Last news in Fakti

8 Юли, 2021 17:58 29 947 99

Ердоган: Атакуваха ни!

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • икономика-
  • турска лира-
  • атака-
  • инфлация-
  • военен преврат

Турският президент смята, че има умишлен план за сриване на турската икономика

Ердоган: Атакуваха ни! - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че турската икономика е била подложена на атака, заявявайки, че мотивите зад подобни атаки са същите като тези от неуспешния опит за военен преврат и протестите в Гези, предаде „Хюриет дейли нюз”. Агенция „Ройтерс" припомня, че Ердоган и неговото правителство често обвиняват в заговор международни сили за кризите в турската икономика.

Турският лидер смята, че турската икономика умишлено е подложена на удари, а мотивите са същите като тези на 15 юли 2016 година, когато в страната бе извършен опит за военен преврат. Визирайки Гези, Ердоган направи препратка към мащабните антиправителствени протести в страната, при които се стигна и до жертви. Повод за тях бе застрояването на парка „Гези" в Истанбул.

Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието са обвинявани, че действат авторитарно и че са виновни за тежката икономическа ситуация, в която се намира страната. По данни на DW крахът на лирата е докарал до бедност близо 18 милиона турци. Бензинът, храните и пътуванията са поскъпнали, а хората се страхуват от нова тежка криза. В днешната си реч президентът на южната ни съседка не спомена конкретно друга държава за тези "атаки".

Ердоган смята, че това е умишлена атака, която цели да постави на колене Турция. „Коварната цел зад атаката на 15 юли е същата, като плановете нашата икономика да бъде поставена в криза”, заяви президентът. Според него срещу Турция има „игра”, насочена срещу обменните курсове, лихвените проценти и инфлацията. „Тези, които нападнаха Турция, използвайки терористични организации, се провалиха, и сега те се обърнаха към по-коварни начини и методи", каза Ердоган. За опита за военен преврат през 2016 г. Анкара обвини живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, който някога бе дясна ръка на Ердоган. Хиляди войници, полицаи и държавни служители бяха вкарани в затвора по обвинения, че са част от тази гюленистка организация.

„Те искат да смажат страната ни в условия на икономическа криза. Но правителството е подготвено срещу тези атаки, прибирайки цялото си злато от чужбина в страната и укрепвайки валутните си резерви“, добави Ердоган. Президентът каза, че благодарение на „силата и подкрепата“, получени за правителството от нацията, те са успели да излязат от „непрекъснатия процес на атаки“. Ердоган каза още, че предстоящите избори през 2023 г. ще бъдат от огромно значение за това Турция „да бъде сред най-мощните страни” в света. Ердоган е обвиняван от западните медии и политици в репресивни методи на управление и погазване свободата на гражданите.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    141 46 Отговор
    Тоз май пак е спрял хапчетата

    Коментиран от #14, #21, #23, #51

  • 2 Gost2

    180 74 Отговор
    100% е прав, защото не играе по свирката на други държави...винаги гледа интереса на собствената си държава, а не това, което му налагат "силните" на деня

    Коментиран от #32, #35, #80

  • 3 бай Даньо

    116 43 Отговор
    Атаката изглежда успешна - Средната Работна Заплата в Туршията е повече от два пъти по-ниска от "пропаднала" България ...

    Коментиран от #26, #43, #61

  • 4 БУЦИ

    67 25 Отговор
    ТОЗИ СМЕСВА ,СМЕСВА ВОДА С МАСЛО....ПИШИ ГО БЕГАЛ
  • 5 Емил

    114 23 Отговор
    И от кога е атаката? Щото турската лира се срива съвсем равномерно последните 15 години - вижте графиките - няма резки спадове, потъва планово. На тази планирана инфлация се дължи уж икономическия растеж на Турция, а фактически е ограбване на населението!
  • 6 Хойо

    72 30 Отговор
    Палячо.Това е един палячо.
  • 7 хави

    19 36 Отговор
    бай ердоган , стярай резбите и без смазка!!
    после ша та слушат поне век!!!
  • 8 Черни дни

    93 28 Отговор
    Всички диктатори, когато не могат да напълнят стомаха на хората с храна, го пълнят с големи думи. "Всички се страхуват от нас, ние ще завладеем всички съседни държави, ние сме страхотна нация, изграждаме космически кораби, имаме дълга история, бла бла." Точно това прави Ердоган през последните много години. По-рано, когато той работеше правилно, турците бяха увеличили доходите си, някои до три пъти. След като той започна глупостите, упадъкът и големият глад започнаха и празните думи дойдоха. Турците вече са нещастни и гладни, но .. горди! Не всички, само глупаците, които все още са много.

    Коментиран от #47

  • 9 Честен Соросоид

    55 27 Отговор
    Турция трябва да падне, защото е щит пред Европа.
    Аз печеля, когато вие губите.
    Тъпите европуйки още не са се светнали, че Турция не им е враг, а точно обратното.
  • 10 Как разбра колко е средната заплата

    51 25 Отговор
    В Турция??? Сравняваш на нашите чиновници и на тяхните??? Нашите могат да вземат двойно!!Но колко праща Турчина на работниците или тези по пазарите, не можеш да Разбереш Никога!!! Така, че това са Празни приказки, че Българина взема по високи заплати, Чиновниците може би да,!!!!

    Коментиран от #58

  • 11 Плаща

    6 2 Отговор
    Плаща
  • 12 Ердо, как я мислеше ти?

    70 19 Отговор
    И какво очакваше? Водеше три войни едновременно и харчеше народна пара. В Сирия, Либия и Карабах а сега друг ти е виновен. Скоро при Вас ще има гладни бунтове
  • 13 2loop

    55 21 Отговор
    И тоя се е филмирал като наш боко
  • 14 Sieg

    69 23 Отговор

    До коментар #1 от "Jacques Yves Moineau":

    Освен турската икономика да се срива от нищото а? Разбира се, че има натиск от други страни. Ако някоя страна тръгне самостоятелно я дърпат назад, то е ясно. Трябва да си зависим за да ти държат юздите. Представяте ли си нашата България, колко зависима я направиха нашите мили политици. НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ!

    Коментиран от #71

  • 15 Механик

    56 23 Отговор
    Щом дойчевеле твърди нещо, значи е точно обратното на това което е и е точно така както го казва Ердоган (в тоя случай).
  • 16 доброволец

    50 22 Отговор
    100% е прав, защото не играе по свирката на други държави...винаги гледа интереса на собствената си държава
  • 17 Турция днес

    51 19 Отговор
    240 евро основна заплата, 175 евро пенсия, непрекъсната девалвация на лирата, увеличение на цените във всичко, храна, енергия и т.н. всеки ден, реална инфлация 50%, куп гигантски скандали, огромна корупция и незаконно обогатяване, страх, потисничество. чужденците бяха виновни ....
  • 18 Сух

    42 7 Отговор
    Дори на Ердоган му е трудно да назове виновниците директно..

    Коментиран от #38

  • 19 Не го мислете Ердо!! Правят му

    33 17 Отговор
    Наказателни акции, не официално, не смеят да му наложат санкции, иначе, корабче тата няма как да им минават в Черно море!! Ако го ядосат много базата Инджирлик и втората ще се ползва иот Русия!!! Знаят го, играят му К.......чката.!
  • 20 Седат Пекер

    21 45 Отговор
    В сравнение с Ердоган, Боко изглежда като свестен човек.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пешо

    27 7 Отговор

    До коментар #1 от "Jacques Yves Moineau":

    Така е като си играе с Баце.Баце и него ще завлече.
  • 24 Info

    33 15 Отговор
    Според уебсайта al Marsad египетското правителство е решило да не продължава преговорите с Турция за нормализиране на отношенията им, според дипломатически източници. Информацията все още не е официално потвърдена от Кайро и Анкара. Източници твърдят, че Турция предпочита да не приема условията, поставени от Египет, който изисква, наред с други неща, изтеглянето на турските окупационни войски от Либия и Сирия. Египет поиска и информация от Турция за лидерите на терористичната организация "Мюсюлманско братство", намерили убежище в Турция. Анкара също не прие този термин, въпреки че го обсъждаше от няколко седмици.

    Коментиран от #30, #45

  • 25 историята помни

    67 12 Отговор
    Интересно дали някога 80-те % у нас ще осъзнаят, че някога и България беше държава и официално заемаше 26-28 място в класацията на ООН по индекс на човешкото развитие, а 90-те години беше умишлено разсипана и превърната в колония на "запада"...
  • 26 Глупости

    49 11 Отговор

    До коментар #3 от "бай Даньо":

    "Публикувано във факти.бг: По данни на DW крахът на лирата е докарал до бедност близо 18 милиона турци. Бензинът, храните и пътуванията са поскъпнали" - бензин и дизел -1.40 лв , домати и краставици 50-60 ст. Къде е инфлацията , там или тук?
  • 27 жгтпхф

    18 13 Отговор
    Ооох и тоз като Боко Тиквата параноик.
  • 28 Q2z

    18 2 Отговор
    Преди месец търсеха милиардите ...явно не са ги намерили.
  • 29 Мюрхадин

    37 8 Отговор
    Eрдоан настъпи САЩ по мазола,но чичо Сам му клъцна опашката!

    Коментиран от #63

  • 30 Дело Ердоган

    36 37 Отговор

    До коментар #24 от "Info":

    Мирише на война между Турция и Египет за Източното Средиземноморие. И докато Египет процъфтява в населението и развитието си и разполага с най-добрите и модерни въздушни и морски средства, дори многобройни, Турция е в упадък с остарели самолети и кораби. Друго нещастие за Турция е, че до Египет, при необходимост, ще застанат силните военно-морски сили на Гърция и Израел, докато до Турция ще застанат босите от Триполи и Газа. За всичко това, има отговорен.

    Коментиран от #40, #46, #50, #55, #62, #88, #89

  • 31 Дългият

    22 5 Отговор
    Луд умора няма...
  • 32 стоян

    20 13 Отговор

    До коментар #2 от "Gost2":

    До 2 ком -вярно казваш че не играе по свирката на силните държави -Е точно затова като не ще да играе по свирката на хорото сам да си играе кючека а не да обвинява другите

    Коментиран от #42

  • 33 дедо ми

    34 13 Отговор
    Няма диктатор в света, който да признае свои грешки, винаги някой друг му е виновен. Така,че нищо ново под слънцето.
  • 34 САТЪРА НА ХАНА

    21 7 Отговор
    ЗАЙЧЕТАТА В МЕДИИТЕ СЕ СТРАХУВАТ ДА ПИШАТ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ В БЪЛГАРИЯ ,
    ОТЬ ША ЯДАТ БУХАЛКИТЕ
  • 35 Крахъ

    24 12 Отговор

    До коментар #2 от "Gost2":

    Да те поправя, гледа собствения си интерес и политическата си кариера, нищо друго не го интересува освен трупането на дивиденти. Затворите са пълни с образовани хора, интелектуалци, улители и професори, журналисти и светски люде. На ключови места да назначени ислямисти, селяни с крайни религиозни възгледи. Навсякъде са построили болници и училища а няма кой да лекува и преподава е тях... Истината е по различна, когато си в самата Турция и виждаш нещата от първа ръка. И да хората са неимоверно обеднели заради икономическите мерки наложени от самия Ердобей, заради локдауна който наложи на ключови места за да си подсигури гласовете на нямащите, защото на тях после подхвърля помощи и трохи, опрощава дългове и те са му сигурни гласоподаватели.

    Коментиран от #41

  • 36 Х.за Азия

    20 4 Отговор
    Диктатури, революции, самоизтребление... далеч от тия !
  • 37 селтак

    14 17 Отговор
    И тоа като Корнела,кой ми ака във гащите?
  • 38 Ленин

    16 8 Отговор

    До коментар #18 от "Сух":

    Колко му е С А Щ.Но си плати скъпо,както и Боко ще си плати.Онези само да плювнат и ще го удавят,Ердоган разбира се,за нашия нещастник няма смисъл да коментирам
  • 39 САТАНИСТИТЕ от сащ нищо не

    17 14 Отговор
    Могат да направят!!ЦЯР СВЯТ Е С ТУРЦИЯ 🤑😇

    Коментиран от #73

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Gost2

    11 8 Отговор

    До коментар #35 от "Крахъ":

    Не, не, грешка си, в българския манталитет е заложено винаги съмнението за лъжа, за измама, за задкулисие, не казвам, че там всично е цветя и рози, НО в сравнение със сиседите му е МНОООГО по добре!
  • 42 Gost2

    13 9 Отговор

    До коментар #32 от "стоян":

    Не играе ИГРИТЕ на големите и за това е в изолация от някой държави, иначе хората си го харесват, не на 100%,но къде управлявящите са харесвани освен в Северна Корея например...пишеше доста предубедено
  • 43 Хасан

    22 9 Отговор

    До коментар #3 от "бай Даньо":

    Човека е прав ..Запада винаги го прави ..да си спомним Виденов и последното разграбване след това
  • 44 ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН СА

    19 20 Отговор
    ВЕЛИКИ!!!НЕ ПОДВИХА ОПАШКА ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЖЕНДЪРИ И ЕВРЕИТЕ 😇
  • 45 Хасан

    14 18 Отговор

    До коментар #24 от "Info":

    Е как така дошлия с военен преврат генерал Сиси ще поставя условия на демократично избран президент !? И откъде на накъде Египет ще има мнение за Либия и Сирия ?..Окупатор в Сирия е Израел ..Голандските възвишения ..а Турция създаде зона за сигурност ..ей го вчера с изстрел от Сирия пак е убит турски граничар
  • 46 Хасан

    15 9 Отговор

    До коментар #30 от "Дело Ердоган":

    Хахаха ..араби и войник !?
  • 47 Хасан

    22 12 Отговор

    До коментар #8 от "Черни дни":

    Вярно е че има криза но така също е вярно че Турция прави големи инвестиции в инфраструктура ,военни и високи технологии ...Запада иска всяка страна да бъде пазар за техните фирми ..без рестрикции и ограничения
  • 48 С теб сме Реджеп

    5 7 Отговор
    Вай вааааай.... вай😁
  • 49 Али

    24 11 Отговор
    КОЙ ТЕ Е АТАКУВАЛ ТЕБЕ,БЕ НЕЩАСТНИКО??? ВЧЕРА ТИ ЧЕТОХ ЗА МИЛИЯРДИТЕ ДЕТО СИ ГИ СКЪТАЛ ЗА ЧЕРНИ ДНИ...ЧУДЯ СЕ КАК ТУРСКИЯ НАРОД ОЩЕ ТЕ ТЪРПИ?

    Коментиран от #60

  • 50 Хасан

    8 13 Отговор

    До коментар #30 от "Дело Ердоган":

    Турция и а изградени времени бази по Африка ,Катар ,Албания ,Босна ,Азербайджан
  • 51 НАТО

    12 21 Отговор

    До коментар #1 от "Jacques Yves Moineau":

    В кои държави е проведен референдум за НАТО?

    България е приета в НАТО, след всички законови процедури в българският Парламент!
    Гласували ЗА са всички депутати,
    законно представляващи целият български народ!

    Не е работа на руските тролове,
    дали в България е проведен референдум за НАТО!

    Те да си гледат кочината Русия, която е враг на НАТО!
    Следователно е враг и на натовска България?

    Коментиран от #75, #90

  • 52 Смях

    19 10 Отговор
    Тоя Ердоган ще свърши като Садам и Кадафи.Милиярди е откраднал и ги крие...това е първия приятел на Борисов и ДПС!

    Коментиран от #56, #59

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Не разбирам

    13 7 Отговор
    От политика ама едно знам, че всеки неуспешен лидер в която и страна да е при неуспех обвинява чуждите сили
    И по тази логика този вече също води неуспешна политика и се крие под чуждата намеса ама е много умен от другите и по някъкъв начи успява да обърне нещата в своя полза
    Дано да не успее да направи така ,че управлението на Република да не стане като при Османската Империя защото навярно след него ще дойде някой от синовете му

    Коментиран от #57, #70

  • 55 БЛЯ БЛЯ

    24 20 Отговор

    До коментар #30 от "Дело Ердоган":

    Ердоган да не е като терориста комунист Путин?
    Знаеш ли, че в Турция никога не са управлявали комунисти?
    Великият Ататюрк, като усетил че "инструктурите" на Сталин болшивизират Турция ги изгонил обратно в СССР!
    Извадил чоповете на гемиите и издавил 5 000 турски комунисти на път за конгресът им на Бююк ада!
    Сталин скачал , заплашвал Ататюрк с война, но си седнал на задника!
    Колко струва червеноармейската сган се видя в Зимната война, когато финландците попиляха руснаците с коктейл Молотов.
    А ако не беше решаващата помощ на САЩ с договора "заем-наем"
    Хитлер беше превзел Ленинград, Москва и Сталинград!

    Чети бре!
    Но не само руски и комунистически измишльотини!

    Коментиран от #99

  • 56 Хаха хаха ха

    17 4 Отговор

    До коментар #52 от "Смях":

    Ти гледай комунистът Борисов
    да не свърши,
    като комунистът Чаушеску!
  • 57 Амииии

    5 3 Отговор

    До коментар #54 от "Не разбирам":

    Като не разбираш от политика,
    защо тролиш?
  • 58 123

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Как разбра колко е средната заплата":

    В Истанбул вземат средна зплата от 736 лв на месец.
  • 59 5иция

    8 1 Отговор

    До коментар #52 от "Смях":

    Добре де либийските пари на Кадафи каде са да не би някои да ги е намерил или да не мислите че ще ги вернат на либийците.
  • 60 Гост

    7 11 Отговор

    До коментар #49 от "Али":

    Тези милиАрди са в болните тикви на опозицията,избърши си устата бате, че мноого пяна от гняФ😃
  • 61 Всъщност е с 30%

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "бай Даньо":

    По-висока от колкото в кочината. Минималната и пенсиите също.
  • 62 Няма ли хапчета вече

    10 11 Отговор

    До коментар #30 от "Дело Ердоган":

    Силният флот на Гърция.....хахахаха...или па на Египет дето излиза на учение ама без муниции....хахаха

    Коментиран от #64, #96

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Горчива истина

    14 8 Отговор

    До коментар #62 от "Няма ли хапчета вече":

    Гърция 10 милиона население, 13 фрегати, 11 подводници, 200 бойци. Турция 80 милиона население, 16 фрегати, 12 подводници, 250 бойци. А сега обратно към дупката си, за медитация.

    Коментиран от #87

  • 65 Йо Йо

    8 6 Отговор
    Това злато дето сте го прибрали НЕ Е ВАШЕ ердогане! Изпозавлекли сте всичко де що сте могли, га сте били уж голема работа!
  • 66 Червеноармеец

    6 4 Отговор
    Това са новите войни - без оръжие и армии, със санкции и валутни манипулации
  • 67 саки

    10 3 Отговор
    Още от времето на Троя ,територията на която сега е разположена Турция,винаги е била обект на атаки. И при Римската,Византийската и Османска империя. Просто този географски регион е обречен винаги ,да е под атака.
  • 68 дедо ви

    8 5 Отговор
    гоем: кеф ти нато....кеф ти руски противоракетни обстановки....кеф ти китайски инвестиции.........янките се объркаха.......направи така че за последните 20 г. всички трасета да минат през турция и сега не могат да го пипнат щото е стратегическа зона.....играч гоем
  • 69 чичо

    12 6 Отговор
    Видно е ,че тази инфлаация е планирана и се дължи уж на икономическия растеж на Турция, а фактически е ограбване на турското население! Това и децата от децката градина го знаят,че Ердоган е повече КРАДЕЦ от колкото ръководител на тази държава !!!!!
  • 70 Хасан

    14 4 Отговор

    До коментар #54 от "Не разбирам":

    Диктатор е субективно понятие ...Тодор Живков беше за някои диктатор ,за други не ...но във всяко село има училище , изгради химически и металургични комбинати ..човека правеше компютри Правец
  • 71 Jacques Yves Moineau

    8 5 Отговор

    До коментар #14 от "Sieg":

    Турската икономика страда от неправилните икономически решения на Ердо. Ако слеьиш темата ще знаеш. Но нали Ердо и Боко са приятелчета, действат по един и същи начин- чрез демагогия. А иначе за ГЕРБ съм съгласен.
  • 72 5877

    10 12 Отговор
    Eй палячовци, ходили ли сте в Турция да видите какво представлява. Даже не може и да си представите каква икономика имат. По силни са от цяла Юропа взети в купом. Защо си мислите, че не искат да ги смажат?!?!?

    Коментиран от #74

  • 73 Тоошко

    7 6 Отговор

    До коментар #39 от "САТАНИСТИТЕ от сащ нищо не":

    ТАКА СИ МИСЛИШ.САЩ ВЗЕМАТ ЛИ ГИ НА МУШКАТА СЬС ТУРКИЯ Е СВЬРШЕНО.ИСТОРИЯТА ПОМНИ МНОГО ТАКИВА СЛУЧАИ.
  • 74 6666

    13 8 Отговор

    До коментар #72 от "5877":

    Да ходил сьм .и каква икономика имат .Да произвеждат почти всичко НО ПОЧТИ ВСИЧКИ СТОКИ ИМ СА БОКЛУЦИ.Виж за баклачата и локума са добри.

    Коментиран от #79, #82, #85

  • 75 БАРС

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "НАТО":

    Вижда се че яко си ИЗПРЪЩЯЛ
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Шабан

    10 8 Отговор
    Миналият месец бях в Анталия и да ви кажа честно криза сред хората не видях. Даже нашите дето заминаха преди 20-30 години и там имат по-една къща или някакъв имот си живеят охолно и като бейове. А смятай местните турци дето имат много имоти и пари как я карат. Къде я вижда тази криза останалият свят, не знам! Явно завистта е много голяма спрямо турците.

    Коментиран от #83

  • 78 сгур

    3 4 Отговор
    боко го е надъхал на срещата, обяснил му е как стоят нещата
  • 79 3826

    1 4 Отговор

    До коментар #74 от "6666":

    Те и Китай бяха така
  • 80 ARGON

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Gost2":

    Ердоган е прав. Ердо се бори за независимост и суверенитет на Турция, което е непростимо своеволие в очите на еврейските глобалисти. Гоите само трябва да изпълняват заповеди.
  • 81 1010

    4 3 Отговор
    Все едно е Бойко или Слави да излязат и да изкажат някаква критична позиция по адрес на Америка, след 5 дни лева ще е 0,001 евро.:) Long Story Short- keep your mouth shut.
  • 82 Шабан

    6 6 Отговор

    До коментар #74 от "6666":

    Виждаш само боклуци защото нямаш пари да купиш по-свястна стока, която е съответно и на по-висока цена, Ганьо!? Веднъж на пазара в Бурса се разхождаме с една моя позната българка и жената реши да си купи маслини. И опитва от най-долният ред, където цената е най-ниска и ми вика - ъх боклук! Чу я продавача и и вика на български(изселник от България) - Госпожо погледнете нагоре на горните рафтове има и по- вкусни и качествени, вземете си от тях!? А нашата и вика- ами нямам пари!? А той лукаво и отговаря - и тука е така като нямаш пари и те мързи ядеш боклуци!?
  • 83 1010

    8 1 Отговор

    До коментар #77 от "Шабан":

    Омразата не е персоналана а е исторически заложена виж Ботев, Караджата... История мой човек, чети!

    Коментиран от #84

  • 84 Шабан

    0 5 Отговор

    До коментар #83 от "1010":

    Тя историята е уйдурма работа! Аз вяра и нямам!!! Гледам и слушам какво разказват обикновените хора от уста на уста! Там е истината, всичко останало е бош лаф и мокра плява.....
  • 85 Хайл

    6 4 Отговор

    До коментар #74 от "6666":

    А случайно да знаеш че в моловете,всички дънки ливайс,вранглер,лии се правят в турция? Хуго Бос има завод в Измир където шият КОСТЮМИТЕ ЗА ЕВРОПА? знаеш ли че от МУТЛУ акумулаторите са едни от най-добрите в европа-7 година съм с такъв и е перфектен,умре ли пак ще купя такъв защото монбат ми изкара 25 месеца при гаранция 24...има и турски боклуци но хубавото е СКЪПО.За баклавата си прав,но за локума имам възражения-нашия е по-вкусен
  • 86 Баце

    4 1 Отговор
    го атакува с голо д**е на задна скорост преди няколко дни
  • 87 Хапченцата не забравяй да пиеш

    10 7 Отговор

    До коментар #64 от "Горчива истина":

    Я сметни сега колко гърци плащат за една фрегата и колко турци. Тогава може да ти светне в дупката защо гърците фалират по веднъж на няколко години.
  • 88 Анонимен

    9 4 Отговор

    До коментар #30 от "Дело Ердоган":

    българите който имат негативно отношение спрямо религията и духовните ценностина на турците са слепи да прогледнат истината което се случва в самата Турция,..тоест откакто Ердоган.А постъпи на власт именно по негвото управление инфраструктура в Турция се подобри многократно ....пътища,болници,летище Истанбул,военната индустрия,и .тем .по...населението наТурция много добре помни мизерния живот от управлението на предшествениците,където са висели на опашката по цял ден по болници и за каквото и да е било ...Всъщност така е устроен живота борба за надмощие между праведните и направедниците .
  • 89 Някой

    8 2 Отговор

    До коментар #30 от "Дело Ердоган":

    Какви военно морски сили има Израел. Не и е там силата на Израел. Чети преди да пишеш. Общо взето силата и е в полупризнатото ядрено оръжие. Иначе имат някоя и друга технология при ракетите. Но това само по себе си не е достатъчно срещу голяма сила. Само атома я пази.
  • 90 Shadow Fiend

    0 1 Отговор

    До коментар #51 от "НАТО":

    Значи насила сме вкарани в нейто,фенбойче смешно...
  • 91 SAAB

    0 2 Отговор
    Земи нашият без-килотен главанак дЪ ти у"прай икономиката !
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 рилеца

    1 3 Отговор
    Ердогане кажи къде е Мата Хари ти знаеш
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 мишо

    3 1 Отговор
    РУСИЯ И ТУРЦИЯ СА НЕОБЯТНИ СТТРАНИ ДАЙТЕ ДА НЕ ГИ МИСЛИМ
  • 96 Турският флот е голяма шега

    2 3 Отговор

    До коментар #62 от "Няма ли хапчета вече":

    само че Египет има 2 чисто нови хеликоптероносача, докато вие нямате, само че Египет има куп чисто нови фрегати с двоен тонаж от вашите на възраст 30-40 години, както и чисто нови подводници за разлика на турските от 1980.... да не говорим за египетските Су-35 и Рафали срещу вашите много стари F-16......

    Коментиран от #97, #98

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 5Kan

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "Турският флот е голяма шега":

    Е тогава нека нападат египтяните. Затова ли се хвалеха срещу Либия а все още нищо не се е случило
  • 99 Дет

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "БЛЯ БЛЯ":

    Много сте си повярвали бе.Има една приказка " Викай му Агов,да му е драго" или с други думи "Глупав човек го хвали и му гледай сеира".На червената армия сган ще вика тоя фес дрипав. Май ти нищо на си чел? Я прочети колко е резултата от войните между Русия и частите.Май 12: 1 беше?
Новини по държави: