8 Юли, 2021 09:52 3 223 9

Младите в Турция се обръщат към опозицията

  • турция-
  • избиратели-
  • опозиция

Това показва ново проучване

Младите в Турция се обръщат към опозицията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Младите избиратели в Турция, които ще гласуват за първи път, предпочитат опозицията в страната. Това показва проучване на MetroPoll.

Младите избиратели предпочитат Националния алианс. Групата е водена от Републиканската партия.

Това са избирателите между 18 и 24 години. Опозиционната група е сформирана от водещи партии в страната.

Около 44.1 процента от анкетираните в тази възраст заявяват, че предпочитат опозицията. Подкрепата за управляващите е около 36.2 процента.

Изглежда, че младите не са привързани към настоящите ръководители в страната. Икономическите трудности в страната дават своето отражение върху популярността на правителството.

Опозицията вероятно ще натрупа известна популярност.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    26 6 Отговор
    Нормално ! И при нас младите скачаха 1989 на площада, ама папкаха каквото пратят старите от село! Сега ония които скачаха и пееха "Времето е наше!" викат , ама каква стана тя !!!
  • 2 Султан Ердоан

    7 11 Отговор
    тука става квот аз кажа, младите да одят да пасът.
  • 3 Ние тук не знаем какво е

    14 1 Отговор
    А сме седнали да пишем уйдурми за други държави. Изборите са в България, турската младеж няма да решат българските проблеми.
  • 4 XYZ

    8 7 Отговор
    Никой не обича диктаторите, освен хората с мизерни възможности и голям апетит към парите !
  • 5 Рошко

    10 5 Отговор
    Дааа сигурно, станахте трима плмещи по комшиите джурналисти, и на кого е социологическата агенция на тази анкета? На опозицията ли? Досущ като тука всяка партия си има соц агенция и социолози и политолози обикалящи по телевизии и медии да промиват мозъци
  • 6 Съдба

    0 0 Отговор
    Младите хора в Турция се обръщат към опозицията.

    Бабите и дядовците в Турция се обръщат към другия свят.

    Накъде се обръща престъпното семейство? Затвор, бягство, диктатура, гражданска война?
  • 7 Амужа

    4 0 Отговор
    Всичко е лъжа.,пропаганда против вожда. Ще видим
  • 8 Мда

    3 4 Отговор
    Случаят с Ердоган ще бъде преподаван през следващите години на студентите по политология като пример за това какво получава един арогантен човек, когато поеме властта.

    Започнал като закрилник на бедните и онеправданите, той използва религиозните вярвания на обикновените хора, за да се издигне на власт.

    В крайна сметка се оказа фалшив. Той седна на трона, забрави задълженията си и се превърна в студен диктатор с глинени крака, който преди всичко се погрижи за придобиването на несметни богатства за семейството му.

    Гражданите, живеещи днес в бедност, му обръщат гръб и е въпрос на време той да рухне.
  • 9 5иция

    0 0 Отговор
    В допитването има графи нямам мнение, ще протестирам и не ме интересува а това са 30 % от запитванията и те решават в последния момент за кого да гласуват както и до сега. Предположете сега за други ли ще гкасуват?
Новини по държави: