромни: Кремъл изглежда готов да предприеме превантивни удари срещу цели на НАТО в морските граници на Русия, като се предположи, че Западът не би искал инцидентът да ескалира в пълномащабен глобален конфликт. Путин докара тази идея до края, потвърждавайки дългогодишната си позиция, че разширяването на НАТО представлява реална заплаха за Русия: „Не мисля, че бихме се радвали на развитието на събитията, за които говорите, но ние поне знаем защо се борим: на нашата територия ние се борим за себе си, за нашето бъдеще. Не ние дойдохме при тях на хиляди километри, не влетяхме или не дойдохме по вода, а те се приближиха до нашите граници и нарушиха нашето териториално море. Това е съществен елемент в цялата тази картина“.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Рико

    19 81 Отговор
    Британците минали с кораба и какво става отсреща? Ами засичат, подават команди, насочват. Всичкото това се хваща от британския съд и следващия път няма да има засичане, команди и насочване. Така се прави.

    Коментиран от #20, #46

  • 3 Миме,

    57 3 Отговор
    "...на три километра навътре в брега на Крим, който Русия смята за свои териториални води..."?!

    Коментиран от #7

  • 4 Ленин

    24 128 Отговор
    Русия лесно можеше да потопи кораба,но,колко руски атомни подводници,обикалящи около щатите щяха да идат зян не ми се мисли.И норвежците после нямаше да могат да ги извадят.Не подценявайте американските кръстосвачи!

    Коментиран от #8, #25, #32, #33, #34, #49

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 az #Победа76

    91 16 Отговор
    Путин е толкова категоричен, защото много добре знае какво договори с Байдън в Женева и зачитането на интересите на Британия не е сред приритетите нито на Вашингтон, нито на Москва. Ето защо, ако руснаците бяха пратили британското корито на дъното, Вашингтон най-много щеше да изрази загриженост, но нищо повече.... отделно статията, която факти цитира съдържа фейк нюз : "Русия анексира Крим малко след събитията на площад „Майдан“ в Киев през 2014 г., но международната общност признава полуострова като част от Украйна." Лъжата тук е актът на анексия, в който се опитват да обвинят Москва! Никаква анексия не е имало!
  • 7 Читател

    66 7 Отговор

    До коментар #3 от "Миме,":

    Мда, на Мимето за това и плащат, да пише че не са руски. Като автономен Крим не е бил и украински. Вероятно според шефовете на бг "журналистите" , Крим се очаква да бъде турски или натовски.?! 😜

    Коментиран от #23, #35

  • 8 3.14К

    63 18 Отговор

    До коментар #4 от "Ленин":

    И британския и нидерландски кораб още вчера напуснаха Черно море с повредени навигационни системи.

    Коментиран от #9, #13, #31

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абе,бегейски толупи

    51 10 Отговор
    Наистина ли си вярвате като Главния ви толуп че народецът ще ви остави да"вършеете" на ЗАГУБА както при Първата и Втората Световна?! Е нема вече,сиренето свърши! Спасението е мачкане на всичко "толупско" и ориентация към Руските пазари.Иначе историята ни пак ще е Девети септември и народни съдилища.Садистично банални сте..

    Коментиран от #18

  • 12 Бай ви Байдън

    14 47 Отговор
    Русиъ са хартиен тигър.

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ЪРП

    34 7 Отговор
    КАТЕГОРИЧНО РУСИЯ МОЖЕ!!!!!!

    ДАЖЕ АНГЛЕТАТА ,ЩЕ СА ИМ БЛАГОДАРНИ ,ЧЕ СА ИМ ДРАПНАЛИ ЮЗДИТЕ И ЩЕ СЕ КРОТНАТ!!!
  • 15 Член

    43 9 Отговор
    Прословутия им член пети гласи при нападение на съюзник.. Тук говорим за разкарване на съюзник. Ако някой съюзник се накака, да си пере гащите. Турция като свали самолета само за секунди нарушение. Русия го преживя. Така че сега Натовците нека не забравят че имат сметка да плащат.. А Вовата не забравя. При първия удобен момент 💣
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ЪРП

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бай ви Байдън":

    ХАХАХАХАХА.........ТОВА Е ВИЦА НА СТОЛЕТИЕТО!!!!!
    ПРИЗНАХ ТЕ, ЗА ХУМОРИСТ !

    Коментиран от #42

  • 18 Хаха хаха ха

    15 44 Отговор

    До коментар #11 от "Абе,бегейски толупи":

    И какви са руските пазари?
    Ти москвич ли караш?
    Или пишеш на руски лаптоп с манивела?
    Или говориш на руски Джи Ес Ем?

    Ама никой не ти забранява, нали?
    Ориентирай се към руския самагон,
    а не към американската водка Смирнофф!

    Коментиран от #26

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 big

    39 10 Отговор
    Дали вярва? Напротив, убеден е! Както аз, така и европейските "смелчаци". В дадения момент, никой няма да постигне военен успех срещу Русия, напротив могат да бъдат заличени, а това те го знаят много добре. В противен случай досега на 100% да са започнали война.
  • 22 az #Победа76

    52 8 Отговор
    Още малко относно твърдението, че "Крим е анексиран от Москва". Ако приемем и поддържаме тази фалшива теза, то значи следва да приемем, че на свой ред Източна Румелия и Южна Добруджа са били анексирани от Княжество България и съответно Царство България. Сигурен съм, че много хора няма да са съгласни с последното, нали? :))
  • 23 Виждам, че си "наблюдателен"

    21 3 Отговор

    До коментар #7 от "Читател":

    човек и веднага си "схванал" за какво говоря. Може би си в състояние да обясниш, как КОРАБЪТ е влязъл "на три километра НАВЪТРЕ В БРЕГА на Крим"?! 😉
  • 24 Да вярно е

    38 9 Отговор

    До коментар #13 от "ФАКТ Е":

    всички му се присмиват и го оплюват,но е факт,че всички се съобразяват с него дори и байГлъм.На Путин фалита го вещаете от 10 години а той все не се случва и скоро няма да бъде,а с всеки изминал ден Русия става все по-силна и могъща. Следващия път ще има потопени и всички вкупом ще кажат,че не са те и който си е надробил попарата да си я сърба сам,така бе и с Турция която свали Су-то в гръб,това ви е натювската единност,пу за мен аз не съм.

    Коментиран от #74

  • 25 А преди това

    23 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ленин":

    дзали между Канада и Мексико нямаше да има нов по-широк пролив на мястото на САЩ. Мисли преди да пишеш тъпотий.

    Коментиран от #45

  • 26 Ами ти говориш

    31 6 Отговор

    До коментар #18 от "Хаха хаха ха":

    и пишеш на китайски лаптоп и китайски телефон и караш дръгел десета ръка на запдналия тиквар.
  • 27 SH BG

    25 9 Отговор
    Светът не признавал Крим за руски и бля, бля, бля реве ДойчеЗеле...

    И к'во от т'ва?... :::)))

    А играещите си на учения, и маскирани като гости в "крайнски" морски зони на Русия атлантици вече са предупредени, че ще бъдат потапяни...!!!

    Дааа...!!!
  • 28 вероятно

    34 6 Отговор
    Какъв военен отговор може да имаш срещу държава, която може да те потопи в морето , за време в което можеш да изпиеш едно кафе , и повече никога да не изплаваш . Колкото и да му е било мъчно на Чърчил , той е изнамерил единственото вярно решение , и то е изолация , или желязна завеса . През това време СССР е свалял всичко което доближи границите , и война не е имало . Времената сега са такива , че изолация не може да се получи , и причината за това е лавинообразното повишаване и търсене на суровини , в които ролята на Русия е ключова.
  • 29 Хахаха

    16 5 Отговор

    До коментар #13 от "ФАКТ Е":

    Ти ли си ,,сериозният държавник" или си техният говорител? Отивай да питаш ,,наполеон" в съседната стая на твоята, какво мисли за Путин и пак напиши нещо.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Аха

    33 6 Отговор

    До коментар #8 от "3.14К":

    Последните новини са такива , Русия е изпържила електрониките на тези които са приближили.

    Коментиран от #40

  • 32 георги димитров

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ленин":

    много филми гледаш пич
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ха ха ха🤣

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Читател":

    Функционално-неграмотен? Не е достатъчно да се чете, необходимо е и разбиране на прочетеното...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Centurion

    27 5 Отговор
    Естествено ,че ще траят,ако стане мащабен конфликт ,ще е голяма мъка за НАТО, всичките им корита ще са на дъното.Според мен Русия е много по добре подготвена и има мотив ,което е най важното.Не могат натовските грйтаци да се изправят срещу мъже.А ако нещата ескалират по сериозно и тръгнат дългите краставици от силозите,само след 20 минути в Америка ще е тишина за столетия напред.Сащ не могат да наситят територията на Русия,до като Русия може да изтрие от лицето на земята Северна Америка.Отделно че Америка е на светлинни години с ракетите,железата им са от 60те и 70те години.А повечето им атомни заряди са с носител Бомбандировачи и директно пускане.Кой днес ще остави самолет да навлезе в територията дълбоко и да бомбандира.
  • 39 ОГЛЕДАЛНО КАЗАНО

    25 6 Отговор
    Русофобството е психично заболяване,като педофилството!

    Коментиран от #50, #57, #58

  • 40 Бай Манчо

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Аха":

    Ако е истина ще е много добре , но никъде не намирам линкове има ли начин да се изпрати тук ?

    Коментиран от #56

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бай ви Байдън

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "ЪРП":

    Радвам се когато публика та ми е доволна.
  • 43 Шляхтиц

    9 0 Отговор
    Разбира се, че може да го потопи и още как, но след като корабът сменя посоката и напуска териториалните води, независимо чии са те, защо да го потапят. ?????????????? Празни, несъстоятелни и дразнещи въпроси, предизвикващи писането на глупави коментари.
  • 44 хихихихихи

    12 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: инцидент с британския миноносец Type 45 Defender, на три километра навътре в брега на Крим...
    Британеца бая е копал за да стигне на три километра навътре в сушата! Иначе чакам връщането му от Грузия по същия маршрут! На следващия ден след случката холандския разрушител се е отказал да навлезе "на три километра навътре в брега".
  • 45 От страни

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "А преди това":

    Даже име са му дали русняците: Пролтив имени Йосифа Сталина.
  • 46 От страни

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Рико":

    За такива бавни като теб Путин го каза на отворената линия. Каза че знаят че се тества нещо и са дали информация, после се плесна в устата и каза нещо подобно "май се издадох". Ти да не мислиш че си най умният.

    Коментиран от #47

  • 47 Рико

    8 9 Отговор

    До коментар #46 от "От страни":

    Звъня ти на вратата "по грешка". Открехваш леко и ме гониш. Ама аз съм видял през открехнатото колко е дебела веригата. И ако се наложи, следващия път ще дойда с подходящата щанга. Не казвам,че са го направили заради това, но при всички случай са огледали веригата.

    Коментиран от #48

  • 48 Виж Ти, кажи роки бау- бау

    13 3 Отговор

    До коментар #47 от "Рико":

    Юноша , две страници измислени и изсмукани глупости можеш да изпишеш с критики към Русия, в това сме тук напълно Убедени, Но америка е твоето лоно твоята де.МОНокрация а Не (демокрация) ! ~Добре е Юноша незнаен и така заблуден - Да правиш РАЗЛИКА, защото Тя е Огромна. Стълбът на де.МОНОкрацията в днешиня свят са твоите жалки, нагли и така безочливи атлантически господари. Само и Единствено в едно си прав, а То е последното ти изречение }}Това е моят свят.{{ Все пак от там ти хвърлят центовете, Признат грях рико = половин грях.
  • 49 mi6osp

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ленин":

    Напразно се тревожиш, че руските подводници ще отидат зян, няма да стане. За да бъде на времето подписан договорът за ограничение на стратегическите ядрени оръжия, САЩ и СССР се договарят да направят подводно изстрелване на максимален брой балистични ракети през интервали от 10-15 секунди. Капитанът на американската подводница спира залпа след петата ракета, за да не се разпадне подводницата му, руснакът изстрелва всичките 16 ракети за под 220 сек.. САЩ моментално подписват договора, защото такъв залп унищожава половината щати, а след това и да унищожат подводницата, кел файда. А тези подводници са десетина, всяка с по 16-24 ракети, с по 8 бойни глави всяка. Историята с не повторения досега пълен залп на руската подводница може да бъде намерена в гугъл.

    Коментиран от #60

  • 50 Моряка

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "ОГЛЕДАЛНО КАЗАНО":

    То разлика май няма.
  • 51 ЧИБАААА

    11 1 Отговор
    може да не го потапя , МОЖЕ ДА ГО ИЗПАРИ - ВСЕ ЕДНО НЕ ГО Е ИМАЛО ,ПЪК И ЧИЙ ГО ТЪРСИ ТАМ ! ДА СИ Е СЕДЯЛ В АНГЛИЯ !
  • 52 барчо

    11 1 Отговор
    Историята познава доста свалени и потопени военни американски военни обекти от времето на Варшавския договор и Трета световна не е започвала. Даже обяснения не се даваха нито в пресата, нито на отстрещната страна. Сега ще е същото, само дето ще се пищи истерично по медиите и ще се обявят поредните куци санкции. Колкото по-скоро се случи това, толкова ще е по-безболезнено.
  • 53 Шойгу

    4 4 Отговор
    Не пипаме корабите на НАТО! При следващото им нарушение, пресушаваме Черно море!
  • 54 Българин

    3 9 Отговор
    Нека пробват и ще бъдат навряни на кучето в г++а!
    Ще оскимти съветските СМИ Захарова!!

    Коментиран от #77

  • 55 Безпристрастен

    11 3 Отговор
    Реалността е следната: Британският кораб,е от последно поколение,в своя клас.Като възможности,електроника и огнева мощ,е почти равен на целия Черноморски флот на Русия.Подчертавам: На черноморския флот.Без подводните кораби на РФ. Това самите руснаци го потвърждават.Но има едно съществено Но! Той може да бъде неутрализиран само от два МИГ- а с монтирани ракети" Кинжал" без да го доближават.От разстояние над 120 километра.Срещу подобна атака,е безсилен. Няма достатъчно време за реагиране,нито от РЛС ,нито от ПВО на борда му.Да не слагаме в уравнението бреговите комплекси" БАЛ" и " БАСТИОН" Страховити системи,нямащи аналог в момента,специализирани именно за подобни операции срещу противник от морето. Един дивизон,в рамките на 2 минути може да изстреля достатъчно ракети,който да унищожат цяла ескадра,дори от такъв клас кораби.Ненапразно щатите искат точно тези системи,да бъдат включени в клас- среден обсег,като нападателни .Техни експерти , причисляват разрушителната мощ на тези системи,почти равна с ядрена заряд ,от 2 мегатона.Там принципа на въздействие е коренно различен,от стандартните конвенционални ракетни системи..Който проявява интерес ,в чичко Гугъл.Има клипове и на руснаците,и на самите американци.

    Коментиран от #62, #69

  • 56 факти

    6 7 Отговор

    До коментар #40 от "Бай Манчо":

    Няма как и да намериш ,защото това е абсолютна глупост и на практика е невъзможно.Същата простотия я слушахме и за Доналд Кук от разни русофилски неграмотни невежи...
  • 57 руска cмрад

    6 14 Отговор

    До коментар #39 от "ОГЛЕДАЛНО КАЗАНО":

    Без съмнение русофилството е тежко психично заболяване, което е практически неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение.
    Как, освен като патологичен случай, може да бъде диагностицирана сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят
    в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение и се намира в някакво неопределено състояние на неофеодализъм, съчетан с елементи на примитивен капитализъм в най-гротескните му форми?
    Как другояче, освен като болест, може да бъде окачествено боготворенето, идеализирането и издигането в култ на един народ, който няма вътрешни сили и интелектуален потенциал да се самоорганизира, който няма дисциплина и чувство за отговорност,
    който няма трудови и хигиенни навици,
    който не може да стопанисва и използва ефективно природните си ресурси, който въпреки огромните си и неизчерпаеми подземни и надземни богатства живее скотски?
    Долни русофилски предатели !

    Коментиран от #59, #66

  • 58 руска cмрад

    5 13 Отговор

    До коментар #39 от "ОГЛЕДАЛНО КАЗАНО":

    Русофилията е душевно заболяване, злокачествен паразит, обитаващ мъртви съвести и болни мозъци !

    Коментиран от #65

  • 59 Рико

    3 8 Отговор

    До коментар #57 от "руска cмрад":

    " ... неопределено състояние на неофеодализъм, съчетан с елементи на примитивен капитализъм в най-гротескните му форми? " Намерил си определението на формата на тяхната обществено-политическа система. Някакъв странен микс от феодализъм, болшевизъм и дивашки капитализъм. Уникален режим!
  • 60 Ххх

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "mi6osp":

    Моля те никога повече не се обаждай и не пиши по военни теми ,че всичките ти коментари до един са от простотия ,до по-голяма простотия..

    Коментиран от #64

  • 61 1234

    7 4 Отговор
    Защо ще го потапят този кораб след като могат да го обездвижат и да го закарат на буксир в Севастопол?
  • 62 Рико

    4 10 Отговор

    До коментар #55 от "Безпристрастен":

    Всичките кинжали наизуст ги знаете. И ги повтаряте като деца от детската градина заучили задължително стихотворение. Инструктирали са ви и вие като навити музикални кутии едно и също повтаряте. Толкова ли ви нямат доверие да ви позволят малко да раздвижите пропагандата. Смешни сте с тези декламации.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 mi6osp

    3 5 Отговор

    До коментар #60 от "Ххх":

    Чукча, това, че ти не знаеш за нещо, не значи, че то не съществува. Пишеш в гугъл "Операция Бегемот и Бегемот 2" и четеш за залпа на АПЛ Новомосковск, че и за други. Оказва се, че съветска подводна лодка първа е направила залп с 16 МБР, бях го чел преди десетина години и съм го описал в коментара си. След това такъв залп е повторен от руска АПЛ Борей в Биренцово море.
  • 65 ОГЛЕДАЛНО КАЗАНО краварска смрад

    6 6 Отговор

    До коментар #58 от "руска cмрад":

    Русофобията е душевно заболяване, злокачествен паразит, обитаващ мъртви съвести и болни мозъци !
  • 66 ОГЛЕДАЛНО КАЗАНО краварска воня

    6 3 Отговор

    До коментар #57 от "руска cмрад":

    Без съмнение русофобството е тежко психично заболяване, което е практически неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Как, освен като патологичен случай, може да бъде диагностицирана сляпата привързаност и преданост към САЩ, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение и се намира в някакво неопределено състояние на неофеодализъм, съчетан с елементи на примитивен капитализъм в най-гротескните му форми? Как другояче, освен като болест, може да бъде окачествено боготворенето, идеализирането и издигането в култ на един народ, който няма вътрешни сили и интелектуален потенциал да се самоорганизира, който няма дисциплина и чувство за отговорност, който няма трудови и хигиенни навици, който не може да стопанисва и използва ефективно природните си ресурси, който въпреки огромните си и неизчерпаеми подземни и надземни богатства живее скотски? Долни краварски предатели !

    Коментиран от #67

  • 67 Ххх

    2 6 Отговор

    До коментар #66 от "ОГЛЕДАЛНО КАЗАНО краварска воня":

    Коллото и да го променяш това което е написано там важи само и едкнствено за руския обор.САЩ са лидер в икономиката ,развитието и те са това което движи света напред.От друга страна....русия е една Нигерия ,но със сняг.Това е една от май-известните и доказани фрази.

    Коментиран от #72

  • 68 г-л Матис

    4 5 Отговор
    Това е на границата с шизофренията вече ! Те нямат оръжие с което могат да потопят кораб като Дефендър. Той е създаден да се бие с балистични ракети като от комплексите Бастион , Кинжал и други. Те не представляват опасност за него. Авиацията също . Има ракети срещу подводници , дълбочинни бомби и магнитни мини . Никоя подводница не може да го доближи за торпеден удар.

    Коментиран от #70

  • 69 г-л Матис

    3 6 Отговор

    До коментар #55 от "Безпристрастен":

    Това кой ти го каза ,че Кинжал може да порази движеща се цел ? Може ли да споделиш видео с такова попадение ! Не се хаби да търсиш -няма такова видео , не съществува.
    Сега разбираш ли,че ракетата Кинжал не е това ,което се опитват да я изкарат и също е безсилна пред Дефендър

    Коментиран от #71

  • 70 mi6osp

    9 2 Отговор

    До коментар #68 от "г-л Матис":

    Бре-бре-бре, какво чудовище е този Defender. Създаден е да се бие комплексите Бал, Бастион, но това изобщоне значи, че те няма да го потопят. А Кинжал се изстрелва далеч от радиуса на действие на неговите ПВО и ПРО и с 12 Маха го потапя преди да е реагирал. Човече, не си в 1990 г, а в 2021, нещата са се променили коренно.

    Коментиран от #73

  • 71 mi6osp

    7 3 Отговор

    До коментар #69 от "г-л Матис":

    Кинжал е със собствен радар, който го насочва към целта, когато тя се вижда пряко ( на над сто километра разстояние при височи а на полета 30+км.). До там се направлява със спътников сигнал. Понеже лети с 12 Маха, времето на полет е кратко, дори при изстрелване от 1500-2000 км. и целта е обречена.
  • 72 ОГЛЕДАЛНО КАЗАНО Ххх

    7 3 Отговор

    До коментар #67 от "Ххх":

    Коллото и да го променяш това което е написано там важи само и едкнствено за краварския обор.Русия са лидер в икономиката ,развитието и те са това което движи света напред.От друга страна....САЩ е една Нигерия ,но със сняг.Това е една от май-известните и доказани фрази.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Истината

    0 5 Отговор

    До коментар #24 от "Да вярно е":

    Су-шанката беше терминирана от турска ефка! Безаналоговата су-шанка с безаналоговото хибини не е разбрала, че е на мушката на радара на Ф- 16! Само за няколко секунди нарушава турското въздушно пространство и е унищожена от пво! След унищожаването на руския самолет руснаците не са нарушавали турското пространство!
  • 75 USран

    2 0 Отговор
    Пентагона да закупи памперси при следващата ни мисия в черно море че привършихме неприкосновения запас ва Доналд Кук
  • 76 Ооо

    0 0 Отговор
    Ха ха ха ,че на Русия хич не и и пука .Даже ако я нападнат то и е добре дошло ,ха ха ха ...
    Русия е с най-мощните оръжия в света за една открита война !
    Тъкмо ще си реши проблемите с санкциите , обвиненията и куп серсемщини по нейн адрес и всички ще млъкнат за мноооооогооооо дълго . Да започват .Русия това чака .
  • 77 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    Не ползвай ника ми, натовче !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания