Last news in Fakti

7 Юли, 2021 20:16 3 330 18

СЗО с ново предложение за лекарство срещу COVID-19

  • сзо-
  • проучване-
  • ковид-19-
  • интерлевкин-6-
  • лекарства

Според проучванията новите лекарства могат да намалят смъртността с 13%

СЗО с ново предложение за лекарство срещу COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

На 6 юли Световната здравна организация (СЗО) включи блокиращи интерлевкин-6 рецепторите лекарства в списъка с лечебни средства срещу новия коронавирус. От там съобщиха, че те са в състояние да спасят живота на пациентите в тежко състояние и са особено ефективни, когато се използват в комбинация с кортикостероиди.

По принцип имунната система на заразените с COVID-19 в критично състояние проявява свръхреакция, което е заплаха за живота. Според проучванията новите лекарства могат ефективно да предотвратят тази реакция и да намалят смъртността с 13%.

Генералният директор на СЗО Тедрос Гебрейесус заяви, че тези нови лекарства са надежда за болните в тежко състояние и техните семейства, но не са достъпни за повечето хора и са много скъпи. СЗО призова фармацевтичните компании да намалят цената им и да осигурят необходимите количества от тях на държавите с ниски и средни доходи, особено на тези, в които рязко се увеличават заразните.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йоги

    16 4 Отговор
    Айде сега анти-ваксина, антидот хахахахха
  • 2 гтнгтн

    9 7 Отговор
    боооц ваксърчета страхливи боооооц и мортоооос

    Коментиран от #10

  • 3 Гост

    25 3 Отговор
    Ако беше останал бай Дончо на власт в кравария, до сега СЗО щеше да е закрито, шефовете му следствени в ареста, а Нещото лош спомен....
  • 4 Бесен

    17 1 Отговор
    направо си представих как фармацефтичните компании си късат ризите от срам и не само намалят цената на лекарствата ми почват да ги раздават без пари... мдам... кретени.
    Подобен призив е толкова потресаващо безумен, че немея - само показва колко всъщност са безсилни всички пред мултинационалните мулимилиардни компании и как превиват крак пред тях...

    Коментиран от #6

  • 5 Санитар

    9 2 Отговор
    Всички блокиращи лекарства са изключително вредни и се прилагат само в краен случай при крайна необходимост за кратко време.Например при тежки алергии,автоимунно заболяване,нетърпими болки и др.Вирусите не са сред тези заболявания и 13% успеваемост може да се даде и на аналгина

    Коментиран от #8

  • 6 Жива да ни бях

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен":

    Какво означава фармацевтичните компании да намалят цената специално за някой? Ти работиш ли за без пари защото някой не иска да ти плати определената цена? Като ти е скъпо, ами не им ползвай лекарствата бе! Лекувай се с чай от лайка! Откриването, развитието, и одобряването на едно лекарство от най ново поколение струва сигурно милиард долара и ти очакваш да ти го дадат за жълти стотинки??????

    Коментиран от #7, #13

  • 7 Госあ

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Жива да ни бях":

    Всъщност, хлороквина и хидроксихлороквин с които лекуваха в Южна Корея, Авиган в Китай и Русия и Нафамостат в Япония не са така скъпи както демократичния и експериментален ремдесивир. Но всички лекарства са ефективни в началото доколкото знам. Като Тамифлу, апропо.
  • 8 Потребител

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Санитар":

    Ми аз пия Аулин на всеки 12 часа вече година.
  • 9 Просветен илюминат

    6 1 Отговор
    Лекарствата ако лекуваха фармацевтичната индустрия нямаше ли да фалира вече?
    Лекарства до края на живота като пие човек и не е здрав,кой печели от тях?

    Коментиран от #11, #15

  • 10 Бау

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гтнгтн":

    Има огромна разлика между страх и отговорност към другите , но липсата на мозъчни клетки , ти пречи да го асимилираш ! Дори опита ти да се надсмееш над хора със съвест и повече акъл от тебе , си е просто една подигравка със самия тебе . Вярно е че вероятно има хора и които си имат някви страхове , но те са предимно възрастни и болнави . Към тях просто си трябва разбиране , което за теб си е много далечно
  • 11 Ептен факт

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Просветен илюминат":

    Предполагам и сам можеш да стигнеш до някво заключение , ако помислиш малко ! От как се разви фармацевтиката , продължителността на живота особенно в по-развития свят , св увеличи и то с много . Това се случва , въпреки все по-мръсния въздух , по-голям стрес , по-калпава храна и по-мързеливи и дебели хора с многобройно увеличение на раково болни , диабетици и сърдечно болни . Ако това не ти стига , значи няма смисъл да ти се приказва повече . Просто толкова си можеш или си се облъчил прекалено от фалша в интернет

    Коментиран от #14

  • 12 Анонимен

    2 1 Отговор
    Защо го няма ваксиниран 1403! Дето е на всяка манджа с КОВИД мерудийка! Не, че ми липсва логореята му!
  • 13 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Жива да ни бях":

    Така, де. Да признаят фармацевтичните компании, и политиците, които ни присилват да се ваксинираме че главната им цел е печалба, а не спасяване на човешки животи.

    Коментиран от #17

  • 14 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ептен факт":

    Продължителността на живота се увеличи, ама миналия век. Поради комплексни фактори. Например, намалена работна седмица и намалени работни часове. Намаление на детската смъртност, ваксиниране срещу заразни болести. Професионална лекарска помощ. И, да, фармацията също влиза тук,но само като елемент от общата картина.
  • 15 Св Петър

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Просветен илюминат":

    Печелят пенсиите като тебе че са още живи. Ако смяташ че не си струват лекарствата, не ги пий и със сигурност няма да се мъчиш дълго на чай от мента и мащерка.
  • 16 Аптека

    1 1 Отговор
    Продължителността на живота се увеличи основно благодарение на фармацията срещу която плюят тука, но иначе си купуват прескъпи и недействащи хомеопатии от аптеката, понеже лекарствата са "лоши". Друг е въпросът че този удължен живот е с ниско качество защото лекарствата за хронични болести не лекуват а само поддържат. Но това си е проблем на неразвитата медицина на човеците.
  • 17 Знахар

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Фармацевтичните компании както ВСЕКИ бизнес се движат от финансов интерес но за да се постигне той лекарството трябва да има ефект. Ти специално да не би работиш без пари за благото на съседа ти? Като били толкова лоши, не пий истински лекарства бе. Лекувай се с екстракт от "прилеп".
  • 18 СЕКТА

    5 0 Отговор
    Тедрос Гебрейесус ТОЗ Е КОМУНИСТ И Е СЧИТАН ЗА ТЕРОРИСТ НА НЕГО ЛИ ВЯРВАТЕ НА ЧАСТНАТА ТЕОРРИСТИЧНА АНТИЧОВЕШКА КОМПАНИЯ СЗО?