10 Юли, 2021 13:20 3 326 4

Природен катаклизъм доведе до евакуация на 400 000 души

  • япония-
  • наводнение-
  • евакуация

Проливни дъждове блокираха Япония

Природен катаклизъм доведе до евакуация на 400 000 души - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Западната част на Япония е под вода. Проливните дъждове доведоха до вземането на крути мерки – евакуация на над 400 000 души. За 240 000 души в три префектури – Кагошима, Кумамото и Миядзаки - местните власти обявиха най-високото ниво на заплаха от наводнения и свлачища.

Лошото време доведе и до смъртта на 9 души на 4 юли. Тогава се срути свлачище в град Атами. Все още безследно изчезнали се водят 20 души. Свлачището беше с дължина 2 км. Нанесени са щети на над 130 къщи и сгради.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако знаете само

    11 1 Отговор
    какви са ги вършили "джапанките" в Китай,Батак ще си припомните начаса!

    Коментиран от #4

  • 2 пловдив

    4 1 Отговор
    И там ли се получиха "срутища" нали така се казва по демократичному. Такова едно срутище само че в океана срути цял блок в Маями та по някое време да не се срути и тук някой от новите билдинги. Нали помните че от едно такова "срутище" водата им в Хасковско стана пълна с уран.
  • 3 НАТО ВЕЦ

    3 1 Отговор
    Сигурно е от "руската окупация", както в Крим.
  • 4 Ерец

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ако знаете само":

    Еми било е война , сеч с катана за пестене на муницийте.Над 1милион избити .Но съпоставено с избитите 70 милиона китайци от личността, която краси китайските банкноти ще си припомниш ли периода от историята ни след септември 1945 г ? Какво общо има със статията ? Японците са жилав народ , от векове се борят със стихиите - тайфуни, земетресения , вулкани и са оцелели .
Новини по държави: